HP:n tietokoneet - Varmuuskopiot, muokkaaminen ja Windowsin rekisterin palauttaminen (Windows 10, 8)

Tämä asiakirja koskee HP-tietokoneita, joissa on Windows 10 tai 8.
Rekisteri on tietokanta Windowsissa joka sisältää tärkeitä tietoja järjestelmään asennetuista laitteista, ohjelmistoista ja asetuksista, sekä jokaisen tietokoneen käyttäjän profiilit. Windows lukee usein rekisterin tietoja ja tekee päivityksiä rekisteriin.
Normaalisti ohjelmistot tekevät muutoksia rekisteriin automaattisesti. Rekisteriin ei tulisi tehdä tarpeettomia muutoksia. Jos rekisteriin tehdään virheellisiä muutoksia niin Windows voi lopettaa toiminnan tai Windows raportoi vääriä tietoja.
Tee muutoksia vain kun ne tulevat luotettavista lähteistä ja aina ota varmuuskopiot rekisteristä ennen muutoksia.
  varoitus:
Virheellinen muutos rekisteriin voi aiheuttaa vakavia ongelmia tai estää tietokonetta käynnistymästä. Jos rekisteriä täytyy muokata ongelmien selvittämiseksi, niin ota aina varmuuskopiot alla kuvatun mukaisesti Vaihe 1: Varmuuskopioi Windows-rekisteri. Jos rekisteri vahingoittuu muokkauksesta mutta siitä ei ole varmuuskopiota, ainoa vaihtoehto voi olla järjestelmän palauttaminen.
Tässä asiakirjassa kuvataan, kuinka ottaa varmuuskopiot Windowsin rekisteristä, muokata rekisteriä, ja kuinka palauttaa rekisteri jos jokin menee vikaan.
huomautus:
Jos yrityskäyttöön tarkoitettujen tietokoneiden muutokset palautuvat uudelleenkäynnistyksen jälkeen tai kohteet eivät ole saatavilla, tietokoneen suojauskäytännöt on ehkä otettu käyttöön. Pyydä yrityksesi IT-osastolta tai paikallisesta IT-huollosta lisätietoja.

Vaihe 1: Varmuuskopioi Windows-rekisteri

Kirjaudu sisään järjestelmän ylläpitäjänä suorittaaksesi nämä toimenpiteet. Jos et ole ylläpitäjä, muutokset koskevat vain sen käyttäjän profiilia joka on sillä hetkellä avoinna.
Ennen muutoksen tekemistä rekisterin arvoihin, ota rekisteristä varmuuskopio. Voit tallentaa varmuuskopion haluamaasi paikkaan, kuten kansioon kiintolevyllä tai siirrettävälle tallennusvälineelle. Jos teet muutoksia jotka haluat perua, palauta varmuuskopio.
huomautus:
Windows-versiostasi riippuen tämän asiakirjan kuvat saattavat poiketa hieman siitä, mitä näet tietokoneellasi. Kunkin ikkunan tiedot ja sisältö ovat samat, mutta reunat voivat näyttää hieman erilaisilta.
Suorita koko Windowsin rekisterin varmuuskopiointi seuraavasti:
  1. Etsi ja avaa regedit Windowsissa.
  2. Jos sinua pyydetään antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan tietokoneeseen tehdyt muutokset, kirjoita salasana tai anna vahvistus.
    Rekisterieditori avautuu.
  3. Ottaaksesi varmuuskopion koko rekisteristä, napauta Tietokone.
    Ottaaksesi varmuuskopion tietyistä arvoista tai riviltä, napauta arvoa tai riviä josta haluat tehdä varmuuskopion.
    Kuva : Rekisterieditori
    Kuva: Rekisterieditori-ikkuna
  4. Valitse Tiedosto ja napsauta Vie.
  5. Anna nimi varmistustiedostolle ja tallenna se haluamaasi paikkaan.
  6. Valitse Tallenna.

Vaihe 2: Rekisterin muokkaaminen (edistynyt)

Rekisterieditoria käytetään asetusten katsomiseen ja muuttamiseen järjestelmärekisterissä, joka sisältää tietoa siitä kuinka tietokone toimii. Windows viittaa näihin tietoihin ja päivittää niitä kun tietokoneeseen tehdään muutoksia, kuten asennetaan uusia ohjelmia, luodaan käyttäjäprofiileja tai asennetaan uusia laitteita. Rekisterieditorilla voi katsella rekisterin kansioita, tiedostoja ja jokaisen tiedoston asetuksia.
Rekisterin muokkaaminen muistuttaa hyvin paljon työskentelyä Resurssienhallinnassa. Voit siirtyä tiettyyn paikkaan rekisterissä ja lisätä, nimetä uudelleen, muuttaa tietoja, tai poistaa arvoja ja asetuksia.
Seuraavat esimerkit esittävät kuinka voi lisätä, muuttaa tietoja, löytää tai poistaa rekisterin sisältöä. Vastaavasti voi rekisteriä muokata.

