HP-tietokoneet - laitehallinnan tiedot (Windows 10, Windows 8)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita ja -taulutietokoneita, joissa on Windows 10 tai Windows 8.
Tässä asiakirjassa kerrotaan Laitehallinnan käyttämisestä ja Laitehallinnan virhekoodeista.
Tämän asiakirjan kuvat ja tiedot saattavat vaihdella käyttämäsi Windows-version mukaan.
huomautus:
Sinun on oltava kirjautuneena sisään järjestelmänvalvojana, jotta voit muuttaa Laitehallinnan asetuksia. Jos käytössäsi ei ole järjestelmänvalvojan käyttäjätiliä, voit tarkastella asetuksia, muttet voi muuttaa niitä.
Laitehallinta tallentaa tietoja tietokoneelle asennetuista laitteista. Tallennettavia tietoja ovat esimerkiksi:
  • Asennetut laitteistot
  • Toimiiko laite oikein, ja jos laite ei toimi oikein, Laitehallinta antaa siitä virheilmoituksia
  • IRQ-portit
  • Muistivaraukset
  • Laiteohjaimet
Laitehallinnassa voit muuttaa tietokoneesi laitteistoissa käytettävien ohjainten asetuksia.

Laitehallinnan avaaminen virhekoodin tarkastelemista varten

Voit tarkastella Laitehallinnan virhekoodeja seuraavasti:
  1. Etsi ja avaa Laitehallinta Windowsissa.
  2. Valitse valikosta Laitehallinta.
    Kuva : Laitehallinta
    Laitehallinta
  3. Kaksoisnapsauta laitetyyppiä (esim. kaksoisnapsauta kohtaa Näyttösovittimet), niin saat kyseisen luokan laitteet näkyviin.
  4. Napsauta haluamaasi laitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
    Kuva : Näyttösovittimet
    Laitehallinta, jossa näyttösovitin on valittuna

Laitehallinnan välilehdet

Napsauta Laitehallinnassa laitetyypin vieressä olevaa nuolta, napsauta hiiren kakkospainikkeella haluamaasi laitetta ja valitse Ominaisuudet. Ominaisuudet-ikkuna avautuu.
Yleisimmät välilehdet näkyvät alla. Joidenkin laitteiden asetusikkuna voi sisältää välilehtiä, joita ei ole mainittu tässä, kuten:
  • Virranhallinta
  • Äänenvoimakkuudet
  • Lisäasetukset

Laitehallinnan Lisätiedot-välilehti

Kun napsautat Lisätiedot-välilehteä, saat näkyviin Ominaisuudet- ja Arvot-osiot.
Kuva : Lisätiedot-välilehti
Lisätiedot-välilehti, jossa näkyvät laitteen Ominaisuudet- ja Arvot-tiedot

Laitehallinnan Tapahtumat-välilehti

Tapahtumat-välilehdellä on tietoja ja aikaleimat valittua laitetta koskevista tapahtumista.
Kuva : Tapahtumat-välilehti
Tapahtumat-välilehti, jossa näkyvät Tapahtumien tiedot ja aikaleimat
  • Alareunassa olevassa vieritysruudussa on kohta Laitteistoristiriidat. Jos järjestelmässä ilmenee ristiriita, siitä kertova virhekoodi näkyy tässä luettelossa.
  • Kun Windows havaitsee laitteen, Käytä automaattisia asetuksia -valintaruutu on valittuna. Laitteen pitäisi toimia oikein.
  • Jos laitteen resurssiasetusten perustana on Peruskokoonpano <n> (jossa <n> on mikä tahansa numero välillä 0000–0009), kokoonpanoa voi muuttaa valitsemalla luettelosta jonkin toisen resurssiasetuksen.
  • Jos laitteen asetusten perustana ei ole Peruskokoonpano, napsauta Muuta asetusta -painiketta ja aseta resurssiarvot manuaalisesti. Jos haluat esimerkiksi muokata I/O-alue-asetusta, toimi seuraavasti:
    1. Poista Käytä automaattisia asetuksia -valintaruudun valinta.
    2. Napsauta Muuta asetusta -painiketta.
    3. Valitse laitteelle sopiva I/O-alue.
    4. Tallenna uusi asetus ja poistu asetuksista valitsemalla OK.
    5. Ota uudet asetukset käyttöön käynnistämällä tietokone uudelleen.

