HP:n tietokoneet - Kiinteiden kotiverkkojen vianmääritys (Windows 7)

Tämä asiakirja koskee Windows 7 -käyttöjärjestelmällä varustettuja HP- ja Compaq-tietokoneita, jotka käyttävät kiinteää paikallisverkkoa (LAN).
Noudata tämän asiakirjan ohjeita kiinteän kotiverkon vianmääritykseen Windows 7 -käyttöjärjestelmässä. Testaa verkkoyhteyttä kunkin vaiheen suorittamisen jälkeen. Jos ongelma ei ratkennut, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 1: Tee verkko-ongelmien vianmääritys suorittamalla verkkoyhteyden tarkistuslistan vaiheet.

Monet verkkoyhteysongelmat johtuvat kaapeleihin tai palomuuriasetuksiin liittyvistä ongelmista. Ratkaise kotiverkon ongelmat tarkistamalla seuraavat asiat:
  • Tarkista kaikki verkkokaapelit ja -johdot. Löysä tai irronnut kaapeli tai johto estää verkkoyhteyden ja Internetin käyttämisen. Tarkista seuraavat liitännät:
    • Verkkokaapeli modeemista verkkokeskittimeen (tai reitittimeen).
    • Verkkokaapeli verkkokeskittimestä RJ-45-verkkoporttiin tietokoneessa.
      Kuva : RJ-45-liitännän muoto
    • Kahden tietokoneen välinen verkkokaapeli.
  • Tarkista verkkokeskittimen merkkivalot. Merkkivalot saattavat usein paljastaa yhteysongelman sijainnin.
  • Jos yrität yhdistää toisen tietokoneen verkkoon, varmista, että tietokoneen virta on kytkettynä.
  • Tarkista verkon kaikkien tietokoneiden palomuuriasetukset. Palomuuriasetukset voivat estää verkkoyhteyden muodostamisen.
Kun olet suorittanut tarkistuslistan kaikki kohdat, yritä muodostaa yhteys verkkoon.
Jos verkon kanssa ei ole ongelmia, tehtävä on suoritettu.
Jos verkko-ongelmat jatkuvat, jatka seuraavaan vaiheeseen käyttämään Verkko- ja jakamiskeskusta.

Vaihe 2: Verkko- ja jakamiskeskuksen käyttäminen Windows 7:ssä

Verkko- ja jakamiskeskus näyttää verkon tilan, ja sen avulla voit määrittää verkon etsimisen ja tiedostojen jakamisen verkossa. Käytä Verkko- ja jakamiskeskusta seuraavien ohjeiden mukaisesti:
  1. Valitse Käynnistä, Ohjauspaneeli ja valitse sitten Verkko ja Internet.
    Kuva : Verkko ja Internet
    Ohjauspaneelin kohta Verkko ja Internet
  2. Valitse Verkko- ja jakamiskeskus.
  3. Tarkista verkon tila ikkunan yläreunassa:
    • Vihreä viiva tietokoneen nimen ja verkon nimen välillä tarkoittaa, että verkkoyhteys on hyvä.
      Kuva : Hyvä verkkoyhteys
      Verkko- ja jakamiskeskus, joka näyttää verkkoyhteyden olevan hyvä.
    • Viiva, jossa on punainen rasti tarkoittaa, että yhteys on katkennut tai puuttuu.
      Kuva : Katkennut tai puuttuva yhteys
      Verkko- ja jakamiskeskus, joka näyttää verkkoyhteyden olevan huono.
    Jos yhteys on katkennut tai puuttuu, yritä luoda yhteys valitsemalla Yhdistä verkkoon.
  4. Verkko-osassa näkyvät verkon käyttö ja yhteys.
    Kuva : Verkko-osa
    Verkko- ja jakamiskeskuksen Verkko-osa
  5. Valitse Valitse kotiryhmä ja jakamisasetukset.
  6. Valitse kotiryhmän asetusikkunassa Muuta jakamisen lisäasetuksia.
    Kuva : Kotiryhmän asetukset
    Kotiryhmän asetukset -ikkuna
  7. Ota käyttöön verkon etsiminen ja tiedostojen ja tulostinten jakaminen. Lisäksi nyt on hyvä aika tarkistaa muut asetukset ja ottaa ne käyttöön tai poistaa ne käytöstä tarpeen mukaan.
    Kuva : Jakamisen lisäasetukset
    Jakamisen lisäasetukset -ikkuna
    huomautus:
    Näiden asetusten tulee olla käytössä kaikissa tietokoneissa, jotta ne voidaan jakaa verkossa. Jos esimerkiksi tiedostojen jakaminen on poistettu käytöstä jossakin verkon tietokoneista, et voi käyttää kyseisen tietokoneen tiedostoja verkon kautta.
    • Verkon etsiminen: Ota käyttöön verkon etsiminen, jotta tietokone voit etsiä verkon muut tietokoneet ja laitteet.
    • Tiedostojen ja tulostimien jakaminen: Ota käyttöön tiedostojen jakaminen, jotta voit jakaa tiedostoja ja kansioita muiden verkon tietokoneiden kanssa ja sallia verkon käyttäjien käyttää tähän tietokoneeseen yhdistettyjä tulostimia. Verkon käyttäjien on tiedettävä tämän tietokoneen käyttäjätilin käyttäjänimi ja salasana, jotta he voivat käyttää tulostimia.
    • Julkinen-kansion jakaminen: Ota käyttöön Julkinen-kansion jakaminen, jotta muut tietokoneet voivat käyttää tietokoneen Julkinen-kansiota. Voit sallia muiden verkon tietokoneiden käyttäjien avata tiedostoja, avata ja muokata tiedostoja tai muokata tai estää pääsy verkon käyttäjiltä.
    • Median lähetys: Voit ottaa käyttöön mediatiedostojen suoratoiston, jotta verkon käyttäjät voivat käyttää tämän tietokoneen jaettua musiikkia, kuvia ja videoita.
    • Tiedostojen jakamisen asetukset: Windows 7 käyttää 128-bittistä salausta jakoyhteyksien suojaamiseen. Jotkut laitteet eivät voi tukea 128-bittistä salausta. Jos käytät jotakin näistä laitteista verkossa, ota käyttöön 40- tai 50-bittinen salaus muuttamalla asetusta.
    • Salasanalla suojattu jakaminen: Ota käyttöön salasanalla suojattu jakaminen, jolloin verkon käyttäjien on tiedettävä tämän tietokoneen käyttäjätilin käyttäjänimi ja salasana, jotta he voivat käyttää tiedostoja, kansioita ja tulostimia verkossa. Poista salasanalla suojattu jakaminen käytöstä, jos haluat sallia pääsyn tietokoneeseen kaikille verkon käyttäjille.
    Kun olet määrittänyt Verkko- ja jakamiskeskuksen asetukset, yritä muodostaa yhteys verkkoon.
    Jos verkon kanssa ei ole enää ongelmia, tehtävä on suoritettu.
    Jos verkko-ongelmat jatkuvat, jatka seuraavaan vaiheeseen käyttämään Windows 7 -käyttöjärjestelmän diagnostiikka- ja vianmääritystyökaluja.

