HP Deskjet D1600 -tulostinsarja - Kasetin ongelma tai Yhteensopimaton kasetti -viesti tulee tietokoneen näyttöön

Tämä asiakirja koskee Deskjet D1658-, D1660-, D1663- ja D1668-tulostimia.
Tietokoneessa näkyy viesti Cartridge(s) Problem (kasetin ongelma) tai Yhteensopimaton kasetti. Tulostus ei onnistu ja virtapainikkeen valo saattaa vilkkua.
HP suosittelee, että käytät alkuperäisiä HP-mustekasetteja ja -väriainetarvikkeita. HP ei voi taata muiden valmistajien tai täytettyjen mustekasettien laatua tai luotettavuutta. Jos käytössäsi ei ole alkuperäisiä HP-kasetteja, tämän asiakirjan ohjeet eivät välttämättä ratkaise ongelmaa. Tarkista kasetin aitous osoitteessa hp.com/go/anticounterfeit.
HP SureSupply -sivustossa voit tarkistaa muste- ja värikasettien yhteensopivuuden tai ostaa uusia kasetteja ja tarvikkeita.
  1. Valitse tarvittaessa maa/alue.
    Kuva : Maan/alueen valinta
    Maan/alueen valitseminen
  2. Tilaa uusia tarvikkeita tai tarkista kasettien yhteensopivuus tulostimen kanssa näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.
Aitoja HP:n kasetteja ja tarvikkeita voi ostaa myös muilta jälleenmyyjiltä.
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan ratkaisuun.
Ratkaisu 2: Poista kasetit laitteesta, tarkasta ne ja aseta ne takaisin paikoilleen
Kasetin ja tuotteen sähköliitäntä ei ehkä toimi oikein. Tulostuskasetin irrottaminen ja asentaminen uudelleen saattaa korjata tilanteen.
  1. Varmista, että laitteeseen on kytketty virta. Kytke tarvittaessa virta laitteeseen painamalla virtapainiketta.
      varoitus:
    Jos tuotteeseen ei ole kytketty virtaa, se ei vapauta kasetteja. Saatat vahingoittaa laitetta, jos kasetit ovat väärin paikallaan yrittäessäsi poistaa niitä.
  2. Avaa kasettitilan kansi.
    Kuva : Avaa kasettitilan kansi
    Kuva: kasettitilan kannen avaus
    Kasettivaunu liikkuu tuotteen keskelle.
  3. Odota, kunnes kasettivaunu on paikallaan eikä siitä kuulu ääntä. Vapauta kasetti painamalla sitä kevyesti.
      Kuva : Poista kasetti
      Kuva: Kasetin poistaminen
    1. Kolmivärikasetti on vaunun vasemmassa reunassa
    2. Musta kasetti on vaunun oikeassa reunassa
  4. Poista kasetti paikaltaan vetämällä sitä itseesi päin ja tarkasta se sitten.
      varoitus:
    Älä kosketa kuparinvärisiä sähkökosketuspintoja tai mustesuuttimia.
      Kuva : Kasetin sähkökosketuspinnat ja suuttimet
      Kuva: kasetit
    1. Kuparinväriset sähkökosketuspinnat (älä kosketa)
    2. Suuttimet (älä kosketa)
    • Tarkasta, onko kuparinvärisissä sähkökosketuspinnoissa likaa.
    • Varmista, ettei sähkökosketuspintojen tai suuttimien päällä ole kirkasta suojateippiä.
      Kuva : Poista suojateippi
      Kuva: kuparinen johdinliuska
        varoitus:
      Älä yritä poistaa kuparista johdinliuskaa.
    • Tarkista kasetin tarrasta numero varmistaaksesi, että se on yhteensopiva tuotteen kanssa, ja vertaa sitä seuraavaan taulukkoon.
        Kuva : Numero kasetin tarrassa
        Kuva: kasettinumerot
      1. Kasettinumerot
      Kasetin kuvaus
      Lyhenne: maa/alue alue*
      Pohjois- ja Etelä-Amerikka, Korea (alue 1)
      Eurooppa (alue 2)
      Venäjä, Japani (alue 3)
      Kiina, Intia (alue 4)
      Musta kasetti (tavallinen tulostusmäärä)
      HP 60
      HP 300
      HP 121
      HP 818
      Värikasetti (tavallinen tulostusmäärä)
      HP 60
      HP 300XL
      HP 121XL
      HP 818XL
      Musta kasetti (suuri tulostusmäärä)
      HP 60XL
      HP 300
      HP 121
      HP 818
      Värikasetti (suuri tulostusmäärä)
      HP 60XL
      HP 300XL
      HP 121XL
      HP 818XL
      Löydät täydellisen luettelon yhteensopivista kaseteista toimimalla seuraavasti:
      1. Anna tuotenumero ja paina Enter-painiketta.
        Näkyviin tulee luettelo yhteensopivista kaseteista.
