HP:n tietokoneet - Windowsin asetusten siirtämisen käyttäminen (Windows 8)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita ja -taulutietokoneita, joissa on Windows 8.
Windowsin asetusten siirtämisen avulla voit siirtää tietokoneesta toiseen tietoja, kuten käyttäjätilit, tiedostot, kansiot, valokuvat ja video sekä käyttöjärjestelmän mukaan sähköpostiviestit, yhteystiedot, Windows- ja Internet-asetukset sekä Internet-suosikit. Toiminto ei siirrä ohjelmistosovelluksia.
huomautus:
Windowsin asetusten siirtäminen ei voi siirtää tiedostoja Windowsin 64-bittisten ja 32-bittisten versioiden välillä. Tiedostot on tällöin siirrettävä manuaalisesti ulkoisen tallennusvälineen avulla. Lisätietoja tietokoneen Windows-version tarkistamisesta on artikkelissa Onko tietokoneellani oleva Windows-versio 32- vai 64-bittinen?.

Tiedostojen siirtäminen Windowsin asetusten siirtämisen avulla Windows 8.1:ssä

Video tiedostojen siirtämisestä Windowsin asetusten siirtämisen avulla Windows 8.1:ssä

Windowsin asetusten siirtämisen avulla voit siirtää tietoja Windows 8.1 -tietokoneeseen tietokoneesta, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä:
  • Windows 8
  • Windows RT
  • Windows 7
Windowsin asetusten siirtäminen ei voi varmuuskopioida tiedostoja Windows 8.1 -tietokoneessa toiseen tietokoneeseen siirtämistä varten. Varmuuskopioi ja siirrä tiedostot Windows 8.1 -tietokoneesta OneDriven avulla tai siirrä tiedostot manuaalisesti ulkoisten tallennuslaitteiden avulla.

Vaihe 1: Sopivimman siirtotavan valitseminen

Kun siirrät tiedostoja Windows 8.1 -tietokoneeseen Windows 8-, Windows RT- tai Windows 7 -tietokoneesta, Windowsin asetusten siirtäminen tukee seuraavia tapoja:
  • USB Flash -asema: Kummassakin tietokoneessa on oltava USB-portti.
  • Ulkoinen kiintolevy: Ulkoisen kiintolevyn on oltava yhteensopiva kummankin tietokoneen kanssa.
Kun valitset sopivaa siirtotapaa, ota huomioon siirrettävien tietojen määrä. Jos siirrät kaiken kaikilta tietokoneen käyttäjiltä, ulkoinen kiintolevy toimii hyvin. USB-muistitikku sopii hyvin muutamien tiedostojen tai kansioiden siirtämiseen.

