HP:n tietokoneet - Microsoft-järjestelmän USB-palautusaseman luominen ja käyttäminen (Windows 8)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 8.
Voit käyttää USB-palautusasemaa tietokoneen käynnistämiseksi ongelmatilanteessa. Asema tai levy sisältää myös Windows-järjestelmän palautustyökalut, joilla voi palauttaa Windowsin vakavasta virheestä tai palauttaa tietokoneen järjestelmän näköistiedostosta.
huomautus:
Jos et käytä uusinta Windows 8 ‑versiota, osa tämän asiakirjan grafiikoista ja tiedoista voi näyttää erilaiselta. Voit noutaa uusimman version Microsoft Storesta.

Microsoftin järjestelmän USB-palautusaseman luonti Windows 8 -käyttöjärjestelmässä

Palautusaseman avulla tietokoneongelmien vianmäärityksen voi tehdä silloinkin, kun käyttöjärjestelmä ei käynnisty. Voit kopioida asemaan myös HP:n palautusosion. Luo USB-palautusasema seuraavasti:
  1. Liitä USB-asema tietokoneeseen.
    huomautus:
    Kaikki asemaan tallennetut tiedot poistetaan, kun palautusasema luodaan.
    huomautus:
    Palautusosion kopioiminen vie paljon tilaa ja vaatii paljon suorituskykyä USB-asemalta.
  2. Kirjoita aloitusnäytössä palautusasema ja valitse Hae-oikopolun hakutuloksista Luo palautusasema.
    Kuva : Palautusaseman etsiminen
    Palautusaseman hakutulokset
  3. Voit kopioida palautusosion USB-asemaan valitsemalla Kopioi palautusosio tietokoneesta palautusasemaan. Palautusosion kopioiminen vie paljon tilaa ja vaatii paljon suorituskykyä USB-asemalta.
    Kuva : Palautusaseman luominen
    Kuva Palautusasema-ikkunasta
  4. Valitse Seuraava.
    Palautusaseman luontiohjelma määrittää, paljonko tilaa palautusaseman luomiseen tarvitaan.
  5. Valitse käytettävä USB-asema ja valitse Seuraava.
    Kuva : Valitse USB-muistitikku
    Kuva Palautusasema-ikkunasta
  6. Valitse Luo.
    Palautusasema on luotu.
  7. Valitse Valmis, kun asema on luotu.
    Kuva : Palautusasema on valmis
    Kuva Palautusasema-ikkunasta
  8. Säilytä palautusasemaa turvallisessa paikassa.

