HP Photosmart 7510 series - Skannauksen vianmääritys ja vihjeitä (Windows)

Vihjeitä skannaukseen
  • Varmista, että alkuperäinen asiakirja on asetettu tulostettava puoli alaspäin lasin oikeaan etukulmaan.
  • Saat parhaan tuloksen puhdistamalla skannerin lasin ja tarkistamalla, ettei siihen ole tarttunut vieraita aineita.
  • Jos skannaat käyttämällä langatonta verkkoa ja tietokoneessa on palomuuri, palomuurin asetuksia täytyy ehkä muuttaa, jotta yhteys tulostimeen onnistuisi. Lisätietoja saat HP Wireless Printing Center -verkkosivustosta:
Skannauksen vianmääritys: Kuvanlaatu
Jos skannauksen laatu ei vastaa odotuksia, varmista, että alkuperäinen on asetettu oikein. Se on asetettava tulostettava puoli alaspäin niin, että asiakirjan kulma on asetettu oikean etukulman mukaisesti. Saat parhaan tuloksen puhdistamalla skannerin lasin ja tarkistamalla, ettei siihen ole tarttunut vieraita aineita.
Ratkaisu: Puhdista lasi.
  1. Katkaise tulostimesta virta, irrota virtajohto ja avaa laitteen kansi.
  2. Puhdista lasi pehmeällä liinalla tai sienellä, joka on kostutettu lasinpuhdistukseen tarkoitetulla puhdistusaineella.
      varoitus:
    Älä käytä lasin puhdistuksessa hankaavia puhdistusaineita, asetonia, bentseeniä tai hiilitetrakloridia. Nämä aineet voivat vahingoittaa lasia. Älä kaada tai suihkuta nesteitä suoraan lasille. Neste voi vuotaa lasin alle ja vahingoittaa tulostinta. Suihkuta tai kostuta liina ennen lasin puhdistamista.
  3. Kuivaa lasi kuivalla, pehmeällä ja nukkaamattomalla kankaalla (esimerkiksi silmälasien puhdistamiseen käytettävällä liinalla), jotta lasiin ei jää tahroja.
  4. Liitä virtajohto ja kytke tulostimeen virta.
Skannauksen vianmääritys: Skannauksen epäonnistuminen
Jos mitään ei tapahdu, kun yrität skannata, yritä korjata ongelma seuraavien ohjeiden avulla. Ratkaisuvaihtoehdot on lueteltu järjestyksessä niin, että todennäköisin ratkaisu on ensimmäisenä. Jos ensimmäinen vaihtoehto ei ratkaise ongelmaa, kokeile muita vaihtoehtoja järjestyksessä, kunnes ongelma ratkeaa.
Ratkaisu 1: Jos skannaaminen tapahtuu langattoman verkon avulla, ota käyttöön Skannaa tietokoneeseen -toiminto
  1. Jos yrität skannata tulostimen etupaneelin avulla, Skannaa tietokoneeseen -toiminto on ehkä otettava käyttöön. Tarkista, näkyykö tulostimen etupaneelissa seuraavaa virheviestiä: Tietokonetta ei löydetty. Varmista, että tulostusohjelmisto on asennettu tietokoneeseen ja että Skannaa tietokoneeseen -vaihtoehto on käytössä tulostinohjelmiston kautta.
      huomautus:
    Skannaa tietokoneeseen -toiminto otetaan oletusarvoisesti käyttöön asennuksen aikana, mutta sen valinta on saatettu poistaa asennuksen aikana tai se on saatettu poistaa käytöstä HP-ohjelmistosta.
  2. Kaksoisnapsauta tietokoneen työpöydällä olevaa tulostimen kuvaketta.
  3. Valitse Skanneritoiminnot ja valitse sitten Hallitse tietokoneelle skannausta.
  4. Jos Skannaus tietokoneeseen -toiminto on poistettu käytöstä, valitse Ota käyttöön.
      huomautus:
    Jos haluat ottaa Skannaa tietokoneeseen -toiminnon pysyvästi käyttöön, lisää valinta Käynnistä Skannaus tietokoneeseen automaattisesti, kun kirjaudun Windowsiin -valintaruutuun.
  5. Skannaa uudelleen.
  6. Jos tulostimen liittäminen langattomaan verkkoon ei edelleenkään onnistu, katso lisää vianmääritysohjeita HP:n langattoman tulostuksen tukisivustosta:
Ratkaisu 2: Odota, kunnes tulostin on suorittanut muut tehtävät loppuun
  1. Tarkista virtapainikkeen valo. Jos se vilkkuu, tulostin on varattu.
    Jos tulostin tekee toista toimintoa, kuten tulostusta tai kopiointia, skannaustyötä lykätään, kunnes tulostin on saanut nykyisen työn valmiiksi.
  2. Odota, että nykyinen työ on valmis ja virtapainikkeen valo ei enää vilku.
  3. Skannaa uudelleen.
Ratkaisu 3: Käynnistä ohjelma uudelleen
  1. Sulje skannausta suorittava ohjelma ja käynnistä se uudelleen.
  2. Skannaa uudelleen.
Ratkaisu 4: Sulje kaikki avoinna olevat ohjelmat
  1. Sulje avoinna olevat ohjelmat.
      huomautus:
    Sulje myös taustalla suoritettavat ohjelmat, kuten näytönsäästäjät ja virustarkistusohjelmat. Jos suljet virusohjelman, muista käynnistää se uudelleen skannauksen jälkeen.
  2. Skannaa uudelleen.
Ratkaisu 5: Tarkista tulostimen virtaliitännät ja palauta tulostin alkutilaan
  1. Varmista, että virtajohto on tiukasti kiinni sekä tulostimessa että virtalähteessä, jos sellainen toimitettiin tulostimen mukana.
