• Palaute

HP:n tietokoneet - automaattinen vianmääritys (Windows 10, 8)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 10 tai 8.
huomautus:
Tämän asiakirjan kuvat ja tiedot saattavat vaihdella käyttämäsi Windows-version mukaan.
Tässä asiakirjassa kerrotaan, miten voit käyttää Windowsin automaattisia vianmääritystyökaluja. Nämä työkalut hyödyntävät erilaisia asennettuja ja verkosta löytyviä sovelluksia, jotka tunnistavat ja ratkaisevat monia tietokoneen toimintaan, kuten verkkoon, järjestelmän toimintaan ja laitteistoon, liittyviä ongelmia.
Yritystietokoneissa automaattiset vianmääritystyökalut eivät välttämättä ole käytettävissä. Ota yhteyttä yrityksesi IT-osastoon tai paikalliseen IT-huoltoon ratkaistaksesi ongelmat.

Automaattiset vianmääritystyökalut

Voit tunnistaa ja ratkaista monia tietokoneen ongelmia automaattisten vianmääritystyökalujen avulla. Käynnistä vianmääritystyökalu, joka parhaiten vastaa tietokoneesi ongelmaa. Kun toiminto on valmis, työkalu luo raportin, jossa on lueteltu kaikki ilmoitukset ja työkalun löytämät ja ratkaisemat ongelmat. Ratkaise tietokoneen ongelmia -ikkuna sisältää neljä vianmääritystyökalujen kategoriaa.
  1. Etsi ja avaa Windowsissa Ohjauspaneeli.
  2. Kirjoita Ohjauspaneelin hakukenttääntroubleshooting (vianmääritys) ja valitse hakutuloksista Troubleshooting (Vianmääritys).
    Vianmäärityksen hakutulokset Ohjauspaneelissa
  3. Tietokoneongelmien vianmääritys -ikkuna avautuu. Tarkista seuraavat luokat, ennen kuin teet päätöksen.
    Tietokoneongelmien vianmääritysluokat
Voit ratkaista ongelman valitsemalla vianmääritystyökalun jostakin neljästä luokasta. Jos haluat esimerkiksi käynnistää työkalun, joka tarkistaa Internet-yhteytesi toiminnan, valitse Verkko ja Internet -luokka ja sitten Internet-yhteydet-työkalu.
Vianmääritystyökalu tutkii automaattisesti kaikki löytämänsä ongelmat. Jotkut ongelmat ratkaistaan, kun työkalu suorittaa toimenpiteensä. Joissain tapauksissa sinua pyydetään taas ryhtymään korjaustoimiin. Kun työkalu on suoritettu, voit sulkea sen tai käynnistää sen uudelleen ja varmistaa, että ongelma on ratkaistu.
Internet-yhteyksien valitseminen

Muut vianmääritysvalinnat

Windows tarjoaa lisätoimintoja, joiden avulla voit manuaalisesti valita vianmääritystyökalun, tarkastella vianmäärityshistoriaa ja muuttaa ylläpitoasetuksia. Etätuen avulla voit pyytää apua ystävältä. Luo ongelmatilanne uudelleen tallentamalla vaiheet ongelmavaiheiden tallentajalla. Pyydä sitten apua toiselta henkilöltä tallennetta käyttämällä.
  1. Etsi ja avaa Control Panel (Ohjauspaneeli) Windowsissa.
  2. Kirjoita Ohjauspaneelin hakukenttääntroubleshooting (vianmääritys) ja valitse hakutuloksista Troubleshooting (Vianmääritys).
    Vianmäärityksen hakutulokset Ohjauspaneelissa
    Tietokoneen ongelmien vianmääritys -ikkuna avautuu ja näyttää vianmääritysasetukset ruudun vasemmassa reunassa.
    Tietokoneen vianmääritysnäytön vasemmassa reunassa olevat vaihtoehdot
  3. Valitse jokin vianmääritysvaihtoehdoista.
    • Näytä kaikki: näyttää luettelon kaikista asennetuista vianmääritystyökaluista. Jos haluat käynnistää vianmääritystyökalun tästä ikkunasta, napsauta työkalun nimeä.
      Kaikki asennetut vianmääritystyökalut
    • Näytä historia: näyttää aiemmin käytetyt vianmääritystyökalut ja havaitut ongelmat.
      Vianmäärityshistoria
    • Muuta asetuksia: avaa Järjestelmän ylläpito -toiminnon. Ota tämä työkalu käyttöön, kun haluat suorittaa tavanomaisia ylläpitotoimia, kuten poistaa tilapäistiedostot ja tarkistaa kiintolevyn virheet. Se myös varoittaa mahdollisista ongelmista.
      Muuta vianmäärityksen asetuksia
    • Pyydä apua ystävältä: avaa etätuen. Etätuen avulla voit yhdistää kaksi tietokonetta siten, että toinen henkilö voi auttaa sinua ongelmien ratkaisemisessa. Voit myös ottaa ongelmavaiheiden tallentajalla näyttökuvia automaattisesti, kun toistat tietokoneongelmia. Lähetä nämä tilannekuvat sitten toiselle henkilölle, joka auttaa ongelman ratkaisemisessa. Lisätietoja on kohdassa Ongelmavaiheiden tallentajan käyttäminen (englanniksi).
      Etätukityökalun näyttö

Vianmääritysohjeet

Kun käynnistät automaattisen vianmääritystyökalun ja se pyrkii tunnistamaan ja ratkaisemaan ongelman, sinulle saatetaan esittää kysymyksiä, tai työkalu saattaa palauttaa yleisiä asetuksia oletusarvoihinsa. Jos automaattinen vianmääritystyökalu ratkaisi ongelman, voit sulkea sen. Jos ongelma ei ratkennut, voit perehtyä useisiin vaihtoehtoihin, jotka ohjaavat sinut etsimään vastausta Internetistä.
  1. Etsi ja avaa Control Panel (Ohjauspaneeli) Windowsissa.
  2. Kirjoita Ohjauspaneelin hakukenttääntroubleshooting (vianmääritys) ja valitse hakutuloksista Troubleshooting (Vianmääritys).
    Vianmäärityksen hakutulokset Ohjauspaneelissa
  3. Valitse jokin vianmäärityksen linkeistä pääotsikoiden alla. Valitse esimerkiksi Järjestelmä ja suojaus -kohdassa Korjaa ongelmat Windows Updaten avulla.
    Korjaa ongelmat Windows Updaten avulla -valinnan valitseminen Järjestelmä ja suojaus -kohdassa
  4. Jos haluat ottaa manuaalisesti käyttöön korjaukset, jotka on lueteltu mahdollisten ongelmien luettelossa, valitse Lisäasetukset.
    Lisäasetusten valitseminen
  5. Poista Ota korjaukset käyttöön automaattisesti -valintaruudun valinta ja valitse sitten Seuraava.
    Ota korjaukset käyttöön automaattisesti -valintaruudun valinnan poistaminen
  6. Valitse vaihtoehto havaittujen ongelmien ja mahdollisten ratkaisujen luettelosta, ja noudata sitten näytön ohjeita.
    huomautus:
    Voit ottaa Ota korjaukset käyttöön automaattisesti -toiminnon uudelleen käyttöön valitsemalla Ota korjaukset käyttöön automaattisesti -valintaruudun.