HP LaserJet Enterprise M604, M605, M606 - Tulostimen ohjelmiston asentaminen Windowsissa, kun käytössä on USB-kaapeliyhteys

Asennus- ja ohjainvaihtoehdot

Lue seuraavat tiedot ja päätä asennusvaihtoehto niiden mukaan.
CD
Lataaminen
Uusi laite
CD-levyltä asentaminen on nopea ja helppo tapa, mutta CD-levy ei välttämättä sisällä uusinta saatavilla olevaa ohjelmistoa, vaikka kyseessä olisi uusi laite.
Ohjelmiston voi ladata maksutta HP:n verkkosivustosta, ja se sisältää uusimmat laitekohtaiset ohjaimet, asennusohjelman ja muut valvontatyökalut.
Vanha laite
Asennus CD-levyltä ei ehkä toimi, jos asennat laitetta tietokoneeseen, jossa on HP-laitteen valmistuksen jälkeen julkaistu käyttöjärjestelmä.
Ohjelmiston lataaminen on hyvä vaihtoehto vanhempia laitteita asennettaessa, ja se auttaa välttämään asennusongelmia.
Tietoja ohjelmistosta
CD-levyllä oleva ohjelmisto on uusin versio vain laitteen julkaisuhetkellä.
HP:n verkkosivustosta ladattavissa oleva ohjelmisto on uusin laitteelle saatavilla oleva ohjelmisto. HP päivittää ohjelmistoja ja ohjaimia usein laitteen ja CD-levyn julkaisun jälkeen.
Ohjelmiston asennusvaihtoehtojen lisäksi joillekin laitteille on saatavilla myös monentyyppisiä tulostinohjaimia. Windowsia varten saatavilla voi olla seuraavat vaihtoehdot:
HP PCL 6 -tulostinohjain: HP PCL 6 -tulostinohjain sisältyy pakkauksen mukana toimitettuun CD-levyyn ja on oletusarvoinen tulostinohjain. HP PCL 6 -tulostinohjaimella on seuraavat ominaisuudet:
  • Suositeltava kaikkiin Windows-ympäristöihin ja useimpiin tulostustarpeisiin, kuten tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmille ja muihin yleisiin toimistosovelluksiin.
  • Tarjoaa parhaan mahdollisen nopeuden, tulostuslaadun ja laitteen toimintojen tuen useimmille käyttäjille
  • Suunniteltu toimimaan yhdessä Windowsin GDI:n (Graphic Device Interface) kanssa, jolloin tulostusnopeus Windows-ympäristöissä on mahdollisimman suuri.
  • Ei ehkä ole täysin yhteensopiva kolmansien osapuolten toimittamien ja mukautettujen ohjelmistojen kanssa, joiden perustana on PCL 5
HP:n yleistulostinohjain (UPD): HP:n yleistulostinohjain (Universal Print Driver, UPD) Windows-järjestelmiä varten on suunniteltu useita tulostimia sisältävän verkon tulostusympäristön helppoon hallintaan. HP UPD on hyvä valinta pelkästään tulostukseen käytettävälle laitteelle, koska ohjain tarjoaa VAIN tulostusominaisuuden.
Jos haluat käyttää UPD-ohjainta, lataa se HP:n Web-sivustosta. Lisätietoja on osoitteessa www.hp.com/go/upd.