Laitehallinnan työkalurivin painikkeiden käyttäminen

Voit käyttää Laitehallinta-työkaluriviä järjestelmässä oleville laitteille tehtävien eri toimenpiteiden suorittamiseen. Työkalurivin painikkeiden selitykset löytyvät alla olevasta taulukosta.
Kuva : Laitehallinta-työkalurivin painikkeet
Työkalurivin painikkeiden kuvat
Symboli
Määritelmä
Näyttää/piilottaa ikkunan vasemmassa reunassa olevan Laitehallinnan konsolipuun.
Näyttää valitun laitteen ominaisuudet.
Avaa Laitehallinnan (Microsoftin hallintakonsoli) Ohje-tiedostot.
Näyttää Laitehallinnan toimenpideruudun, jossa näkyy mahdolliset toimenpiteet laitteessa ilmenneen ongelman ratkaisemista varten.
Etsii laitteistoon tehdyt muutokset.
Päivittää kyseisen laitteen ohjainohjelmiston, jos se on käytettävissä.
Poistaa kyseisen laitteen asennuksen järjestelmästä.
Poistaa kyseisen laitteen käytöstä.

Aikaisemman ohjaimen palauttaminen Laitehallinnassa

Jos laite ei toimi ohjaimen päivittämisen jälkeen, voit palauttaa aikaisemmin asennetun ohjaimen.

Tässä videossa näytetään, miten aikaisempi ohjain palautetaan Laitehallinnasta Windows 10 -käyttöjärjestelmässä

1. Avaa Laitehallinta.
  2. Kaksoisnapsauta laitetyyppiä. Kaksoisnapsauta esimerkiksi kohtaa Näyttösovittimet, niin saat kyseisen luokan laitteet näkyviin.
  3. Napsauta haluamaasi laitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet.
  4. Napsauta Ohjain-välilehteä.
  5. Napsauta Aiempi ohjain -painiketta ja noudata näyttöön ilmestyviä ohjeita.
    huomautus:
    Jos Aiempi ohjain -painike näkyy harmaana eikä sitä voi painaa, ohjainta ei ole päivitetty eikä aikaisempaa ohjainta voi palauttaa.
    Kuva : Ohjaimen palauttaminen
    Ohjaimen palauttaminen

Laitehallinnan virhesymbolit

Laitehallinta osoittaa seuraavien symbolien avulla tietoja erityisistä virheistä tietyissä järjestelmän laitteissa:
Symboli
Määritelmä
Osoittaa laitteen olevan ongelmatilassa. Ongelmatilassa oleva laite voi olla toiminnassa. Näytössä näkyy laitteen ongelman kuvaava ongelmakoodi.
Osoittaa käytöstä poistetun laitteen. Käytöstä poistettu laite on laite, joka on fyysisesti olemassa järjestelmässä ja kuluttaa resursseja, mutta sillä ei ole suojatussa tilassa olevaa ohjainta.
Tietokoneen ominaisuuksien laiteresursseissa osoitetaan, että Käytä automaattisia asetuksia -vaihtoehto ei ole valittuna laitteelle ja asetus on tehty manuaalisesti. Se ei osoita ongelmaa eikä käytöstä poistetun laitteen tilaa.
Osoittaa, että kyseinen (laitekohtainen) ohjain ei ole käytettävissä ja yhteensopiva ohjain on asennettu.