Vaihe 2: Tiedostojen kerääminen vanhasta tietokoneesta siirtoa varten

Kerää uuteen tietokoneeseen, jossa on Windows 8.1, siirrettävät tiedostot noudattamalla vanhassa tietokoneessa näitä ohjeita. Sinun on oltava kirjautuneena sisään järjestelmänvalvojana.
Ennen seuraavien toimien tekemistä, katkaise Internet-yhteys molemmista tietokoneista ja poista palomuuriohjelmistot käytöstä väliaikaisesti.
  1. Kirjaudu vanhaan tietokoneeseen.
  2. Etsi Windowsin asetusten siirtäminen tietokoneesta
    • Windows 7: Napsauta Käynnistä-painiketta, kirjoita etsintäkenttään Windowsin asetusten siirtäminen ja valitse halutulosten luettelosta Windowsin asetusten siirtäminen.
      Kuva : Windowsin asetusten siirtämisen etsiminen Windows 7:ssä
      Windowsin asetusten siirtäminen -hakutulokset, joissa nuoli osoittaa kohtaa Windowsin asetusten siirtäminen ja etsintäkenttä on ympäröity punaisella
    • Windows 8: Avaa Haku-oikopolku kirjoittamalla aloitusnäyttöön siirtäminen ja valitse hakutuloksistaWindowsin asetusten siirtäminen.
      Kuva : Windowsin asetusten siirtämisen etsiminen Windows 8:ssa
      Sanan siirtäminen hakutulokset
  3. Valitse aloitusnäytössä Seuraava.
    Kuva : Tervetuloa Windowsin asetusten siirtämiseen -näyttö
    Tervetuloa Windowsin asetusten siirtämiseen -näyttö
  4. Valitse Mitä haluat käyttää kohteiden siirtämiseen uuteen tietokoneeseen? -ikkunassa vaihtoehto Ulkoinen kiintolevy tai USB-muistitikku.
    Kuva : Siirtotavan valitseminen
    Ulkoisen kiintolevyn tai USB-muistitikun valinta Windowsin asetusten siirtämisessä
  5. Valitse Kumpaa tietokonetta käytät nyt? -näytössä Tämä on vanha tietokone.
    Kuva : Käytettävän tietokoneen ilmoittaminen
    Tämä on vanha tietokone -valinta Windowsin asetusten siirtäminen -näytössä
    Windowsin asetusten siirtäminen tarkistaa käyttäjätilit ja etsii kaikki siirrettävissä olevat kohteet.
  6. Valitse Valitse tästä tietokoneesta siirrettävät kohteet -näytössä valintaruutu niiden kohteiden vieressä, jotka haluat siirtää, ja valitse sitten Seuraava.
    Kuva : Vanhasta tietokoneesta siirrettävien kohteiden valitseminen
    Siirrettävien kohteiden valinnat Windowsin asetusten siirtäminen -näytössä, jossa Seuraava-painike on ympäröity punaisella
  7. Kirjoita tarvittaessa Tallenna siirrettävät tiedostot ja asetukset -näytössä salasana Windowsin asetusten siirtämisen suojaamista varten ja valitse sitten Tallenna.
    Kuva : Salasanan antaminen (valinnainen)
     Tallenna siirrettävät tiedostot ja asetukset -näyttö, jossa Seuraava-painike on ympäröity punaisella
  8. Selaa ulkoisen kiintolevyn USB-muistitikun sijaintiin, jota käytetään tiedostojen siirtämiseen, ja valitse sitten Avaa.
  9. Valitse Tallenna.
  10. Kun siirto on valmis, valitse Siirtotiedosto on valmis -näytössä Seuraava.
    Kuva : Siirtotiedosto on valmis
    Siirtotiedosto on valmis -näyttö, jossa Seuraava-painike on ympyröity punaisella
  11. Varmista, että tiedostot on tallennettu oikeaan sijaintiin, ja valitse sitten Sulje.
  12. Irrota ulkoinen kiintolevy tai USB-muistitikku ja aseta se syrjään, kunnes olet valmis siirtämään tiedostot uuteen tietokoneeseen.
  13. Jos olet poistanut käytöstä palomuuriohjelmiston vanhassa tietokoneessa, ota ohjelmisto uudelleen käyttöön.