Windows®-asennus mukana toimitetun CD-levyn avulla: USB-yhteys

Asenna tulostimen ohjelmisto laitteen mukana toimitetulta CD-levyltä seuraamalla näitä ohjeita.
huomautus:
Asennusohjelma voi kysyä, haluatko tarkistaa tulostimesi uusimmat asennuspäivitykset verkosta. HP suosittelee, että valitset Kyllä ja annat asennuksen tarkistaa päivitykset ja ladata ne.
  1. Irrota USB-kaapeli sekä tulostimesta että tietokoneesta, jos olet jo liittänyt sen.
  2. Käynnistä tulostin painamalla virtapainiketta, jos tulostin ei ole vielä käynnissä.
  3. Aseta tulostusjärjestelmän ohjelmisto-CD-levy CD-asemaan. Ohjelmiston asennusohjelma tunnistaa käyttöjärjestelmän kielen, ja sen päävalikko avautuu kyseisellä kielellä.
    Jos asennusohjelma ei ole käynnistynyt 30 sekunnin kuluttua, suorita seuraavat vaiheet:
    1. Valitse Käynnistä-valikosta Suorita.
    2. Kirjoita X:\SETUP.EXE (jossa X vastaa CD-aseman tunnusta).
    3. Valitse OK. Asennusohjelma käynnistyy.
      huomautus:
      Jos Käyttäjätilien valvonta -valintaikkuna avautuu, jatka valitsemalla Salli tai Kyllä.
  4. Asennettava ohjelmisto näkyy Ohjelmiston valinta -ikkunassa.
    • Suositeltava ohjelmistoasennus sisältää PCL 6 -tulostusohjaimen ja ohjelmiston laitteen kaikkia käytettävissä olevia ominaisuuksia varten. Jatka suositeltua ohjelmistoasennusta valitsemalla Seuraava-painike.
    • Jos haluat mukauttaa asennettavaa ohjelmistoa, valitse Mukauta ohjelmistovalintoja -linkki. Kun olet valmis, valitse Seuraava-painike.
  5. Lue käyttöoikeussopimus, valitse Olen lukenut ja hyväksyn asennussopimukset -valintaruutu ja jatka valitsemalla Seuraava-painike.
  6. Valmistellaan asennusta -näyttö tulee näkyviin. Kun asennusohjelma on valmis, jatka valitsemalla Seuraava-painike.
  7. Kun ohjelmisto pyytää valitsemaan yhteystyypin, valitse Liitä suoraan tähän tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  8. Liitä laite tietokoneeseen, kun Liitä tuote nyt -ikkunassa kehotetaan tekemään niin.
    huomautus:
    HP suosittelee, että käytettävän USB-kaapelin pituus on enintään 2 m.
  9. Kun asennus on valmis, Laitteen asetukset -näyttö avautuu. Valitse, määritetäänkö tulostin oletustulostimeksi ja tulostetaanko testisivu. Napsauta Seuraava-painiketta.
  10. Ota käyttöön HP-verkkopalvelu -näyttö tulee näkyviin. Voit ottaa HP:n Web-palvelut käyttöön heti valitsemalla Seuraava-painikkeen. Jos haluat ottaa HP:n Web-palvelut käyttöön myöhemmin, valitse Peruuta-painike. HP:n Web-palveluita ei tarvita ohjelmiston asennuksessa.
    Saat lisätietoja HP:n Web-palvelujen ja HP ePrint -ohjelmiston käyttöönotosta napsauttamalla tätä linkkiä, joka näyttää tietoja HP ePrint -ohjelmiston asentamisesta.
  11. Valmis-ikkuna tulee näyttöön. Tässä ikkunassa voit käyttää ohjattuja toimintoja laitteen muiden ominaisuuksien määrittämiseen. Voit määrittää laitteen muut ominaisuudet heti tai myöhemmin.
  12. Viimeistele laitteen asennus valitsemalla Valmis-painike.

