HP Photosmart 7510 series - Tulostimen asentamisen palomuuri- tai virussuojaukseen liittyvä vianmääritys

Tulostimen asentamisen palomuuri- tai virussuojaukseen liittyvä vianmääritys

Seuraavien ohjeiden avulla voidaan ratkaista suurin osa palomuuri- ja virustentorjuntaohjelmistoihin liittyvistä ongelmista. Tarkempia tietoja tietyistä ohjelmistoasetuksista saat ottamalla yhteyttä ohjelmiston valmistajaan.
Palomuureihin ja virustentorjuntaan liittyvät parhaat käytännöt
  • Pidä tietoturvaohjelmistot ajan tasalla. Monet tietoturvaohjelmistojen myyjät tarjoavat päivityksiä, jotka korjaavat tiedossa olevia ongelmia ja tarjoavat ajankohtaista suojausta uusia tietoturvauhkia vastaan.
  • Jos palomuurin tai virustentorjuntaohjelmiston asetusten taso on Korkea, Normaali tai Alhainen, käytä Normaali-asetusta silloin, kun tietokone on yhteydessä verkkoon.
  • Jos olet muuttanut palomuuri- tai virustentorjunta-asetuksia, palaa takaisin oletusasetuksiin.
  • Jos ohjelmistossa on luotettu vyöhyke -asetus, käytä sitä, kun tietokone on liitetty verkkoon.
  • Jos ohjelmistossa on Älä näytä varoitusviestejä -asetus, varmista, ettei se ole käytössä. Kun asennat HP:n ohjelmiston ja käytät tulostinta, näyttöön saattaa tulla palomuurin tai virustentorjuntaohjelmiston tulostinohjelmistoa koskevia varoitusviestejä, joissa on vaihtoehdot Salli, Hyväksy tai Pura esto. Sinun on sallittava kaikki HP-ohjelmistot, jotka aiheuttavat varoituksen. Jos varoitussanomassa on kohta Muista valinta tai Luo sääntö, muista valita kyseinen asetus. Näin palomuuri tai virustentorjuntaohjelmisto oppii, mitkä kotiverkon yhteydet ovat luotettavia.
  • Älä pidä tietokoneessa käytössä useampaa kuin yhtä palomuuria samanaikaisesti. Älä esimerkiksi käytä samanaikaisesti sekä Windowsin palomuuria että jonkin kolmannen osapuolen palomuuria. Useamman kuin yhden palomuurin käyttäminen samanaikaisesti ei tee tietokoneesta turvallisempaa, vaan siitä voi aiheutua ongelmia.
  • Jos tietyt toiminnot (kuten skannaus ja tulostus) eivät toimi HP-ohjelmiston asentamisen jälkeen, katkaise tulostimen ja tietokoneen virta ja käynnistä laitteet sitten uudelleen. Kokeile sitten käyttää tulostinta uudelleen.
huomautus:
Lisätietoja on HP:n langattoman tulostuksen tukisivustossa:
Jos HP:n tulostimen asentaminen ei onnistu, käynnistyspalvelut ja/tai palomuuri kannattaa poistaa väliaikaisesti käytöstä. Windows suorittaa käynnistyksen aikana useita ohjelmia ja prosesseja. Nämä ohjelmat ja palomuuri saattavat estää HP:n ohjelmiston asennuksen tai tulostimen liittämisen verkkoon. Seuraavissa ohjeissa on kuvattu, miten nämä ohjelmat ja prosessit poistetaan käytöstä tulostimen asennuksen ajaksi.
Vaihe 1: Poista käytöstä käynnistyksen aikaiset palvelut
  1. Lisää tämä sivu kirjanmerkkeihin, jotta voit palata sivulle tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen myöhemmässä vaiheessa.
    huomautus:
    Voit lisätä sivun kirjanmerkkeihin valitsemalla web-selaimesta Suosikit tai Kirjanmerkit ja valitsemalla sitten Lisää suosikkeihin tai Lisää sivu kirjanmerkkeihin.
    Voit palata sivulle tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen avaamalla web-selaimen, napsauttamalla Suosikit- tai Kirjanmerkit-valikkoa ja valitsemalla sivun nimen. Kun sivu aukeaa, voit lukea nämä ohjeet loppuun selaamalla sivua alaspäin.
  2. Avaa Järjestelmän kokoonpanosovellus -valintaikkuna:
    Windows 7
    1. Napsauta tehtäväpalkissa Windows-kuvaketta.
      Kirjoita Hae ohjelmista ja tiedostoista -valintaikkunaan msconfig ja paina Enter-näppäintä.
    Windows Vista
    1. Napsauta tehtäväpalkista Windows-kuvaketta ja valitse Suorita.
      Kirjoita Suorita-valintaikkunaan msconfig ja valitse sitten OK.
    Windows XP
    1. Valitse tehtäväpalkista Käynnistä ja valitse sitten Suorita.
      Kirjoita Suorita-valintaikkunaan msconfig ja valitse sitten OK.
