HP-tietokoneet - järjestelmän näköistiedoston luominen ja käyttäminen tietokoneen palauttamiseen (Windows 7)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 7.
Järjestelmän näköistiedosto on kopio kaikista aseman tiedoista. Jos kiintolevy hajoaa tai tärkeät ohjelmistotiedostot vioittuvat esimerkiksi viruksen saastutettua järjestelmän, voit palauttaa kaikki tiedostosi tietokoneen järjestelmän näköistiedostosta. Järjestelmän näköistiedosto sisältää oletuksena kaikki asemat, joita Windows tarvitsee toimiakseen. Se sisältää Windowsin, järjestelmäasetukset, ohjelmat ja tiedostot. Kun palautat tietokoneen järjestelmän näköistiedostosta, et voi valita yksittäisiä palautettavia kohteita. Kaikki nykyiset ohjelmat, järjestelmäasetukset ja tiedostot palautetaan järjestelmän näköistiedoston sisällöstä.
huomautus:
Jos haluat ainoastaan turvata tärkeät tiedostosi, käytä Windowsin varmuuskopiointia. Windowsin varmuuskopiointi on nopeampi ja vie vähemmän tilaa, koska työkalu ei varmuuskopioi kiintolevylle kaikkia tietoja. Lisätietoja Windowsin varmuuskopiointityökalun käytöstä on kohdassa Tiedostojen varmuuskopiointi Windows 7:ssä.

Järjestelmän näköistiedoston luonti Windows 7:ssä

Voit luoda tietokoneesi järjestelmän näköistiedoston varmuuskopion seuraavasti:
  1. Valitse Käynnistä ja valitse Ohjauspaneeli.
  2. Valitse Järjestelmä ja suojaus -kohdassa Varmuuskopioi tietokone.
    Varmuuskopiointi- ja palautuskeskus avautuu.
  3. Valitse Luo järjestelmän näköistiedosto.
    Kuva : Järjestelmän näköistiedoston luominen
    Varmuuskopiointi- ja palautuskeskus
    Windows hakee käytettävissä olevat varmuuskopiointilaitteet, kuten kiintolevyn, DVD-tallennuslaitteen tai verkkoaseman.
  4. Valitse järjestelmän näköistiedoston tallennuspaikka ja valitse sitten Seuraava.
    • Kiintolevylle
    • Yhdelle tai usealle DVD-levylle
    • Verkkoasemaan
      vaara:
    Älä tallenna varmuuskopiota palautusosioon: FACTORY_IMAGE tai Palautus. Muutoin HP:n palautustiedot vahingoittuvat.
  5. Vahvista asetukset ja valitse sitten Aloita varmuuskopiointi.
    huomautus:
    Varmista, että järjestelmän näköistiedoston luomiseen on riittävästi tyhjää tilaa ulkoisella kiintolevyllä tai sinulla on tarpeeksi monta tyhjää DVD-levyä.
    Kuva : Vahvista varmuuskopioinnin asetukset
    Vahvista varmuuskopioinnin asetukset -ikkuna
  6. Windows valmistautuu luomaan järjestelmän näköistiedoston.
    Kuva : Järjestelmän näköistiedoston luontiin valmistautuminen
    Järjestelmän näköistiedoston luontiin valmistautuminen
  7. Jos varmuuskopioit tiedot DVD-levyille, nimeä tyhjä DVD-levy ja aseta se kirjoittavaan DVD-asemaan.
    Kuva : Tyhjän tallennusvälineen nimeäminen ja asettaminen
    Tyhjän tallennusvälineen nimeäminen ja asettaminen
  8. Jos varmuuskopioit tietoja DVD-levylle ja näyttöön ilmestyy DVD-levyn alustuspyyntö, alusta DVD-levy.
    Kuva : Tietovälineen alustaminen
    Tietovälineen alustaminen
  9. Windows tallentaa järjestelmän näköistiedoston.
    Kuva : Järjestelmän näköistiedoston tallentaminen
    Järjestelmän näköistiedoston tallentaminen
  10. Jos käytät DVD-levyjä, nimeä tyhjä DVD-levy ja aseta se asemaan, kun ohjelma niin kehottaa. Seuraa näytön ohjeita, kunnes näköistiedosto on luotu. Tämä voi kestää useasta minuutista useaan tuntiin. Talleta varmuuskopio turvalliseen paikkaan.