      Kuva : Kuva - Tarkista virtajohdon liitännät
    1. 1 Tulostimen virran liittäminen
    2. 2 Virtajohto ja virtalähde (joissakin tulostimissa)
    3. 3 Liittäminen sähköpistorasiaan
  2. Katso tulostimen virtapainiketta. Jos valo ei pala, tulostimeen ei ole kytketty virtaa. Käynnistä tulostin painamalla virtapainiketta.
      huomautus:
    Jos tulostin ei saa sähkövirtaa, liitä tulostin toiseen pistorasiaan.
  3. Kun tulostimeen on kytketty virta, irrota virtajohto tulostimen takaosasta.
  4. Irrota virtajohto pistorasiasta.
  5. Odota vähintään 15 sekuntia.
  6. Liitä virtajohto takaisin pistorasiaan.
  7. Kytke virtajohto uudelleen tulostimen takaosaan.
  8. Jos tulostimen virta ei kytkeydy päälle automaattisesti, kytke virta painamalla virtapainiketta.
  9. Skannaa uudelleen.
Ratkaisu 6: Käynnistä tietokone uudelleen
  1. Sulje kaikki ohjelmat ja käynnistä tietokone uudelleen.
  2. Skannaa uudelleen.
Ratkaisu 7: Jos käytössä on USB-yhteys, irrota USB-kaapeli ja liitä se sitten uudelleen
  1. Irrota USB-kaapeli tulostimesta ja tietokoneesta.
  2. Odota 5–10 sekuntia.
  3. Liitä USB-kaapeli tulostimeen ja tietokoneeseen uudelleen.
    Kuva : Kuva – Tarkista USB-kaapeli.
      huomautus:
    Pitkä USB-kaapeli saattaa huonontaa suorituskykyä. Varmista, että kaapeli on alle 3 metriä pitkä.
    Varmista myös, että et ole vahingossa kytkenyt USB-kaapelia lähiverkkoporttiin. Lähiverkkoportti on melkein samanlainen kuin USB-portti, ja USB-liitin sopii lähiverkkoporttiin.
  4. Skannaa uudelleen.
Ratkaisu 8: Jos käytössä on USB-yhteys, kokeile liittää USB-kaapeli tietokoneen toiseen USB-porttiin
  1. Jos tietokoneeseen on liitetty muita USB-laitteita, irrota muut laitteet paitsi näppäimistö ja hiiri.
  2. Jos USB-kaapeli on liitetty suoraan tietokoneeseen, kokeile sen liittämistä tietokoneen toiseen USB-porttiin.
  3. Skannaa uudelleen.
Ratkaisu 9: Jos käytössä on USB-keskitin, varmista, että keskitin toimii oikein
  1. Irrota USB-kaapeli keskittimestä, kytke kaapeli uudelleen ja yritä sitten käyttää tulostinta.
  2. Katkaise keskittimen virta ja käynnistä se sitten uudelleen.
  3. Irrota USB-kaapeli keskittimestä ja kytke sitten kaapeli suoraan tietokoneeseen.
  4. Skannaa uudelleen.
Ratkaisu 10: Poista HP-ohjelmisto ja asenna se uudelleen
  1. Napsauta tehtäväpalkin kohtaa Käynnistä > Ohjelmat > HP > HP Photosmart 7510 series > Poista asennus.
  2. Kun näyttöön tulee viesti, joka kehottaa käynnistämään tietokoneen uudelleen, valitse Käynnistä myöhemmin uudelleen napsauttamalla tätä.
  3. Irrota tulostin tietokoneesta ja käynnistä tietokone sitten uudelleen.
      huomautus:
    Jos käytössä on USB-yhteys, tulostin on irrotettava tietokoneesta ennen tietokoneen käynnistämistä uudelleen. Älä kytke tulostinta tietokoneeseen, ennen kuin tietokone kehottaa tekemään niin uudelleenasennuksen aikana.
  4. Aseta tulostimen mukana toimitettu CD-levy tietokoneen CD-asemaan ja käynnistä asennusohjelma.
      huomautus:
    Jos asennusohjelma ei tule näyttöön, etsi setup.exe-tiedosto CD-levyltä ja kaksoisnapsauta sitä.
  5. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja tulostimen mukana tulleita asennusohjeita.
  6. Skannaa uudelleen.
Ratkaisu 11: Ota yhteyttä HP-tukeen
  1. Jos näistä ohjeista ei ole apua, HP:llä on useita ohjattuja tukivaihtoehtoja tuotetta varten.
    Nopeuta tukipuhelua pitämällä seuraavat tiedot käden ulottuvilla:
    • Tuotenimi (HP Photosmart 7510 series)
    • Mallinumero (sijaitsee kasetin kannen sisällä)
      Kuva : Kuva – Etsi mallinumero
    • Laitteen sarjanumero (kymmennumeroinen koodi)
      Sarjanumero sijaitsee tarrassa, joka löytyy laitteen pohjasta tai takaa. Sarjanumero on tarrassa oleva kymmennumeroinen koodi. Siinä on numeroita ja kirjaimia, mutta ei välilyöntejä.
  2. Napsauttamalla alla olevaa linkkiä pääset tulostimen tukisivulle.
    Saat tietoja yhteydenotosta tekniseen tukeen valitsemalla maan tai alueen, jos sinua pyydetään tekemään niin, ja napsauttamalla sitten Yhteystiedot-linkkiä.
  3. HP:n tukifoorumien kautta voit olla yhteydessä muihin HP-käyttäjiin. Saat laitetta koskevia tietoja, vinkkejä ja vastauksia kysymyksiin. Siirry foorumeihin seuraavan linkin kautta. (HP:n tukifoorumit eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla kielillä.)