• Tiedot
    Tervetuloa Samsung-tulostimen asiakkaille

Tarvitsetko tukea Samsung-tulostimelle? HP on täällä auttamaan! Lisätietoja

hp-concentra-wrapper-portlet

Toiminnot
Ladataan...

HP:n Chrome OS -laitteet - Helppokäyttötoimintojen ottaminen käyttöön HP Chromebook- tai Chromebox-tietokoneessa (Chrome OS)

Tämä asiakirja koskee HP Chromebook- tai Chromebox-tietokoneita, joissa on Chrome OS -käyttöjärjestelmä.
Chrome OS -käyttöjärjestelmässä on helppokäyttötoimintoja, joiden avulla voit suurentaa näytöllä näkyviä kohteita, parantaa niiden näkyvyyttä tai ottaa käyttöön puhepalautteen. Voit ottaa helppokäyttötoiminnot käyttöön laitteessasi noudattamalla tässä asiakirjassa annettuja ohjeita.
Lisätietoja Google-tuotteiden helppokäyttötoiminnoista on kohdassa Making Google accessible (englanniksi, Googlen käytön helpottaminen).
Näytön näkyvyyden parantaminen Chrome OS -käyttöjärjestelmässä
Suuri kontrasti ‑tila ja näytön suurennus ovat helppokäyttötoimintoja, jotka parantavat Chromebookin näytön näkyvyyttä. Suuri kontrasti ‑tila tekee kuvasta käänteisen siten, että valkoinen tausta muuttuu mustaksi ja musta teksti valkoiseksi ja värit muuttuvat käänteisiksi (esimerkiksi sininen teksti ja kuvat muuttuvat oransseiksi).
Näytön suurennustoiminto suurentaa rajatun osan näytöstä koko näyttöön. Hiiren osoittimen siirtäminen näytön oikeaan tai vasempaan reunaan vierittää näyttöä sivusuunnassa. Hiiren osoittimen siirtäminen näytön ylä- tai alareunaan vierittää näyttöä vastaavasti ylös tai alas.
Ota käyttöön suuri kontrasti ‑tila tai näytön suurennus seuraavasti:
  1. Napsauta tehtäväpalkin tila-aluetta ja valitse sitten Settings (Asetukset).
    Kuva : Asetukset
    Tila-aluevalikko, jossa on valittuna Asetukset
  2. Selaa Settings (Asetukset) -sivun loppuun ja valitse Show advanced settings (Näytä lisäasetukset).
  3. Ota haluamasi helppokäyttötoiminnot käyttöön merkitsemällä valintamerkki kunkin toiminnon kohdalle Settings (Asetukset) -sivun Accessibility (Helppokäyttöisyys) -osiossa.
    Kuva : Helppokäyttötoiminnot ja suuri kontrasti ‑tila ja näytön suurennus otettu käyttöön
    Helppokäyttötoimintojen valikko ja suuri kontrasti ‑tila ja näytön suurennus otettu käyttöön
Näytönlukijan ottaminen käyttöön Chrome OS -käyttöjärjestelmässä
Chrome-käyttöjärjestelmässä on ChromeVox-näytönlukija, joka antaa puhepalautetta ja lukee näytössä näkyvän tekstin. Voit ottaa ChromeVoxin käyttöön laitteessasi noudattamalla seuraavia ohjeita:
  huomautus:
Ota puhepalaute käyttöön tai pois käytöstä painamalla kirjautumisnäytössä näppäimiä Ctrl + Alt + Z.
  1. Napsauta tehtäväpalkin tila-aluetta ja valitse sitten Settings (Asetukset).
    Kuva : Asetukset
    Tila-aluevalikko, jossa on valittuna Asetukset
  2. Selaa Settings (Asetukset) -sivun loppuun ja valitse Show advanced settings (Näytä lisäasetukset).
  3. Merkitse Settings (Asetukset) -sivun Accessibility (Helppokäyttöisyys) -osiossa valintamerkki kohtaan Enable spoken feedback (Ota käyttöön puhepalaute).
    Kuva : Puhepalautteen ottaminen käyttöön
    Helppokäyttötoiminnot ja puhepalaute otettu käyttöön
  4. Katso lisätietoja Googlen ChromeVox-näytönlukijan käyttämisestä kohdasta ChromeVox User Guide (englanniksi, ChromeVox-käyttöopas).
      huomautus:
    Näytönlukija ei lue kirjoittamiasi salasanoja. Lukija sanoo "piste" jokaisen salasanakenttään kirjoitetun merkin kohdalla.