HP:n tietokoneet - lepo- ja horrostilaan liittyvien ongelmien ratkaiseminen (Windows 7:ssa)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 7 -käyttöjärjestelmä.

Tietokone ei herää lepo- tai horrostilasta

Tietokoneen uudelleenkäynnistys poistaa kaikki tiedot tietokoneen muistista, mikä voi palauttaa toiminnallisuuden. Kokeile käynnistää tietokone uudelleen ongelman ratkaisemiseksi ennen seuraavia vaiheita.
Jos sinulla on kannettava tietokone, jota ei voi palauttaa lepotilasta, varmista ensin, että se on kytketty virtalähteeseen ja että virran merkkivalo palaa.

Tietokone herää lepotilasta odottamatta

Jos tietokone herää lepotilasta yllättäen, voit estää laitteistoa herättämästä tietokonetta tämän osion ohjeiden avulla.

Tietokone ei siirry lepo- tai horrostilaan

Jos tietokone ei siirry lepo- tai horrostilaan, suorita vianmääritys noudattamalla seuraavia ohjeita.

Salasanan poistaminen käytöstä tietokoneen heräämisvaiheessa

Jos salasanaa vaaditaan, kun tietokoneeseen kirjaudutaan, oletusasetukset ovat samat kuin tietokoneen herätessä lepo- tai horrostilasta.
Voit poistaa salasanan käytön tietokoneen heräämisvaiheessa seuraavien ohjeiden avulla:

Yhdistelmälepotilan poistaminen käytöstä Windows 7 -käyttöjärjestelmässä

Yhdistelmälepotila-asetus voi aiheuttaa ongelman lepotilassa. Poista yhdistelmälepotila käytöstä seuraavasti:
  1. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Ohjauspaneeli.
  2. Valitse Järjestelmä ja suojaus ja Virranhallinta-asetukset. Virranhallinta-asetukset-ikkuna tulee näkyviin.
    Kuva : Virranhallinta-asetukset
    Virranhallinta-asetukset-ikkuna
  3. Valitse Virranhallinta-asetuksista Paras suoritusteho.
    Kuva : Paras suoritusteho
    Parhaan suoritustehon virrankäyttösuunnitelma Virranhallinta-asetuksissa
  4. Valitse Muuta suunnitelman asetuksia ja valitse sitten Muuta virranhallinnan lisäasetuksia.
    Virranhallinnan lisäasetukset -ikkuna avautuu.
    Kuva : Lisäasetukset
    Virranhallinnan lisäasetukset -ikkuna
  5. Napsauta plus-merkkiä (+) Lepotila-kohdan vieressä.
  6. Napsauta plus-merkkiä (+) Salli yhdistelmälepotila -kohdan vieressä.
  7. Valitse Ei käytössä -vaihtoehto avattavasta valikosta.
    Kuva : Virranhallinnan lisäasetukset
    Virranhallinta-asetukset, kun Salli yhdistelmälepotila ja Ei käytössä ovat valittuina
  8. Valitse OK.

Yleistä lepo- ja horrostilasta Windows 7:ssä

Lepotila: Kun näppäimistön lepotilanäppäintä painetaan tai Windows 7:n Sammuta-valikossa valitaan Lepotila, tietokone siirtyy lepotilaan. Kannettava tietokone voidaan siirtää lepotilaan myös sulkemalla tietokoneen näyttöpaneeli. Lepotilassa kaikkien avointen sovellusten tila tallennetaan muistiin, ja tietokone alentaa sekä näyttöpaneelin että kiintolevyn virrankulutusta. Laite kuluttaa vain sen verran virtaa kuin mitä tietojen ylläpito muistissa vaatii. Palautus lepotilasta tapahtuu yleensä nopeasti, useimmissa tapauksissa muutamassa sekunnissa. Lepotila on kätevä, kun haluat keskeyttää tietokoneen käytön lyhyeksi ajaksi. Kannettavissa tietokoneissa virran ylläpito muistimoduuleissa voi kuitenkin kuluttaa akkua, jos kannettavan virtajohto ei ole kytkettynä.
Horrostila: Kun Windows 7:n Sammuta-valikossa valitaan Horrostila (jos käytettävissä), tietokone siirtyy horrostilaan. Horrostilassa kaikkien avointen sovellusten tila tallennetaan kiintolevylle, minkä jälkeen tietokoneen virta sammuu kokonaan. Horrostilassa tietokone ei kuluta virtaa. Kun käynnistät tietokoneen uudelleen, kaikkien avoimien sovellusten edellinen tila palautetaan. Käynnistys horrostilasta voi kestää hieman pidempään kuin käynnistys lepotilasta. Käytä horrostilaa, kun et tarvitse tietokonetta pitkään aikaan.