HP:n tietokoneet - Ohjelmiston asennuksen poistaminen (Windows 10, 8)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 10 tai 8.
Tässä asiakirjassa kerrotaan, miten voit poistaa ohjelmistoja, ottaa Windowsin ominaisuuksia käyttöön tai poistaa niitä käytöstä sekä poistaa ohjelmien asennuksen rekisterieditorista käyttöjärjestelmässä.

Ohjelmiston poistaminen

Ohjelmistojen ja ohjelmisto-osien poistaminen tietokoneen kiintolevyltä:
  1. Etsi ja avaa Windowsissa Ohjelmat ja Ominaisuudet.
  2. Valitse poistettava ohjelma Poista asennus tai muuta ohjelma -ikkunasta ja valitse ohjelmaluettelon yläosasta Poista asennus tai Poista tai muuta.
    Kuva : Tarpeettomien ohjelmien valitseminen ja asennuksen poistaminen
    Kuva: Asennuksen poistaminen / valinnan muuttaminen
  3. Lue kaikki mahdolliset ohjelmiston poistamisen aikana näyttöön tulevat ilmoitukset ja vastaa niihin.

Windows-ominaisuuden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Kaikki Windows-ohjelmat eivät näy Poista ohjelman asennus -luettelossa. Jos poistettavaa ohjelmaa ei näy Poista ohjelman asennus -ikkunassa, käytä Ohjelmat-ikkunan vasemmassa reunassa olevaa Windowsin ominaisuuksien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä -vaihtoehtoa.
  1. Etsi ja avaa Windowsissa Ohjelmat ja Ominaisuudet.
  2. Valitse vasemmanpuoleisessa ikkunassa Windowsin ominaisuuksien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä.
    Windows-toiminnot -ikkuna aukeaa.
  3. Ota Windows-ominaisuus käyttöön valitsemalla sen vieressä oleva valintaruutu ja napsauttamalla OK-painiketta.
    Poista Windows-ominaisuus käytöstä poistamalla valinta ja napsauttamalla OK-painiketta.
    Kuva : Windows-toiminnot
    Kuva: Windows-toiminnot-näyttö

Ohjelman asennuksen poistaminen Rekisterieditori-ikkunassa (kokeneet käyttäjät)

Noudata seuraavia ohjeita vain, jos ohjelmistoa ei näy Poista ohjelman asennus- tai Windows-toiminnot -ikkunassa.
  varoitus:
Seuraaviin ohjeisiin sisältyy Windows-rekisterin muokkaaminen. Rekisterin virheellinen muuttaminen voi estää Windowsin käynnistymisen. Tee rekisteristä ensin varmuuskopio ja noudata tarkasti seuraavia vaiheita.
  1. Tee rekisteristä varmuuskopio. Lisätietoja on kohdassa Windows-rekisterin varmuuskopioiminen, muokkaaminen ja palauttaminen (Windows 10, 8) (englanniksi).
  2. Etsi ja avaa Regedit Windowsissa.
  3. Jos sinua pyydetään antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan tietokoneeseen tehdyt muutokset, kirjoita salasana tai anna vahvistus.
    Kuva : Rekisterieditori
    Rekisterieditori-ikkuna
  4. Kun olet tehnyt varmuuskopion rekisteristä, napsauta pientä kolmiota , joka on seuraavien avainten nimien vieressä rekisterieditorin vasemmanpuoleisessa ruudussa:
    • HKEY LOCAL MACHINE
    • SOFTWARE
    • MICROSOFT
    • WINDOWS
    • CURRENT VERSION
    • UNINSTALL
  5. Valitse Asennuksen poisto -avaimen alla oleva ensimmäinen avain ja tarkastele kyseisen avaimen arvoja oikeanpuoleisessa ruudussa. Hae arvoja, jotka vastaavat poistettavan ohjelmiston nimeä.
  6. Tee seuraavat toimet löytämiesi arvojen perusteella:
    • Jos Uninstall-kohdan alapuolelta valitsemasi avain vastaa poistettavaa ohjelmistoa, poista ohjelmisto siirtymällä seuraavaan vaiheeseen.
    • Jos Uninstall-kohdan alapuolelta valitsemasi avain ei vastaa poistettavaa ohjelmistoa, jatka avainten valintaa, kunnes oikea ohjelmisto löytyy.
  7. Kun ohjelmistoavain on valittuna, kaksoisnapsauta oikeanpuoleisessa ruudussa kohtaa UninstallString.
    Kuva : Ohjelmiston poistaminen rekisterieditorissa
    Kuva: Rekisterieditori, jonka UninstallString-kohta on valittuna
  8. Valitse Muokkaa merkkijonoa -ikkunassa koko Arvon tiedot -kentän teksti.
  9. Napsauta korostettua tekstiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi.
  10. Valitse Peruuta ja sulje Rekisterieditori-ikkuna.
    Kuva : Muokkaa merkkijonoa -ikkuna
    Kuva: Muokkaa merkkijonoa -ikkunan Arvon tiedot -tietokentän teksti
  11. Napsauta Windowsista hiiren kakkospainikkeella kohtaa Käynnistys ja avaa Suorita-valintaikkuna.
  12. Avaa: kentässä paina hiiren kakkospainiketta ja valitse Liitä.
    Aiemmin kopioitu UninstallString-arvotieto liitetään tähän kenttään.
  13. Valitse OK.
    Kuva : UninstallString -toiminnon suorittaminen
    Kuva: Suorita-valintaikkunan Avaa-kentässä näkyvä UninstallString-teksti
  14. Poista ohjelmiston asennus noudattamalla ruudussa näkyviä ohjeita.