HP:n ja Compaqin pöytätietokoneet - BIOSin merkkiäänet

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-pöytätietokoneita.
On normaalia, että tietokoneesta kuuluu yksi tai kaksi lyhyttä merkkiääntä käynnistyksen ja BIOS-päivityksen aikana. Anna prosessin jatkua keskeyttämättä sitä.
Jos tietokoneesta kuuluu äänimerkki ja Windows ei käynnisty oikein, tietokoneessa saattaa olla vakava laitteisto-ongelma. Äänimerkkejä aiheuttavia yleisimpiä ongelmia ovat:
  • Muistiin ja lämpenemiseen liittyvät häiriöt, jotka johtuvat pölyn kertymisestä tärkeisiin tuuletusaukkoihin.
  • Näppäin on jumissa.
  • DIMM-muistin tai kiintolevyn kaapeli ei ole kunnolla paikallaan.
  • Jokin emolevyn komponentti ei toimi.
  • Jokin tietokoneen perustoiminnoista ei käynnisty.

Toimintatapa, kun kuulet äänimerkin

Kuuntele äänimerkkejä ja kirjoita muistiin niiden lukumäärä ennen taukoa, pituus (lyhyt tai pitkä äänimerkki) ja äänenvoimakkuus (suuri tai pieni). Kun olet määrittänyt äänimerkkien kaavan, etsi se seuraavasta äänimerkkitaulukosta ja tunnista ongelman aiheuttaja sen avulla.
huomautus:
Kaikki äänimerkit eivät näy taulukossa. Täydellinen äänimerkkiluettelo on tietokoneen emolevykohtaisessa äänimerkkitaulukossa. Jos haluat tietoa emolevystä, siirry HP:n tukisivustoon, kirjoita tietokoneen mallinumero ja etsi sitten tietoa tuotetiedoista.
Voit käyttää näitä äänimerkkejä apuna järjestelmän käynnistykseen tai BIOS-muistin päivitykseen liittyvien ongelmien vianmäärityksessä. Lisäapua vianmääritykseen on osiossa Toimintatapa, kun kuulet äänimerkin. Neljä äänimerkkisarjaa kertoo vakavasta virheestä, eli ongelma estää tietokoneen käynnistyksen. Tällöin voi esimerkiksi kuulua kaksi äänimerkkiä, lyhyt tauko, yksi äänimerkki, lyhyt tauko, yksi äänimerkki, lyhyt tauko ja sitten kolme äänimerkkiä. Tämä näkyy alla olevissa taulukoissa sarjana 2-1-1-3.
Seuraavia äänimerkkejä voi kuulua BIOSin palauttamisen, päivityksen tai versionvaihdon aikana:
Äänimerkit
Kuvaus
1 lyhyt äänimerkki
Vanhaa levykeasemaa tai CD-/DVD-asemaa ei havaittu
2 lyhyttä äänimerkkiä
Levykettä tai CD:tä ei havaittu
3 lyhyttä äänimerkkiä
Päivityksen aloittaminen ei onnistu (esimerkiksi apuohjelman tai BIOS-näköistiedoston puuttuessa)
4 lyhyttä äänimerkkiä
Päivitys epäonnistui (tarkistussummavirhe, vioittunut näköistiedosto jne.)
5 lyhyttä äänimerkkiä
BIOS-palautus onnistui
2 lyhyttä äänimerkkiä, 2 pitkää äänimerkkiä
BIOS-palautus onnistui
huomautus:
Seuraavat äänimerkit voivat vaihdella BIOS-version mukaan.
Äänimerkit
Kuvaus
1 lyhyt äänimerkki ja 1 pitkä äänimerkki
Muistiongelma
2 lyhyttä äänimerkkiä ja 1 pitkä äänimerkki (toistuu 5 kertaa)
Videon alustaminen ei onnistu tai näytönohjain vaaditaan, mutta sitä ei ole asennettu
3 lyhyttä äänimerkkiä ja 1 pitkä äänimerkki
Suorittimen kokoonpanovirhe tai suoritintyyppi ei ole yhteensopiva

Äänimerkkien ratkaiseminen

Ratkaise äänimerkkiongelmat seuraavien ohjeiden mukaisesti. Katkaise ennen tehtävän aloittamista tietokoneesta virta ja irrota virtajohto. Kiinnitä toimen jälkeen kannet takaisin paikoilleen, kytke virtajohto, käynnistä tietokone ja kuuntele mahdollista äänimerkkiä.
  1. Poista kaikki tallennusvälineet levykeasemista, CD-/DVD-asemista, USB-porteista ja muistikorttipaikoista ja irrota kaikki tarpeettomat laitteet (tulostimet, skannerit, ulkoiset kiintolevyt ja muut vastaavat).
  2. Irrota hiiri ja näppäimistö ja käynnistä tietokone sitten uudelleen. Jos äänimerkkiä ei kuulu, korjaa tai vaihda kyseiset laitteet.
  3. Kuuma ilma voi vahingoittaa sisäisiä osia! Poista esteet, jotka tukkivat ilmakanavat. Puhdista pöly kotelon tuuletusaukoista. Jos jäähdytystuulettimet lakkaavat pyörimästä tai pitävät outoa ääntä, huollata tietokone.
    Kuva : Kotelon tuuletusaukoista vapautuu kuumaa ilmaa (tietokoneesi kotelo voi näyttää erilaiselta)
    All-in-one-tietokone ja nuolet, jotka osoittavat kuuman ilman suunnan.
  4. Irrota muistin suojus ja aseta kaikki muistimoduulit takaisin paikoilleen. Jos tietokoneesta ei enää kuulu äänimerkkejä, muistimoduuli ei ehkä ole täysin paikallaan tai sitä ei ole kytketty.
  5. Jos tietokoneessa on useita muistimoduuleja, käynnistä tietokone niin, että siihen on asennettu vain yksi muistimoduuli. Jos tietokoneesta ei enää kuulu äänimerkkejä, muistimoduuli voi olla viallinen tai sen muisti ei sovellu emolevylle. Aseta muisti kantaan uudelleen, jotta näet, oliko ongelma yhteydessä. Muussa tapauksessa vaihda moduuli. Toista tämä menettely kaikille tietokoneeseen asennetuille muistimoduuleille.
  6. Jos olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja toimia ja äänimerkkejä kuuluu edelleen, etsi lisätietoja tietokoneen emolevyä vastaavasta äänimerkkitaulukosta tai ota yhteyttä HP:hen (englanniksi) ja pyydä lisäohjeita.