Tietokoneen palauttaminen järjestelmän näköistiedostosta Windows 7 -käyttöjärjestelmässä

Voit palauttaa kaikki nykyiset ohjelmat, järjestelmäasetukset ja tiedostot viallisen tietokoneen järjestelmän näköistiedostosta seuraavasti:
  1. Valitse Käynnistä ja valitse Ohjauspaneeli.
  2. Valitse Järjestelmä ja suojaus -kohdassa Varmuuskopioi tietokone.
    Varmuuskopiointi- ja palautuskeskus avautuu.
  3. Valitse Palauta järjestelmäasetukset tai tietokone.
    Kuva : Varmuuskopiointi ja palautus
    Varmuuskopiointi ja palautus
  4. Valitse Järjestelmän palauttaminen -kohdassa Palautuksen lisämenetelmät.
    Kuva : Palautuksen lisämenetelmät
    Palautuksen lisämenetelmät
  5. Valitse Palautuksen lisämenetelmät -sivulla Käytä aiemmin luomaasi järjestelmän näköistiedostoa tietokoneen palauttamiseen.
    Kuva : Palauttaminen järjestelmän näköistiedostosta
    Palauttaminen järjestelmän näköistiedostosta
  6. Ennen kuin palautat järjestelmän näköistiedostosta, varmuuskopioi tiedostot, kuten asiakirjat, kuvat ja musiikin, ulkoiselle kiintolevylle, DVD- tai CD-levylle tai USB-muistitikulle. Kun palautusprosessi on valmis, Windows pyytää näiden tiedostojen palauttamista.
    Jos olet luonut tiedostoja järjestelmän näköistiedostolevyjen luomisen jälkeen, tallenna kopiot viimeisimmistä tiedostoista valitsemalla Varmuuskopioi nyt.
    Jos sinulla on ajantasainen varmuuskopio tiedostoista, valitse Ohita.
    Kuva : Tiedostojen varmuuskopioiminen
    Tiedostojen varmuuskopioiminen
  7. Jatka palautusta valitsemalla Käynnistä uudelleen.
    Kuva : Tietokoneen käynnistäminen uudelleen
    Tietokoneen käynnistäminen uudelleen
  8. Jos järjestelmän näköistiedosto on CD- tai DVD-levyllä, aseta ensimmäinen CD- tai DVD-levy levyasemaan.
    Jos tiedostot ovat ulkoisella kiintolevyasemalla, liitä kiintolevyasema tietokoneeseen.
  9. Kun Windows käynnistyy uudelleen, valitse näppäimistön kirjoitustapa ja valitse sitten Seuraava.
    huomautus:
    Jos järjestelmän näköistiedosto on tallennettu DVD-levylle eikä Windows löydä järjestelmän näköistiedostoa, poista ensimmäinen levy ja aseta viimeinen levy asemaan. Valitse sitten Yritä uudelleen.
  10. Valitse Käytä uusinta käytettävissä olevaa järjestelmän näköistiedostoa (suositus) ja valitse sitten Seuraava.
  11. Valitse muut palautusvaihtoehdot -sivulla Seuraava.
  12. Valitse vahvistussivulla Valmis. Valitse sitten Kyllä. Windows aloittaa tietokoneen palautuksen.
  13. Jos käytät DVD-levyjä, aseta ohjelman kehottaessa pyydetty levy asemaan ja valitse OK. Palauta tietokoneen järjestelmä seuraamalla näytössä olevia ohjeita. Tämä voi kestää muutamasta minuutista muutamaan tuntiin. Windows käynnistyy uudelleen automaattisesti, kun järjestelmä on palautettu.
  14. Jos loit käyttäjätiedostojen varmuuskopioinnin ennen tietokoneen palauttamista, voit palauttaa tiedostot nyt valitsemalla Palauta omat tiedostot ja noudattamalla näytön ohjeita.