HP:n kannettavat tietokoneet - Näytön, projektorin tai television liittäminen (Windows 10, 8, 7)

Tässä asiakirjassa käsitellään HP:n ja Compaqin kannettavia tietokoneita, joissa on Windows 10-, 8- tai 7-käyttöjärjestelmä.
Tässä asiakirjassa on tietoja, jotka sinun täytyy tietää, kun liität näyttöjä, projektoreita ja televisioita kannettavaan tietokoneeseen.

Tietokoneen näytön sopivan sijainnin valitseminen

Kun päätät, minne sijoitat näytön, huomioi ikkunoiden sijainti huoneessa. Näyttö voi heijastaa suoraa auringonvaloa tai kirkkaita valoja, mikä tekee katselemisesta epämukavaa.
Valitse näytölle tai televisiolle sijainti, joka on lähellä tietokonetta ja virtalähdettä. Kaapelit voivat näyttää rumilta, joten ne olisi hyvä saada piiloon katseilta esimerkiksi pöydän takaosan ja seinän väliin.
Aseta näyttö tai televisio tasaiselle alustalle. Varmista, että näyttö tai televisio ei ole kaapeleiden päällä.
Näytön tai television korkeus ja kulma eivät saa aiheuttaa niska- tai selkäkipua pitkienkään katselujaksojen aikana. Näyttö tai televisio on sijoitettava niin, että käyttäjän silmät ovat vähintään yhden metrin päässä siitä ja vain hieman laskevassa kulmassa. Säädettävä tuoli voi auttaa mukavan asennon löytämisessä.
huomautus:
Useimmat kannettavat tietokoneet ovat tavallisimpia näyttöjä pienempiä, ja niiden nostamiseen edellä kuvattuun oikeaan korkeuteen ja kulmaan on käytettävä tukea tai pientä koroketta.
Kuva : Oikea katselukorkeus
Oikea tietokoneen näytön katselukorkeus
Ylimääräisen videonäytön tai television liittäminen kannettavaan edellyttää seuraavia varusteita:
  • Vähintään yksi videoliitäntäportti.
  • Oikeantyyppinen kaapeli television tai ulkoisen näytön liittämiseen.

Videoliitintyypit tietokoneen näyttölaitteille

Kun tunnet tietokone- ja näyttölaitteidesi videoliittimet, vältyt ongelmilta ja saat parhaan mahdollisen kuvanlaadun.
Videokuva voidaan siirtää kahdella eri menetelmällä: digitaalisesti ja analogisesti. Jos yrität liittää digitaalisen liittimen analogiseen porttiin tai päinvastoin, et pysty katselemaan videokuvaa. Jos yrität toistaa analogisen liitännän kautta suojattua digitaalista teräväpiirtosisältöä, kuten Blu-ray-elokuvia, saat todennäköisesti virheilmoituksen tai elokuva toistuu heikompilaatuisella tarkkuudella.
Laajenna seuraavat tiedot napsauttamalla asianmukaista otsikkoa tai sen viereistä plus-merkkiä (+):
    Kuva : Tyypilliset HP:n kannettavan tietokoneen portit
    Kannettavan tietokoneen tyypilliset portit
  1. VGA-portti
  2. S-Videoportti
Kuva : Kannettavan tietokoneen ja näytön liitännät
Kannettava tietokone yhdistettynä näyttöön

Sovittimien käyttäminen liittämään näyttö tietokoneeseen

Mitä teet silloin, kun tietokoneen taustapuolen videoliitin ei vastaa näyttölaitteen videoliitintä? Parhaassa tapauksessa tietokoneessa ja näytössä tai televisiossa on samanlainen videoliitin, mutta tämä ei aina ole mahdollista. Voit ratkaista tämän ongelman käyttämällä erityistä kaapelia tai sovitinta. Esimerkiksi HP toimittaa useiden tietokoneiden kanssa pienen DVI–VGA-sovittimen. Liitä sovitin tietokoneen DVI-porttiin ja liitä näytön tai television VGA-kaapeli sovittimeen.
Kuva : VGA–DVI-sovitin
VGA–DVI-sovitin
Toinen hyvä ratkaisu voi olla erikoiskaapeli, jonka päissä on keskenään erilaiset liitännät. Varmista, että tiedät videoliitäntöjen tyypit, ennen kuin ostat sovittimen tai kaapelin.
Kuva : Esimerkkejä sovittimista ja kaapeleista
Esimerkkejä sovittimista ja kaapeleista
huomautus:
HDMI-liitännän kautta voi siirtää myös ääntä. HDMI-liitännän äänet menetetään silloin, kun käytetään DVI–HDMI-sovitinta tai kaapeliratkaisua.
huomautus:
DVI-D:tä ei voi liittää VGA:han.

Näytön ominaisuuksien määrittäminen lisänäyttöjen käyttöä varten

Käytä jotakin seuraavista osioista, käyttöjärjestelmäsi riippuen, määrittämään miten Windows toimii lisänäytö(i)llä:

Näytön tarkkuuden määrittäminen

Käytä jotakin seuraavista osioista, käyttöjärjestelmästä riippuen, muuttaaksesi resoluutioasetusta vastaamaan näyttöäsi, projektoriasi tai televisiotasi: