• Palaute

HP Color LaserJet M375/M475 MFP Series Product - Langattoman verkon ongelmien ratkaiseminen

Langattoman yhteyden tarkistusluettelo

• Laitteeseen ja langattomaan reitittimeen on kytketty virta, ja ne saavat virtaa. Varmista myös, että laitteen langaton radio on kytketty päälle.
  • SSID on oikea. Selvitä SSID tulostamalla määrityssivu. Jos et ole varma, onko SSID oikea, suorita langaton asennus uudelleen.
  • Varmista, että suojaustiedot ovat oikein suojatuissa verkoissa. Jos suojaustiedot ovat virheellisiä, suorita langaton asennus uudelleen.
  • Jos langaton verkko toimii, yritä käyttää muita tietokoneita langattomassa verkossa. Jos verkossa on Internet-yhteys, yritä muodostaa yhteys Internetiin langattomassa verkossa.
  • Salausmenetelmä (AES tai TKIP) on sama laitteessa ja langattomassa käyttöpisteessä (WPA-suojausta käyttävissä verkoissa).
  • Tuote on langattoman verkon kantoalueella. Useimmissa verkoissa laite voi olla enintään 30 metrin päässä langattomasta käyttöpisteestä (langaton reititin).
  • Langattoman signaalin tiellä ei ole esteitä. Poista suuret metalliesineet laitteen ja käyttöpisteen väliltä. Varmista, että pylväitä, seiniä tai metallia tai betonia sisältäviä tukipylväitä ei ole laitteen ja langattoman käyttöpisteen välillä.
  • Laite on kaukana sähkölaitteista, jotka saattavat häiritä langatonta signaalia. Monet laitteet voivat häiritä langatonta signaalia. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi moottorit, langattomat puhelimet, valvontakamerat, muut langattomat verkot ja jotkin Bluetooth-laitteet.
  • Tulostinohjain on asennettu tietokoneeseen.
  • Olet valinnut oikean tulostinportin.
  • Tietokone ja laite ovat yhteydessä samaan langattomaan verkkoon.

Ohjauspaneelin näyttöön tulee seuraava ilmoitus: Tämän laitteen langaton ominaisuus on poistettu käytöstä

1. Valitse Langaton-valikko-painike.
  2. Valitse Langaton käytössä/pois käytöstä -painike ja sen jälkeen Käytössä-painike.

Laite ei tulosta langattoman määrityksen suorittamisen jälkeen

1. Varmista, että laitteeseen on kytketty virta ja että laite on valmiustilassa.
  2. Varmista, että laite on yhteydessä oikeaan langattomaan verkkoon.
  3. Varmista, että langaton verkko toimii oikein.
    1. Avaa Verkkoasetukset-valikko ja avaa sitten Langaton-valikko.
    2. Testaa langaton verkko valitsemalla Tee verkkotesti. Laite tulostaa tulosraportin.
  4. Varmista, että oikea portti ja laite on valittu.
    1. Napsauta tämän laitteen nimeä hiiren kakkospainikkeella tietokoneen tulostinluettelossa, valitse Ominaisuudet ja avaa sitten Portit-välilehti.
    2. Varmista, että kohdan USB-näennäistulostinportti vieressä oleva valintaruutu on valittu.
  5. Varmista, että tietokone toimii oikein. Käynnistä tarvittaessa tietokone uudelleen.

Laite ei tulosta, ja tietokoneeseen on asennettu kolmannen osapuolen palomuuri

1. Päivitä palomuuri uusimmalla valmistajalta saatavissa olevalla ohjelmistopäivityksellä.
  2. Jos ohjelmat pyytävät oikeutta läpäistä palomuuri, kun asennat laitteen tai yrität tulostaa, varmista että sallit ohjelmien suorittamisen.
  3. Poista palomuuri tilapäisesti käytöstä ja asenna langaton laite tietokoneeseen. Ota palomuuri taas käyttöön, kun olet suorittanut langattoman asennuksen loppuun.

Langaton verkko ei toimi langattoman reitittimen tai laitteen siirtämisen jälkeen

Varmista, että reititin tai laite muodostaa yhteyden samaan verkkoon kuin tietokone.
  1. Avaa Raportit-valikko ja tulosta raportti valitsemalla Määritysraportti.
  2. Vertaa määritysraportin SSID:tä tietokoneen tulostinmäärityksen SSID:hen.
  3. Jos SSID:t eivät ole samat, laitteet eivät ole yhteydessä samaan verkkoon. Määritä laitteesi langaton asennus uudelleen.

Langattomaan laitteeseen ei voi yhdistää enempää tietokoneita

1. Varmista, että muut tietokoneet ovat langattoman verkon kantoalueella ja että signaalin tiellä ei ole esteitä. Useimmissa verkoissa langattoman verkon kantoalue yltää 30 metrin päähän langattomasta käyttöpisteestä.
  2. Varmista, että laitteeseen on kytketty virta ja että laite on valmiustilassa.
  3. Poista tietokoneen kolmannen osapuolen palomuurit käytöstä.
  4. Varmista, että langaton verkko toimii oikein.
    1. Avaa laitteen ohjauspaneelista Verkkoasetukset-valikko ja sitten kohta Langaton-valikko.
    2. Testaa langaton verkko valitsemalla Tee verkkotesti. Laite tulostaa tulosraportin.
  5. Varmista, että oikea portti ja laite on valittu.
    1. Napsauta tämän laitteen nimeä hiiren kakkospainikkeella tietokoneen tulostinluettelossa, valitse Ominaisuudet ja avaa sitten Portit-välilehti.
    2. Tarkista, että IP-osoite vastaa Suorita verkkotesti -raportissa olevaa IP-osoitetta valitsemalla Määritä portti -painike.
  6. Varmista, että tietokone toimii oikein. Käynnistä tarvittaessa tietokone uudelleen.

Langattoman laitteen yhteys katkeaa VPN-verkossa

• VPN-verkkoon ja muihin verkkoihin ei voi yleensä muodostaa yhteyttä samanaikaisesti.

Verkko ei näy langattomien verkkojen luettelossa

• Varmista, että langattomaan reitittimeen on kytketty virta ja että se saa virtaa.
  • Verkko saattaa olla piilotettu. Piilotettuun verkkoon voi kuitenkin muodostaa yhteyden.

Langaton verkko ei toimi

1. Varmista, että langaton yhteys on katkennut, yrittämällä liittää muita laitteita verkkoon.
  2. Testaa verkkoyhteys ping-komennon avulla.
    1. Avaa tietokoneessa komentorivikehote. Valitse Windowsissa ensin Käynnistä ja sitten Suorita. Kirjoita riville cmd.
    2. Kirjoita ping ja verkon SSID.
    3. Jos ikkuna näyttää pyynnön ja vastauksen väliset ajat, verkko toimii.
  3. Varmista, että reititin tai laite muodostaa yhteyden samaan verkkoon kuin tietokone.
    1. Avaa Raportit-valikko ja tulosta raportti valitsemalla Määritysraportti.
    2. Vertaa määritysraportin SSID:tä tietokoneen tulostinmäärityksen SSID:hen.
    3. Jos SSID:t eivät ole samat, laitteet eivät ole yhteydessä samaan verkkoon. Määritä laitteesi langaton asennus uudelleen.