Merkinnän lisääminen

Merkinnän lisääminen tapahtuu seuraavilla toiminnoilla.
  1. Etsi ja avaa regedit Windowsissa.
  2. Jos sinua pyydetään antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan tietokoneeseen tehdyt muutokset, kirjoita salasana tai anna vahvistus.
    Rekisterieditori avautuu.
  3. Napauta nuolta kohdan HKEY_CURRENT_USER vieressä.
  4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella HKEY_CURRENT_USER, valitse Uusi, ja sitten napauta Merkintä.
    Uusi merkintä ilmaantuu joka näyttää kansiolta.
  5. Kirjoita AAAAA uuden merkinnän nimeksi ja paina Enter.
    Uusi rekisterimerkintä on luotu.

Arvonimen lisääminen merkinnälle

Lisää luodulle merkinnälle arvonimi seuraavasti.
  1. Hiiren oikealla painikkeella osoita merkintä AAAAA, valitse Uusi, ja sitten napauta Jonon Arvo.
  2. Kirjoita BBBBB uudeksi arvonimeksi ja paina Enter.
    Lisäsit uuden arvonimen merkinnälle.

Tiedon lisääminen arvonimelle

Suorita seuraavat toimenpiteet muokataksesi rekisterin osaa jonka loit edellisessä kohdassa.
  1. Hiiren oikealla painikkeella valitse arvo BBBBB, ja sitten valitse Muuta.
  2. Kirjoita CCCCC tietoarvoksi, ja sitten napauta OK.
    Lisäsit dataa rekisterin arvoon. Tätä menetelmää voi myös käyttää jo käytössä olevan datan muuttamiseen.

Rekisteritiedon löytäminen

Suorita nämä toimenpiteet löyttäksesi rekisteritiedon jonka loit edellisessä kohdassa.
  1. Napauta nuolta HKEY_CURRENT_USER kentän vieressä sulkeaksesi sen rekisterihaaran.
  2. Napauta Tietokone rekisteri-ikkunassa.
  3. Napauta Muokkaa, ja sitten napauta Etsi.
  4. Kirjoita CCCCC kenttään Etsi mitä.
  5. Varmista että Merkinnät, Arvot, ja Data ovat valittuna, ja napauta Etsi seuraava painiketta.
    Kuva : Rekisteristä hakeminen
    Etsi-ikkuna, jossa Merkinnät, Arvot ja Data ovat valittuna
    Rekisterieditori hakee rekisteristä, pysähtyy ja korostaa arvon BBBBB.
  6. Napauta kahdesti BBBBB sen avaamiseksi ja nähdäksesi arvon CCCCC sen sisällä.
    Suoritit onnistuneen haun rekisteriin ja löysit data-arvon CCCCC.

Rekisterinmerkinnän poistaminen

Suorita seuraavat toimenpiteet poistaaksesi rekisterimerkinnän jonka loit edellisessä kohdassa.
  1. Hiiren oikealla painikkeella napauta arvoa AAAAA, sitten napauta Poista.
  2. Napauta Kyllä vahvistaaksesi AAAAA merkinnän, BBBBB arvon ja CCCCC data-arvon poistamisen.
    Yksittäiset merkinnät, arvot ja data-arvot voidaan poistaa samassa prosessissa.
      varoitus:
    Kun poistat merkinnän, niin muista että jokainen siihen sisältyvä alamerkintä myös poistetaan.
    Rekisterimerkintä ja sen arvot poistettiin onnistuneesti.

Vaihe 3: Tallennetun rekisterin palauttaminen

Jos järjestelmästä tulee epävakaa, laitteisto lopettaa toiminnan, tai ohjelmisto ei toimi kun rekisteriä on muokattu, suorita seuraavat toimenpiteet palauttaaksesi rekisterin tallennetusta varmuuskopiosta.
  1. Etsi ja avaa regedit Windowsissa.
  2. Jos sinua pyydetään antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan tietokoneeseen tehdyt muutokset, kirjoita salasana tai anna vahvistus.
    Rekisterieditori avautuu.
  3. Valitse Tietokone.
  4. Valitse Tiedosto, ja napsauta Vie.
  5. Siirry tallennettuun rekisteritiedostoon.
  6. Valitse tiedosto, ja sitten napauta Avaa.
  7. Kun rekisteri on tuotu takaisin, käynnistä tietokone uudelleen.