Vaihe 3: Tiedostojen siirtäminen Windows 8.1 -tietokoneeseen

Siirrä tiedostot toimimalla uudessa tietokoneessa seuraavasti.
  1. Avaa Haku-oikopolku kirjoittamalla uuden Windows 8.1 -tietokoneen aloitusnäytössä siirtäminen ja valitse hakutuloksista Windowsin asetusten siirtäminen.
    Kuva : Windowsin asetusten siirtämisen valitseminen
    Tulokset haulla Siirtäminen
  2. Jatka valitsemalla aloitusnäytössä Seuraava.
    Kuva : Tervetuloa Windowsin asetusten siirtämiseen -näyttö
    Tervetuloa Windowsin asetusten siirtämiseen -näyttö
  3. Valitse Oletko jo tallentanut tiedostosi toisessa tietokoneessasi Windowsin asetusten siirtämisen avulla? -näytössä Kyllä.
    Kuva : Ilmoittaminen tiedostojen tallentamisesta
    Windowsin asetusten siirtämisen Oletko jo tallentanut tiedostosi toisessa tietokoneessasi Windowsin asetusten siirtämisen avulla? -näyttö, jossa Kyllä on valittu
  4. Liitä ulkoinen kiintolevy tai USB-muistitikku, johon vanhan tietokoneen tiedostot on kerätty, vapaaseen USB-porttiin.
  5. Valitse Avaa asetusten siirtämisen tiedosto -ikkunassa ulkoinen kiintolevy tai USB-muistitikku , jota haluat käyttää kohteiden siirtämiseen, ja valitse sitten Avaa.
    Kuva : Esimerkki kohteiden siirtämiseen käytettävästä laitteesta
    Avaa asetusten siirtämisen tiedosto -näyttö, jossa asema on korostettu ja Avaa-painike ympäröity punaisella
    Ulkoiselle kiintolevylle tai USB-muistitikkuun tallennettujen tiedostojen luettelo avautuu.
  6. Valitse siirrettävät tiedostot luettelosta ja valitse sitten Avaa.
    Kuva : Esimerkki Windowsin asetusten siirtämisen tiedostosta
    Toinen Avaa asetusten siirtämisen tiedosto -näyttö, jossa Avaa-painike ympäröity punaisella
    Anna pyydettäessä siirtotiedoston suojaamisessa käytettävä salasana ja valitse sitten Seuraava.
    Kuva : Salasanan antaminen (valinnainen)
    Windowsin asetusten siirtämisen salasananäyttö, jossa Seuraava-painike on ympäröity punaisella
  7. Lue näytön ilmoitukset ja toimi niiden mukaan.
  8. Valitse Valitse tähän tietokoneeseen siirrettävät kohteet -näytössä käyttäjätilit, jotka haluat siirtää, ja valitse sitten Siirrä.
    Kuva : Valitse siirrettävät kohteet
    Käyttäjätilit ja tiedostot Windowsin asetusten siirtäminen -näytössä, jossa Siirrä-painike on ympäröity punaisella
  9. Kun siirto on valmis, valitse Tiedostosi on siirretty -näytössä Sulje.
    Kuva : Windowsin asetusten siirtäminen valmis
    Tiedostosi on siirretty -näyttö, jossa Sulje-painike on ympyröity punaisella
  10. Irrota kiintolevy tai USB-muistitikku tietokoneesta ja varastoi se turvalliseen paikkaan.
  11. Jos olet poistanut käytöstä palomuuriohjelmiston uudessa tietokoneessa, ota kyseinen palomuuriohjelmisto uudelleen käyttöön.

Vaihe 4: Siirrettyjen tiedostojen etsiminen Windows 8.1 -tietokoneessa

Vanhasta tietokoneesta siirretyt käyttäjätilit ovat nyt uudessa Windows 8.1 -tietokoneessa. Etsi siirretyt tiedostot noudattamalla seuraavia ohjeita.
  1. Kirjaudu uuteen tietokoneeseen käyttämällä tiliä, joka on siirretty vanhasta tietokoneesta.
  2. Avaa Hae-oikopolku kirjoittamalla aloitusnäytössä resurssienhallinta ja valitse hakutuloksista Resurssienhallinta.
    Kuva : Resurssienhallinnan hakeminen
    Aloitusnäytön hakukenttä, jossa Resurssienhallinta on valittu
  3. Laajenna luettelo napsauttamalla Resurssienhallinnassa pientä kolmiota, joka on kohteen Tämä tietokone vieressä.
  4. Etsi tiedostosi Tämä tietokone -kohdassa näkyvistä kansioista. Jos et löydä tiedostoja, noudata seuraavia ohjeita:
    1. Napsauta Tämä tietokone -kohdassa pientä kolmiota kohdan Käyttöjärjestelmä (C:) vieressä, jolloin luettelo laajenee.
    2. Laajenna luettelo pientä kolmiota, joka on kohteen Käyttäjät vieressä.
    3. Napsauta pientä kolmiota siirretyn profiilin nimen vieressä.
    4. Etsi tiedostosi kansioista.
      Kuva : Siirrettyjen tiedostojen etsiminen Resurssienhallinnassa
      Resurssienhallinta, jossa C-aseman hakemisto ja Käyttäjät-kansio on laajennettu
    5. Halutessasi voit avata tiedostot kaksoisnapsauttamalla.