Tulostimen jakaminen

Jakamalla tulostimen verkossa voit sallia laitteen käytön muille käyttäjille. Jaa tulostin verkossa noudattamalla seuraavia ohjeita.
Tulostimen jakaminen Windows® 7 -käyttöjärjestelmässä tai vanhemmissa versioissa
  1. Valitse Käynnistä-painike ja etsi sitten asennettujen tulostimien luettelo toimimalla käyttöjärjestelmän mukaan seuraavasti:
    • Valitse Laitteet ja tulostimet tai Tulostimet ja faksit.
    • Valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet. Voit myös valita ensin Laitteisto ja äänet ja sitten Tulostimet.
    • Valitse Asetukset ja valitse sitten Tulostimet tai Tulostimet ja faksit.
  2. Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Tulostimen ominaisuudet.
  4. Napsauta Jakaminen-välilehteä ja valitse sitten Jaa tämä tulostin.
  5. Määritä tulostimen Jakonimi ja valitse sitten Käytä.
  6. Sulje Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.
Windows® 8- ja Windows® Server 2012 -käyttöjärjestelmät
  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tietokoneen näytön vasemmassa alakulmassa.
  2. Valitse Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Näytä laitteet ja tulostimet tai Laitteet ja tulostimet.
  4. Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  5. Napsauta Jakaminen-välilehteä ja valitse sitten Jaa tämä tulostin.
  6. Määritä tulostimen Jakonimi ja valitse sitten Käytä.
  7. Sulje Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.

Windows®-asennus ladatun ohjelmiston avulla: USB-yhteys

1. Irrota USB-kaapeli sekä tulostimesta että tietokoneesta, jos olet jo liittänyt sen.
  2. Käynnistä tulostin painamalla virtapainiketta, jos tulostin ei ole vielä käynnissä.
  3. Siirry laitteesi Ohjaimet ja lataukset -sivulle:
  4. Valitse laite kehotettaessa sivulla olevasta samankaltaisten laitteiden luettelosta.
  5. Valitse oikea käyttöjärjestelmä ja valitse sitten Seuraava.
  6. Valitse Ohjain ja tarkista sitten saatavissa olevat ohjainvaihtoehdot. Saatavissa olevat vaihtoehdot määräytyvät laitteen mukaan.
    huomautus:
    HP suosittelee Täysien ominaisuuksien ohjelmistoratkaisu -vaihtoehtoa, joka takaa laitteen parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja ominaisuudet.
  7. Valitse ohjain, lue sen tiedot ja valitse sitten Lataa.
  8. Jos näyttöön tulee Tiedoston lataukseen liittyvä turvallisuusvaroitus -ikkuna, valitse Tallenna ja selaa tietokoneen kansioon, johon haluat tallentaa tiedoston.
  9. Napsauta Tallenna. Ohjelmisto latautuu tietokoneeseen. Muista tiedoston tallennussijainti.
  10. Kun lataus on valmis, valitse Avaa kansio ja napsauta sitten ladattua tiedostoa. Tiedostonimen tunniste on .exe.
    huomautus:
    Jos Lataus valmis -ikkuna sulkeutui, selaa kansioon, johon .exe-tiedosto on tallennettu, ja napsauta sitä.
    huomautus:
    Jos Käyttäjätilien valvonta -valintaikkuna avautuu, jatka valitsemalla Salli tai Kyllä.
  11. Hyväksy tiedostojen tallentaminen ehdotettuun oletussijaintiin. Valitse Seuraava ja odota hetki, kun asennustoiminto purkaa tiedostot asennusta varten.
  12. Asennettava ohjelmisto näkyy Ohjelmiston valinta -ikkunassa.
    • Suositeltava ohjelmistoasennus sisältää PCL 6 -tulostusohjaimen ja ohjelmiston laitteen kaikkia käytettävissä olevia ominaisuuksia varten. Jatka suositeltua ohjelmistoasennusta valitsemalla Seuraava-painike.
    • Jos haluat mukauttaa asennettavaa ohjelmistoa, valitse Mukauta ohjelmistovalintoja -linkki. Kun olet valmis, valitse Seuraava-painike.
  13. Lue käyttöoikeussopimus, valitse Olen lukenut ja hyväksyn asennussopimukset -valintaruutu ja jatka valitsemalla Seuraava-painike.
  14. Valmistellaan asennusta -näyttö tulee näkyviin. Kun asennusohjelma on valmis, jatka valitsemalla Seuraava-painike.
  15. Kun ohjelmisto pyytää valitsemaan yhteystyypin, valitse Liitä suoraan tähän tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  16. Liitä laite tietokoneeseen, kun Liitä tuote nyt -ikkunassa kehotetaan tekemään niin.
  17. Kun asennus on valmis, Laitteen asetukset -näyttö avautuu. Valitse, määritetäänkö tulostin oletustulostimeksi ja tulostetaanko testisivu. Napsauta Seuraava-painiketta.
  18. Ota käyttöön HP-verkkopalvelu -näyttö tulee näkyviin. Voit ottaa HP:n Web-palvelut käyttöön heti valitsemalla Seuraava-painikkeen. Jos haluat ottaa HP:n Web-palvelut käyttöön myöhemmin, valitse Peruuta-painike. HP:n Web-palveluita ei tarvita ohjelmiston asennuksessa.
    Saat lisätietoja HP:n Web-palvelujen ja HP ePrint -ohjelmiston käyttöönotosta napsauttamalla tätä linkkiä, joka näyttää tietoja HP ePrint -ohjelmiston asentamisesta.
  19. Valmis-ikkuna tulee näyttöön. Tässä ikkunassa voit käyttää ohjattuja toimintoja laitteen muiden ominaisuuksien määrittämiseen. Voit määrittää laitteen muut ominaisuudet heti tai myöhemmin.
  20. Viimeistele laitteen asennus valitsemalla Valmis-painike.

