HP LaserJet - Faksin vianmäärityksen tarkistuslista

Faksin vianmäärityksen tarkistuslista

• Ratkaisumahdollisuuksia on useita. Aina kun olet kokeillut yhtä ratkaisua, yritä lähettää faksi, jotta näet ratkeaako ongelma.
  • Jotta vianmääritys onnistuisi mahdollisimman hyvin, varmista, että laitteen johto on kytketty suoraan puhelinpistorasiaan. Katkaise yhteys kaikista muista laitteeseen kytketyistä laitteista.
  1. Tarkista, että puhelinjohto on kytketty oikeaan porttiin laitteen takaosassa.
  2. Tarkista puhelinlinja faksitestillä:
    1. Valitse laitteen ohjauspaneelin aloitusnäytössä Asetukset -painike ja kosketa sitten Huolto-valikkoa.
    2. Valitse Faksihuolto-valikko.
    3. Valitse Suorita faksitesti -asetus. Laite tulostaa faksitestiraportin.
      Raportti voi sisältää jonkin seuraavista tuloksista:
      • Onnistui: Raportti sisältää kaikki nykyiset faksiasetukset tarkistamista varten.
      • Virhe: Raportti ilmoittaa virheen luonteen ja antaa ongelman korjaamiseen liittyviä ehdotuksia.
  3. Varmista, että tuotteen laiteohjelmisto on ajan tasalla:
    1. Tulosta asetussivu ohjauspaneelin Raportit-valikosta. Saat siitä laiteohjelmiston päiväkoodin.
    2. Mene osoitteeseen www.hp.com/go/support, napsauta Laiteohjaimet ja ohjelmistot -linkkiä, syötä tuotteen nimi hakukenttään, paina ENTER-näppäintä ja valitse tuote hakutulosten luettelosta.
    3. Valitse käyttöjärjestelmä.
    4. Valitse Laiteohjelmisto-osiossa Laiteohjelmiston päivitysapuohjelma.
      huomautus:
      Varmista, että käytät tulostinmallille tarkoitettua laiteohjelmiston päivitysapuohjelmaa.
    5. Valitse Lataa, valitse Suorita ja valitse sitten Suorita uudelleen.
    6. Kun ohjelma käynnistyy, valitse laite avattavasta valikosta ja napsauta sitten Lähetä laiteohjelmisto -valintaa.
      huomautus:
      Jos haluat tulostaa asetussivun, jonka avulla voit varmistaa asennetun laiteohjelmistoversion ennen tai jälkeen päivityksen, napsauta Tulosta asetussivu -valintaa.
    7. Suorita asennus loppuun seuraamalla näytössä näkyviä ohjeita, ja sulje sitten ohjelma Sulje-painikkeella.
  4. Varmista, että faksimääritykset on tehty laitteen ohjelmiston asennuksen yhteydessä.
    Siirry tietokoneen HP-ohjelmakansioon ja suorita faksin määritysohjelma.
  5. Varmista, että puhelinyhteys tukee analogista faksia.
    • Jos käytössä on ISDN tai digitaalinen PBX, kysy palveluntarjoajalta lisätietoja analogisen faksilinjan määrityksestä.
    • Jos käytössä on VoIP-palvelu, vaihda ohjauspaneelissa Faksin nopeus -asetuksen arvoksi Hidas(V.29). Selvitä, tukeeko palveluntarjoajasi faksien lähettämistä. Tarkista myös suositeltu faksimodeeminopeus. Joidenkin yhtiöiden laitteisiin tarvitaan sovitin.
    • Jos käytössä on DSL-palvelu, varmista, että laitteen puhelinverkkoyhteydessä on suodatin. Ota yhteys DSL-palveluntarjoajaan tai hanki DSL-suodatin, jos sinulla ei ole sellaista. Jos DSL-suodatin on asennettu, kokeile toista suodatinta, sillä suodatin voi olla viallinen.