HP-tulostimet - PDF-tiedostojen tulostaminen ei onnistu Adobe Reader -ohjelmasta käsin (Windows)

Tämä asiakirja koskee HP-tulostimia ja Windows-tietokoneita, joissa on Adobe Reader.
Kun yrität tulostaa PDF-muotoisen tiedoston Adobe Reader -ohjelmasta käsin, tiedosto ei tulostu.
huomautus:
Tässä asiakirjassa kuvatut vaiheet koskevat Adobe Reader -ohjelmaa. Jos sinulla on ongelmia PDF-tiedostojen tulostamisessa toisesta Adobe-tuotteesta, kuten Adobe Acrobat, käsin, siirry sivulle Adobe Help Center (englanniksi).

Vaihe 1: Poista ohjelma ja asenna se sitten uudelleen

Poista ja asenna Adobe-ohjelmisto uudelleen, jotta sinulla on käytössäsi varmasti uusin Adobe Reader -versio.
  1. Kirjoita Windowsin hakupalkkiin Lisää tai poista sovellus ja avaa se.
  2. Napsauta asennettujen ohjelmien luettelossa Adobe Reader, ja napsauta sen jälkeen Poista tai Kyllä.
  3. Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna avautuu, valitse siinä Yes (Kyllä).
  4. Poista ohjelmiston asennus noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. Jos ohjelmiston asennuksen poistoprosessi ei käynnisty tai virhe näkyy asennuksen poistamisen aikana, lataa Microsoftin verkkosivustolta Korjaa ongelmia, jotka estävät ohjelmien asennuksen tai poistamisen (englanniksi), ja yritä sitten asennuksen poistamista uudelleen.
  5. Kun Adobe Reader -ohjelman asennus on poistettu, sulje kaikki ohjelmat ja verkkoselaimet ja käynnistä tietokone uudelleen.
  6. Avaa verkkoselain, siirry artikkeliin Adobe Acrobat Reader DC (englanniksi) ja seuraa näytön ohjeita ohjelmiston asentamista varten.
  7. Kokeile alkuperäisen PDF-tiedoston tulostamista uudelleen.
Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 2: Vaihda oletusohjelma

Varmista, että Adobe Acrobat Reader DC on oletusohjelma PDF-tiedostojen tarkasteluun.
Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 3: Testaa tulostamista eri PDF-tiedostolla

Tulosta toinen PDF-tiedosto selvittääksesi, liittyykö ongelma tiettyyn PDF-tiedostoon vai kaikkiin PDF-tiedostoihin.
  1. Sulje alkuperäinen PDF-tiedosto tietokoneeltasi ja avaa sen jälkeen uusi PDF-tiedosto.
  2. Napsauta PDF-tiedoston avanneessa sovelluksessa Tiedosto ja valitse luettelosta Tulosta. Tarkista asetukset ja valitse sitten Tulosta.
    • Jos tiedosto tulostuu, ongelma liittyy alkuperäiseen PDF-tiedostoon. Muokkaa alkuperäistä tiedostoa pienemmäksi tai jatka seuraavaan vaiheeseen, jossa PDF-tiedosto tulostetaan kuvana.
    • Jos tiedosto ei tulostu, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 4: PDF-tiedoston tulostaminen kuvana

Voit tulostaa PDF-tiedoston kuvana.
huomautus:
PDF-tiedoston tulostamisesta kuvana saattaa seurata epäselviä kuvia tai fontteja, erityisesti tulosteen reunoilla.
  1. Avaa alkuperäinen PDF-tiedosto.
  2. Valitse Tiedosto ja sen jälkeen luettelosta Tulosta.
    Tulosta-ikkuna avautuu.
  3. Valitse Advanced (Lisäasetukset).
    Tulostuksen lisäasetukset -ikkuna avautuu.
  4. Napsauta Tulosta kuvana -valintaruutua, muuta tarvittaessa muita asetuksia ja valitse sitten OK.
    PDF-tiedoston tulostaminen kuvana
Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 5: Kokeile myös seuraavia ratkaisuja

Jos ongelma ei korjaantunut edellisillä vaiheilla, kokeile PDF-tiedoston tulostamista varten seuraavia tapoja.
  • Tulosta PDF-tiedosto HP Smart -sovelluksella (vain Windows 10) Lataa ja asenna HP Smart -sovellus (englanninkielinen) Windows-kaupasta, ja tulosta sitten PDF-tiedosto käyttämällä sitä. Lisätietoja on kohdassa HP Smart -sovelluksen asentaminen ja käyttäminen (Windows 10).
  • Varmista, että PDF-tiedoston nimessä ei ole mitään erikoismerkkejä, kuten ristikkomerkkiä (#), sulkumerkkejä { } tai et-merkkiä (&). Jos löydät tiedoston nimestä erikoismerkin/-merkkejä, nimeä tiedosto uudelleen ilman mitään erikoismerkkejä ja yritä tulostusta uudelleen.
  • Lataa PDF-tiedosto uudelleen. Tiedosto on ehkä ladattu väärin tai vain osittain ensimmäisellä kerralla.
  • Käytä toista tulostinta. Jos tulostimesi on langallisessa tai langattomassa verkossa, tulosta PDF-tiedosto sellaisesta tulostimesta, joka ei ole verkossa.
  • Siirrä PDF-tiedosto tietokoneen kiintolevylle ja tulosta uudelleen. Adobe suosittelee PDF-tiedostojen tallentamista paikalliselle kiintolevylle, jos niitä avataan, tallennetaan tai tulostetaan, jotta vältetään mahdolliset ongelmat ja tiedostojen vahingoittuminen.
  • Varmista, että tietokoneessa on riittävästi levytilaa PDF-tiedoston tulostamiseen. Tämä kannattaa tarkistaa erityisesti silloin, jos tiedosto on suuri. Adobe suosittelee, että vapaan tilan määrä on kolmesta viiteen kertaa suurempi kuin sen PDF-tiedoston koko, jonka haluat tulostaa.
  • Sulje muut ohjelmat tietokoneeltasi PDF-tiedoston tulostamisen ajaksi. Adobe suosittelee, että tietokoneen järjestelmäresursseista vähintään 50 % olisi vapaana PDF-tiedostojen tulostamisen aikana.
  • Siirrä PDF-tiedosto toiseen tietokoneeseen ja tulosta uudelleen.
  • Tulosta PDF-tiedosto pilvitallennustilan sisältävältä tililltä, kuten Google Drive, Dropbox tai Microsoft OneDrive.
  • Tulosta PDF-tiedosto mobiililaitteesta käsin. Artikkelissa Mobiilitulostusratkaisut HP-tulostimille on luettelo tulostimen ja mobiililaitteen kanssa toimivista mobiilitulostusratkaisuista.