HP-tietokoneet - Laitteisto-ongelmien testaus

Tämä asiakirja koskee HP-tietokoneita.
HP tarjoaa diagnostiikkaohjelmiston, jonka avulla voi testata tietokoneen laitteistokomponentit ja vahvistaa laitteisto-ongelmat.
Aloita nopealla testillä, jonka avulla voi tunnistaa nopeasti laitteisto-ongelmia. Jos testi ei havaitse virheitä mutta tietokoneessa esiintyy yhä laitteisto-ongelmaan viittaavia oireita, suorita laaja testi.
Jos jokin osa ei läpäise testiä, kirjoita virhetunnus (24-numeroinen koodi) muistiin, jotta voit antaa sen ottaessasi yhteyttä HP:n asiakastukeen. Tiedot ovat myös päävalikon kohdassa Testilokit.
huomautus:
Tässä asiakirjassa esitetyt kuvat saattavat poiketa siitä, mitä itse näet, riippuen siitä, mitä apuohjelman versiota käytät.

Suorita nopea testi (noin 4 minuuttia)

Avaa HP PC Hardware Diagnostics -ohjelma ja suorita nopea testi.
  1. Etsi ja avaa Windowsissa HP PC Hardware Diagnostics for Windows -sovellus.
    Jos tätä sovellusta ei ole tietokoneessasi, lataa uusin versio HP Hardware Diagnostics -sivustosta.
  2. Napsauta päävalikossa Järjestelmätestit.
  3. Napsauta Järjestelmän nopea testi -välilehteä.
  4. Napsauta Suorita kerran.
    Kun testi on käynnissä, näytössä näkyy jäljellä oleva aika ja eri komponenttien testin tulos.
  5. Jos jokin osa ei läpäise testiä, kirjoita virhetunnus (24-numeroinen koodi) muistiin, jotta voit antaa sen ottaessasi yhteyttä HP:n asiakastukeen. Tiedot ovat myös päävalikon kohdassa Testilokit.
    Jos kaikki järjestelmän osat läpäisevät testin, suorita seuraavaksi laaja testi.

HP PC Hardware Diagnostics -apuohjelman asentaminen

HP PC Hardware Diagnostics -apuohjelmasta on saatavilla kaksi versiota. Windows-versio on tarkoitettu Windows-käyttöjärjestelmään. UEFI-versio on tarkoitettu käytettäväksi, kun Windows ei käynnisty.