Tulostimen jakaminen

Jakamalla tulostimen verkossa voit sallia laitteen käytön muille käyttäjille. Jaa tulostin verkossa noudattamalla seuraavia ohjeita.
Tulostimen jakaminen Windows® 7 -käyttöjärjestelmässä tai vanhemmissa versioissa
  1. Valitse Käynnistä-painike ja etsi sitten asennettujen tulostimien luettelo toimimalla käyttöjärjestelmän mukaan seuraavasti:
    • Valitse Laitteet ja tulostimet tai Tulostimet ja faksit.
    • Valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet. Voit myös valita ensin Laitteisto ja äänet ja sitten Tulostimet.
    • Valitse Asetukset ja valitse sitten Tulostimet tai Tulostimet ja faksit.
  2. Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Tulostimen ominaisuudet.
  4. Napsauta Jakaminen-välilehteä ja valitse sitten Jaa tämä tulostin.
  5. Määritä tulostimen Jakonimi ja valitse sitten Käytä.
  6. Sulje Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.
Windows® 8- ja Windows® Server 2012 -käyttöjärjestelmät
  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tietokoneen näytön vasemmassa alakulmassa.
  2. Valitse Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Näytä laitteet ja tulostimet tai Laitteet ja tulostimet.
  4. Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  5. Napsauta Jakaminen-välilehteä ja valitse sitten Jaa tämä tulostin.
  6. Määritä tulostimen Jakonimi ja valitse sitten Käytä.
  7. Sulje Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.

Pelkän tulostinohjaimen asentaminen Windows®-käyttöjärjestelmän Ohjattu tulostimen asennus -toiminnolla.

