Kannettavat HP-tietokoneet - Kannettavan tietokoneen pakottaminen nollautumaan

Tämä asiakirja koskee HP:n kannettavia tietokoneita.
Nollaus (tai uudelleenkäynnistyksen pakottaminen) tyhjentää kaikki tiedot tietokoneen muistista poistamatta henkilökohtaisia tietoja. Nollaus saatta korjata ongelmia, kuten jos Windows ei vastaa, näyttö on tyhjä, ohjelmisto jumittuu, näppäimistö ei enää vastaa tai jos muut ulkoiset laitteet lukkiutuvat.
huomautus:
Ohjeet tehdasasetusten palauttamisesta, kaikkien henkilötietojen poistamisesta ja alkuperäiten asetusten palauttamisesta on kohdassa Tietokoneen tehdasasetusten palauttaminen (Windows 10, 8, 7).

Ennen aloittamista

Ennen tietokoneen pakottamista nollautumaan:
  1. Kytke irti tai irrota kaikki lisälaitteet. Sammuta kannettava tietokone ja testaa se yksistään, ja kytke sitten lisälaitteet yksi kerrallaan.
  2. Käännä tietokone ylösalaisin ja etsi akkupaikan kansi.

Irrotettavalla akulla varustetun kannettavan tietokoneen nollaus

Katso video ja noudata sen ohjeita HP:n kannettavan tietokoneen nollaamiseksi.

Video irrotettavalla akulla varustetun HP:n kannettavan tietokoneen nollauksesta

Irrotettavalla akulla varustetun kannettavan tietokoneen pakottaminen nollautumaan:
  1. Sammuta tietokone.
  2. Irrota tietokone porttitoistimesta tai telakointiasemasta.
  3. Kytke irti kaikki ulkoiset lisälaitteet, kuten USB-tallennusvälineet, ulkoiset näytöt ja tulostimet.
  4. Irrota verkkovirtalaite tietokoneesta.
  5. Poista akku akkupaikasta.
  6. Irrota akku ja virtajohto ja paina ja pidä Virtapainiketta alhaalla 15 sekunnin ajan, jotta jäljellä oleva sähkövaraus poistuu muistia kondensaattoreista.
  7. Aseta akku paikalleen kannettavaan tietokoneeseen ja liitä siihen verkkovirtalaite, mutta älä kytke lisälaitteita.
  8. Käynnistä tietokone virtapainikkeesta.
    Tietokone käynnistyy normaalisti tai käynnistysvalikko avautuu.
    huomautus:
    Jos tietokone ei käynnisty virtapainikkeen painamisen jälkeen, nollautumaan pakottaminen ei ratkaissut käynnistysongelmaa. Katso lisää vianmääritysvaiheita lisäresursseista.
  9. Jos käynnistysvalikko tulee näkyviin, valitse Käynnistä Windows normaalisti nuolinäppäimillä ja paina Enter-näppäintä.
  10. Kun Windows käynnistyy, liitä irrotetut lisälait teetyksi kerrallaan, kunnes kaikki laitteet on kytketty uudelleen.
    Kannettava tietokoneesi on nollattu. Nollauksen jälkeen kannattaa suorittaa Windows Update ja HP Support Assistant kaikken laiteohjainten päivittämiseksi. Katso Ohjainten ja ohjelmistojen päivitys Windows Update -päivitystoiminnolla (Windows 10, 8) ja HP Support Assistant -sovelluksen käyttäminen (Windows 10, 8, 7) saadaksesi lisätietoa.

Sinetöidyllä tai kiinteällä akulla varustetun kannettavan tietokoneen nollaus

Katso video ja noudata sen ohjeita HP:n kannettavan tietokoneen nollaamiseksi.

Video kiinteällä akulla varustetun HP:n kannettavan tietokoneen nollauksesta

huomautus:
Älä yritä irrottaa kiinteää akkua, sillä se voi mitätöidä takuun.
Kiinteällä tai ei-irrotettavalla akulla varustetun kannettavan tietokoneen pakottaminen nollautumaan:
  1. Sammuta tietokone.
  2. Irrota tietokone porttitoistimesta tai telakointiasemasta.
  3. Kytke irti kaikki ulkoiset lisälaitteet, kuten USB-tallennusvälineet, ulkoiset näytöt ja tulostimet.
  4. Irrota verkkovirtalaite tietokoneesta.
  5. Useimpien kannettavien tietokoneiden kohdalla, pidä virtapainiketta painettuna 15 sekunnin ajan laitteen nollaamiseksi.
  6. Liitä verkkovirtalaite takaisin tietokoneeseen, mutta älä kytke lisälaitteita.
  7. Käynnistä tietokone virtapainikkeesta.
    Tietokone käynnistyy normaalisti tai käynnistysvalikko avautuu.
    huomautus:
    Jos tietokone ei käynnisty virtapainikkeen painamisen jälkeen, nollautumaan pakottaminen ei ratkaissut käynnistysongelmaa. Katso lisää vianmääritysvaiheita lisäresursseista.
  8. Jos käynnistysvalikko tulee näkyviin, valitse Käynnistä Windows normaalisti nuolinäppäimillä ja paina Enter-näppäintä.
  9. Kun Windows käynnistyy, liitä irrotetut lisälait teetyksi kerrallaan, kunnes kaikki laitteet on kytketty uudelleen.
    Kannettava tietokoneesi on nollattu. Nollauksen jälkeen kannattaa suorittaa Windows Update ja HP Support Assistant kaikken laiteohjainten päivittämiseksi. Katso Ohjainten ja ohjelmistojen päivitys Windows Update -päivitystoiminnolla (Windows 10, 8)ja HP Support Assistant -sovelluksen käyttäminen (Windows 10, 8, 7) saadaksesi lisätietoa.