• Tiedot

HP on tietoinen viimeaikaisista haavoittuvuuksista, joita kutsutaan “spekulatiivi toteutus sivu-kanava hyökkäyksille", ja jotka koskevat useita nykyaikaisia prosessoreja (Intel, AMD ja ARM) ja käyttöjärjestelmiä. HP antaa lisätietoa tällä tukisivulla heti, kun tietoa on saatavilla.

hp-concentra-wrapper-portlet

Toiminnot
Ladataan...

HP SlateBook ‑tietokoneet - Esteettömyystoimintojen ottaminen käyttöön (Android 4.3, 4.2 / Jelly Bean)

Tämä asiakirja koskee HP:n kannettavia tietokoneita, joiden käyttöjärjestelmä on Android 4.3 tai 4.2 / Jelly Bean.
Android 4.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmässä on esteettömyys- eli helppokäyttöasetuksia, joiden avulla voit esimerkiksi suurentaa näytössä näkyviä kohteita, ottaa käyttöön puhepalautteen sekä vaihtaa tapaa, jolla kannettava vastaa kosketus- ja liiketoimintoihin. Noudattamalla tämän asiakirjan ohjeita voit ottaa esteettömyystoiminnot käyttöön HP:n kannettavassa.
Lisätietoja kannettavassa esiasennettuina olevien Google-tuotteiden helppokäyttötoiminnoista on kohdassa Making Google accessible (Googlen käytön helpottaminen) (englanniksi).
  huomautus:
Taulutietokoneesi Android-käyttöjärjestelmästä riippuen jotkin tässä asiakirjassa esitetyt kuvat eivät välttämättä vastaa täsmällisesti omaa taulutietokonettasi.
Kannettavan tarkastelun ja käytön helpottaminen
Tässä osiossa on tietoa esteettömyystoiminnoista, jotka helpottavat kannettavan näytön näkemistä sekä näytössä siirtymistä kosketustoiminnoilla. Voit avata helppokäyttötoimintojen asetukset Android 4.2- tai Android 4.3 -käyttöjärjestelmässä seuraavasti:
  1. Valitse Kaikki sovellukset -kuvake ja sitten Asetukset -kuvake.
  2. Valitse Järjestelmä-osassa Esteettömyys.
    Kuva : Helppokäyttöisyys
    Asetukset-valikon Järjestelmä-osan Esteettömyys-vaihtoehto
  3. Valitse valikosta haluamasi esteettömyystoimintojen asetukset. Jos esimerkiksi haluat parantaa tekstin luettavuutta suurentamalla fonttikokoa, valitse Suuri-valintaruutu.
    Kuva : Esteettömyysasetukset (esimerkki suuresta tekstistä)
    Esteettömyysasetusten valikko suuri teksti käytössä
TalkBack-näytönlukijan ottaminen käyttöön
Android Jelly Bean -käyttöjärjestelmässä on näytönlukija nimeltä TalkBack, joka antaa puhepalautetta, lukee näytössä näkyvän tekstin ja kuvailee napauttamiasi kohteita. Se antaa myös hälytykset puheena. Voit ottaa TalkBackin käyttöön kannettavassa noudattamalla seuraavia ohjeita:
  1. Valitse Kaikki sovellukset -kuvake ja sitten Asetukset -kuvake.
  2. Valitse Järjestelmä-osassa Esteettömyys.
    Kuva : Helppokäyttöisyys
    Asetukset-valikon Järjestelmä-osan Esteettömyys-vaihtoehto
  3. Valitse Palvelut-osassa TalkBack.
    Kuva : TalkBack
    TalkBack
  4. Ota TalkBack käyttöön tai poista se käytöstä valitsemalla päällä/pois-valitsin.
    Kuva : TalkBack päällä/pois
    TalkBack päällä/pois
  5. Ilmoitusikkunassa pyydetään vahvistamaan TalkBackin tiedonkeräämisen käyttöoikeudet. Lue teksti ja ota TalkBack käyttöön valitsemalla OK tai valitse Peruuta.
    Kuva : Käytetäänkö toimintoa TalkBack?
    Käytetäänkö toimintoa TalkBack? (Android 4.3)
  6. Oletusarvoisesti TalkBackin ottaminen käyttöön ottaa käyttöön myös Tutki koskettamalla -toiminnon, joka muuttaa tapaa, jolla kannettavan kosketusnäyttö vastaa kosketustoimintoihin. Lisätietoja Tutki koskettamalla -esteettömyystoiminnosta on seuraavassa osiossa, Kosketustoimintojen helpottaminen Tutki koskettamalla -toiminnon avulla.