Yksityiskohtaiset tiedot virhekoodeista

Useat virheet voi korjata päivittämällä ohjaimen alla olevan taulukon ohjeiden mukaan. Kun haluat hankkia ohjain-, BIOS- ja ohjelmistopäivityksiä, siirry HP:n asiakastuki -sivustoon ja avaa luettelo saatavilla olevista päivityksistä antamalla tuotenumero.
huomautus:
Jos haluat poistaa laitteen Laitehallinnasta, napsauta luettelossa olevan laitteen nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Poista.
Voit päivittää ohjaimen myös laitteen Ominaisuudet-sivun Ohjain-välilehden kautta. Avaa Laitehallinnan Ominaisuudet-sivu kaksoisnapsauttamalla laitteen nimeä, napsauta Ohjain-välilehteä ja napsauta sitten Päivitä ohjain -painiketta.
Tässä luettelossa näkyvät Laitehallinnan virhekoodit ja ehdotetut ratkaisut:
Virhekoodi
Virheen kuvaus
Ehdotettu ratkaisu
Koodi 1
Laitetta ei ole määritetty asianmukaisesti
Noudata ongelman ratkaisemiseksi Laitteen tila -ruudun ohjeita.
Voit ratkaista ongelman myös poistamalla laitteen Laitehallinnasta ja lisäämällä laitteen sitten Ohjauspaneelin kautta.
Koodi 2
Toimimattomasta laitteesta riippuen näytössä voi näkyä toinen kahdesta eri viestistä. Koodi osoittaa, että latausohjelma (DevLoader) ei ladannut laitetta. Kun kyseinen laite on pääväylän latausohjelma (esimerkiksi ISAPNP, PCI tai BIOS), näytössä näkyy seuraava viesti: Laitteen ohjainta ei voitu ladata, koska tietokone ilmoittaa kahdesta <tyyppi> väylätyypistä. (Koodi 2)
Kun laite ei ole pääväylän latausohjelma, näytössä näkyy seuraava viesti: Laitteen <tyyppi> latausohjelma ei voinut ladata laitteen ohjainta. (Koodi 2)
Kokeile HP:n tukiasiakirjassa BIOSin päivittäminen pöytätietokoneille tai BIOSin päivittäminen kannettaville tietokoneille annettuja ohjeita.
Poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleen asentamista/alustamista varten.
Koodi 3
Laitteen ohjain voi olla vioittunut tai järjestelmän muisti tai muut resurssit voivat olla vähissä
Poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleen asentamista/alustamista varten.
Tietokoneen uudelleen käynnistäminen tai suurikokoisten tiedostojen poistaminen kiintolevyltä voi myös ratkaista ongelman.
Koodi 4
Laitteen INF-tiedosto on väärä tai rekisteri on vioittunut. Esimerkiksi .inf-tiedosto määrittää kentän, jonka pitäisi olla tekstiä, mutta joka on sen sijaan binaarinen.
Poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleen asentamista/alustamista varten.
Jos saat kyseisen virhekoodin uudelleen, päivitä ohjain.
Koodi 5
Laitteessa ilmenee toimintahäiriö välittäjän puuttumisen vuoksi.
Korjaa tämä virhe päivittämällä ohjain ohjeiden mukaan.
Jos saat kyseisen virhekoodin uudelleen, poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleenasentamista tai alustamista varten.
Koodi 6
Ristiriita tämän ja jonkin toisen laitteen välillä.
Napsauta laitteen ominaisuuksien Resurssit-välilehteä ja säädä asetukset manuaalisesti tai korvaa laite toisella laitteella, joka on Plug and Play -yhteensopiva.
Koodi 7
Laitetta ei voida määrittää.
Jos laite toimii oikein, sinun ei tarvitse suorittaa mitään toimenpiteitä virheen korjaamiseksi.
Jos laite ei toimi oikein, poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleenasentamista tai alustamista varten.
Jos saat kyseisen virhekoodin uudelleen, päivitä ohjain.
Koodi 8
