HP Color LaserJet Pro MFP M476 - Tulostimen ohjelmiston asentaminen Windowsissa, kun käytössä on langaton verkkoyhteys

huomautus:
HP-tulostimen asetukset on määritettävä ennen tulostinohjelmiston asentamista. Jos et ole vielä määrittänyt tulostimen asetuksia, määritä laitteen asetukset ohjeiden mukaan.
Asennus- ja ohjainvaihtoehdot
Lue seuraavat tiedot ja päätä asennusvaihtoehto niiden mukaan.
CD
Lataaminen
Uusi laite
CD-levyltä asentaminen on nopea ja helppo tapa, mutta CD-levy ei välttämättä sisällä uusinta saatavilla olevaa ohjelmistoa, vaikka kyseessä olisi uusi laite.
Ohjelmiston voi ladata maksutta HP:n verkkosivustosta, ja se sisältää uusimmat laitekohtaiset ohjaimet, asennusohjelman ja muut valvontatyökalut.
Ohjelmiston lataaminen on suositeltava ratkaisu, koska silloin käytettävissä ovat laitteen kaikki ohjelmistotoiminnot tai kehittyneimmät laitteeseen saatavilla olevat ominaisuudet. Tämä ohjain on paras vaihtoehto, ja sitä suositellaan useimpiin monitoimilaitteisiin, kun se on saatavilla.
Vanha laite
Asennus CD-levyltä ei ehkä toimi, jos asennat laitetta tietokoneeseen, jossa on HP-laitteen valmistuksen jälkeen julkaistu käyttöjärjestelmä.
Ohjelmiston lataaminen on hyvä vaihtoehto vanhempia laitteita asennettaessa, ja se auttaa välttämään asennusongelmia.
Tietoja ohjelmistosta
CD-levyllä oleva ohjelmisto on uusin versio vain laitteen julkaisuhetkellä.
HP:n verkkosivustosta ladattavissa oleva ohjelmisto on uusin laitteelle saatavilla oleva ohjelmisto. HP päivittää ohjelmistoja ja ohjaimia usein laitteen ja CD-levyn julkaisun jälkeen.
Ohjelmiston asennusvaihtoehtojen lisäksi joillekin laitteille on saatavilla myös monentyyppisiä tulostinohjaimia. Windowsia varten saatavilla voi olla seuraavat vaihtoehdot:
HP PCL 6 -tulostinohjain: HP PCL 6 -tulostinohjain sisältyy pakkauksen mukana toimitettuun CD-levyyn ja on oletusarvoinen tulostinohjain. HP PCL 6 -tulostinohjaimella on seuraavat ominaisuudet:
  • Suositeltava kaikkiin Windows-ympäristöihin ja useimpiin tulostustarpeisiin, kuten tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmille ja muihin yleisiin toimistosovelluksiin.
  • Tarjoaa parhaan mahdollisen nopeuden, tulostuslaadun ja laitteen toimintojen tuen useimmille käyttäjille
  • Suunniteltu toimimaan yhdessä Windowsin GDI:n (Graphic Device Interface) kanssa, jolloin tulostusnopeus Windows-ympäristöissä on mahdollisimman suuri.
  • Ei ehkä ole täysin yhteensopiva kolmansien osapuolten toimittamien ja mukautettujen ohjelmistojen kanssa, joiden perustana on PCL 5
HP:n yleistulostinohjain (UPD): HP:n yleistulostinohjain (Universal Print Driver, UPD) Windows-järjestelmiä varten on suunniteltu useita tulostimia sisältävän verkon tulostusympäristön helppoon hallintaan. HP UPD on hyvä valinta pelkästään tulostukseen käytettävälle laitteelle, koska ohjain tarjoaa VAIN tulostusominaisuuden.
Jos haluat käyttää UPD-ohjainta, lataa se HP:n Web-sivustosta. Lisätietoja on osoitteessa www.hp.com/go/upd.
Windows®-asennus mukana toimitetun CD-levyn avulla: langaton verkkoyhteys
  1. Käynnistä tulostin painamalla virtapainiketta, jos tulostin ei ole vielä käynnissä.
  2. Valitse laitteen ohjauspaneelin aloitusnäytössä Langaton -painike.
  3. Valitse Langaton-valikko ja sitten Ohjattu langaton asennus.
  4. Laite etsii käytettävissä olevat langattomat verkot ja palauttaa verkkonimien (SSID) luettelon. Valitse paikallisen verkon SSID luettelosta, jos se näkyy siinä. Jos paikallisen verkon SSID ei ole luettelossa, valitse Enter SSID (Kirjoita SSID) ja anna paikallisen verkon SSID manuaalisesti.
  5. Kun näyttöön tulee kehote valita verkon suojaustyyppi, valitse paikallisen verkon käyttämä vaihtoehto. Ohjauspaneelin näyttöön avautuu näppäimistö.
    • Jos verkko käyttää WPA-suojausta, kirjoita WPA-salasana näppäimistöllä.
    • Jos verkko käyttää WEP-suojausta, kirjoita WEP-avain näppäimistöllä.