    Android 4.2:ssa pyydetään vahvistamaan Käytetäänkö toimintoa Tutki koskettamalla? -kehote. Ota Tutki koskettamalla -toiminto käyttöön napsauttamalla tai valitsemalla OK, tai valitse Peruuta, jos haluat käyttää TalkBackia ilman Tutki koskettamalla -toimintoa.
    Kuva : Käytetäänkö toimintoa Tutki koskettamalla?
    Käytetäänkö toimintoa Tutki koskettamalla?
  7. Voit mukauttaa TalkBack-asetuksia valitsemalla Esteettömyys-valikon TalkBack-sivun oikeassa yläkulmassa Asetukset.
    Kuva : TalkBack‑asetukset
    TalkBack‑asetukset
    TalkBack‑asetuksia ovat esimerkiksi puheen äänenvoimakkuus, äänen korkeuden muutokset ja äänipalaute.
    Kuva : TalkBack‑asetukset
    TalkBack‑asetukset
Kosketustoimintojen helpottaminen Tutki koskettamalla -toiminnon avulla
Tutki koskettamalla on Android 4.2- ja Andoid 4.3 -käyttöjärjestelmissä oleva helppokäyttöasetus, jonka avulla voit muuttaa kosketustoimintojen ja eleiden toimintatapaa kannettavassa tietokoneessa. Kun Tutki koskettamalla on käytössä, voit esimerkiksi valita kohteen napauttamalla sitä kaksi kertaa kerran napauttamisen sijaan tai vierittää näyttöä kahdella sormella yhden sormen sijaan. Tutki koskettamalla kuvailee ääneen jokaista kohdetta, jota sormesi koskettaa näytössä.
Tutki koskettamalla -toiminto ei vaikuta siihen, miten ClickPad-kosketuslevy reagoi kosketukseen. Kun siirrät hiiriosoitinta näytössä Tutki koskettamalla -toiminnon ollessa käytössä, hiiriosoittimen alla olevat kohteet kuitenkin korostetaan ja TalkBack lukee ne ääneen.
Tämän osion vaiheita noudattamalla voit ottaa Tutki koskettamalla -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä sekä käynnistää opetusohjelman, joka sisältää hyödyllisiä käytännön harjoituksia kannettavan kosketustoimintojen käytöstä.
  1. Valitse Kaikki sovellukset -kuvake ja sitten Asetukset -kuvake.
  2. Valitse Järjestelmä-osassa Esteettömyys.
    Kuva : Helppokäyttöisyys
    Asetukset-valikon Järjestelmä-osan Esteettömyys-vaihtoehto
  3. Valitse Palvelut-osassa TalkBack.
    Kuva : TalkBack
    TalkBack
  4. Varmista, että TalkBack-toiminnon päällä/pois-kytkin on asennossa päällä. Avaa TalkBack-toiminnon Asetukset-valikko valitsemalla TalkBack-näytön oikeassa yläkulmassa Asetukset.
  5. Valitse Tutki koskettamalla -valintaruutu.
    Kuva : Tutki koskettamalla
    Tutki koskettamalla
  6. Vahvista valinta valitsemalla OK.
  7. Tutki koskettamalla -esteettömyystoiminnon opetusohjelma käynnistyy automaattisesti. Kuuntele opetusohjelman harjoitukset ja vastaa niihin, jos haluat opetella Tutki koskettamalla -toiminnon käyttöä, tai lopeta opetusohjelma kaksoisnapauttamalla (tai napsauttamalla) Lopeta.
      huomautus:
    Voit toistaa Tutki koskettamalla -toiminnon opetusohjelman milloin tahansa. Palaa TalkBack-toiminnon Asetukset-valikkoon ja napsauta tai kaksoisnapauta Käynnistä Tutki koskettamalla -toiminnon opetusohjelma.
  8. Voit poistaa Tutki koskettamalla -toiminnon käytöstä palaamalla TalkBack-toiminnon Asetukset-valikkoon ja kaksoisnapauttamalla Tutki koskettamalla -vaihtoehtoa, jolloin sen viereisen valintaruudun valintamerkki poistetaan. Kaksoisnapauta vahvistusikkunassa OK.