• Tiedot

HP on tietoinen viimeaikaisista haavoittuvuuksista, joita kutsutaan “spekulatiivi toteutus sivu-kanava hyökkäyksille", ja jotka koskevat useita nykyaikaisia prosessoreja (Intel, AMD ja ARM) ja käyttöjärjestelmiä. HP antaa lisätietoa tällä tukisivulla heti, kun tietoa on saatavilla.

hp-concentra-wrapper-portlet

Toiminnot
Ladataan...

HP Chromebook -tietokoneet - Chromebook ei käynnisty (Chrome OS -käyttöjärjestelmä)

Tämä asiakirja koskee HP Chromebook -tietokoneita, joissa on Chrome OS -käyttöjärjestelmä.
Tässä asiakirjassa kerrotaan useiden yleisten HP Chromebookin käynnistysongelmien ratkaisemisesta, mukaan lukien Chrome OS is missing or damaged (Chrome OS puuttuu tai on vioittunut) -virhetilasta. Noudata tämän asiakirjan ohjeita, jotta voit tunnistaa käynnistysongelman ja löytää siihen ratkaisun.
Vaihe 1: Ulkoisten laitteiden poistaminen
Jos Chromebook ei käynnisty, irrota kaikki USB-laitteet ja poista muistikortit kortinlukulaitteen korttipaikasta. Irrota kaikki tarpeettomat laitteet (ulkoiset kiintolevyt ja muut vastaavat).
Kun olet poistanut ulkoiset laitteet, käynnistä Chromebook. Mitä tapahtuu?
  • Jos Chromebook käynnistyy, liitä laitteet takaisin yksi kerrallaan tietokoneen uudelleenkäynnistämisen aikana, jotta tunnistat ongelman aiheuttavan laitteen. Prosessi on valmis.
  • Jos Chromebook ei vieläkään käynnisty ja sama ongelma jatkuu, älä liitä mitään laitteita ja jatka vianmääritystä.
Vaihe 2: Chromebookin ongelmaa vastaavan ratkaisun löytäminen
Jos Chromebook ei käynnisty, lue seuraava oireluettelo. Jos löydät tietokoneen tilaa vastaavan oireen, noudata kyseisiä ohjeita. Sinut saatetaan ohjata toiseen tukiasiakirjaan, joka sisältää yksityiskohtaiset vianmääritystoimenpiteet. Jollet löydä tietokoneen tilaa vastaavaa oiretta, jatka vaiheeseen 3: Pakotettu uudelleenkäynnistys.
Kaikki Chromebookin muut käynnistysongelmat
Lisätietoja kaikista muista käynnistysongelmista on vaiheessa 3: Pakotettu uudelleenkäynnistys.
Vaihe 3: Pakotettu uudelleenkäynnistys
Pakotetulla uudelleenkäynnistyksellä voidaan ratkaista monia Chromebookin käynnistysongelmia. Tee pakotettu uudelleenkäynnistys seuraavien ohjeiden mukaisesti:
  1. Sammuta tietokone.
  2. Irrota kaikki oheislaitteet ja poista kaikki USB-laitteet ja muistikortit.
  3. Irrota virtasovitin. Jos Chromebookissa on irrotettava akku, poista akku.
  4. Paina virtapainiketta vähintään 7 sekunnin ajan.
  5. Kytke virtasovitin uudelleen.
    Jos irrotit akun, älä liitä sitä uudelleen tässä vaiheessa.
  6. Käynnistä tietokone.
    Jos tietokone käynnistyy, muita toimenpiteitä ei tarvita.
    Jos tietokone ei käynnisty, siirry seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 4: Järjestelmän palauttaminen
Jos tämän asiakirjan ohjeet eivät ole ratkaisseet Chromebookin käynnistysongelmaa, palauta tietokone alkuperäisiin tehdasasetuksiin järjestelmän palauttamisen avulla. Lisätietoja Chrome OS -käyttöjärjestelmän palautuksesta on kohdassa HP Chromebook -tietokoneen järjestelmän palauttaminen.