HP:n tietokoneet - Ohjelmisto ei asennu tai toimi oikein (Windows 7)

Tämä asiakirja koskee tietokoneita, joissa on Windows 7 -käyttöjärjestelmä.
Windows Vista-, XP-, DOS- tai muulle käyttöjärjestelmälle suunniteltu ohjelmisto ei ehkä ole täysin yhteensopiva Windows 7:n kanssa. Näiden osioiden avulla voit avata ja käyttää ohjelmia Windows 7:ssä. Jos et saa jotakin ohjelmaa avattua, se saattaa olla yhteensopimaton Windows 7:n kanssa. Lisätietoja yhteensopivuudesta on ohjelmiston valmistajan verkkosivustolla.
Ohjelmien yhteensopivuuden vianmäärityksen käyttö Windows 7:ssä
Avaa ohjelmien yhteensopivuuden vianmääritys Windows 7:ssä ja testaa ohjelmien Windows 7 -yhteensopivuus noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita:
  1. Valitse Käynnistä ja Ohjauspaneeli.
  2. Valitse Ohjelmat ja valitse Ohjelmat ja toiminnot -kohdasta Suorita aiemmille Windows-versioille tehtyjä ohjelmia.
    Kuva : Ohjelmat ja toiminnot
     Ohjelmat ja toiminnot -valinta
    Ohjelmien yhteensopivuuden vianmääritys -ikkuna avautuu.
  3. Aloita ohjattu toiminto valitsemalla Seuraava.
    Kuva : Ohjelmien yhteensopivuuden vianmääritys
     Ohjelman yhteensopivuus -ikkuna
  4. Vianmääritys tunnistaa mahdolliset vanhempien ohjelmien ongelmat.
  5. Selaa ohjelmaluetteloa, valitse haluamasi ohjelman nimi ja valitse Seuraava.
  6. Valitse Kokeile suositeltuja asetuksia.
    Kuva : Kokeile suositeltuja asetuksia
     Ohjelman yhteensopivuus -ikkuna: kokeile suositeltuja asetuksia
  7. Testaa ohjelma uusilla asetuksilla valitsemalla Käynnistä ohjelma.
  8. Tee jokin seuraavista toimista tilanteen mukaan valitsemalla Seuraava:
    • Jos ohjelma avautuu ja sitä voi käyttää, olet valmis. Valitse Kyllä, tallenna nämä asetukset tälle ohjelmalle.
    • Jos ohjelma ei edelleenkään toimi, valitse Ei, yritä uudelleen käyttäen eri asetuksia. Jos ohjelma ei vieläkään toimi, se on todennäköisesti yhteensopimaton Windows 7:n kanssa, ja se on ehkä korvattava yhteensopivalla versiolla.
    Kuva : Vianmääritys on tehty loppuun
    Ohjelman yhteensopivuus -ikkuna: Vianmääritys on tehty
Ohjelman vianmääritys Windows 7:n käynnistysvalikosta
Jos ohjelmiston nimi näkyy Windowsin käynnistysvalikossa, voit tehdä ohjelman Windows 7 -yhteensopivuusongelman vianmäärityksen seuraavien ohjeiden mukaisesti:
  1. Valitse Käynnistä ja Kaikki ohjelmat.
  2. Etsi ongelmallisen ohjelman nimi luettelosta, napsauta ohjelman nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  3. Napsauta Yhteensopivuus-välilehteä.
    Kuva : Yhteensopivuusvälilehti
    Luettelo eri käyttöjärjestelmätiloista Windows XP Service Pack 3 valittuna
  4. Lisää rasti kohtaan Suorita ohjelma yhteensopivuustilassa:.
  5. Valitse Windows-versio, joka vastaa käytettävän ohjelmiston alkuperäisiä järjestelmävaatimuksia.
  6. Valitse Käytä ja OK.
Ohjelma on nyt määritetty toimimaan yhteensopivuustilassa.
Käyttäjätilin oikeuksien määrittäminen tai muuttaminen
Jos olet kirjautunut rajoitetulle käyttäjätilille, et ehkä pysty asentamaan tai käyttämään joitakin ohjelmia, mikä näyttää usein ensin ohjelmiston yhteensopivuusongelmalta. Kirjaudu järjestelmänvalvojan tilille ja asenna ohjelmisto järjestelmän kaikille käyttäjille tai lisää järjestelmänvalvojan oikeudet käyttäjätilille seuraavasti:
  huomautus:
Joitakin ohjelmia voi käyttää vain henkilö, joka on asentanut ne. Kirjaudu sisään ohjelman asentaneena käyttäjänä, jotta voit varmasti nähdä ja käynnistää ohjelman.
  1. Valitse Käynnistä ja Ohjauspaneeli.
  2. Valitse Käyttäjätilit ja perhekäytön suojausasetukset -kohdassa Lisää tai poista käyttäjätilejä.
    Jos sinua pyydetään antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistus, kirjoita salasana tai anna vahvistus.
  3. Napsauta muutettavan tilin nimeä.
  4. Valitse Muuta tilityyppiä.
  5. Valitse Järjestelmänvalvoja.
  6. Valitse Muuta tilityyppiä.
Tämä tilityyppi on muutettu.