HP:n ja Compaqin pöytätietokoneet - SM-väyläohjaimen ohjainongelma (Windows)

Kun olet päivittänyt käyttöjärjestelmän tai palauttanut sen aikaisemman version, Windowsin Laitehallinnassa kohdan SM-väyläohjain vieressä näkyy keltainen huutomerkki. Laitteistoa ei voi asentaa -ilmoitus saattaa tulla näyttöön.
  huomautus:
Tässä asiakirjassa käsitellään SM-väyläohjaimen ohjaimeen liittyviä ongelmia. Jos etsit ohjainlatauksia, katso kohta Ohjelmistojen ja ohjainten hankkiminen.
Kun päivität tai muutat Windowsin toiseen versioon, piirisarjan ohjaimet eivät ehkä asennu oikein. Tällöin Windowsin Laitehallinnassa näkyy ongelma SM-väyläohjaimen kohdalla.
Kuva : Huutomerkki SM-väyläohjeimen vieressä Laitehallinnassa
Kuva: Huutomerkki SM-väyläohjeimen vieressä Laitehallinnassa
Kuva : Laitteistoa ei voi asentaa -ilmoitus
Kuva: Laitteistoa ei voi asentaa -ilmoitus ohjatussa laitteistopäivityksessä
Ratkaise ongelma näiden ohjeiden mukaisesti.
  1. Varmista, että tietokoneen Internet-yhteys on käytössä.
  2. Avaa Laitehallinta.
    • Windows 7 ja Windows Vista – Valitse Käynnistä ja kirjoita hakukenttään Laitehallinta. Valitse hakutuloksista Laitehallinta.
    • Windows XP – valitse Käynnistä, napsauta hiiren kakkospainikkeella kohtaa Oma tietokone, valitse Ominaisuudet, avaa Laitteisto-välilehti ja valitse sitten Laitehallinta.
  3. Napsauta kohdan Järjestelmälaitteet vieressä olevaa plusmerkkiä ja etsi SM-väyläohjain.
      huomautus:
    Jos et näe SM-väyläohjain-merkintää, tietokoneessa ei ole SM-väyläohjainta tai se ei tunnista ohjainta. Käynnistä tietokone uudelleen ja suorita nämä vaiheet uudelleen. Jos et edelleenkään näe SM-väyläohjain-merkintää, tietokoneessa ei ole SM-väyläohjainta.
  4. Napsauta kohtaa SM-väyläohjain hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Päivitä ohjain. Päivitä ohjainohjelmisto noudattamalla seuraavia ohjeita.
    • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
    • Jos tietokone ei löytänyt tai asentanut oikeaa ohjainta, jatka seuraavaan vaiheeseen.
  5. Avaa DirectX-diagnostiikkatyökalu.
    • Windows 7 ja Windows Vista – valitse Käynnistä ja kirjoita hakukenttään dxdiag. Valitse hakutuloksista dxdiag tai dxdiag.exe.
    • Windows XP: Valitse Käynnistä, valitse Suorita, kirjoita Avaa-kenttään dxdiag ja paina sitten Enter-näppäintä.
  6. Avaa DirectX-diagnostiikkatyökalu valitsemalla Kyllä.
  7. Napsauta Näyttö-välilehteä.
  8. Etsi piirisarjan tiedot Laite-osasta.
    Kuva : Piirisarjan tiedot DirectX-diagnostiikkatyökalussa
    Kuva piirisarjan tiedoista DirectX-diagnostiikkatyökalussa
  9. Avaa selainikkuna ja siirry verkkohakusivulle, kuten Google tai Yahoo.
      huomautus:
    Katso linkkejä yleisimpien piirisarjan valmistajien verkkosivustoille tämän asiakirjan Aiheeseen liittyviä linkkejä -osiosta.
  10. Kirjoita hakukenttään piirisarjasi täydellinen nimi ja paina Enter-näppäintä. Siirry piirisarjan valmistajan viralliselle verkkosivulle käyttämällä hakutuloksia. Siirry ohjaimen lataussivulle ja lataa ja asenna tietokoneesi piirisarjan ohjaimet valmistajan ohjeiden mukaisesti.