Vaihe 5: Omistamiesi sovellusten lisääminen uuteen tietokoneeseen, jossa on Windows 8.1

Jos siirrät tiedostoja Windows 8 -tietokoneesta, lisää sovelluksesi uuteen tietokoneeseen noudattamalla seuraavia ohjeita.
  1. Kirjaudu uuteen tietokoneeseen käyttämällä tiliä, joka on siirretty vanhasta tietokoneesta.
  2. Napsauta aloitusnäytössä Kauppa-ruutua.
  3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tyhjää aluetta Windows-kaupassa.
  4. Valitse Omat sovellukset näytössä vasemmalla ylhäällä.
    Kuva : Sovellusten etsiminen
    Omat sovellukset -valinta Windows-kaupassa
    Tilin omistajan omistamien sovellusten luettelo avautuu.
  5. Napsauta hiiren kakkospainikkeella jokaista sovellusta, jonka haluat asentaa uudelleen, tai valitse Valitse kaikki ja valitse sitten Asenna.
    Kuva : Asennettavien sovellusten valitseminen
    Omat sovellukset -näyttö, jossa on asennettaviksi valittujen sovellusten luettelo
  6. Avaa aloitusnäytössä sovellusluettelo napsauttamalla alanuolta näytössä alhaalla vasemmalla.
    Kuva : Aloitusnäytön sovellusnuoli
    Aloitusnäyttö, jossa sovellusnuoli on ympyröity punaisella
  7. Valitse alanuoli kohdan Sovellukset nimen mukaan vieressä ja valitse avattavasta luettelosta asennuspäivän perusteella.
    Kuva : Sovellusten lajittelu asennuspäivämäärän perusteella
    Asennuspäivän perusteella -valinta Sovellukset-näytössä
    Uudet asennetut sovellukset näkyvät ensimmäisinä luettelossa. Sovellusruudun vieressä näkyy sana UUSI.
    Kuva : Esimerkki uudesta asennetusta sovelluksesta
    Esimerkki uudesta sovelluksesta, jossa punainen nuoli osoittaa sanaa UUSI
  8. Napsauta kakkospainikkeella sovelluksia, jotka haluat kiinnittää aloitusnäyttöön, ja napsauta Kiinnitä aloitusnäyttöön -kuvaketta näytön vasemmassa alakulmassa.
    Kuva : Sovelluksen kiinnittäminen aloitusnäyttöön
    Kiinnitä aloitusnäyttöön -kuvake sovellusnäytössä

Tiedostojen ja asetusten siirtäminen Windowsin asetusten siirtäminen -toiminnolla Windows 8:ssa

Windowsin asetusten siirtäminen tukee useita tiedostojen ja asetusten siirtotapoja.
Windowsin asetusten siirtämisen avulla voit siirtää tietoja Windows 8 -tietokoneeseen tietokoneesta, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä:
  • Windows 8
  • Windows 7
  • Windows Vista
  • Windows XP Service Pack 2 (SP2) tai Service Pack 3 (SP3)
huomautus:
Windowsin asetusten siirtäminen ei voi siirtää tiedostoja Windowsin 64-bittisten ja 32-bittisten versioiden välillä. Tiedostot on tällöin siirrettävä manuaalisesti ulkoisen tallennusvälineen avulla. Lisätietoja tietokoneen Windows-version tarkistamisesta on artikkelissa Onko tietokoneellani oleva Windows-versio 32- vai 64-bittinen?.

