HP:n pöytätietokoneet - tuuletin pitää kovaa ääntä ja pyörii jatkuvasti (Windows 8)

Tässä asiakirjassa käsitellään HP:n pöytätietokoneita, joissa on Windows 8 -käyttöjärjestelmä.
Tietokoneessa on useita tuulettimia, jotka pitävät koneen viileänä. Kun tietokone käynnistetään, tuulettimet pyörivät suurella nopeudella, mikä aiheuttaa jonkin verran ääntä. 5–20 sekunnin kuluttua ääni hiljenee.
Jos tuuletin jatkaa pyörimistä suurella nopeudella tai pitää outoa ääntä, voi sen toiminnassa olla ongelma. Jos tuuletin pitää kovaa ääntä vielä 20 sekunnin jälkeenkin tai jos se alkaa yhtäkkiä pitää epätavallista ääntä, määritä ongelma seuraavien ohjeiden mukaisesti.
  huomautus:
Jos et käytä uusinta Windows 8 ‑versiota, osa tämän asiakirjan grafiikoista ja tiedoista voi näyttää erilaiselta. Voit noutaa uusimman version Microsoft Storesta.
Vaihe 1: Muuta virta-asetuksia Windows 8 -käyttöjärjestelmässä
Jotkin virta-asetukset saavat tuulettimen pyörimään liian nopeasti tavallisiin kotiolosuhteisiin nähden. Jos käytät tietokonetta hiljaisessa paikassa, jonka lämpötila pysyy tasaisena ja kohtuullisena (enintään 30 celsiusastetta), määritä virta-asetukset vähemmän energiaa käyttäviksi. Määritä virta-asetukset seuraavien ohjeiden mukaisesti.
  1. Avaa Haku-oikopolku kirjoittamalla Virrankäyttösuunnitelma ja valitse hakutuloksista Valitse virrankäyttösuunnitelma.
    Kuva : Valitse virrankäyttösuunnitelma
    Hakukenttä Valitse virrankäyttösuunnitelma valittuna
  2. Valitse Virransäästö ja sulje ikkuna.
    Kuva : Virransäästö
    Virrankäyttösuunnitelman valitseminen
      huomautus:
    Jos et näe kohtaa Virrankäyttösuunnitelma, valitse Näytä muut suunnitelmat
  3. Käynnistä tietokone uudelleen.
    Jos tuuletin on hiljainen, ongelma on ratkaistu.
    Jos tuuletin pitää yhä kovaa ääntä, jatka seuraavaan vaiheeseen.
Vaihe 2: Etsi äänekäs tuuletin.
Sammuta tietokone ja etsi äänekäs tuuletin irrottamalla sivupaneeli.
  1. Sammuta tietokone.
  2. Poista kaikki esineet tietokoneen läheltä. Varmista lisäksi, ettei läheisyydessä ole lapsia tai lemmikkieläimiä.
  3. Avaa tietokoneen kotelo löysäämällä tai avaamalla sivupaneelin takana olevat ruuvit. Liu'uta paneeli sitten takakautta pois.
      huomautus:
    Lisätietoja tietokoneen kotelon avaamisesta on HP-verkkosivuilla. Kirjoita sivun ylälaidassa olevaan hakukenttään (tai Kysymykset- tai Avainsanat-kenttään) tietokoneen mallinumero sekä sanat "kotelon avaaminen". Jos sinulla on esimerkiksi HP Pavilion Slimline s3307c -pöytätietokone, kirjoita seuraava hakulauseke: s3307c kotelon avaaminen.
      vaara:
    Älä työnnä mitään ruumiinosiasi tietokoneen sisään. Tietokoneen sisällä olevien komponenttien koskettaminen voi vahingoittaa herkkiä elektroniikkapiirejä, vaikka tietokone olisi sammutettuna, ja siihen liittyy myös sähköiskuvaara.
  4. Kun sivupaneeli on irrotettu, käynnistä tietokone ja kuuntele tuulettimien ääntä.
  5. Etsi äänekäs tuuletin ja paina sen sijainti mieleen.
      huomautus:
    Jos tuuletin ei pidä kovaa ääntä, kun kotelo on auki, ongelma on saattanut johtua tietokoneen liian korkeasta lämpötilasta. Lisätietoja on kohdassa Tietokoneen sisäisen lämmön pienentäminen.
  6. Sammuta tietokone.
  7. Kiinnitä sivupaneeli takaisin.
Vaihe 3: Määritä, minkä tyyppinen tuuletin pitää ääntä
Voit määrittää tuuletintyypin tuulettimen sijainnin perusteella. Määritä seuraavien ohjeiden mukaisesti, minkä tyyppinen tuuletin pitää ääntä.
  • Äänekäs tuuletin on metallikotelossa tietokoneen kotelon sisällä, yleensä ylhäällä ja takana. Kyseessä on virtalähteen tuuletin. Siirry kohtaan virtalähteen tuuletin.
  • Äänekäs tuuletin on liitetty näytönohjaimeen: piirilevyyn, joka on liitetty emolevyn muoviseen sovittimeen. Kyseessä on näytönohjaimen tuuletin. Siirry kohtaan näytönohjaimen tuuletin.
  • Äänekäs tuuletin on tietokoneen päävirtalevyn suurin tuuletin. Kyseessä on suorittimen tuuletin. Siirry kohtaan suorittimen tuuletin.
  • Äänekäs tuuletin on tietokoneen kotelon sisällä, yleensä takaosassa. Kyseessä on kotelon tuuletin. Siirry kohtaan kotelon tuuletin.
Kun olet löytänyt äänekkään tuulettimen, jatka seuraavaan vaiheeseen.
    Kuva : Esimerkkejä tuulettimen sijainnista pöytätietokoneessa (tietokoneesi pitäisi näyttää suunnilleen samalta)
     Tuulettimen sijainnit ATX-kotelossa.
  1. Virtalähde (saattaa sisältää tuulettimen)
  2. Näytönohjaimen tuuletin
  3. Suorittimen tuuletin
  4. Kotelon tuuletin:
  5. Virtalähteen tuulettimen tuuletusaukko (takaa)
  6. Kotelon tuulettimen tuuletusaukko (takaa)
    Kuva : Esimerkkejä tuulettimen sijainnista Slimline-tietokoneessa (tietokoneesi pitäisi näyttää suunnilleen samalta)
     Tuulettimen sijainnit mini-ATX-kotelossa.
  1. Virtalähde (saattaa sisältää tuulettimen)
  2. Suorittimen tuuletin
  3. Näytönohjaimen tuuletin
  4. Virtalähteen tuulettimen tuuletusaukko (takaa)
  5. Kotelon tuulettimen tuuletusaukko (takaa)
Vaihe 4: Äänekkään tuulettimen ongelman ratkaiseminen
Valitse seuraavasta luettelosta kovaa ääntä pitävä tuuletin, ja seuraa ohjeita. Katso ohjeet äänekkään tuulettimen määrittämiseen vaiheesta 3: Määritä, minkä tyyppinen tuuletin pitää ääntä.