Vaihe 3: Käytä Windows 7 -käyttöjärjestelmän diagnostiikka- ja vianmääritystyökaluja

Windows 7 -käyttöjärjestelmään sisältyy Verkon diagnostiikka -työkalu ja verkon vianmääritys. Molemmista työkaluista on apua verkko-ongelmien tunnistamisessa ja mahdollisen ratkaisun löytämisessä.

Vaihe 4: Verkkosovitinohjelmiston asennuksen poistaminen ja asentaminen uudelleen Windows 7 -käyttöjärjestelmässä

Jos verkossa on edelleen ongelmia, ne voivat johtua verkkosovittimen ongelmasta. Voit tarkistaa verkkosovittimen käyttämällä edellisen vaiheen verkon ja Internetin vianmääritystä. Vaihtoehtoisesti voit poistaa verkkosovitinohjelmiston asennuksen ja asentaa sen uudelleen Laitehallinnassa seuraavien ohjeiden mukaisesti:
  1. Valitse Käynnistä ja kirjoita hakukenttään Laitehallinta. Valitse Laitehallinta.
    Kuva : Laitehallinnan avaaminen
    Laitehallinnan avaaminen hakukentästä
  2. Kaksoisnapsauta Verkkosovittimet-luokkaa.
    Kuva : Verkkosovittimet
    Laitehallinta-ikkuna, jossa Verkkosovittimet on laajennettuna
  3. Kaksoisnapsauta verkkosovittimen nimeä ja valitse Poista.
  4. Valitse Vahvista laitteen asennuksen poistaminen -ikkunassa OK.
  5. Kun verkkosovittimen ohjaimien asennus on poistettu, käynnistä tietokone uudelleen.
  6. Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen ja laiteohjainohjelmiston asennus on suoritettu loppuun, kokeile muodostaa yhteys Internetiin. Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan vaiheeseen ja päivitä verkko-ohjaimet uudelleen.

Vaihe 5: Päivitä verkko-ohjaimet

Katso toisella Internetiin yhteydessä olevalla tietokoneella HP:n verkkosivustosta, mitä verkko-ohjaimia tuotteellesi on saatavana. Jos verkko-ohjain on saatavilla, lataa ja asenna uusin päivitys käyttämällesi verkkolaitteistolle. Toimi seuraavasti:
  1. Jos sivulla pyydetään antamaan mallinumero, anna laitteen mallinumero. Kirjoita esimerkiksi Pavilion p6230f tai TouchSmart 600-1050uk.
  2. Valitse tietokoneen käyttämä Windows-versio.
  3. Napsauta Driver – Network (Ohjain – Verkko) -linkkiä.
  4. Valitse verkko- tai modeemiohjaimen päivitys. Esimerkiksi Realtek RTL8139 LAN-ohjaimen päivitys.
  5. Lue lataussivun ohjeet ja lataa ja asenna päivitys.
  6. Kun olet valmis, käynnistä tietokone uudelleen ja muodosta yhteys Internetiin.