Vaihe 1: Sopivimman siirtotavan valitseminen

Kun siirrät tiedostoja Windows XP-, Windows Vista-, Windows 7- tai Windows 8 -tietokoneiden välillä, valitse tapa, joka toimii kummassakin tietokoneessa. Windowsin asetusten siirtäminen tukee seuraavia siirtotapoja:
  • USB-muistitikku tai ulkoinen kiintolevy: Jos haluat käyttää USB-muistitikkua, molemmissa tietokoneissa on oltava USB-portti. Jos käytät ulkoista kiintolevyä, sen on oltava yhteensopiva kummankin tietokoneen kanssa.
  • Asetusten siirtämisen kaapeli: Tarvitset erityisen USB-kaapelin, joka on suunniteltu toimimaan Windows 8:n ja Windowsin asetusten siirtämisen kanssa. Lisäksi molemmissa tietokoneissa on oltava USB-portti. Jos sinulla ei ole asetusten siirtämisen kaapelia, voit tilata kaapelin verkosta tai hankkia sen elektroniikkakaupasta. Asetusten siirtämisen kaapeli toimii Windows XP-, Windows Vista-, Windows 7- ja Windows 8 -tietokoneissa.
    huomautus:
    Vakiomallista USB-kaapelia ei voi käyttää tiedostojen ja asetusten siirtämiseen tietokoneiden välillä.
  • Verkko: Molempien tietokoneiden on oltava yhteydessä samaan langalliseen tai langattomaan verkkoon. Lisäksi tiedostojen ja kansioiden jakaminen on sallittava molemmissa tietokoneissa.
Kun valitset sopivaa siirtotapaa, ota huomioon siirrettävien tietojen määrä. Jos siirrät tietokoneen kaikkien käyttäjien kaikki tiedot tai kaikki käyttäjätilin tiedostot, sopivia vaihtoehtoja ovat asetusten siirtämisen kaapeli, ulkoinen kiintolevy tai verkko. USB-muistitikku sopii hyvin muutamien tiedostojen tai kansioiden siirtämiseen.

Vaihe 2: Windowsin asetusten siirtämisen avaaminen uudessa tietokoneessa, jossa on Windows 8.1

