HP:n pöytätietokoneet - Tietokone käynnistyy odottamatta uudelleen (Windows 7)

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-tietokoneita, joissa on Windows 7.
Jos Windows 7 käynnistyy yhtäkkiä ilman erillistä varoitusta tai jos se käynnistyy uudelleen, kun yrität sammuttaa sitä, syy saattaa olla jokin seuraavista. Windows voidaan asettaa käynnistymään automaattisesti uudelleen tietyissä järjestelmän virhetilanteissa. Tämä Windows 7 -käyttöjärjestelmän ominaisuus voidaan ottaa pois käytöstä. Myös BIOS-päivitys voi ratkaista ongelman. Tämän asiakirjan ohjeiden avulla voit ratkaista tietokoneen odottamattomasta uudelleenkäynnistyksestä aiheutuvia ongelmia.
huomautus:
Artikkelissa kuvattujen ohjeiden lisäksi tietokoneen odottamattomaan uudelleenkäynnistykseen liittyviä ongelmia voidaan ratkaista päivittämällä näytönohjaimet.

Windows käynnistyy uudelleen ilman näkyvää syytä

Jos tietokone käynnistyy odottamatta uudelleen, noudata tässä osassa annettuja ohjeita, kunnes ongelma ratkeaa.

Vaihe 1: Automaattisen uudelleenkäynnistyksen poistaminen käytöstä virheilmoitusten tarkastelua varten

Monet laitteiston ohjaintiedoston ja käyttöjärjestelmän virheet voivat aiheuttaa virheilmoituksen näkymisen tietokoneen näytössä ennen toiminnon lopettamista tai tietokoneen sammuttamista. Virhe saattaa lopettaa tietokoneen toiminnan, mutta virheilmoitusta ei näy, jos automaattinen uudelleenkäynnistys on käytössä. Tietokone näyttää virheilmoitukset, kun poistat tämän asetuksen käytöstä.
Voit estää tietokonetta käynnistymästä uudelleen poistamalla automaattisen uudelleenkäynnistyksen käytöstä yhdellä seuraavista tavoista. Seuraa asianmukaisen osan vaiheita.

Vaihe 2: Laitteistovikojen tarkistaminen

Laitteisto-ongelmat voivat aiheuttaa tietokoneen odottamattoman käynnistymisen uudelleen. Lisätietoa laitteisto-ongelmista on kohdassa Laitteisto-ongelmien testaus.
huomautus:
Laitteistovikojen syy on yleensä tietokoneen sisäosien liiallinen kuumeneminen. Ajan myötä kertynyt pöly voi tukkia jäähdytinalueet ja nostaa lämpötilaa kotelon sisällä. Lisätietoja aiheesta on kohdassa Reducing Heat Inside the PC (Notebook PCs) tai Reducing Heat Inside the PC (Desktop PCs).

Vaihe 3: BIOS-ohjelman päivittäminen

BIOS-päivitys voi ratkaista ongelman, jossa tietokone sammuu odottamatta. Käytä HP:n tukitoimintoa tai tarkista BIOS-päivitykset HP:n sivustosta noudattamalla seuraavien osioiden ohjeita.

Vaihe 4: Järjestelmän palauttaminen

Jos ongelma ilmeni äskettäin, tietokoneen palauttaminen ongelman alkua edeltävään vaiheeseen voi ratkaista ongelman. Lisätietoja järjestelmän palauttamisesta on kohdassa Microsoftin järjestelmän palauttamisen käyttäminen (Windows 7).

Vaihe 5: Tietokoneen palauttaminen

Jos ongelma ei ratkennut vianmäärityksen avulla, palauta tietokoneen kaikki ohjelmistot alkuperäisten tehdasasetusten mukaiseen tilaan suorittamalla HP:n Järjestelmän palauttaminen. Lisätietoja on kohdassa HP:n järjestelmän palauttaminen (Windows 7)..

Windows käynnistyy uudelleen Windows Update -päivityksen jälkeen

Tietokone saattaa käynnistyä uudelleen Microsoft Windows Update -päivityksen tai automaattisen päivityksen jälkeen.
Jos tietokone käynnistyy automaattisesti uudelleen Windows Update -päivityksen jälkeen, toimi seuraavasti.

Vaihe 1: Viimeisimmän Windows Update -päivityksen asennuksen poistaminen

Voit poistaa viimeisimmän Windows Update -päivityksen asennuksen noudattamalla seuraavia ohjeita.
  1. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Ohjauspaneeli.
  2. Valitse Ohjelmat-kohdassa Poista asennettu ohjelma.
    Muuta sovellusta tai poista se -ikkuna avautuu.
    Muuta sovellusta tai poista se -ikkuna ja vaihtoehto Näytä asennetut päivitykset
  3. Valitse Näytä asennetut päivitykset.
    Asennetut päivitykset -ikkuna
  4. Voit etsiä viimeksi asennetun päivityksen Asennuspäivämäärä-sarakkeen avulla.
  5. Napsauta poistettavan asennuksen nimeä ja napsauta sitten ohjelmaluettelon ylälaidassa olevaa vaihtoehtoa Poista asennus.
  6. Lue kaikki päivityksen poistamisen aikana mahdollisesti näyttöön tulevat ilmoitukset ja toimi niiden edellyttämällä tavalla.
  7. Jos ongelma ratkesi, siirry seuraavaan vaiheeseen, jotta voit estää saman päivityksen asentumisen uudelleen tietokoneeseesi.
    Jos ongelma ei ratkennut, toista nämä vaiheet myös vanhempien päivitysten kohdalla, kunnes ongelma ratkeaa.

Vaihe 2: Windows Update -toiminnon estäminen asentamasta samaa päivitystä uudelleen

Windows Update -toiminto saattaa yrittää asentaa poistamiasi päivityksiä uudelleen. Voit estää Windows Update -toimintoa asentamasta samaa päivitystä uudelleen tietokoneeseen noudattamalla seuraavia ohjeita.
  1. Valitse Käynnistä , valitse Kaikki ohjelmat ja valitse sitten Windows Update.
    Kuva Windows Update -ikkunasta, jossa Asenna päivitykset -kohta on korostettuna
  2. Napsauta saatavilla olevia tärkeitä tai valinnaisia päivityksiä.
  3. Jos poistamasi päivitys näkyy seuraavassa ikkunassa, napsauta sen nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse vaihtoehto Piilota päivitys.
    Päivitys on nyt piilotettu, eikä sitä asenneta. Jos haluat asentaa piilotettuja päivityksiä myöhemmin, avaa Windows Update -toiminto ja valitse vaihtoehto Palauta piilotetut päivitykset.