HP:n pöytätietokoneet - Langattoman kotiverkon luominen (Windows 7)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 7.
Windows 7 tukee usean tietokoneen liittämistä kotiverkkoon. Verkon luominen voi olla kätevä tapa jakaa tiedostoja kotona. Tässä asiakirjassa on ohjeita langattoman kotiverkon määrittämiseen sekä kansioiden ja tiedostojen jakamiseen verkossa.

Paikallisen verkon ja tiedostojen jakamisen määrittäminen Windows 7 -käyttöjärjestelmässä

Verkon luominen voi olla kätevä tapa jakaa tiedostoja ja tulostimia kodin eri tietokoneiden kesken. Tämän osan ohjeilla voit määrittää kotiverkon langattomia laitteita käyttämällä.
huomautus:
Joidenkin tämän asiakirjan vaiheiden suorittaminen edellyttää kirjautumista Windows 7 -käyttöjärjestelmään järjestelmänvalvojan tunnuksilla. Tavallisesti tämä tili luotiin ensimmäiseksi, kun tietokone käynnistettiin ensimmäisen kerran.

Vaihe 1: Ennen langattoman kotiverkon määrittämisen aloittamista Windows 7 -käyttöjärjestelmässä

Varmista, että seuraavat laitteet ovat käytettävissä. Laajenna tiedot napsauttamalla otsikkoa tai oheista plusmerkkiä (+).
Suorita seuraavat vaiheet ennen tämän asiakirjan muita vaiheita:
  • Katkaise internetyhteys. Jos käytössä on DSL- tai kaapelimodeemi, irrota se.
  • Poista palomuuriohjelmistot käytöstä. Palomuuriohjelmisto voi häiritä verkon asennusta ja se voidaan ottaa uudestaan käyttöön kun verkko on asennettu.

Vaihe 2: Verkkolaitteiden määrittäminen ja liittäminen langattomaan kotiverkkoon

Asenna ja käynnistä langaton verkkoreititin tai muu verkkolaite.

Vaihe 3: Windows 7:n ohjatun verkon asennustoiminnon suorittaminen

Käytä apuna Windows 7 -käyttöjärjestelmän ohjattua verkon asennusta, kun lisäät tietokoneita ja laitteita langattomaan verkkoon.

Vaihe 4: Yhteyden muodostaminen langattomaan kotiverkkoon Windows 7 -käyttöjärjestelmässä

Noudata käyttämäsi tietokoneen tyypin mukaan seuraavia ohjeita ja yhdistä kaikki tietokoneet langattomaan verkkoon.

Vaihe 5: Verkon etsimisen ja tiedostojen ja tulostimen jakamisen ottaminen käyttöön kaikissa tietokoneissa (Windows 7)

Ota käyttöön Verkon etsiminen ja tiedostojen jakaminen kaikissa tietokoneissa, joita haluat käyttää verkossa.

Vaihe 6: Asemien, kansioiden ja tiedostojen jakaminen langattomassa verkossa (Windows 7)

Aseta tiedostojen ja muiden kuin julkisten kansioiden jakamisasetukset siinä tietokoneessa, josta ne jaetaan.

Vaihe 7: Langattoman verkon testaaminen Windows 7 -käyttöjärjestelmässä

Tarkista verkkoyhteys selaamalla jaettuja kansioita kullakin verkon tietokoneella Windows 7 -verkkoikkunassa.

Vaihe 8: Internet-yhteyden ja palomuurin ottaminen käyttöön langatonta verkkoa varten

Kun olet tarkistanut, että tiedostojen siirto onnistuu kotiverkossasi, ota Internet-yhteydet käyttöön tietokoneissa, joissa on Internet-yhteys.
  varoitus:
Varmista, että kaikki Internetissä olevat tietokoneet on suojattu tietoturvauhilta. Kunkin tietokoneen Internet-yhteyden on oltava vähintään suojattu palomuurilla, ja Windowsiin on päivitettävä uusimmat tärkeät päivitykset Microsoftin Windows Update -palvelusta. Jos hyökkääjä pääsee yhteen tietokoneeseen, ongelma voi levitä nopeasti koko verkkoon.