HP-tietokoneet - Laitteisto-ongelmien testaus

Tämä asiakirja koskee HP-tietokoneita.
HP:llä on tarjolla diagnostiikkaohjelmisto, jolla voit testata tietokoneen laitteistokomponentit ja paikantaa laitteistoviat, kun epäilet, että jokin on vialla.
Aloita käynnistämällä nopea testi, jonka avulla voit tunnistaa nopeasti laitteisto-ongelmia. Kun nopea testi on suoritettu ja tietokoneessa esiintyy yhä laitteisto-ongelmaan viittaavia oireita, vaikka testissä virheitä ei ilmennyt, suorita laaja testi.
Jos jokin osa ei läpäise testiä, kirjoita virhetunnus (24-numeroinen koodi) muistiin, jotta se on saatavilla, kun otat yhteyttä HP:n asiakastukeen. Tiedot ovat myös päävalikon kohdassa Testilokit.
huomautus:
Kuvat saattaa vaihdella sen mukaan, mikä apuohjelman versio käytät.

Suorita nopea testi (noin 4 minuuttia)

1. Etsi ja avaa Windowsissa HP PC Hardware Diagnostics for Windows -sovellus.
    Jos HP PC Hardware Diagnostics for Windows -sovellus ei ole käytettävissä tietokoneeseesi, Lataa uusin versio HP Hardware Diagnostics -sivustolta.
  2. Napsauta päävalikossa Järjestelmätestit.
  3. Valitse Järjestelmän nopea testi -välilehti.
  4. Valitse Suorita kerran.
    Kun testi on käynnissä, jäljellä oleva aika ja eri osien testauksen tulos näkyvät näytössä.
  5. Jos jokin osa ei läpäise testiä, kirjoita virhetunnus (24-numeroinen koodi) muistiin, jotta se on saatavilla, kun otat yhteyttä HP:n asiakastukeen. Tiedot ovat myös päävalikon kohdassa Testilokit.
    Jos kaikki järjestelmän osat läpäisevät testin, suorita seuraavaksi laaja testi.

HP PC Hardware Diagnostics -apuohjelman asentaminen

HP PC Hardware Diagnostics -apuohjelmasta on saatavilla kaksi versiota: yksi versio käytettäväksi Windowsissa ja toinen silloin, kun Windows ei käynnisty. Asenna sovellukset seuraavien osioiden ohjeiden mukaisesti.