HP-tietokoneet - Hiiren toiminnot ja asetukset (Windows 10, 8)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 10 tai 8.
Tässä asiakirjassa kerrotaan hiiren toimintojen käyttämisestä ja asetusten muuttamisesta ja säätämisestä Windows 10- tai Windows 8 -ympäristössä.

Hiiren käyttäminen

Hiiri on kämmen- tai kosketuslevylaite, jota käytetään Windows-ympäristössä. Seuraavassa luettelossa on kuvattu hiiren perustoiminnot:
  • Näytön objektien osoittaminen ja valitseminen.
  • Tietojen tai tiedostojen valitseminen ja/tai siirtäminen vetämällä ja pudottamalla.
  • Ohjelmistosovellusten ja pikavalintojen käynnistäminen sekä tiedostojen avaaminen.
  • Sovellusikkunoiden tai verkkosivujen vierittäminen vierityspalkkia tai hiiren kiekkopainiketta käyttämällä (kolmas painike joissain hiirimalleissa).
Seuraavissa osioissa on lisätietoja hiiren käyttämisestä.

Hiiren osoittimen ulkoasun muuttaminen

Muuta hiiren osoittimen (kursorin) kuva:
  1. Etsi ja avaa Muuta hiiriosoittimen ulkoasua Windowsissa.
  2. Valitse Hiiren ominaisuudet -ikkunassa Osoittimet-välilehti.
    • Uuden osoittimen kuvan valitseminen: Napsauta Mukauta-ruudussa osoittimen toimintoa (kuten Normaali valinta) ja valitse Selaa. Valitse osoitinvaihtoehto luettelosta.
      Kuva : Hiiren ominaisuuksien mukauttaminen
      Hiiren ominaisuuksien asetusten mukauttaminen
    • Koko osoitinvalikoiman muuttaminen: Napsauta alanuolta Valikoima-kentässä ja valitse luettelosta uusi osoitinvalikoima.
  3. Tallenna muutokset valitsemalla OK.

Hiiren osoittimen nopeuden muuttaminen

Voit muuttaa hiiren osoittimen nopeutta seuraavia ohjeita noudattamalla:
  1. Etsi ja avaa Vaihda hiiren osoittimen näyttötapaa tai nopeutta Windowsissa.
  2. Valitse Hiiren ominaisuudet -ikkunassa Osoittimen asetukset -välilehti.
  3. Pidä liukusäädintä valittuna Liike-kentässä, kun säädät hiiren nopeutta siirtämällä hiirtä oikealle tai vasemmalle.
    Kuva : Osoittimen nopeus -liukusäädin Hiiren ominaisuuksissa
    Osoittimen nopeus -liukusäädin Hiiren ominaisuuksissa
  4. Tallenna muutokset valitsemalla OK.

Hiiren säätäminen oikealla ja vasemmalla kädellä käytettäväksi

Voit säätää hiiren oikealla ja vasemmalla kädellä käytettäväksi seuraavia ohjeita noudattamalla:
  1. Etsi ja avaa Muuta hiiren asetuksia Windowsissa.
  2. Napsauta Valitse ensisijainen painike -ruudussa nuolta. Valitse sitten Vasen , jos haluat käyttää vasenta painiketta ensisijaisiin toimintoihin, kuten valitsemiseen ja vetämiseen. Valitse Oikea, jos haluat käyttää oikeaa painiketta ensisijaisiin toimintoihin.
    Kuva : Hiiren painikkeiden muuttaminen (esimerkki: Windows 10)
    Hiiren painikkeiden muuttaminen

Kaksoisnapsautuksen nopeuden säätäminen

Voit säätää hiiren kaksoisnapsautuksen nopeutta näitä ohjeita noudattamalla. Jos avaat kansiot mieluummin yhdellä napsautuksella, katos seuraava osio Kansioiden avaaminen yhdellä napsautuksella tai kaksoisnapsautuksella.
  1. Etsi ja avaa Vaihda hiiren osoittimen näyttötapaa tai nopeutta Windowsissa.
  2. Valitse Hiiren ominaisuudet -ikkunassa Painikkeet-välilehti.
  3. Pidä liukusäädintä valittuna Kaksoisnapsautuksen nopeus -kohdassa, kun säädät kaksoisnapsautuksen nopeutta, siirtämällä hiirtä oikealle tai vasemmalle.
    Kuva : Kaksoisnapsautuksen nopeuden säätäminen
    Kuva kaksoisnapsautuksen nopeuden liukusäätimestä
  4. Testaa säädetty nopeus kaksoisnapsauttamalla kansiota liukupalkin oikealla puolella.
    Kuva : Kaksoisnapsautuksen nopeustesti
    Kuva kaksoisnapsautuksen nopeustestistä
  5. Tallenna muutokset valitsemalla OK.

Kansioiden avaaminen yhdellä napsautuksella tai kaksoisnapsautuksella

Määritä seuraavia ohjeita noudattamalla, miten hiiren napsautuksia käytetään kansioiden ja tiedostojen avaamisen:
  1. Etsi ja avaa Kansion asetukset Windowsissa.
  2. Valitse Kansion asetukset -ikkunassa Yleiset-välilehti.
  3. Valitse jokin seuraavista asetuksista Kohteiden valintatapa -kohdassa:
    • Avaa kohde napsauttamalla (valitse osoittamalla)
    • Avaa kohde kaksoisnapsauttamalla (valitse napsauttamalla)
    Kuva : Valitse yhden tai kahden napsautuksen asetus
    Yleistä-välilehti, joka sisältää yhden ja kahden napsautuksen asetukset
  4. Tallenna muutokset valitsemalla OK.