HP:n pöytäkoneet ja kannettavat tietokoneet - Asetus- ja Internet-yhteysongelmien ratkaiseminen WLAN-verkossa, langattomassa verkossa tai Wi-Fi-verkossa kun käytössä on Windows 7 -käyttöjärjestelmä

Tämä asiakirja koskee HP:n pöytätietokoneita ja kannettavia tietokoneita, joissa on Windows 7 -käyttöjärjestelmä.
Lue tämä asiakirja, jos uuden kodin langattoman verkon tai julkisen Wi-Fi-verkon yhteysasetuksissa on ongelmia. Tässä asiakirjassa oletetaan, että olet määrittänyt kaikki vaadittavat langattomat osat ja kodin langattoman verkon oikein. Tietokoneen liittämisessä langattomaan verkkoon on kuitenkin ongelmia.
Jos tietokoneessa on eri käyttöjärjestelmä tai se on liitetty langattomasti verkkoon ja Internetiin, mutta yhteys katkeaa yllättäen, katso asiakirjaa, joka mainitaan Katso myös -osan kohdassa Langattoman verkon kadonneen Internet- tai sähköpostiyhteyden vianmääritys.

Ensimmäisen vianmääritystoimen valitseminen

Vianmäärityksen ensimmäinen vaihe on tunnistaa oireet, joiden perustella voidaan määrittää, aiheuttaako ongelman tietokoneen verkkoyhteys vai verkon Internet-yhteys. Avaa Windows 7:n Verkko- ja jakamiskeskus seuraavasti:
Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään Verkko- ja jakamiskeskus ja paina Enter-näppäintä.
Tarkista Verkko- ja jakamiskeskuksessa näkyvä verkon tilan ilmaisin seuraavista taulukoista ja tee tarvittavat korjaustoimet.

Varmista, että langaton verkkolaite on käynnissä.

Jotta langaton verkkosovitin toimisi oikein, tee seuraavat kaksi toimenpidettä: käynnistä langaton laite ja aseta se lähettämään ja vastaanottamaan signaaleja.
Langattoman verkon tila voidaan tarkistaa ja langaton laite voidaan käynnistää ja sammuttaa useilla tavoilla. Käynnistä verkkolaite samalla tavalla kuin olet sammuttanut sen.

Langattoman verkkolaitteen käyttöönoton varmistaminen

Jotta langaton verkkosovitin toimisi oikein, tee seuraavat kaksi toimenpidettä: käynnistä langaton laite ja aseta se lähettämään ja vastaanottamaan signaaleja.
Kun olet varmistanut, että langaton laite saa virtaa, varmista, että se on käynnistetty ja pystyy lähettämään sekä vastaanottamaan signaaleja.

Nykyisten verkkoasetusten varmistaminen

Jos liität tietokoneen useaan koti- tai yritysverkkoon tai julkiseen Wi-Fi-verkkoon, tietokone saattaa yrittää automaattisesti muodostaa yhteyden väärään verkkoon tai käyttää vääriä suojausasetuksia.

Yksittäisten komponenttien testaaminen

Tässä asiakirjassa käsitellään ongelmia, joita saattaa ilmetä määritettäessä kodin uutta langatonta verkkoa. Siksi kannattaakin ehkä testata yksittäisiä komponentteja liittämällä tietokone tilapäisesti komponentteihin verkkokaapelilla tai asentamalla päivitetyt ohjaimet.

Muut verkko- ja Internet-yhteysongelmat

Jos tietokone on saanut yhteyden Internetiin aiemmin, mutta ei nyt saa yhteyttä langattoman verkon reitittimeen, Internet-palveluntarjoajaan tai DSL-modeemiin, ja olet suorittanut kaikki edellä mainitut vianmääritystoimet, tee seuraavat toimet ja ota tarvittaessa yhteys HP:n tekniseen tukeen.