HP-tulostimet - Tulostaminen Apple AirPrint -sovelluksella (iOS)

Tämä asiakirja koskee HP:n AirPrint-yhteensopivia tulostimia ja Applen iPhone-, iPad- ja iPod touch -laitteita.
Apple AirPrint on sisäänrakennettu langaton tulostusratkaisu Apple-mobiililaitteille. Voit tulostaa useimmista iOS-sovelluksista, joissa on tulostusominaisuus.
Useimmat vuonna 2010 tai sen jälkeen julkaistut HP-tulostimet tukevat AirPrint-sovellusta. Luettelo tuetuista tulostimista on kohdassa Apple Support - About AirPrint (Apple-tuki – Tietoja AirPrint-sovelluksesta.

Vaihe 1: Verkkoyhteyden määrittäminen

Yhdistä tulostin ja Apple-laite langattomaan verkkoon AirPrint-sovelluksen käyttöä varten.
  1. Varmista, että Apple-laitteesi Wi-Fi-yhteys on käytössä ja että paikallisen Wi-Fi-verkon nimen vieressä on valintamerkki. Jos yhteys on luotu eri verkkoon, liity omaan verkkoosi valitsemalla sen nimi.
    Jos et tiedä verkon kirjautumistietoja, siirry kohtaan Finding Your Wireless Password (Langattoman verkon salasanan löytäminen), jos et tiedä verkon kirjautumistietoja.
    huomautus:
    Jos paikallinen verkko ei ole käytettävissä tai yhdistät tulostimen tietokoneeseen USB-kaapelin avulla, saat ohjeet Wi-Fi Direct- tai HP Wireless Direct -yhteyden käyttämiseen kohdasta How do I use AirPrint if a Wi-Fi network is not available? (Kuinka käytän AirPrint-sovellusta, jos Wi-Fi-verkko ei ole käytettävissä?).
  2. Tarkista tulostimen verkkoyhteyden tila.
    • Tulostimet, joissa on kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli: Voit tarkistaa verkkoyhteyden tilan valitsemalla langattoman yhteyden kuvakkeen tai avaamalla Verkkoasetukset- tai Asetukset-valikon.
    • Tulostimet, joissa ei ole kosketusnäytöllistä ohjauspaneelia: Paina Langaton- ja Tiedot -painikkeita samanaikaisesti tai paina Langaton- ja Aloita kopiointi mustana -painikkeita samanaikaisesti. Verkkoyhteyden tila tulostuu Langattoman yhteyden testiraporttiin.
  3. Toimi jollakin seuraavista tavoista sen mukaan, mikä yhteyden tila on.
    • Jos tulostin on yhdistetty verkkoon, siirry vaiheeseen, jossa tulostat laitteesta.
    • Jos tulostin ei ole yhdistettynä verkkoon, jatka seuraavaan vaiheeseen.
  4. Yhdistä tulostin verkkoon.
    • Tulostimet, joissa on kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli: Valitse tulostimesta Asetukset-, Verkko- tai Langaton-valikko, valitse Langaton asennustoiminto ja yhdistä tulostin verkkoon ohjeiden mukaisesti.
    • Tulostimet, joissa ei ole kosketusnäytöllistä ohjauspaneelia: Paina yhtä aikaa Langaton- ja Peruuta-painikkeita, kunnes Virtavalo vilkkuu, ja odota, että langattoman yhteyden merkkivalo vilkkuu. Paina Tango-tulostimissa taustapaneelin Langaton-painiketta viiden sekunnin ajan, kunnes Edge-valo välähtää sinisenä.
      Paina kahden tunnin kuluessa reitittimen WPS-painiketta (Wi-Fi Protected Setup), kunnes yhteyden muodostus alkaa. Tulostimen langattoman yhteyden merkkivalo lakkaa vilkkumasta, kun yhteys on muodostettu.

Vaihe 2: Tulostaminen Apple-laitteesta

Tulosta asiakirjoja, valokuvia ja verkkosivuja AirPrintin avulla.
  1. Varmista, että tulostin on käynnissä, mustekasetit on asennettu ja päälokeroon on lisätty tavallista paperia.
  2. Avaa tulostettava kohde ja valitse sitten Jaa-kuvake tai .
  3. Avaa tulostinasetukset valitsemalla Tulosta tai Tulosta-kuvake .
  4. Valitse tulostimesi valitsemalla Valitse tulostin.
  5. Voit muuttaa seuraavia tulostustyöasetuksia. Saatavilla olevat asetukset vaihtelevat tulostussovelluksen, tulostustyön tyypin ja tulostimen mukaan.
    • Paperi: Muuta tarvittaessa paperikoon asetuksia tulostimessa. AirPrint havaitsee automaattisesti tulostimeen lisätyn paperin koon tai tulostimen ohjauspaneelista valitun koon. Jos havaittu koko eroaa lokerossa olevan paperin koosta, näyttöön saattaa tulla virheilmoitus, jossa pyydetään vahvistamaan koko.
    • Kopioiden määrä: Valitse tulostettavien kopioiden määrä.
    • Mustavalkoinen: Valitse tämä tulostaaksesi harmaasävyisenä. Tämä vaihtoehto on näkyvissä vain väritulostimilla.
    • Kaksipuolinen tulostaminen: Tietyissä tiedostotyypeissä voit tulostaa paperin molemmille puolille.
    • Sivualue: Valitse tulostettavat sivut asiakirjasta tai verkkosivusta.
    Tulostinasetukset-näyttö

Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Katso usein kysyttyjen kysymysten luettelo AirPrint-sovelluksella tulostamisesta.