Avaa Windowsin asetusten siirtäminen uudessa Windows 8 -tietokoneessa toimimalla seuraavasti. Tämä edellyttää kirjautumista järjestelmänvalvojan tilillä.
huomautus:
Ennen seuraavien toimien tekemistä, katkaise Internet-yhteys molemmista tietokoneista ja poista palomuuriohjelmistot käytöstä väliaikaisesti.
  1. Avaa Haku-oikopolku kirjoittamalla aloitusnäyttöön siirtäminen ja valitse hakutuloksistaWindowsin asetusten siirtäminen .
    Kuva : Windowsin asetusten siirtämisen valitseminen
    Tulokset haulla Siirtäminen
  2. Jatka valitsemalla aloitusnäytössä Seuraava.
    Kuva : Tervetuloa Windowsin asetusten siirtämiseen -näyttö
    Tervetuloa Windowsin asetusten siirtämiseen -näyttö
  3. Valitse Mitä haluat käyttää kohteiden siirtämiseen uuteen tietokoneeseen? -ikkunassa menetelmä, jota käytetään kohteiden siirtämiseen.
    • Asetusten siirtämisen kaapeli: Lisävarusteena hankittava erityinen USB-kaapeli tiedostojen siirtämiseen tietokoneesta toiseen. Vakiomallista USB-kaapelia ei voi käyttää tiedostojen siirtämiseen Windowsin asetusten siirtämisen avulla.
    • Verkko: Tiedostojen siirtäminen verkon kautta.
    • Ulkoinen kiintolevy tai USB-muistitikku: Ulkoisen kiintolevyn tai USB-muistitikun tallennustilan käyttö.
    Kuva : Siirtotavan valitseminen
    Windowsin asetusten siirtämisen tiedostonsiirtotavat
  4. Valitse Kumpaa tietokonetta käytät nyt? -ikkunassa Tämä on uusi tietokone.
    Kuva : Käytettävän tietokoneen ilmoittaminen
    Kumpaa tietokonetta käytät nyt? -ikkunan valinnat
  5. Valitse Onko sinun asennettava Windowsin asetusten siirtäminen vanhaan tietokoneeseen? -ikkunassa, asennetaanko Windowsin asetusten siirtäminen vanhaan tietokoneeseen.
    Kuva : Windowsin asetusten siirtämisen käyttöjärjestelmävaihtoehtojen valitseminen
    Onko sinun asennettava Windowsin asetusten siirtäminen vanhaan tietokoneeseen? -näyttö
  6. Valitse Miten haluat asentaa Windowsin asetusten siirtämisen vanhaan tietokoneeseen? -näytössä sijainti, johon haluat tallentaa vanhaan tietokoneeseen asennettavan Windowsin asetusten siirtämisen tiedostot. Jos käytössä on ulkoinen kiintolevy tai USB-muistitikku, liitä ulkoinen kiintolevy tai USB-muistitikku uuteen tietokoneeseen ja tee sitten valinta.
    Kuva : Windowsin asetusten siirtämisen asennustavan valitseminen
    Miten haluat asentaa Windowsin asetusten siirtämisen vanhaan tietokoneeseen? -näyttö
  7. Noudata käytettävän siirtotavan ohjeita, jotka tulevat näyttöön.
  8. Selaa ulkoisen kiintolevyn, verkon tai USB-muistitikun kansioon, johon Windowsin asetusten siirtämisen tiedostot tallennetaan, ja valitse sitten OK.
    Kuva : Selaaminen siirtämisen tiedostojen kansioon
    Selaa kansioita -näyttö
    Windowsin asetusten siirtäminen kopioi tiedostot ja näyttää kopioinnin tilanteen näytössä.
  9. Kun Windowsin asetusten siirtäminen on kopioinut tiedostot, näyttöön tulee ikkuna, joka kehottaa asentamaan Windowsin asetusten siirtämisen vanhaan tietokoneeseen.
    huomautus:
    Älä valitse Seuraava-painiketta, ennen kuin olet asentanut Windowsin asetusten siirtämisen vanhaan tietokoneeseen ja tallentanut tiedostot, jotka haluat siirtää uuteen tietokoneeseen.
    Kuva : Windowsin asetusten siirtämisen asentaminen vanhaan tietokoneeseen
    Asenna Windowsin asetusten siirtäminen vanhaan tietokoneeseen -näyttö, jossa Seuraava-painike on ympäröity punaisella
  10. Jos käytät ulkoista kiintolevyä tai USB-muistitikkua, irrota se tietokoneesta.

Vaihe 3: Windowsin asetusten siirtämisen asentaminen vanhaan tietokoneeseen (vain Windows XP ja Vista)

Jos vanhassa tietokoneessa on Windows 8 tai Windows 7, ohita tämä vaihe ja siirry vaiheeseen Tiedostojen ja asetusten kerääminen vanhasta tietokoneesta.
Asenna Windowsin asetusten siirtäminen vanhaan tietokoneeseen ulkoiselta kiintolevyltä, verkkoasemasta tai USB-muistitikulta toimimalla seuraavasti.
  1. Jos käytät USB-tallennusvälinettä tai ulkoista asemaa, liitä se tietokoneeseen.
  2. Selaa Resurssienhallinnassa ulkoiseen kiintolevyyn, verkkoasemaan tai USB-tallennusvälineeseen.
  3. Kaksoisnapsauta ulkoista kiintolevyä, verkkoasemaa tai USB-tallennusvälinettä.
  4. Kun asennus on valmis, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 4: Tiedostojen ja asetusten kerääminen vanhasta tietokoneesta

