HP:n kannettavat tietokoneet - akun ostaminen entisen tilalle

Tämä asiakirja koskee HP:n kannettavia tietokoneita.
Kannettavan tietokoneen akku on suunniteltu antamaan pitkäaikaista virtaa. Kaikkien ladattavien akkujen kyky säilyttää varauksensa heikkenee kuitenkin vähitellen. Akkujen käyttöaika vaihtelee eri valmistusmateriaalien mukaan. Esimerkiksi litiumioniakkujen odotetaan tuottavan kohtuullisessa käytössä noin 80 % alkuperäisestä kapasiteetistaan 300 latauksen tai noin vuoden käytön jälkeen. Tämä kapasiteetin menetys (vanheneminen) on normaalia ja peruuttamatonta.

HP:n kannettavan tietokoneen akun kunnon testaus

HP:lla on akun tarkistustyökalu, jolla voit testata akkusi ennen kuin tilaat uuden. Katso ohjeet akun kunnon testaukseen: Akun testaaminen ja kalibrointi (Windows)
Katso ohjeet akun suorituskyvyn parantamiseen: Akun suorituskyvyn parantaminen (Windows)

Kannettavan tietokoneen tuotenumeron etsiminen

Eri kannettavien tietokoneiden malleihin tarvitaan erilaiset akut. Ennen akun tilaamista sinun on tiedettävä kannettavan tietokoneesi tuotenumero. Sen avulla selvitetään vaihtoakun osanumero. Etsi tuotenumero käyttämällä HP Support Assistantia tai tarkista se tuotetarrasta.
Jos haluat etsiä tuotenumeron HP Support Assistant -sovelluksen avulla, lataa ja asenna HP Support Assistant -ohjelmiston uusin versio.
  • Etsi ja avaa HP Support Assistant Windowsissa. Kun HP Support Assistant avautuu, tuotteen nimi, tuotenumero ja kannettavan tietokoneen sarjanumero näkyvät ikkunan alareunassa.
Ohjeita tuotenumeron etsimiseen tuotetarrasta on tukiasiakirjassa HP:n kannettavat tietokoneet – Mistä löydän tietokoneen malli- tai tuotenumeron?.
  • Katkaise kannettavasta tietokoneesta virta, käännä se ympäri ja etsi sen pohjaan kiinnitetty HP:n tuotetarra. Tuotenumero (P/N) on painettu tähän tarraan.
huomautus:
Joissakin malleissa tuotetarra saattaa sijaita akkulokeron sisäpuolella tai huoltoluukun takana.

Vaihtoakun tilaaminen verkosta HP-varaosakaupasta

Kun olet löytänyt kannettavan tietokoneesi tuotenumeron ja testannut akun kunnon, tilaa uusi akku seuraavien ohjeiden mukaisesti.
huomautus:
Joitakin maita/alueita ei ehkä tueta tilattaessa osia HP.com-sivustosta. Voit ostaa lisäakkuja tai muita osia paikalliselta HP-jälleenmyyjältä tai suoraan HP:lta.
  1. Valitse haluamasi maa/alue ja kieli kohdasta Osta aitoja HP-varaosia.
  2. Kirjoita kenttään sarjanumero, tuotenumero tai tuotenimi ja napsauta Search for a part (hae osaa) -painiketta.
    huomautus:
    Jos käytät hakuun tuotenumeroa, poista tuotenumeron jälkiliite. Esimerkiksi tuotenumero DZ357U#ABA syötetään muodossa DZ357U.
  3. Etsi kannettava tietokoneesi ja napsauta sitten sopivaa tuotenumeroa.
  4. Etsi akku osaluettelosta ja osta akku HP:lta tai HP:n osakauppakumppanilta näytön ohjeiden mukaisesti.