HP:n kannettavat tietokoneet - verkkovirtasovittimen ostaminen entisen tilalle

Kuvaus
Verkkovirtasovitinta käytetään kannettavan tietokoneen akun lataamiseen ja pitempiaikaiseen työskentelyyn, kun halutaan varmistaa virransaanti. Jos verkkovirtasovitin on epäkunnossa, se ei lataa akkua eikä syötä virtaa niin, että kannettavaa tietokonetta voisi käyttää ilman akkua.
Ratkaisu
Jos alkuperäinen verkkovirtasovitin ei toimi, kannettavaan tietokoneeseesi tarkoitetun korvaavan verkkovirtasovittimen voi ostaa HP:lta. Sinun kannattaa myös ostaa ylimääräinen verkkovirtasovitin, jotta voit käyttää kannettavaa tietokonettasi vaihtoehtoisessa paikassa. HP antaa tiedot ja työkalut, jotka auttavat sinua suorittamaan seuraavat toimet:
Verkkovirtasovittimen testaaminen
Kytke sovittimesta tuleva syöttöjohto kannettavaan tietokoneeseen ja virtajohto toimivaan pistorasiaan. Tarkista verkkovirtasovittimen toiminta tekemällä suorittamalla yksi tai useampi seuraavista toimista.
Tarkastele virran kuvaketta järjestelmän ilmaisinalueella.
  • Jos kuvake muistuttaa virtajohtoa, ja jos näkyviin tulee ilmoitus Verkkovirrassa, kun osoitin viedään kuvakkeen päälle, verkkovirtasovitin toimii oikein.
  • Jos kuvake muistuttaa akkua , kun verkkovirtasovitin on kytkettynä, verkkovirtasovitin on viallinen.
Tarkista, pystyykö verkkovirtasovitin käyttämään kannettavaa tietokonetta, kun akku on poistettu.
  1. Sammuta tietokone normaalisti.
  2. Irrota akku kannettavasta tietokoneesta.
  3. Liitä verkkovirtasovitin ja käynnistä kannettava tietokone painamalla virtapainiketta.
  • Jos tietokone ei käynnisty eikä toimi normaalisti, verkkovirtasovitin on viallinen ja se on vaihdettava.
  • Jos tietokone käynnistyy ja toimii normaalisti, verkkovirtasovitin toimii oikein
Verkkovirtasovittimen osanumeron määrittäminen
Eri mallisiin kannettaviin tietokoneisiin tarvitaan erilaiset verkkovirtasovittimet. Sinun on tiedettävä kannettavan tietokoneesi tuotenumero, jotta voit selvittää varaosan osanumeron.
Selvitä kannettavan tietokoneesi tuotenumero jollakin seuraavista tavoista.
  • Valitse Käynnistä ja valitse sitten Ohje ja tuki. Tuotteen nimi, tuotenumero ja kannettavan tietokoneen sarjanumero näkyvät vasemmassa yläkulmassa Ohje ja tuki -sivulla.
  • Jos kannettava tietokone ei ole käynnissä, käännä se ylösalaisin ja etsi HP:n huoltotarraa, joka on kiinnitetty kannettavan tietokoneen taakse. Tuotenumero (P/N) on painettu tähän tarraan. Joissakin kannettavissa tietokoneissa HP:n huoltotarra sijaitsee akkukotelossa. Poista akku kannettavasta tietokoneesta HP:n huoltotarran tietojen tarkastelemista varten.
  • Lue yksityiskohtaisia tietoja kannettavan tietokoneen tuotenimen ja -numeron etsimisestä tukiasiakirjan kohdasta Miten löydän mallinumeron tai tuotenumeron?.
Suomessa: Voit ostaa verkkovirtasovittimen verkosta joltakin suomalaiselta HP:n preferred partners -kumppanilta. Jos et ole varma siitä, minkä verkkosovittimen ostaisit, löydät luettelon kunkin verkkovirtasovittimen tukemista tuotteista laitteen yksityiskohtaiset tiedot sisältävältä sivulta.
Verkkovirtasovittimen tilaaminen verkossa
Kun olet löytänyt kannettavan tietokoneen tuotenumeron ja testannut verkkovirtasovittimen toiminnan, tilaa uusi verkkovirtasovitin seuraavasti.
  huomautus:
Joitakin maita tai alueita ei ehkä tueta tilattaessa osia osoitteesta HP.com. Asioi paikallisen HP-vähittäismyyjän luona tai ota yhteyttä suoraan HP:hen, kun haluat ostaa lisäakkuja tai muita osia.
  1. Kirjoita tuotenumerosi Hae mallinumerolla -kenttään ja aloita haku valitsemalla hakunuolipainike.
      huomautus:
    Syötä tarvittaessa tuotenumero tilauslomakkeen mallinumerokenttään ilman huoltotarran tuotenumeron (P/N) päätettä. Esimerkiksi P/N DZ357U#ABA syötetään muodossa DZ357U.
  2. Kun esiin tulee luettelo tuotteen mukaisista malleista, valitse oikea mallinumero.
  3. Valitse kysyttäessä luokka-hakukentässä Akut ja sovittimet ja aloita haku valitsemalla hakunuolipainike.
  4. Kannettavan tietokoneesi verkkovirtasovittimen nimi tulee näkyviin osaluetteloon hintatiedon kanssa. Valitse määrä ja valitse valintaruutu viimeisessä sarakkeessa.
  5. Valitse Tilaa ja syötä tarvittavat toimitus- ja maksutiedot.
    Vaihtoehtoisesti lisää osa ostoskoriin valitsemalla Lisää ostoskoriin ja jatka muiden osien ostamista.