Kun olet asentanut Windowsin asetusten siirtämisen vanhaan tietokoneeseen (ei tarpeen, jos vanhassa tietokoneessa on Windows 8 tai Windows 7), kerää uuteen tietokoneeseen siirrettävät tiedostot ja asetukset vanhassa tietokoneessa toimimalla seuraavasti.
  1. Valitse Tervetuloa-näytössä Seuraava.
    Kuva : Tervetuloa Windowsin asetusten siirtämiseen
    Tervetuloa Windowsin asetusten siirtämiseen -näyttö
  2. Valitse seuraavassa ikkunassa kohteiden siirtotapa:
    • Asetusten siirtämisen kaapeli: Lisävarusteena hankittava erityinen USB-kaapeli tiedostojen siirtämiseen tietokoneesta toiseen. Vakiomallista USB-kaapelia ei voi käyttää tiedostojen siirtämiseen Windowsin asetusten siirtämisen avulla.
    • Verkko: Tiedostojen siirtäminen verkon kautta.
    • Ulkoinen kiintolevy tai USB-muistitikku: Ulkoisen kiintolevyn tai USB-muistitikun tallennustilan käyttö.
    Kuva : Siirtotavan valitseminen
    Kuva Windowsin asetusten siirtämisestä
  3. Valitse Tämä on vanha tietokone.
    Kuva : Käytettävän tietokoneen ilmoittaminen
    Tämä on vanha tietokone -valinta Windowsin asetusten siirtäminen -näytössä
    Windowsin asetusten siirtäminen tarkistaa käyttäjätilit ja etsii kaikki siirrettävissä olevat tiedostot ja asetukset.
  4. Valitse siirrettävät kohteet. Valitse lopuksi Seuraava.
    Kuva : Vanhasta tietokoneesta siirrettävien kohteiden valitseminen
    Siirrettävien tiedostojen valinnat Windowsin asetusten siirtäminen -näytössä, jossa Seuraava-painike on ympäröity punaisella
    Jos haluat suojata Windowsin asetusten siirtämisen salasanalla, anna salasana Tallenna siirrettävät tiedostot ja asetukset -näytössä ja valitse sitten Tallenna.
    Kuva : Salasanan antaminen (valinnainen)
    Windowsin asetusten siirtämisen salasanaikkuna, jossa Tallenna-painike on ympäröity punaisella
  5. Selaa verkkoaseman, ulkoisen kiintolevyn tai USB-muistitikun sijaintiin, johon haluat tallentaa siirtotiedoston, ja valitse sitten Avaa.
  6. Valitse Tallenna.
  7. Valitse Siirtotiedosto on valmis -näytössä Seuraava.
    Kuva : Siirtotiedosto on valmis
    Siirtotiedosto on valmis -ilmoitus, jossa Seuraava-painike on ympyröity punaisella
  8. Varmista, että tiedostot on tallennettu oikeaan sijaintiin, ja valitse sitten Sulje.
  9. Jos olet poistanut käytöstä palomuuriohjelmiston tietokoneessa, ota kyseinen palomuuriohjelmisto uudelleen käyttöön.