  5. Jos kasetti on yhteensopiva laitteen kanssa, asenna se tuotteeseen.
    • Pitele kasettia niin, että HP-logo on ylhäällä, ja aseta kasetti takaisin kasettipaikkaan. Työnnä kasettia kasettipaikkaan, kunnes se napsahtaa paikoilleen.
      Kuva : Aseta kasetti vaunuun
      Kuva: kasetin asettaminen
    • Asenna kolmivärikasetti vasempaan kasettipaikkaan.
    • Asenna musta kasetti oikeanpuoleiseen kasettipaikkaan.
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan ratkaisuun.
Ratkaisu 3: Sähköisten liitinpintojen puhdistaminen
Puhdista sähkökosketuspinnat seuraamalla näitä vaiheita:
  1. Tarvitset seuraavat tarvikkeet:
    • Tislattua vettä (vesijohtovedessä voi olla kasetteja vaurioittavia epäpuhtauksia)
    • Pumpulipuikkoja tai muuta pehmeää, nukatonta materiaalia, joka ei tartu sähkökosketuspintoihin
    • Puhdas paperiarkki
  2. Avaa kasettitilan kansi.
    Kuva : Avaa kasettitilan kansi
    Kuva: kasettitilan kannen avaus
    Kasettivaunu siirtyy laitteen keskelle.
  3. Odota, kunnes kasettivaunu on paikallaan eikä siitä kuulu ääntä. Vapauta kasetti painamalla sitä kevyesti.
      Kuva : Poista kasetti
      Kuva: Kasetin poistaminen
    1. Kolmivärikasetti on vaunun vasemmassa reunassa
    2. Musta kasetti on vaunun oikeassa reunassa
  4. Aseta mustekasetit paperiarkin päälle siten, että kupariliuskat ovat ylöspäin.
      varoitus:
    Älä jätä kasetteja tuotteen ulkopuolelle yli 30 minuutiksi.
  5. Kostuta pumpulipuikko kevyesti tislatulla vedellä ja purista ylimääräinen vesi pois.
  6. Pidä kiinni mustekasetin reunoista ja puhdista sitten vain kuparinväriset kosketuspinnat.
      varoitus:
    Älä koske mustesuuttimiin. Seurauksena voi olla tukoksia, musteongelmia ja sähkökytkentöjen huononeminen.
      Kuva : Puhdista kasetin kosketuspinnat
      Kuva: Kosketuspintojen puhdistaminen
    1. Kuparinväriset kosketuspinnat
    2. Mustesuuttimet (älä puhdista)
  7. Jatka kunnes pumpulipuikossa ei näy enää mustetta tai pölyä.
  8. Anna kasetin olla paikallaan 10 minuutin ajan, jotta puhdistettu alue ehtii kuivua, tai kuivaa alue uudella pumpulipuikolla.
  9. Pitele kasettia niin, että HP-logo on ylhäällä, ja aseta kasetti takaisin kasettipaikkaan. Työnnä kasettia kasettipaikkaan, kunnes se napsahtaa paikoilleen.
    Kuva : Aseta kasetti vaunuun
    Kuva: kasetin asettaminen
    • Asenna kolmivärikasetti vasempaan kasettipaikkaan.
    • Asenna musta kasetti oikeanpuoleiseen kasettipaikkaan.
  10. Sulje kansi.
    Kuva : Sulje kansi
    Kuva: Kannen sulkeminen
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan ratkaisuun.
Ratkaisu 4: Toista puhdistus- ja uudelleenasetusvaiheet
Jos olet suorittanut kaikki vaiheet ja ongelma ei häviä, toista tämän asiakirjan ratkaisut yksi ja kaksi tarkistaaksesi kasetit ja puhdistaaksesi sähkökosketuspinnat.
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan ratkaisuun.
Ratkaisu 5: Kasettien vaihtaminen
Vaihda tuotteen tulostuskasetit seuraavien ohjeiden mukaisesti.
Jos sinulla on viallinen kasetti tai tulostuspää, siinä saattaa olla voimassa takuu. Tarkista muste- tai väriainetarvikkeiden takuu osoitteesta hp.com/go/learnaboutsupplies ja tutustu sitten tarvikkeiden rajoitetun takuun tietoihin.
