• Tiedot

HP on tietoinen viimeaikaisista haavoittuvuuksista, joita kutsutaan “spekulatiivi toteutus sivu-kanava hyökkäyksille", ja jotka koskevat useita nykyaikaisia prosessoreja (Intel, AMD ja ARM) ja käyttöjärjestelmiä. HP antaa lisätietoa tällä tukisivulla heti, kun tietoa on saatavilla.

hp-concentra-wrapper-portlet

Toiminnot
Ladataan...

HP-tulostimet - Valokuvien tulostaminen (Windows)

Tämä asiakirja koskee HP-tulostimia ja tietokoneita, joissa on Windows.
Tulosta paremman näköisiä valokuvia Windows-tietokoneesta käyttämällä oikeaa paperityyppiä ja sopivia tulostustyöasetuksia.
Videoesittely
Tässä videossa näytetään, miten voit tulostaa valokuvia Windows 10 -tietokoneella.
Vaihe 1: Valokuvapaperin lisääminen pääsyöttölokeroon
Lisää valokuvapaperia pääpaperilokeroon. Paperin lisäämistapa riippuu siitä, missä lokero on ja minkätyyppinen tulostin sinulla on.
  huomautus:
Jos tulostimessasi on erillinen valokuvapaperilokero ja haluat käyttää sitä, lue käyttöoppaasta, kuinka lokerosta tulostetaan.
  1. Poista tyhjät paperit pääpaperilokerosta.
  2. Aseta valokuvapaperin lyhyt reuna lokeroon tulostimen tyypin perusteella. Jos paperissa on repäisynauha tulostuksen jälkeistä käsittelyä varten, aseta paperi siten, että nauha on ylöspäin tai sinua kohti, jotta sille ei tulosteta.
    • Inkjet-tulostimet, joissa on takalokero: Kiiltävä tai tulostuspuoli ylöspäin
    • Inkjet-tulostimet, joissa on etulokero: Kiiltävä tai tulostuspuoli alaspäin
    • LaserJet-tulostimet, joissa on etulokero: Kiiltävä tai tulostuspuoli ylöspäin
    Valokuvapaperin lisääminen takasyöttölokeroon
    Valokuvapaperin lisääminen etusyöttölokeroon
    Valokuvapaperin lisääminen takasyöttölokeroon
    Valokuvapaperin lisääminen etusyöttölokeroon
  3. Säädä paperin leveysohjaimia, kunnes ne pysähtyvät paperin reunoihin.
Vaihe 2: Valokuvan tulostaminen
Määritä tulostustyö avaamalla tulostusikkuna ja asiakirjan ominaisuudet.
  1. Voit ennen tulostusta muokata valokuvaa ja parantaa sen värejä, kirkkautta, kontrastia ja muita ulkoasuasetuksia.
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella valokuvaa, jonka haluat tulostaa, valitse Avaa sovelluksessa ja valitse sitten Windowsin valokuvien katselu tai Paint.
      huomautus:
    Windows 10:ssä avaa valokuva Paint-sovelluksessa, jotta voit käyttää näitä vaiheita. Windowsin valokuvien katselu ei tule Windows 10:n mukana, vaan se on korvattu Kuvat-sovelluksella.
  3. Valitse Tulosta tai valitse Tiedosto tai valikkokuvake (Paint) ja valitse sitten Tulosta.
    Tulosta- tai Tulosta kuvia -ikkuna avautuu yleisten tulostustyöasetusten kanssa.
  4. Kun avaat tulostimen Asiakirjan ominaisuudet -ikkunan, voit käyttää enemmän asettelu-, laatu-, väri- ja lisätulostusasetuksia.
    • Valitse Windowsin valokuvien katselun Tulosta kuvia -ikkunassaAsetukset... näytön oikeassa alakulmassa ja valitse sitten Tulostimen ominaisuudet... Tulostusasetukset-ikkunassa.
    • Valitse Paintin Tulosta-ikkunassaAsetukset.
    Kuva : Esimerkki tulostimen Asiakirjan ominaisuudet -ikkunasta, asetusvälilehdistä ja Lisäasetukset-painikkeesta.
    HP:n asiakirjan ominaisuudet -ikkuna, jossa asetusvälilehdet ja Lisäasetukset-painike
  5. Tämän oppaan avulla voit löytää ja käyttää valokuvien tulostustyöasetuksia Asiakirjan ominaisuudet -ikkunassa. Valikkojen nimet ja käytettävissä olevat tulostusasetukset vaihtelevat tulostimen mukaan.
      huomautus:
    Jos Asiakirjan ominaisuudet -ikkunassa on Tulostuksen pikavalinta -välilehti, valitse jokin valokuvan tulostustyön pikavalinnoista, jossa on valmiiksi valittuna tärkeimmät asetukset.
    Asetus
    Sijainti
    Pysty- tai vaakasuunta
    Valitse tulostussuunnaksi Pysty tai Vaaka.
    Suunta-valikko Asettelu-, Viimeistely- tai Ominaisuudet-välilehdessä
    Paperilokero tai -lähde
    Valitse lokero, johon asetit valokuvapaperin, jos tulostimessa on useampia lokeroita.
    Lähde- tai Paperilähde-valikko Paperi/Laatu- tai Ominaisuudet-välilehdessä