Laitteen latausohjelmaa ei löytynyt. Esimerkiksi laitteen .inf-tiedosto voi viitata puuttuvaan tai virheelliseen tiedostoon.
Useimmissa tapauksissa ongelman voi ratkaista asentamalla ohjaimen uudelleen tai päivittämällä sen.
Vaihtoehtoisesti voit poistaa laitteen Laitehallinnasta ja käynnistää tietokoneen uudelleen laitteen uudelleenasentamista tai alustamista varten.
Jos saat kyseisen virhekoodin uudelleen, ota yhteyttä laitteiston valmistajaan ja pyydä heiltä päivitetyt ohjaimet.
Koodi 8
Jos latausohjelma on järjestelmän latausohjelma, näytössä näkyy seuraava teksti: Laite ei toimi oikein, koska Windows ei voi ladata laitteen ohjaimet lataavaa tiedostoa <nimi>.
Korjaa ongelma tekemällä järjestelmän palautus.
Koodi 9
Laitteen rekisterin tiedot ovat virheellisiä.
Virheen voi ehkä korjata Laitehallinnassa poistamalla laitteen ja asentamalla sen sitten uudelleen.
Jos saat kyseisen virhekoodin uudelleen, ota yhteyttä laitteiston valmistajaan ja pyydä heiltä oikeat rekisteriasetukset.
Koodi 10
Laitetta ei voida käynnistää (esimerkiksi koska se puuttuu tai se ei toimi oikein). Viesti voi vaihdella paljon, koska viestin teksti voi olla peräisin ohjaimesta.
Varmista virheen korjaamista varten, että laite on liitetty tietokoneeseen oikein. Varmista esimerkiksi, että kaikki johdot on kiinnitetty tukevasti ja kaikki sovitinkortit on asetettu aukkoihinsa kunnolla.
Noudata ehdotettua ratkaisua ja päivitä laiteohjain. Laitteen voi ehkä poistaa ja etsiä uudelleen automaattisesti.
Virhekoodi
Virheen kuvaus
Ehdotettu ratkaisu
Koodi 11
Laite ei toimi.
Päivitä ohjain.
Poista laite ja asenna se sitten uudelleen.
Varmista, että laite on yhteensopiva käytettävän Windows-version kanssa.
Koodi 12
Laite ei löydä käyttöönsä riittävästi vapaita resursseja. Jos haluat käyttää laitetta, sinun on poistettava käytöstä jokin muu järjestelmän laite.
Korjaa virhe poistamalla käytöstä tai poistamalla järjestelmästä jokin mainituista laitteista.
Napsauta laitteen ominaisuuksien Resurssit-välilehteä ja säädä asetukset manuaalisesti tai korvaa laite toisella laitteella, joka on Plug and Play -yhteensopiva.
Koodi 13
Laite ei toimi laiteohjaimessa ilmenneen ongelman vuoksi.
Poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleenasentamista tai alustamista varten.
Koodi 14
Laite ei voi toimia oikein, ennen kuin tietokone on käynnistetty uudelleen.
Käynnistä tietokone uudelleen.
Koodi 15
Laitteen resurssit ovat ristiriidassa toisen laitteen resurssien kanssa.
Korjaa virhe napsauttamalla laitteen ominaisuuksien Resurssit-välilehteä ja säädä asetukset manuaalisesti tai korvaa laite toisella laitteella, joka on Plug and Play -yhteensopiva.
Koodi 16
Windows ei voi määrittää kaikkia laitteen käyttämiä resursseja.
Korjaa virhe napsauttamalla laitteen ominaisuuksien Resurssit-välilehteä ja säädä asetukset manuaalisesti tai korvaa laite toisella laitteella, joka on Plug and Play -yhteensopiva.
Päivitä ohjain, jos päivitys on saatavilla.
Koodi 17
Laitteisto on monitoimintoinen laite ja laitteen .inf-tiedostossa on virheellisiä tietoja siitä, miten laitteen resurssit jaetaan alilaitteille.
Poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleenasentamista tai alustamista varten.
Jos saat kyseisen virhekoodin uudelleen, ota yhteyttä laitteiston valmistajaan ja pyydä heiltä päivitetty ohjain tai asennustiedostot.
