HP:n tietokoneet - tietokone lukittuu tai lakkaa vastaamasta (Windows 10, 8)

Tämä asiakirja koskee HP-tietokoneita, joissa on Windows 10 tai Windows 8.
Noudata tämän asiakirjan ohjeita, jos Windows lakkaa vastaamasta hiiri- ja näppäimistökomentoihin, mikään tietokoneen näytössä ei liiku tai hiiren osoitin pyörii jatkuvasti.
Jos tietokone on lukittu ja esiin tulee sininen virhenäyttö, siirry kohtaan Virheilmoituksia näkyy sinisessä näytössä.
Jos järjestelmä lukittuu, kun tietokone herää lepotilasta, siirry kohtaan Lepo- ja horrostilaan liittyvät ongelmat (Windows 10, 8).

Vaihe 1: Sulje kaikki sovellukset, jotka aiheuttavat ongelman

Avaa tehtävienhallinta ja sulje kaikki sovellukset, jotka voivat aiheuttaa tietokoneen lukittumisen tai jumiutumisen.
  1. Irrota tietokoneesta kaikki laitteet paitsi näppäimistö, hiiri ja näyttö.
  2. Käynnistä Tehtävienhallinta näppäinyhdistelmällä Ctrl+vaihto+Esc.
  3. Laajenna tehtävienhallinta tarvittaessa valitsemalla More details (Lisätietoja).
  4. Etsi kohdasta Prosessit sovelluksia, jotka ovat lakanneet vastaamasta.
    huomautus:
    Jotkin sovellukset tai prosessit saattavat näyttää Green Leaf (Vihreä lehti) -kuvakkeen Tila-sarakkeessa. Järjestelmä jäädyttää tällä hetkellä nämä sovellukset tai prosessit auttaakseen parantamaan tietokoneen suorituskykyä. Niitä ei tarvitse sulkea.
  5. Valitse sovellus, joka ei vastaa, ja valitse sitten End Task (Lopeta tehtävä).
    huomautus:
    Kaikki tallentamattomat työt saattavat kadota. Voit ehkä palauttaa tiedostojen automaattisesti tallennetut versiot sovelluksista automaattisella tallennustoiminnolla
  6. Pysäytä sovelluksia, kunnes kaikki vastaamattomat sovellukset on poistettu luettelosta.
  7. Sulje Tehtävienhallinta.

Vaihe 2: Käynnistä tietokone uudelleen

Käynnistä lukittu tietokone uudelleen pitämällä virtapainiketta painettuna, kunnes tietokone sammuu. Odota muutama sekunti ja käynnistä sitten tietokone uudelleen painamalla virtapainiketta.
huomautus:
Kaikki tallentamattomat työt saattavat kadota. Voit ehkä palauttaa tiedostojen automaattisesti tallennetut versiot sovelluksista automaattisella tallennustoiminnolla
Jos tietokone lukittuu edelleen, siirry kohtaan Lukittumisen tai jumiutumisen laajennettu vianmääritys (Windows 10, 8).