Vaihe 5: Tiedostojen ja asetusten siirtäminen uuteen tietokoneeseen

Siirrä tiedostot ja asetukset tietokoneeseen, jossa on Windows 8.1, seuraavasti.
  1. Tee jokin seuraavista toimista tiedostojen ja asetusten valitun siirtotavan mukaan:
    • Liitä asetusten siirtämisen kaapeli molempiin tietokoneisiin.
    • Liitä USB-muistitikku tai ulkoinen kiintolevy uuteen tietokoneeseen.
    • Selaa uudessa tietokoneessa siihen verkkoasemaan, johon siirtotiedosto on tallennettu.
  2. Windowsin asetusten siirtämisen ikkunan pitäisi edelleen olla avoinna uudessa tietokoneessa. Jos näin ei ole, avaa Windowsin asetusten siirtäminen uudelleen ja valitse Seuraava.
    huomautus:
    Seuraavassa ohjeessa tiedot siirretään Windows Vista -tietokoneesta Windows 8 -tietokoneeseen USB-muistitikun avulla. Jos käytät eri Windows-versioita tai toista siirtotapaa, näytöt saattavat poiketa tässä kuvatuista.
    Kuva : Windowsin asetusten siirtämisen asentaminen vanhaan tietokoneeseen
    Asenna Windowsin asetusten siirtäminen vanhaan tietokoneeseen -näyttö
  3. Valitse seuraavalla sivulla Kyllä.
    Kuva : Ilmoittaminen tiedostojen tallentamisesta
    Sivu, joka ilmoittaa, onko Windowsin asetusten siirtäminen tallentanut tiedoston ja jossa Kyllä-painike on valittu
  4. Selaa Windowsin asetusten siirtämisen tiedostoon Napsauta Windowsin asetusten siirtämisen tiedostoa ja valitse sitten Avaa.
    Kuva : Windowsin asetusten siirtämisen tiedoston avaaminen
    Resurssienhallinta, jossa USB-muistitikku on korostettu ja Avaa-painike ympäröity punaisella.
    Jos käytit salasanaa, kun tallensin siirtotiedoston, anna salasana ja valitse sitten Seuraava.
    Kuva : Salasanan antaminen (valinnainen)
    Kenttä, jossa salasana annetaan, ja punaisella ympäröity Seuraava-painike
  5. Valitse siirrettävät käyttäjätilit ja valitse sitten Siirrä.
    Kuva : Siirrettävien kohteiden valitseminen
    Siirrettävien kohteiden valinnat Windowsin asetusten siirtäminen -näytössä, jossa Siirrä-painike on ympäröity punaisella
    Windowsin asetusten siirtäminen siirtää tiedostot ja asetukset uuteen tietokoneeseen.
    Kuva : Tiedostoja siirretään
     Windowsin asetusten siirtäminen tiedostojen siirtämisen aikana
  6. Kun siirto on valmis, voit seuraavien ohjeiden avulla tarkastella siirrettyjen tiedostojen raporttia tai luetteloa ohjelmista, jotka saatat haluta asentaa.
    • Valitse Siirto on valmis -näytössä Tarkastele siirrettyjä kohteita, jos haluat tarkastella siirtoraporttia, jossa on luettelo siirretyistä tiedostoista ja asetuksista.
      Kuva : Windowsin asetusten siirtämisen raporttien avaaminen
      Vaihtoehdot siirrettyjen kohteiden näyttämiseen tai uuteen tietokoneeseen asennettavien sovellusten luettelon näyttämiseen
      Windowsin asetusten siirtämisen raportit -näyttö avautuu Siirtoraportti-välilehteen.
      Kuva : Siirtoraportti-välilehti Windowsin asetusten siirtämisen raportit -näytössä
      Windowsin asetusten siirtämisen raportit -näytön Siirtoraportti-välilehti
      • Voit tarkastella vanhasta tietokoneesta siirrettyjen sovellusten luetteloa napsauttamalla Sovellusraportti-välilehteä Windowsin asetusten siirtämisen raportit -näytössä.
        Kuva : Siirtoraportti-välilehti Windowsin asetusten siirtämisen raportit -näytössä
        Siirtoraportti-välilehti Windowsin asetusten siirtämisen raportit -näytössä
  7. Jos olet poistanut käytöstä palomuuriohjelmiston tietokoneessa, ota kyseinen palomuuriohjelmisto uudelleen käyttöön.