Koodi 18
Asenna laitteen ohjaimet uudelleen.
Korjaa ongelma noudattamalla ehdotettua ratkaisua.
Jos se ei toimi, poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleenasentamista tai alustamista varten.
Koodi 19
Tätä laitetta ei voi käynnistää, koska sen asetustiedot rekisterissä ovat epätäydelliset tai vioittuneet.
Voit yrittää korjata ongelman suorittamalla ensin ohjatun vianmääritystoiminnon.
Jos se ei onnistu, poista laitteen asennus ja asenna laite sitten uudelleen.
Kokeile seuraavaksi ehdotettua ratkaisua, joka suorittaa Scanreg.exe-ohjelman.
Jos se ei korjaa ongelmaa, kirjoita komentokehotteeseen scanreg/restore.
Koodi 20
VxD Loader (Vxdldr) palautti tuntemattoman tuloksen. Esimerkiksi laiteohjaimen ja käyttöjärjestelmän versiot eivät ole keskenään yhteensopivia.
Korjaa ongelma noudattamalla ehdotettua ratkaisua.
Jos tämä ei onnistu, poista laite Laitehallinnasta ja asenna se sitten uudelleen.
Virhekoodi
Virheen kuvaus
Ehdotettu ratkaisu
Koodi 21
Windows poistaa tätä laitetta.
Windows on parhaillaan poistamassa laitteen ohjaimen asennusta. Käynnistä tietokone uudelleen.
Jos tämä ei onnistu, poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleen asentamista/alustamista varten.
Koodi 22
Laite on poistettu käytöstä.
Korjaa virhe ottamalla laite käyttöön. Napsauta laitteen nimeä hiiren kakkospainikkeella Laitehallinnassa, valitse Ota käyttöön ja käynnistä sitten tietokone uudelleen.
Jos tämä ei onnistu, poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleen asentamista/alustamista varten.
Onko laite poistettu käytöstä BIOS:issa? Yritä ottaa laite käyttöön HP:n tukiasiakirjassa BIOS-asetusapuohjelman tiedot ja valikon asetukset annettujen ohjeiden mukaisesti.
Koodi 23
Latausohjelma viivytti laitteen käynnistämistä eikä voinut osoittaa Windowsille, milloin se oli valmis käynnistämään laitteen.
Tarkasta virheen korjaamista varten ensisijaisen näyttösovittimen näytön ominaisuuksien asetukset.
Poista ensisijainen ja toissijainen näytönohjain Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone sitten uudelleen.
Tarkista, että ohjaimet ovat oikeat ja että ne on asennettu oikein.
Jos kyseessä on jokin muu laite kuin näyttösovitin, noudata ehdotettua ratkaisua.
Jos tämä ei onnistu, poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen.
Koodi 24
Laitetta ei ole olemassa, se ei toimi oikein tai kaikkia sen ohjaimia ei ole asennettu.
Korjaa virhe noudattamalla ehdotettua ratkaisua.
Jos laite ei edelleenkään toimi, varmista, että laite on liitetty tietokoneeseen oikein. Varmista esimerkiksi, että kaikki johdot on kiinnitetty oikein ja sovitinkortit on asetettu aukkoihin kunnolla.
Koodi 25
Ongelma ilmenee yleensä vain ensimmäisen ja toisen käynnistyskerran aikana sen jälkeen, kun Windowsin asennus on kopioinut kaikki tiedostot.
Jos järjestelmä tunnistaa kyseisen koodin, asennus on luultavasti keskeneräinen.
Korjaa ongelma noudattamalla ehdotettua ratkaisua.
Sinun on ehkä suoritettava järjestelmän palauttaminen.
Koodi 26
Laitetta ei ole määritetty oikein. Laiteohjaimessa voi olla ilmennyt ongelma tai kaikkia ohjaimia ei ole asennettu.
Korjaa virhe noudattamalla ehdotettua ratkaisua.
Jos se ei onnistu, poista laite Laitehallinnassa ja käynnistä tietokone sitten uudelleen.
Jos saat kyseisen virhekoodin uudelleen, päivitä ohjain.