Vaihe 1: Alkuperäisen kasetin poistaminen
  1. Kytke laitteeseen virta painamalla virtapainiketta.
  2. Avaa kasettitilan luukku.
    Kuva : Avaa kasettitilan luukku
    Kuva: Tuotteen kasettitilan luukun avaaminen.
  3. Odota, että kasettivaunu siirtyy laitteen keskelle.
  4. Kun kasettivaunu pysähtyy, vapauta vanha kasetti painamalla sitä alas ja nosta kasetti sitten pois paikaltaan.
    Kuva : Paina kasettia kevyesti
    Kuva: Kasetin painaminen alas
      huomautus:
    Jos vaihdat molemmat kasetit, tarkista paikat kasettivaunussa. Aseta kolmivärikasetti vasempaan kasettipaikkaan ja musta kasetti oikeaan kasettipaikkaan.
Vaihe 2: Aseta uusi kasetti paikalleen
  1. Poista kasetti pakkauksestaan.
    Kuva : Poista kasetti pakkauksestaan
    Kuva: Kasetti poistettuna pakkauksestaan.
  2. Poista muoviteippi varovasti vetämällä vaaleanpunaisesta kielekkeestä.
    Kuva : Poista tulostuskasetin muovinen suojateippi
    Kuva: Muoviteipin poistaminen kasetista
      varoitus:
    Älä kosketa kuparinvärisiä sähkökosketuspintoja tai mustesuuttimia. Näiden osien koskettaminen voi aiheuttaa tukkeumia, musteensyöttöhäiriöitä ja sähkökytkentöjen huononemista.
    Kuva : Älä koske kasetin sähkökosketuspintoihin tai suuttimiin
    Kuva: Varo koskettamasta kasetin sähkökosketuspintoja tai mustesuuttimia
  3. Työnnä kasetti paikalleen ja paina sitten lujasti kasettia peukalolla, kunnes se napsahtaa paikalleen.
      huomautus:
    Kasetti laskee hieman, kun se lähestyy paikkaansa vaunussa. Anna sen tehdä niin ja jatka työntämistä, kunnes kasetti napsahtaa paikalleen.
    Kuva : Kasetin painaminen tukevasti paikalleen
    Kuva: Kasetin painaminen peukalolla kasettipaikkaan
  4. Asenna toinen kasetti tarvittaessa samojen ohjeiden mukaisesti.
  5. Sulje vain kasettien suojakansi. Jätä paperilokero alas.
    Kuva : Sulje kasettien suojakansi - jätä paperilokero alas
    Kuva: Kasettien suojakannen sulkeminen
Vaihe 3: Uusien kasettien kohdistaminen
  1. Varmista, että paperilokerossa on paperia.
  2. Avaa HP:n ratkaisukeskus.
    • Windows XP: Valitse tehtäväpalkissa Käynnistä, valitse Kaikki ohjelmat, HP ja sitten HP:n ratkaisukeskus.
    • Windows Vista: Valitse Windowsin tehtäväpalkista Windows-kuvake (), valitse Kaikki ohjelmat, valitse HP ja valitse sitten HP:n ratkaisukeskus.
  3. Valitse Open Toolbox (avaa työkalut). Näyttöön avautuu tulostimen Työkalut-ikkuna.
  4. Valitse Tulostuskasettien kohdistaminen. Tulostuskasettien kohdistaminen -ikkuna avautuu.
  5. Napsauta Kohdista. Tuote kohdistaa kasetit, kalibroi tuotteen ja tulostaa testisivun.
  6. Odota, kunnes testisivu on tulostunut ja noudata näytön ohjeita.
  7. Valitse Valmis.
  • Jos nämä vaiheet ratkaisivat ongelman, vianmäärityksen jatkaminen ei ole tarpeen.
  • Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan ratkaisuun.
Huollata tai vaihda HP-tuotteesi, jos olet suorittanut kaikki edellä kuvatut vaiheet.
Takuusivustolta http://www.support.hp.com/checkwarranty voit tarkistaa, onko tuotteesi takuu voimassa. Ota yhteyttä HP:n tukeen ja sovi korjaamisesta tai vaihdosta. Jos olet Aasian ja Tyynenmeren alueella, pyydä HP:n tukipalvelusta lisätietoja paikallisista huoltokeskuksista.
Jos tuote ei ole takuun piirissä, korjauksesta voi aiheutua kuluja.