USB-palautusaseman käyttö Windows 8 -käyttöjärjestelmässä

Käytä USB-palautusasemaa seuraavasti:
  1. Sammuta tietokone.
  2. Aseta USB-palautusasema tietokoneen USB-porttiin ja käynnistä tietokone uudelleen.
  3. Valitse alanuolinäppäimellä USB-asema (esimerkiksi UEFI: HP v220w 2,0PMAP) ja paina sitten Enter-näppäintä.
  4. Valitse näppäimistön kieli.
  5. Valitse Vianmääritys.
    Ratkaise tietokoneongelmia seuraavien osioiden ohjeiden avulla:
  • Tietokoneen siivoaminen
    Tietokoneen siivoaminen asentaa Windowsin uudelleen vaikuttamatta käyttäjän tiedostoihin, sovelluksiin ja moniin asetuksiin. Voit käyttää tietokoneen siivoamista tietokoneen käynnistymättömyyden kaltaisten ongelmien ratkaisuun.
    Siivoa tietokone seuraavasti:
    1. Valitse Vianmääritys-näytössä Siivoa tietokone.
    2. Valitse Seuraava.
    3. Valitse käyttöjärjestelmä (Windows 8).
    4. Aloita napsauttamalla Siivoa-painiketta.
  • Tietokoneen oletusasetusten palauttaminen
    Tietokoneen oletusasetusten palauttaminen asentaa Windowsin uudelleen ja poistaa kaikki omat tiedostot ja asetukset.
      varoitus:
    Tämä tuhoaa omat tiedostosi ja asetuksesi. Varmista, että olet varmuuskopioinut kaikki tärkeät tiedostot, ennen kuin jatkat. Älä jatka, jos kiintolevyllä on tärkeitä tiedostoja, joita ei ole varmuuskopioitu. Siirry seuraavaan osioon ja varmuuskopioi tiedostot järjestelmän palauttamistyökalun avulla. Voi olla hyödyllistä käyttää tiedostojen palauttamiseen ammattimaista tietojen palautuspalvelua.
    1. Valitse Vianmääritys-näytössä Palauta tietokoneen oletusasetukset.
    2. Valitse Seuraava.
    3. Valitse käyttöjärjestelmä (Windows 8).
    4. Aloita valitsemalla Poista vain tiedostot.
  • Järjestelmän palauttaminen
    Voit käynnistää HP:n järjestelmän palautuksen ja palauttaa tietokoneen alkuperäiseen tilaan tai varmuuskopioida tärkeät tiedostot järjestelmän USB-palautusaseman avulla. Käynnistä HP:n järjestelmän palautus seuraavien ohjeiden mukaisesti:
    1. Valitse Vianmääritys-näytössä Järjestelmän palauttaminen.
    2. Palauta tietokoneen tehdasasetukset valitsemalla Järjestelmän palauttaminen tai varmuuskopioi tiedostot tyhjälle levylle tai USB-asemaan valitsemalla Tiedostojen varmuuskopiointi.
      Kuva : Recovery Manager
      Kuva Recovery Manger -sovelluksesta
      Lisätietoja järjestelmän palauttamisesta on kohdassa HP:n ohjattu ratkaisu – HP:n järjestelmän palauttamisen suorittaminen.
  • Järjestelmän palauttaminen
    Voit käynnistää Microsoftin järjestelmän palautuksen ja palauttaa tietokoneen aikaisempaan tilaan järjestelmän USB-palautusaseman avulla. Käynnistä järjestelmän palautustyökalu alla olevien ohjeiden mukaan:
    1. Valitse Vianmääritys-näytössä Lisäasetukset ja Järjestelmän palauttaminen.
    2. Valitse käyttöjärjestelmä (Windows 8).
      Järjestelmän palauttamistyökalu käynnistyy.
    3. Valitse Seuraava.
      Valitse palautuspiste ja valitse Seuraava.
    4. Palauta tietokone valittuun palautuspisteeseen valitsemalla Valmis.
      Ohjeita järjestelmän palauttamistoiminnon käyttämiseen on HP:n tukiasiakirjassa Microsoftin järjestelmän palauttamisen käyttäminen (Windows 8).
  • Järjestelmän näköistiedoston palautus
    Järjestelmän näköistiedosto on mukautettu varmuuskopio Windowsin sisältävästä osiosta. Se sisältää ohjelmia ja käyttäjätietoja, kuten asiakirjoja, kuvia ja musiikkia. Järjestelmän näköistiedoston palautus korvaa kaikki aseman osion sisältämät tiedot toisella aseman osion näköistiedostolla. Tätä toimintoa varten tarvitaan aikaisemmin luotu järjestelmän näköistiedosto.
    Ohjeita järjestelmän näköistiedoston palautuksen käyttämiseen on HP:n tukiasiakirjassa Järjestelmän näköistiedoston luominen ja käyttäminen tietokoneen palauttamiseen.
  • Automaattinen korjaus
    Automaattinen korjaustoiminto korjaa automaattisesti joitakin ongelmia, kuten vahingoittuneita järjestelmätiedostoja, jotka voivat estää Windowsia käynnistymästä oikein. Automaattinen korjaus pystyy korjaamaan vain tietynlaisia ongelmia, kuten kadonneita tai vahingoittuneita järjestelmätiedostoja. Toiminto ei pysty korjaamaan laitteistovikoja, vahingoittunutta kiintolevyä tai yhteensopimatonta muistia, eikä se suojaa virushyökkäyksiltä.
    Jos järjestelmä havaitsee käynnistysongelman, automaattinen korjaustoiminto käynnistyy automaattisesti ja yrittää ratkaista ongelman. Jos ongelma on niin vakava, ettei automaattinen korjaustoiminto pysty ratkaisemaan sitä, käynnistä automaattinen korjaustoiminto käyttämällä USB-palautusasemaa.
    1. Valitse Vianmääritys-näytössä Lisäasetukset ja Automaattinen korjaus.
    2. Valitse käyttöjärjestelmä (Windows 8).
      Automaattinen korjaus tarkistaa ongelmat, jotka voivat estää Windowsin lataamisen.
  • Komentokehote
    Edistyneet käyttäjät voivat kirjoittaa ongelmien diagnosointi- ja vianetsintäkomentorivejä WinRE-ympäristön komentokehotteeseen. Avaa komentokehoteikkuna valitsemalla Komentokehote. Voit kirjoittaa useita erilaisia komentorivejä. Varmista, että ymmärrät komennon ja siihen liittyvät riskit ennen sen kirjoittamista. Jos haluat luettelon käytettävissä olevista komennoista ja niiden kuvauksista, kirjoita komentokehotteeseen help.
  • UEFI-laiteohjelmistoasetukset
    UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) on Windows 8 -käyttöjärjestelmän ja tietokoneen laiteohjelmiston välinen rajapinta järjestelmän käynnistämisen aikana. UEFI-laiteohjelmiston asetusten muuttaminen ei ole suositeltavaa.