Koodi 27
Rekisterin osio, jossa kuvataan laitteen mahdolliset resurssit, ei sisällä kelvollisia tietoja. Laite voi olla esimerkiksi merkitty määritettäväksi, mutta .inf-tiedoston määritystiedot on asetettu yhdistettäviksi.
Korjaa virhe poistamalla laite Laitehallinnassa ja käynnistä tietokone sitten uudelleen.
Jos laite ei edelleenkään toimi, päivitä ohjain.
Koodi 28
Laitteen ohjaimia ei ole asennettu.
Korjaa ongelma noudattamalla ehdotettua ratkaisua. Jos tämä ei onnistu, poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen.
Lataa ohjaimet, jos virhe ilmenee uudelleen.
Koodi 29
Laite on poistettu käytöstä, koska laitteen ohjelmisto ei antanut sille tarvittavia resursseja.
Päivitä laitteen ohjain.
Jos virhe ilmenee uudelleen, laite voi olla yhteensopimaton käytettävän Windows-version kanssa, laitteistossa voi olla vikaa tai yhteys laitteeseen voi olla huono.
Koodi 30
IRQ-porttia ei voida jakaa.
Kaksi laitetta voi olla kytketty samaan IRQ-porttiin. Päivitä laitteisto Plug and Play -yhteensopivaksi versioksi tai korjaa hyppykytkimen asetukset.
Virhekoodi
Virheen kuvaus
Ehdotettu ratkaisu
Koodi 31
Tämä laite ei toimi oikein, koska Windows ei pysty lataamaan laitteen tarvitsemia ohjaimia.
Päivitä laitteen ohjain.
Jos virhe ilmenee uudelleen, laite voi olla yhteensopimaton käytettävän Windows-version kanssa, laitteistossa voi olla vikaa tai yhteys laitteeseen voi olla huono.
Koodi 32
Laitteen ohjain (palvelu) on poistettu käytöstä. Käytössä voi olla vaihtoehtoinen ohjain, joka mahdollistaa laitteen toiminnan.
Ohjaimen käynnistystyyppi on poistettu käytöstä rekisterissä.
Poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleen asentamista/alustamista varten.
Koodi 33
Windows ei voi määrittää, mitä resursseja laite vaati.
Onko laite yhteensopiva käyttämäsi Windows-version kanssa? Laite on enkä vaihdettava Plug and Play -yhteensopivaan laitteeseen.
Koodi 34
Windows ei voi määrittää laitteen asetuksia.
Lue lisäohjeita laitteen mukana toimitetuista asiakirjoista ja käytä määrityksessä Resurssit-välilehteä.
Korjaa virhe napsauttamalla laitteen ominaisuuksien Resurssit-välilehteä ja säädä asetukset manuaalisesti tai korvaa laite toisella laitteella, joka on Plug and Play -yhteensopiva.
Koodi 35
Tietokoneesi järjestelmän ohjelmisto ei sisällä riittävästi tietoja, jotta laite voitaisiin määrittää ja sitä voitaisiin käyttää oikein.
Jotta voit käyttää laitetta, ota yhteyttä tietokoneen valmistajaan ja pyydä heiltä ohjelmisto- tai BIOS-päivitys.
Kokeile HP:n tukiasiakirjassa BIOSin päivittäminen pöytätietokoneille tai BIOSin päivittäminen kannettaville tietokoneille annettuja ohjeita.
Koodi 36
Laite pyytää PCI-keskeytystä, mutta se on määritetty ISA-keskeytystä varten (tai päin vastoin).
Määritä laitteen keskeytys uudelleen tietokoneen järjestelmän asennusohjelman avulla.
Lue lisätietoja laitteiston mukana toimitetuista asiakirjoista ja muuta IRQ-asetukset HP:n tukiasiakirjassa BIOS-asetusapuohjelman tiedot ja valikon asetukset annettujen ohjeiden mukaisesti.
Koodi 37
Tämän laitteen ohjaintiedostoa ei voi määrittää.
Poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleenasentamista tai alustamista varten.
Jos saat kyseisen virhekoodin uudelleen, päivitä ohjain.
Koodi 38
Laitteen ohjaintiedostoa ei voi ladata, koska ohjaimen aikaisempi versio on edelleen muistissa.
