HP:n kannettavat tietokoneet - Blu-ray-elokuvien toisto-ongelmat (Windows Vista)

Tässä asiakirjassa käsitellään HP:n ja Compaqin kannettavia tietokoneita, joissa on Windows 7- tai Vista-käyttöjärjestelmä.
Tämän asiakirjan avulla voit ratkaista ongelmat, joita saattaa esiintyä Blu-ray-elokuvien toiston aikana.

Blu-ray-yhteensopivan optisen levyaseman tunnistaminen

Jos optinen levyasema ei pyöri tai toista sisään asetettua Blu-ray-levyä, asema ei välttämättä tue Blu-ray-tekniikkaa eikä sen vuoksi voi toistaa Blu-ray-levyjä.
Blu-ray-levyjä voidaan toistaa vain optisilla levyasemilla, jotka tukevat Blu-ray-tekniikkaa. Tavalliset CD- tai DVD-levyasemat eivät tue Blu-ray-tekniikkaa.
Tutki optinen levyasema, jotta näet, tukeeko se Blu-ray-tekniikkaa:
  • Onko aseman ulkopuolella Blu-ray-etiketti?
  • Kun avaat levyaseman ja poistat levyn, onko asemassa kaksi erillistä laserlinssiä?
Kuvassa näkyy optinen Blu-ray-levyasema sisältä ja kaksi laserlinssiä.
Jos Blu-ray-yhteensopiva levyasema ei toista Blu-ray-levyä, jos näytössä ei näy kuvaa tai jos vain osia levystä toistetaan, siirry seuraaviin osioihin, joissa on lisää vianmääritysvinkkejä.

Ohjelmiston päivittäminen Blu-ray-elokuvien toistoa varten

Jos elokuva on julkaistu toisto-ohjelmaa myöhemmin, sitä ei välttämättä voida toistaa vanhemmissa Blu-ray-laite- ja -ohjelmistoversioissa. Tämä voi johtua kopiosuojauksesta. Käytettäessä Blu-ray-tekniikkaa toisto-ohjelmissa on oltava Internet-yhteys. Toisto-ohjelma on päivitettävä Internetin välityksellä, jotta saadaan uudet salauskoodit, jotka suojaavat elokuvateollisuutta piratismilta. Lisäksi alkuperäiset ohjelmat ja ohjaimet eivät välttämättä tunnista uusia interaktiivisia ominaisuuksia. Joissain Blu-ray-elokuvissa on Blu-ray-laajennusominaisuus BD Profile 1.1, joka saattaa estää elokuvan toistamisen tai elokuvan valikkojen käyttämisen QuickPlay- tai MediaSmart-ohjelmissa.
huomautus:
Käyttämäsi toisto-ohjelman päivityksen saaminen voi kestää useita viikkoja. Uusi päivitys on kehitettävä ja tuotava markkinoille, ennen kuin joitakin hiljattain julkaistuja elokuvia voidaan toistaa.

QuickPlay-päivitys

Voit ratkaista optisen Blu-ray-levyaseman toisto-ongelmat päivittämällä versioon 3.7 tai uudempaan QuickPlay-ohjelman päivitystoiminnolla seuraavasti.
  1. Kun QuickPlay on käytössä, avaa Updates and Enhancements (Päivitykset ja laajennukset) -ikkuna kaksoisnapsauttamalla Update (Päivitä) -kuvaketta.
  2. Kaksoisnapsauta kohtaa Get the latest QuickPlay updates (Hae uusimmat QuickPlay-päivitykset).
  3. Valitse Download now! (Lataa nyt!) ja noudata näytön ohjeita.
Kun uusi versio on asennettu, käynnistä QuickPlay uudelleen ja aseta Blu-ray-levy asemaan.

MediaSmart-päivitys

MediaSmart näyttää ilmoituksen, kun päivitys on saatavilla. Jos päivitystä ei ole saatavilla, ilmoitusta ei näytetä. Voit ratkaista optisen Blu-ray-levyaseman toisto-ongelmat päivittämällä uusimpaan versioon MediaSmart-ohjelman päivitystoiminnolla seuraavasti.
  1. Kun MediaSmart on käytössä ja näyttöön tulee ilmoitus Select the updates which you wish to install (Valitse asennettavat päivitykset), valitse Update your MediaSmart (Päivitä MediaSmart).
    Kuva : MediaSmart-päivitys
    Kuva: MediaSmart-ohjelman päivityskehotus
  2. Jos ohjelma pyytää lopettamaan toiston ennen päivitystä, lopeta toisto, poista levy ja valitse Retry (Yritä uudelleen).
  3. Jos ohjelma pyytää poistamaan olemassa olevan MediaSmart-version, valitse Yes (Kyllä).
Kun uusi versio on asennettu, käynnistä MediaSmart uudelleen ja aseta Blu-ray-levy asemaan. Päivitysilmoitusta ei enää näytetä.

Blu-ray – Usein kysytyt kysymykset (UKK)