  6. Valitse OK ja odota, kunnes laite on muodostanut verkkoyhteyden. Langattoman verkkoyhteyden muodostaminen voi kestää muutamia minuutteja.
  7. Kosketa laitteen ohjauspaneelin Verkko -painiketta. Jos IP-osoite näkyy näytössä, verkkoyhteys on muodostettu. Jos ei näy, odota muutama minuutti ja yritä uudelleen. Kirjaa IP-osoite muistiin ohjelmiston asennusta varten. Esimerkki IP-osoitteesta: 192.168.0.1
  8. Aseta tulostusjärjestelmän ohjelmisto-CD-levy CD-asemaan. Ohjelmiston asennusohjelma tunnistaa käyttöjärjestelmän kielen, ja sen päävalikko avautuu kyseisellä kielellä.
    Jos asennusohjelma ei ole käynnistynyt 30 sekunnin kuluttua, suorita seuraavat vaiheet:
    1. Valitse Käynnistä-valikosta Suorita.
    2. Kirjoita X:\SETUP.EXE (jossa X vastaa CD-aseman tunnusta).
    3. Valitse OK. Asennusohjelma käynnistyy.
        huomautus:
      Jos Käyttäjätilien valvonta -valintaikkuna avautuu, jatka valitsemalla Salli tai Kyllä.
  9. Asennettava ohjelmisto näkyy Ohjelmiston valinta -ikkunassa.
    • Suositeltava ohjelmistoasennus sisältää PCL 6 -tulostusohjaimen ja ohjelmiston laitteen kaikkia käytettävissä olevia ominaisuuksia varten. Jatka suositeltua ohjelmistoasennusta valitsemalla Seuraava-painike.
    • Jos haluat mukauttaa asennettavaa ohjelmistoa, valitse Mukauta ohjelmistovalintoja -linkki. Kun olet valmis, valitse Seuraava-painike.
  10. Lue käyttöoikeussopimus, valitse Olen lukenut ja hyväksyn asennussopimukset -valintaruutu ja jatka valitsemalla Seuraava-painike.
  11. Valmistellaan asennusta -näyttö tulee näkyviin. Kun asennusohjelma on valmis, Seuraava-painike tulee näkyviin. Jatka valitsemalla Seuraava-painike.
  12. Valitse kehotettaessa yhteystyypiksi Liitä langattoman verkon kautta.
  13. Valitse Etsi laite automaattisesti verkosta -vaihtoehto. Jos asennusohjelma ei löydä laitetta, anna laitteen IP-osoite, isäntänimi tai laiteosoite manuaalisesti. Napsauta Seuraava-painiketta.
  14. Löytyneet verkkolaitteet -ikkunassa näkyy laitteiden luettelo. Valitse laite luettelosta ja napsauta Seuraava-painiketta.
  15. Kun asennus on valmis, Laitteen asetukset -näyttö avautuu. Valitse, määritetäänkö tulostin oletustulostimeksi ja tulostetaanko testisivu. Napsauta Seuraava-painiketta.
  16. Ota käyttöön HP-verkkopalvelu -näyttö tulee näkyviin. Voit ottaa HP:n Web-palvelut käyttöön heti valitsemalla Seuraava-painikkeen. Jos haluat ottaa HP:n Web-palvelut käyttöön myöhemmin, valitse Peruuta-painike. HP:n Web-palveluita ei tarvita ohjelmiston asennuksessa.
    Saat lisätietoja HP:n Web-palvelujen ja HP ePrint -ohjelmiston käyttöönotosta napsauttamalla tätä linkkiä, joka näyttää tietoja HP ePrint -ohjelmiston asentamisesta.
  17. Valmis-ikkuna tulee näyttöön. Tässä ikkunassa voit käyttää ohjattuja toimintoja laitteen muiden ominaisuuksien määrittämiseen. Voit määrittää laitteen muut ominaisuudet heti tai myöhemmin.
  18. Viimeistele laitteen asennus valitsemalla Valmis-painike.
Windows®-asennus ladatun ohjelmiston avulla: langaton verkkoyhteys
  1. Käynnistä tulostin painamalla virtapainiketta, jos tulostin ei ole vielä käynnissä.
  2. Valitse laitteen ohjauspaneelin aloitusnäytössä Langaton -painike.
  3. Valitse Langaton-valikko ja sitten Ohjattu langaton asennus.
  4. Laite etsii käytettävissä olevat langattomat verkot ja palauttaa verkkonimien (SSID) luettelon. Valitse paikallisen verkon SSID luettelosta, jos se näkyy siinä. Jos paikallisen verkon SSID ei ole luettelossa, valitse Enter SSID (Kirjoita SSID) ja anna paikallisen verkon SSID manuaalisesti.
  5. Kun näyttöön tulee kehote valita verkon suojaustyyppi, valitse paikallisen verkon käyttämä vaihtoehto. Ohjauspaneelin näyttöön avautuu näppäimistö.
    • Jos verkko käyttää WPA-suojausta, kirjoita WPA-salasana näppäimistöllä.