    Valokuvapaperityyppi
    Määritä käytettävä paperityyppi, kuten HP-valokuvapaperi, kiiltävä tai matta, jotta tulostin käsittelee paperia ja tulostaa oikein.
    Tyyppi-, Paperityyppi- tai Materiaali-valikko Paperi/Laatu- tai Ominaisuudet-välilehdessä
    Paperikoko
    Valitse tulostimeen lisätyn paperin koko, kuten 4 x 6, 5 x 7 tai 8 x 10.
    Koko- tai Paperikoko-valikko Lisäasetukset- tai Ominaisuudet -välilehdessä
    Jotkin uudemmat tulostimet tukevat enemmän paperivaihtoehtoja. Katso lisätietoja kohdasta Mukautettujen paperikokojen luominen.
    Reunuksen lisääminen tai poistaminen
    Lisää valokuvan ympärille valkoinen reunus tai tulosta paperin reunalle asti, jos tulostin tukee tätä toimintoa.
    Rajaton tulostus- tai Paperikoko-valikko Lisäasetuksissa
    Tulostuksen pikavalinta -välilehti voi sisältää pikavalintoja tulostukseen reunusten kanssa tai ilman.
  6. Muuta seuraavia väri- ja laatuasetuksia, jotta saat parhaan lopputuloksen.
    Asetus
    Sijainti
    Laatu: Tulostuksen tarkkuus pisteitä tuumalla (DPI). Suurempi DPI tuottaa selkeämpiä ja yksityiskohtaisempia valokuvia, mutta tulostusnopeus on hitaampi ja mustetta voi kulua enemmän. Katso tulostusnopeudet tulostimen teknisistä tiedoista (mitattu sivuina minuutissa).
    • Vedos: Pienintä DPI:tä käytetään tavallisesti, kun muste on vähissä tai korkealaatuisia tulosteita ei tarvita.
    • Normaali: Oletuslaatu, joka sopii useimpiin tulostustöihin.
    • Paras: Normaalia parempi DPI.
    • Enimmäis-DPI: Suurin käytettävissä oleva DPI-asetus
    Laatuasetukset- tai Materiaali-valikko Paperi/Laatu-välilehdessä
    Tulosta enimmäis-DPI:llä- tai Tulostuslaatu-valikko on kohdassa Lisäasetukset tulostimen mukaan.
    Väri- tai mustavalkotulostus: Seuraavat asetukset voivat olla käytettävissä tulostimen mukaan.
    • Väri: Käyttää kaikkia kasetteja värivalokuvien tulostamiseen.
    • Mustavalkoinen, Vain musta muste tai Yksivärinen: Tulostin käyttää vain mustaa mustekasettia, mikä sopii normaaliin tai heikompilaatuiseen mustavalkotulostukseen.
    • Harmaasävy: Tulostin käyttää mustetta kaikista kaseteista ja tuottaa laajemman valikoiman mustaa ja harmaasävyjä, mikä sopii korkealaatuiseen mustavalkotulostukseen.
    Väri- ja mustavalkoasetuksia voi valita eri paikoista tulostimen mukaan.
    Valitse Väri tai MustavalkoinenPaperi/Laatu-välilehdessä.
    Valitse Väri-välilehdessä, Ominaisuudet-välilehdessä tai Lisäasetuksissa kohdan Tulosta harmaasävyisenä vieressä oleva valikko ja valitse Ei käytössä, jos haluat väritulosteita, Laadukas harmaasävy tai Vain musta muste.
  7. Valitse OK ja valitse sitten Tulosta.
  8. Poista tulostuksen jälkeen jäljelle jäänyt valokuvapaperi lokerosta ja säilytä sitä sen alkuperäisessä pakkauksessa tai muovipussissa. Jos paperi jätetään lokeroon pitkäksi aikaa, se voi alkaa käpristyä.
Vinkkejä laatuvalokuvien tulostamiseen
Kun luet seuraavat vinkit ja suositukset, osaat tulostaa parhaita kuvia HP-tulostimellasi.
  • Käytä HP-valokuvapaperia: HP:n valokuvapaperit on optimoitu mustesuihkutulostimille, ja ne tuottavat laadukkaita tulosteita käsityöprojekteihin tai kehystämiseen.
  • Ota erittäin tarkkoja valokuvia: Suuremman tarkkuuden valokuvat tuottavat selkeämpiä ja eläväisempiä tulosteita.
  • Muokkaa valokuvia ennen tulostamista: Käytä ennen tulostamista valokuvien muokkaustyökaluja kuvan rajaamiseen ja värien, kirkkauden, kontrastin ja muiden ulkoasuasetusten parantamiseen.
  • Tarkista tietokoneen näyttö: Jos tietokoneen näyttö näyttää värit epätarkasti, tulostetun valokuvan laatu voi olla heikompi. Kokeile muuttaa näytön oletusväriasetuksia tai varmista värien tarkkuus kalibrointityökalulla.
  • Valitse tulostusasetuksissa laaduksi Paras tai Enimmäis-DPI: Korkeampi tulostuslaatuasetus tarjoaa parhaan lopputuloksen.
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Lisätietoja valokuvien tulostuksesta on usein kysytyissä kysymyksissä.