Jos haluat asentaa pelkän tulostinohjaimen, lataa tulostinohjain verkosta ja asenna se Windowsin Ohjattu tulostimen asennus -toiminnolla.
  1. Etsi tämän verkkosivun Tukikeskuksen aloitussivu -kohdasta avattava Latausvaihtoehdot-valikko ja valitse sitten Ohjaimet, ohjelmistot ja laiteohjelmistot.
  2. Anna laitteen nimi tekstikenttään ja valitse Siirry-painike.
  3. Valitse laite tarvittaessa sivulla olevasta samankaltaisten laitteiden luettelosta.
  4. Valitse haluamasi kieli avattavasta luettelosta ja valitse sitten tietokoneesi käyttöjärjestelmä.
  5. Valitse Ohjain ja tarkista sitten laitteellesi saatavissa olevat ohjainvaihtoehdot. Saatavissa olevat vaihtoehdot määräytyvät laitteen mukaan.
    huomautus:
    Asenna pelkkä tulostinohjain valitsemalla ohjainvaihtoehto, jossa asennetaan vain tulostinohjain tai tulostusohjain (ilman asennusohjelmaa).
  6. Valitse ladattava ohjain napsauttamalla, lue sen tiedot ja valitse sitten Lataa.
  7. Jos näyttöön tulee Tiedoston lataukseen liittyvä turvallisuusvaroitus -ikkuna, valitse Suorita. Tiedosto ladataan tietokoneen tilapäiskansioon.
  8. Kun lataus on valmis, valitse uudelleen Suorita.
    huomautus:
    Paina purkutoiminnon ikkunassa mainittu kansio mieleen. Tiedosto puretaan kyseiseen kansioon.
  9. Pura tiedostot tietokoneeseesi valitsemalla Kyllä.
  10. Avaa Ohjattu tulostimen asennus:
    • Windows Vista: Valitse näytön vasemmassa alakulmassa oleva Windows-kuvake, valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet. Napsauta tulostimen lisäysvaihtoehtoa.
    • Windows 7: Valitse näytön vasemmassa alakulmassa oleva Windows-kuvake ja valitse sitten Laitteet ja tulostimet. Napsauta tulostimen lisäysvaihtoehtoa.
    • Windows 8: Avaa valikko napsauttamalla hiiren kakkospainiketta tai koskettamalla näytön vasenta alakulmaa ja pitämällä sitä painettuna. Napsauta tai napsauta Ohjauspaneelia ja napsauta tai napauta sitten Laitteet ja tulostimet -valintaa. Napsauta tai napsauta tulostimen lisäysvaihtoehtoa.
  11. Vastaa ohjatun tulostimen lisäystoiminnon kysymyksiin, kunnes näyttöön tulee ikkuna, jossa näkyy tulostinvalmistajien luettelo.
  12. Valitse Levy.
  13. Selaa kansioon, johon tiedostot on ladattu ja purettu.
  14. Valitse oikea .INF-tiedosto.
  15. Valitse Avaa ja valitse sitten OK.
  16. Valitse asianmukainen tulostinohjain.
  17. Asenna tulostinohjain näytön ohjeiden mukaisesti.

Portin määrittäminen

Kun asennus on valmis, laitteelle on ehkä määritettävä verkkoportti, jos porttia ei määritetty asennuksen aikana. Tee jokin seuraavista toimista:
Tulostinohjaimen asentaminen Windows® 7 -käyttöjärjestelmässä tai vanhemmissa versioissa
  1. Valitse Käynnistä-painike ja etsi sitten asennettujen tulostimien luettelo toimimalla käyttöjärjestelmän mukaan seuraavasti:
    • Valitse Laitteet ja tulostimet tai Tulostimet ja faksit.
    • Valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet. Voit myös valita ensin Laitteisto ja äänet ja sitten Tulostimet.
    • Valitse Asetukset ja valitse sitten Tulostimet tai Tulostimet ja faksit.
  2. Napsauta juuri asentamaasi laitetta hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Ominaisuudet tai Tulostimen ominaisuudet.
  4. Valitse Portit-välilehti portin tietojen muuttamista varten. Kun olet valinnut portin, valitse Käytä.
  5. Voit varmistaa, että tulostin on päivitetty, valitsemalla Laiteasetukset-välilehden.
  6. Valitse avattavasta Automaattinen kokoonpano -valikosta Päivitä nyt. Kun päivitys on valmis, sulje valintaikkuna valitsemalla OK.
Windows® 8- ja Windows® Server 2012 -käyttöjärjestelmät
  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tietokoneen näytön vasemmassa alakulmassa.
  2. Valitse Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Näytä laitteet ja tulostimet tai Laitteet ja tulostimet.
  4. Napsauta juuri asentamasi laitteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  5. Valitse Portit-välilehti portin tietojen muuttamista varten. Kun olet valinnut portin, valitse Käytä.
  6. Voit varmistaa, että tulostin on päivitetty, valitsemalla Laiteasetukset-välilehden.
  7. Valitse avattavasta Automaattinen kokoonpano -valikosta Päivitä nyt. Kun päivitys on valmis, sulje valintaikkuna valitsemalla OK.