HP-tietokoneet - Mikrofoniin liittyvien ongelmien ratkaiseminen (Windows 10, 8)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 10 tai 8.
Jos mikrofoni ei toimi, ääni on liian heikko tai muita mikrofonin ääniongelmia ilmenee, suorita laitteen vianmääritys tämän asiakirjan ohjeiden avulla.
Vaihe 1: Mikrofonilaitteiston tarkistaminen
  1. Jos mikrofoni toimii paristoilla, varmista, että paristot ovat oikein paikoillaan ja toimivia. Jos mikrofoni toimii ulkoisella verkkovirralla, varmista, että kaikki virtaliitännät on liitetty tukevasti ja että virtajohto on kytketty virtalähteeseen.
  2. Jos mikrofonissa on äänenvoimakkuuden säädin, varmista, että se on säädetty puoliväliin.
  3. Irrota mikrofoni tietokoneen portista ja kytke se sitten uudelleen. Jos mikrofoni käyttää USB-porttia, yritä liittää se johonkin toiseen tietokoneen USB-porttiin.
  4. Liitä mikrofoni johonkin toiseen laitteeseen, kuten toiseen tietokoneeseen, ja yritä käyttää sitä.
    • Jos mikrofoni toimii oikein kytkettynä toiseen laitteeseen, ongelman syynä voi olla ohjain tai tietokoneen tunnistusongelma. Jatka asiakirjan seuraavaan osioon ja tarkista, onko ääniohjaimelle saatavilla päivitystä.
    • Jos mikrofoni ei toimi oikein kytkettynä vaihtoehtoiseen laitteeseen, mikrofoni on ehkä vaihdettava.
Vaihe 2: Ääniohjaimen päivittäminen
  1. Muodosta Internet-yhteys.
  2. Etsi ja avaa Laitehallinta Windowsissa.
  3. Kaksoisnapsauta kohtaa Ääni-, video- ja peliohjaimet.
  4. Napsauta äänilaitteen nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Päivitä ohjainohjelmisto.
    Laitehallinnan Päivitä ohjainohjelmisto -valinta
  5. Valitse Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti ja odota, kunnes Windows päivittää ohjainohjelmiston.
    Ohjainohjelmiston päivitys: Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti
  6. Windows tarkistaa, onko päivitettyä ohjainohjelmistoa saatavilla.
    Jos saatavilla on päivitys, anna Windowsin asentaa se.
  7. Kun päivitys on asennettu oikein, Windows on asentanut ohjainohjelmiston tälle laitteelle: -ikkuna avautuu.
    Testaa mikrofoni.
  8. Jos ongelma ei korjaantunut ohjaimen päivityksellä, siirry seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 3: Vianmääritystyökalun käyttö
  1. Kirjoita Windowsin hakupalkkiin vianmääritys ja avaa se.
  2. Valitse kohdasta Laitteisto ja äänet vaihtoehto Tee äänitykseen liittyvien ongelmien vianmääritys, ja kun Nauhoitetaan ääntä -ikkuna avautuu, valitse Seuraava.
    Tee äänitykseen liittyvien ongelmien vianmääritys
  3. Valitse Nauhoitetaan ääntä -ikkunassa Seuraava.
  4. Valitse laite, jonka vianmäärityksen haluat tehdä, valitse Seuraava ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
    Valitse laite vianmääritystä varten
  5. Jos näyttöön tulee suositeltu toimenpide, valitse Ota tämä korjaus käyttöön tai Ohita tämä korjaus, jos haluat jatkaa muiden ongelmien etsimistä.
    Jos ongelma ei ratkennut, jatka tämän asiakirjan seuraavaan osioon.
Vaihe 4: Määritä ääniasetukset Windowsissa
  1. Liitä mikrofoni tietokoneeseen.
  2. Etsi ja avaa Ääni Windowsissa.
  3. Napsauta Ääni-ikkunassa Tallennus-välilehteä.
    Ääni-ikkunan Tallennus-välilehti
  4. Etsi laiteluettelosta haluamasi mikrofoni.
    Jos mikrofoni ei ole luettelossa, näytä käytöstä poistetut laitteet ja laitteet joiden yhteys on katkaistu seuraavasti:
    1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa Ääni-ikkunassa.
    2. Valitse Näytä käytöstä poistetut laitteet ja sitten Näytä laitteet, joiden yhteys on katkaistu.
      Käytöstä poistetut ja irrotetut laitteet näkyvät ääni-ikkunassa
    3. Jos mikrofonin kohdalla näkyy teksti Ei käytettävissä tällä hetkellä tai Ei yhteyttä, irrota mikrofoni ja liitä se sitten uudelleen tietokoneen porttiin.
      Jos haluamasi laitteen kohdalla näkyy pieni ympyrä ja alaspäin osoittava nuoli, laite ei ole käytettävissä. Ota laite käyttöön napsauttamalla sen nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Ota käyttöön.
  5. Valitse mikrofoni, jota haluat käyttää ja määritä se oletusarvoiseksi äänituloksi valitsemalla Aseta oletukseksi.
    Aseta oletusasetus ääni-ikkunassa
  6. Kun laite on valittuna, valitse Ominaisuudet.
  7. Valitse Ominaisuudet-ikkunassa Tasot-välilehti.
    Tasot-välilehti
  8. Jos vaimennuspainike on valittuna, poista vaimennus käytöstä napsauttamalla sitä. Äänenvoimakkuuspainikkeen pitäisi näkyä sinisenä kaiuttimena .
  9. Lisää äänenvoimakkuutta liukusäätimellä vähintään tasolle 75.
  10. Jos mikrofonin tehon lisäys on käytettävissä, siirrä se tasolle +20,0 dB.
  11. Tallenna muutokset valitsemalla OK.
Muut tukivaihtoehdot
Jos tämän asiakirjan vianmääritysohjeet eivät ratkaisseet mikrofonin ongelmaa, kokeile jotakin seuraavista tavoista: