HP-tietokoneet - Tehtävienhallinnan käyttäminen (Windows 10 ja Windows 8)

Nämä tiedot koskevat HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 10- tai Windows 8 -käyttöjärjestelmä.
Tehtävienhallinnassa näkyy luettelo tietokoneessa käynnissä olevista ohjelmista. Siinä näkyy myös järjestelmän ohjelmiin tai käyttäjätileihin liittyviä suorituskykyä ja resurssien käyttöä koskevia tietoja.
Tässä asiakirjassa on lisätietoja Windowsin Tehtävienhallinnan käytöstä, esimerkiksi ohjelmien katselemisesta ja sulkemisesta, suorittimen ja muistin käytön valvomisesta ja verkon kautta lähetettävän ja vastaanotettavan tiedon määrän tarkistamisesta.
Tämän asiakirjan kuvat ja tiedot saattavat vaihdella käyttämäsi Windows-käyttöjärjestelmän version mukaan.
Ohjelman sulkeminen Tehtävienhallinnasta
Jos jokin työpöydän ohjelmista ei vastaa, yritä sulkea se tavalliseen tapaan napsauttamalla X-kuvaketta ikkunan oikeassa yläkulmassa. Napsauta sovelluksissa sovellusnäytön yläreunan keskikohtaa pitkään ja vedä sovellus näytön alareunaan, kunnes se häviää.
Jos ohjelman tai sovelluksen sulkeminen ei onnistu tavalliseen tapaan, sulje se Tehtävienhallinnasta.
  1. Etsi ja avaa Tehtävienhallinta Windowsissa.
    Jos Tehtävienhallinta avautuu siten, että yläreunassa näkyy välilehtiä, valitse vasemmasta alakulmasta Vähemmän tietoja.
  2. Sulje ohjelma valitsemalla se ja valitsemalla sitten Lopeta tehtävä.
    Ohjelma suljetaan
    Ohjelma sulkeutuu. Ohjelma saattaa käynnistyä uudelleen.
Tehtävienhallinnan avaaminen lisätietojen (välilehtien) katselemista varten
Tehtävienhallinnan Lisätietoja-näytössä on välilehtiä, jotka sisältävät tietoja muun muassa sovelluksista, resursseista ja käynnistyksestä. Avaa Tehtävienhallinnan Lisätietoja-näyttö seuraavasti:
  1. Etsi ja avaa Tehtävienhallinta Windowsissa.
    Napsauta Lisätietoja, jos välilehdet eivät näy automaattisesti näytön yläreunassa.
    Kuva : Tehtävienhallinta
    Tehtävienhallinta
  2. Seuraavissa osioissa on lisätietoja välilehdistä.
  • Prosessit-välilehti
    Prosessit-välilehdessä näytetään kaikki sovellukset sekä parhaillaan käytössä olevat suorittimen käyttöaste, muisti ja verkkoresurssit. Voit lajitella luettelon napsauttamalla valitsemasi sarakkeen otsikkoa, jotta näet, mitkä sovellukset käyttävät eniten resursseja.
    Kuva : Prosessit-välilehti
    Tehtävienhallinnan Prosessit-välilehti
  • Suorituskyky-välilehti
    Suorituskyky-välilehdessä on tärkeitä tietoja komponenteista ja verkoista, jotka näkyvät pikkukuvina ikkunan vasemmassa laidassa. Pikkukuvaa napsauttamalla saat näkyviin kaaviokuvan ja muita tietoja, esimerkiksi suorittimen nopeuden, muistin määrän sekä suorittimeen, muistiin, levyyn, Bluetoothiin, Wi-Fiin tai Ethernetiin liittyvän IP-osoitteen.
    Kuva : Suorituskyky-välilehti
    Tehtävienhallinnan Suorituskyky-välilehti
  • Sovellushistoria-välilehti
    Sovellushistoria-välilehdessä näkyvät sovellusruutujen toiminnasta kertyneet tiedot. Jos tiedonsiirrossa on esimerkiksi tietty kuukausirajoitus, voit selvittää välilehden tietojen avulla, kuinka paljon tiedonsiirtoa on vielä käytettävissä.
    Runsaasti prosesseja ja tietoa käyttävät sovellukset näkyvät tummemmalla värillä korostettuina.
    Kuva : Sovellushistoria-välilehti
    Tehtävienhallinnan Sovellushistoria-välilehti
  • Käynnistys-välilehti
    Jos tietokoneen toiminta hidastuu tai käynnistyminen vie paljon aikaa, valitse Käynnistys-välilehti. Käynnistys-välilehdessä näkyy Windowsin käynnistyessä automaattisesti käynnistyvien ohjelmistojen nimi ja julkaisija. Siinä näkyy myös ohjelmiston tila, onko ohjelma käytössä vai pois käytöstä sekä ohjelmiston vaikutus käynnistymisaikaan. Voit nopeuttaa tietokoneen käynnistymistä ja suorituskykyä napsauttamalla ohjelmia Tila-sarakkeessa hiiren kakkospainikkeella ja poistamalla ne käytöstä. Vaikka ohjelman poistaminen käytöstä saattaa nopeuttaa käynnistymisaikaa, ohjelman tarjoama toiminto ei toimi, ennen kuin otat sen uudelleen käyttöön.
    Kuva : Käynnistys-välilehti
    Tehtävienhallinnan Käynnistys-välilehti
  • Käyttäjät-välilehti
    Käyttäjät-välilehdessä näkyvät suorittimen, muistin, muiden toimintojen ja verkon käyttöaste järjestelmän kunkin käyttäjätilin osalta. Runsaasti resursseja käyttävät käyttäjätilit näkyvät tummemmalla värillä korostettuina.
    Kuva : Käyttäjät-välilehti
    Tehtävienhallinnan Käyttäjät-välilehti
    Saat näkyviin käyttäjätilin tarkat käyttötiedot napsauttamalla käyttäjänimen vieressä olevaa nuolikuvaketta .
    Kuva : Käyttäjätiedot
    Käyttäjätiedot
  • Lisätiedot-välilehti
    Lisätiedot-välilehdessä näkyy laajempia tietoja prosesseista.
      huomautus:
    Tehtävien lopettaminen saattaa estää tärkeiden toimintojen toiminnan tai sen, että järjestelmä ei enää vastaa. Varmista ennen muutosten tekemistä, että olet tallentanut kaikki tärkeät tiedot.
    • Voit lajitella sarakkeissa näkyviä prosesseja napsauttamalla sarakkeen otsikkoa.
    • Voit poistaa prosessin käytöstä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella prosessin nimeä ja valitsemalla Lopeta tehtävä.
    • Saat näkyviin lisätietoja tietystä tehtävästä napsauttamalla tehtävän nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Etsi verkosta.
    Kuva : Lisätiedot-välilehti
    Tehtävienhallinnan Lisätiedot-välilehti
  • Palvelut-välilehti
    Palvelut-välilehdessä näkyvät parhaillaan käynnissä olevat palvelut.
      huomautus:
    Palvelujen lopettaminen saattaa aiheuttaa ei-toivottuja seurauksia tai sen, että järjestelmä ei enää vastaa. Varmista ennen muutosten tekemistä, että olet tallentanut kaikki tärkeät tiedot.
    • Voit lajitella sarakkeissa näkyviä palveluja napsauttamalla sarakkeen otsikkoa.
    • Voit ottaa palvelun käyttöön napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella palvelun nimeä ja valitsemalla Käynnistä.
    • Voit poistaa palvelun käytöstä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella palvelun nimeä ja valitsemalla Lopeta.
    • Saat näkyviin lisätietoja tietystä palvelusta napsauttamalla palvelun nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Etsi verkosta.
      Kuva : Palvelut-välilehti
      Tehtävienhallinnan Palvelut-välilehti