Käynnistä tietokone uudelleen.
Päivitä ohjain, jos virhe ilmenee uudelleen.
Koodi 39
Tämän laitteen ohjaintiedostoa ei voi ladata. Ohjain voi olla vioittunut tai se puuttuu.
Poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleenasentamista tai alustamista varten.
Jos saat kyseisen virhekoodin uudelleen, päivitä ohjain.
Koodi 40
Tähän laitteeseen ei saa yhteyttä, koska sen service key -rekisteri-informaatio puuttuu tai on virheellinen.
Poista laite Laitehallinnasta ja käynnistä tietokone uudelleen laitteen uudelleenasentamista tai alustamista varten.
Palauta rekisteri suorittamalla järjestelmän palauttaminen, jos virhe ilmenee uudelleen.
Virhekoodi
Virheen kuvaus
Ehdotettu ratkaisu
Koodi 41
Laitteen ohjaintiedoston lataaminen onnistui, mutta laitetta ei löydy.
Toimi seuraavasti:
  1. Poista laitteen nimi Laitehallinnasta ja sammuta tietokone.
  2. Poista laite tietokoneesta ja kytke se sitten uudelleen, ja varmista samalla, että yhteys toimii hyvin.
  3. Käynnistä tietokone.
Jos virhe ilmenee uudelleen, varmista, että laite on yhteensopiva käyttämäsi Windows-version kanssa.
Koodi 42
Ohjaintiedostoa ei voi ladata, koska se on jo järjestelmän käytössä.
Käynnistä tietokone uudelleen.
Jos virhe ilmenee uudelleen, korjaa ongelma Vianmääritys-välilehden avulla. Jos käytössäsi on kaksi laitetta, joiden tyyppi ja valmistaja on sama, poista niistä toinen tietokoneesta.
Koodi 43
Laite on pysäytetty, koska se ilmoitti virheestä.
Käynnistä tietokone uudelleen.
Jos virhe ilmenee uudelleen, korjaa ongelma Vianmääritys-välilehden avulla. Testaa viallinen laitteisto suorittamalla HP Diagnostics -apuohjelma.
Koodi 44
Sovellus tai palvelu on sammuttanut laitteen.
Käynnistä tietokone uudelleen.
Jos virhe ilmenee uudelleen, korjaa ongelma Vianmääritys-välilehden avulla.
Koodi 45
Laitetta ei ole kytketty tietokoneeseen.
Tämä virhekoodi ei edellytä mitään toimenpiteitä.
Koodi 46
Laitteeseen ei saada yhteyttä, koska järjestelmää sammutetaan parhaillaan.
Tämä virhekoodi ei edellytä mitään toimenpiteitä.
Koodi 47
Laitetta ei voi käyttää, koska se on valmisteltu turvallista poistamista varten, mutta sitä ei ole poistettu tietokoneesta.
Irrota laite tietokoneesta ja kytke se uudelleen.
Aktivoi laite käynnistämällä tietokone uudelleen.
Koodi 48
Tämän laitteen ohjelmiston käynnistäminen on estetty, koska ohjelmiston on todettu aiheuttavan ongelmia Windowsin kanssa.
Pyydä uusi ohjain laitteiston toimittajalta.
Päivitä ohjain tai vaihda laite yhteensopivaan laitteistoon.
Koodi 49
Windows ei pysty käynnistämään uusia laiteohjaimia, sillä järjestelmän rakenne on liian suuri (se ylittää rekisterin kokorajoituksen).
Ratkaise ongelma Laitehallinnassa poistamalla kaikkien tarpeettomien tai käyttämättömien laitteiden asennus ja käynnistämällä tietokone sitten uudelleen.
Rekisterin palauttaminen voi edellyttää järjestelmän palauttamista.
Koodi 52
Windows ei pysty vahvistamaan tämän laitteen edellyttämien ohjainten digitaalista allekirjoitusta.
Voit yrittää korjata ongelman suorittamalla ensin ohjatun vianmääritystoiminnon.
Päivitä laitteen ohjain.
Lisätietoja Laitehallinnan virhekoodeista ja vianmääritysohjeita on Microsoftin Error codes in Device Manager in Windows (Laitehallinnan virhekoodit Windowsissa) -verkkosivulla (englanniksi).