• Palaute

HP-tulostimet - Skannerin USB-yhteyden virhe (Windows)

Tämä asiakirja koskee HP:n monitoimitulostimia, jotka on yhdistetty Windows-tietokoneeseen USB-kaapelilla.
Kun yrität skannata, tietokonetta tai skanneria ei löydy tai skannaus epäonnistuu. Näytössä näkyy virheilmoitus:
  • Tietokoneen ja skannerin yhteydessä tapahtui virhe
  • Tietokonetta ei löydy
  • Skanneria ei löydy

Vaihe 1: Käynnistä Print and Scan Doctor

Lataa ja suorita HP Print and Scan Doctor tulostimen laitteisto- ja yhteysongelmien automaattista tunnistamista ja ratkaisemista varten.
Kun Print and Scan Doctor on avautunut, testaa skannerisi valitsemalla Korjaa skannaus ja noudata näytön ohjeita ongelman ratkaisemiseksi.
Yritä skannata. Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 2: Tulostinohjelmiston asennuksen poistaminen ja uudelleen asentaminen

Ratkaise skannerin yhteysongelmat poistamalla tulostinohjelmiston asennus ennen uusimman ohjaimen uudelleenasennusta.
  1. Irrota tarvittaessa USB-kaapeli tulostimesta.
  2. Etsi ja avaa Windowsissa Control Panel (Ohjauspaneeli).
  3. Avaa asennettujen ohjelmien luettelo valitsemalla Ohjelmat- tai Ohjelmat ja toiminnot -kohdassa Poista asennettu ohjelma.
  4. Avaa asennuksen poiston vahvistusikkuna valitsemalla HP-tulostimen nimi, ja poista ohjelmisto valitsemalla Kyllä.
  5. Varmista, että tulostin on käynnissä, mustekasetit on asennettu ja päälokeroon on lisätty tavallista paperia.
  6. Siirry osoitteeseen 123.hp.com. Ohjattu palvelu löytää automaattisesti tietokoneen käyttöjärjestelmäversiolle sopivan tulostinohjaimen tai sovelluksen.
  7. Lataa ja asenna ohjain tai sovellus ohjeiden mukaisesti. Voit hyödyntää HP-tulostintasi tehokkaasti valitsemalla asennuksen aikana HP Smart tai täysien ominaisuuksien ohjelmistoratkaisun ja noudattamalla sitten tulostimen yhteyden määritysohjeita.
Yritä skannata. Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 3: Tarkista Windows Image Acquisition -asetukset

Windows Image Acquisition (WIA) on Windows-palvelu, joka tukee skannereiden ja tietokoneen välistä tiedonsiirtoa. Jos WIA ei ole aktivoitu, skannaustyöt voivat epäonnistua.
  1. Etsi ja avaa Windowsissa View local services (Näytä paikalliset palvelut).
  2. Selaa Palvelut-ikkunan luetteloa ja etsi Windows Image Acquisition (WIA).
  3. Tarkista Status (Tila)- ja Startup Type (Käynnistystapa) -arvot.
    • Jos tila on Started (Käynnistetty) tai Running (Käynnissä) ja käynnistystapa Automaattinen, WIA toimii oikein. Jatka seuraavaan vaiheeseen.
      Varmista, että WIA-tila on Käynnissä ja käynnistystapa Automaattinen.
    • Jos tila on Disabled (Ei käytössä) tai tila ei ole näkyvissä, napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows Image Acquisition (WIA), valitse Ominaisuudet, valitse Yleiset-välilehti, valitse avattavasta käynnistystapavalikosta Automaattinen, ja valitse sitten Käynnistä.
      Jos Käynnistä-painike näkyy harmaana, palaa Palvelut-valikkoon, varmista, että Etäproseduurikutsu, Käyttöliittymän laitteistotunnistus, RPC-päätepistekartoitin ja DCOM-palvelinprosessin käynnistys ovat käynnissä ja määritettyinä tilaan Automaattinen, ja käynnistä sitten WIA.
  4. Yritä skannata. Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 4: Tee tulostimen yhteyden vianmääritys

Tässä vaiheessa tulostin ei todennäköisesti ole yhteydessä tietokoneeseen.