HP Chromebook -tietokoneet - Chromebookin käyttöjärjestelmä ei lataudu (Chrome OS)

Tämä asiakirja koskee HP Chromebook -tietokoneita, joissa on Chrome OS -käyttöjärjestelmä.
Tässä asiakirjassa kerrotaan, mitä tehdä, kun HP Chromebook -tietokoneessa on virta mutta se ei käynnisty käyttöjärjestelmään. Jos tietokone ei reagoi, jumittuu tai näyttö muuttuu mustaksi, ratkaise ongelma tämän asiakirjan vaiheita noudattamalla.
Jos Chromebookissa ei ole virtaa, siirry kohtaan Chromebook ei käynnisty tai lataa akkua.
huomautus:
Jos tietokone antaa virheilmoituksen Chrome OS puuttuu tai on vioittunut, siirry vaiheeseen 3.

Vaihe 1: Ulkoisten laitteiden poistaminen

Jos Chromebook ei käynnisty, poista kaikki USB-laitteet ja poista muistikortit kortinlukijasta. Irrota kaikki ei-olennaiset laitteet, kuten ulkoiset kiintolevyt ja muut vastaavat laitteet.
Kun olet poistanut ulkoiset laitteet, käynnistä Chromebook.
  • Jos tietokone käynnistyy, liitä laitteet takaisin yksi kerrallaan ja käynnistä Chromebook uudelleen aina, kun liität uuden laitteen, selvittääksesi mikä laite aiheuttaa ongelman. Prosessi on valmis.
  • Jos laite ei edelleenkään käynnisty tai sama ongelma jatkuu, siirry seuraavaan vaiheeseen ja suorita tehdasasetusten palauttaminen.

Vaihe 2: Tehdasasetusten palauttaminen

Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki tiedot tietokoneen muistista. Tämä pakottaa tietokoneen tyhjentämään BIOSin ja laitteiston väliset ohjelmistoyhteydet ja muodostamaan ne uudelleen.
Tehdasasetusten palautus ei poista paikallisia tiedostoja tai asetuksia.
  1. Paina virtapainiketta ja virkistyspainiketta viisi sekuntia. Tietokone sammuu ja käynnistyy sitten uudelleen.
  2. Käynnistä kannettava tietokone tarvittaessa painamalla virtapainiketta uudelleen.
  3. Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 3: Järjestelmän palauttaminen

Järjestelmän palauttamistoiminto poistaa kaikki paikalliset tiedostot ja asetukset täysin ja palauttaa tietokoneen alkuperäiseen tilaansa.
  • Jos tehdasasetusten palautus ei ratkaise ongelmaa TAI Chromebook antaa virheilmoituksen Chrome OS puuttuu tai on vioittunut, voit joutua suorittamaan järjestelmänpalautuksen. Voit lukea tarkemmat ohjeet siirtymällä Chrome-käyttöjärjestelmä Ohjeet ja hakemalla Palauta Chromebook.
    Chrome OS puuttuu tai on vioittunut
  • Jos järjestelmän palautus ei ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä HP:n tukeen. Voit tarkistaa kannettavan tietokoneesi takuun siirtymällä kohtaan HP:n asiakastuki – Tuotetakuutarkastus.