HP-tietokoneet - Internet-yhteyden DNS-ongelmien ratkaiseminen (Windows 8)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 8 tai Windows 8.1.
Väärät DNS-palvelimen asetukset voivat aiheuttaa seuraavia ongelmia, vaikka tietokone näyttäisi, että Internet-yhteyssignaali on voimakas:
  • Internet-selain ei lataa verkkosivuja.
  • Verkkosivut avautuvat, mutta kuvien kohdalla on punainen X.
  • Verkkoselaimet näyttävät aika ajoin viestin Page not available (Sivu ei ole käytettävissä).
  • Yhteys toimii rajallisesti tai ei ollenkaan.
Tämä asiakirja sisältää ratkaisuja väärin määritettyihin DNS-asetuksiin liittyviin Internet-yhteysongelmiin. Määritä DNS-palvelinasetukset tämän asiakirjan avulla, jotta voit käyttää Internetiä.
  1. Avaa aloitusnäytössä Haku-oikopolku kirjoittamalla Ohjauspaneeli ja valitse sitten hakutuloksista Ohjauspaneeli.
    Kuva : Ohjauspaneelin hakutulokset
    Haku-oikopolun tulokset haulla "ohjauspaneeli" Windows 8:ssa.
  2. Valitse Ohjauspaneelista Näytä verkon tila ja tehtävät.
    Kuva : Ohjauspaneeli
    Verkon tilan tarkasteleminen Ohjauspaneelissa
  3. Valitse Muuta sovittimen asetuksia.
    Kuva : Verkko- ja jakamiskeskus
    Sovittimen asetukset Verkko- ja jakamiskeskuksessa
  4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella verkon tyyppiä, jota käytät Internet-yhteyden muodostamiseen (Wi-Fi tai Ethernet), ja valitse Ominaisuudet.
    Kuva : Verkkoyhteydet
    Langattoman verkkoyhteyden ominaisuuksien valitseminen Verkkoyhteydet-ikkunassa
  5. Valitse Ominaisuudet-ikkunan alareunasta Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) ja valitse Ominaisuudet.
    Kuva : Wi-Fi-ominaisuudet
    Internet Protocol IPv4 korostettuna
  6. Valitse Internet-protokollaikkunassa Käytä seuraavaa DNS-palvelimen osoitetta.
    Kuva : Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -ominaisuudet
    Ensisijaisen DNS-palvelimen määrittäminen IPV 4 -ominaisuuksissa
  7. Määritä seuraavat julkiset DNS-palvelimet:
    • Ensisijainen DNS-palvelin: 8.8.8.8
    • Vaihtoehtoinen DNS-palvelin: 8.8.4.4
      huomautus:
      Edellä mainitut DNS-palvelimet ovat julkisia palvelimia, jotka voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Jos ongelmat jatkuvat, kun olet määrittänyt edellä mainitut DNS-palvelinosoitteet, ota yhteys Internet-palveluntarjoajaan.
  8. Valitse OK ja sulje kaikki ikkunat.
  9. Paina näppäinyhdistelmää Windows + R, kirjoita Avaa-kenttään services.msc ja valitse OK.
    Kuva : Suorita services.msc
    kirjoittamalla Suorita-ikkunassa services.msc.
  10. Napsauta Palvelut-ikkunassa WebClient-kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
    Kuva : WebClient
    WebClientin Ominaisuudet-ikkunan avaaminen
  11. Napsauta WebClientin ominaisuuksissa avattavaa Käynnistystapa-valikkoa ja valitse Automaattinen.
  12. Valitse Käynnistä. Palvelun tilaksi vaihtuu Käynnissä.
    Kuva : WebClientin ominaisuudet
    Käynnistystavan vaihtaminen automaattiseksi WebClientissa
  13. Valitse Käytä ja OK.
Nyt voit avata selaimen uudelleen ja käyttää Internetiä.