    • Jos verkko käyttää WEP-suojausta, kirjoita WEP-avain näppäimistöllä.
  6. Valitse OK ja odota, kunnes laite on muodostanut verkkoyhteyden. Langattoman verkkoyhteyden muodostaminen voi kestää muutamia minuutteja.
  7. Kosketa laitteen ohjauspaneelin Verkko -painiketta. Jos IP-osoite näkyy näytössä, verkkoyhteys on muodostettu. Jos ei näy, odota muutama minuutti ja yritä uudelleen. Kirjaa IP-osoite muistiin ohjelmiston asennusta varten. Esimerkki IP-osoitteesta: 192.168.0.1
  8. Siirry tietokoneessa Ohjaimet ja lataukset -sivulle: HP Color LaserJet Pro MFP M476
  9. Valitse laite kehotettaessa sivulla olevasta samankaltaisten laitteiden luettelosta.
  10. Valitse oikea käyttöjärjestelmä ja valitse sitten Seuraava.
  11. Valitse Ohjain ja tarkista sitten saatavissa olevat ohjainvaihtoehdot. Saatavissa olevat vaihtoehdot määräytyvät laitteen mukaan.
      huomautus:
    HP suosittelee Täysien ominaisuuksien ohjelmistoratkaisu -vaihtoehtoa, joka takaa laitteen parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja ominaisuudet.
  12. Valitse ohjain, lue sen tiedot ja valitse sitten Lataa.
  13. Jos näyttöön tulee Tiedoston lataukseen liittyvä turvallisuusvaroitus -ikkuna, valitse Tallenna ja selaa tietokoneen kansioon, johon haluat tallentaa tiedoston.
  14. Napsauta Tallenna. Ohjelmisto latautuu tietokoneeseen. Muista tiedoston tallennussijainti.
  15. Kun lataus on valmis, valitse Avaa kansio ja napsauta sitten ladattua tiedostoa. Tiedostonimen tunniste on .exe.
      huomautus:
    Jos Lataus valmis -ikkuna sulkeutui, selaa kansioon, johon .exe-tiedosto on tallennettu, ja napsauta sitä.
      huomautus:
    Jos Käyttäjätilien valvonta -valintaikkuna avautuu, jatka valitsemalla Salli tai Kyllä.
  16. Hyväksy tiedostojen tallentaminen ehdotettuun oletussijaintiin. Valitse Seuraava ja odota hetki, kun asennustoiminto purkaa tiedostot asennusta varten.
  17. Asennettava ohjelmisto näkyy Ohjelmiston valinta -ikkunassa.
    • Suositeltava ohjelmistoasennus sisältää PCL 6 -tulostusohjaimen ja ohjelmiston laitteen kaikkia käytettävissä olevia ominaisuuksia varten. Jatka suositeltua ohjelmistoasennusta valitsemalla Seuraava-painike.
    • Jos haluat mukauttaa asennettavaa ohjelmistoa, valitse Mukauta ohjelmistovalintoja -linkki. Kun olet valmis, valitse Seuraava-painike.
  18. Lue käyttöoikeussopimus, valitse Olen lukenut ja hyväksyn asennussopimukset -valintaruutu ja jatka valitsemalla Seuraava-painike.
  19. Valmistellaan asennusta -näyttö tulee näkyviin. Kun asennusohjelma on valmis, jatka valitsemalla Seuraava-painike.
  20. Valitse kehotettaessa yhteystyypiksi Liitä langattoman verkon kautta.
  21. Valitse Etsi laite automaattisesti verkosta -vaihtoehto. Jos asennusohjelma ei löydä laitetta, anna laitteen IP-osoite, isäntänimi tai laiteosoite manuaalisesti. Napsauta Seuraava-painiketta.
  22. Löytyneet verkkolaitteet -ikkunassa näkyy laitteiden luettelo. Valitse laite luettelosta ja napsauta Seuraava-painiketta.
  23. Kun asennus on valmis, Laitteen asetukset -näyttö avautuu. Valitse, määritetäänkö tulostin oletustulostimeksi ja tulostetaanko testisivu. Napsauta Seuraava-painiketta.
  24. Ota käyttöön HP-verkkopalvelu -näyttö tulee näkyviin. Voit ottaa HP:n Web-palvelut käyttöön heti valitsemalla Seuraava-painikkeen. Jos haluat ottaa HP:n Web-palvelut käyttöön myöhemmin, valitse Peruuta-painike. HP:n Web-palveluita ei tarvita ohjelmiston asennuksessa.
    Saat lisätietoja HP:n Web-palvelujen ja HP ePrint -ohjelmiston käyttöönotosta napsauttamalla tätä linkkiä, joka näyttää tietoja HP ePrint -ohjelmiston asentamisesta.
  25. Valmis-ikkuna tulee näyttöön. Tässä ikkunassa voit käyttää ohjattuja toimintoja laitteen muiden ominaisuuksien määrittämiseen. Voit määrittää laitteen muut ominaisuudet heti tai myöhemmin.
  26. Viimeistele laitteen asennus valitsemalla Valmis-painike.