  3. Tarkista, onko valittu Normaali käynnistys vai Valikoiva käynnistys. Jos Normaali käynnistys on valittu, noudata asianmukaisia ohjeita. Jos Valikoiva käynnistys on valittu, noudata siihen liittyviä ohjeita.
    huomautus:
    Noudata käynnistystyypin mukaisia ohjeita. Noudata vain toisia ohjeita.
    Normaalin käynnistyksen poistaminen käytöstä
    1. Valitse Valikoiva käynnistys ja poista sitten Lataa Käynnistys-kansion kohteet -valintaruudun valinta.
      Napsauta Palvelut-välilehteä ja valitse sitten Piilota kaikki Microsoftin palvelut -valintaruutu näytön alaosasta.
      Valitse Poista kaikki käytöstä.
    Valikoivan käynnistyksen poistaminen käytöstä
    1. Napsauta Käynnistys-välilehteä ja tee luettelo valituista kohteista.
      Luetteloa tarvitaan myöhemmin tietokoneen käynnistysasetusten palauttamiseen.
      Napsauta Yleiset-välilehteä ja poista sitten Lataa Käynnistys-kansion kohteet -valintaruudun valinta.
      Napsauta Palvelut-välilehteä ja valitse sitten Piilota kaikki Microsoftin palvelut -valintaruutu näytön alaosasta.
      Tee luettelo valituista kohteista.
      Luetteloa tarvitaan myöhemmin tietokoneen käynnistysasetusten palauttamiseen.
      Valitse Poista kaikki käytöstä.
  4. Valitse Käytä ja sitten OK.
    Näyttöön tulee uusi ikkuna. Jatka valitsemalla Käynnistä uudelleen.
  5. Kun tietokone käynnistetään uudelleen, näyttöön tulee Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkuna. Valitse Älä näytä tätä sanomaa... -valintaruutu ja valitse sitten OK.
Vaihe 2: Poista käytöstä tietokoneen palomuuri- tai virustentorjuntaohjelmisto tai määritä ne uudelleen
  1. Napsauta tehtäväpalkin (tietokoneen päivämäärä- ja aikatietojen vieressä) palomuurikuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Pysäytä tai Poista käytöstä.
    Jos pysäytysvaihtoehto ei ole käytettävissä, avaa palomuuriohjelmisto ja pysäytä ohjelmisto tai poista se käytöstä. Palomuurikuvake saattaa muuttua ja osoittaa, että ohjelmisto on poistettu käytöstä.
  2. Käynnistä tietokone uudelleen.
  3. Kokeile tulostinta uudelleen.
  4. Jos tulostin toimii palomuurin ollessa pois käytöstä, palomuuri pitää määrittää siten, että se sallii yhteyden tulostimen kanssa. Lisätietoja on HP:n langattoman tulostuksen tukisivustossa:
Vaihe 3: HP-ohjelmiston asentaminen uudelleen
  1. On suositeltavaa ladata tuotteen ohjelmiston uusin versio HP:n web-sivustosta:
    1. Kirjoita hakukenttään tulostimen nimi (esimerkiksi HP Photosmart 7510 series).
      Kun valitset käytössä olevan Windows-version, näyttöön tulevat vaihtoehdot lataamista ja CD-levyn tilaamista varten.
  2. Asenna HP-ohjelmisto uudelleen suorittamalla asennusohjelman uusi, aiemmin ladattu versio tai asettamalla tulostimen mukana toimitettu CD-levy uudelleen CD-asemaan.
  3. Hyväksy tai salli ohjelmiston asennuksen aikana näyttöön avautuvat ponnahdusviestit.
    huomautus:
    Jos liität tulostimen sen IP-osoitteen avulla ja IP-osoite muuttuu, uusi IP-osoite on päivitettävä HP:n ohjelmistoon IP-osoitteen päivitysapuohjelman avulla. (Tämä voi olla syynä, jos langaton tulostaminen toimi alkuperäisen asennuksen jälkeen, mutta ei toimi enää.) Avaa apuohjelma valitsemalla Käynnistä > Ohjelmat > HP > HP Photosmart 7510 series > Päivitä IP-osoite.
Vaihe 4: Ota käyttöön käynnistyksen aikaiset palvelut
  1. Avaa Järjestelmän kokoonpanosovellus -valintaikkuna:
    Windows 7
    1. Napsauta tehtäväpalkissa Windows-kuvaketta.
      Kirjoita Hae ohjelmista ja tiedostoista -valintaikkunaan msconfig ja paina Enter-näppäintä.
    Windows Vista
    1. Napsauta tehtäväpalkista Windows-kuvaketta ja valitse Suorita.
      Kirjoita Suorita-valintaikkunaan msconfig ja valitse sitten OK.
    Windows XP
    1. Valitse tehtäväpalkista Käynnistä ja valitse sitten Suorita.
      Kirjoita Suorita-valintaikkunaan msconfig ja valitse sitten OK.
  2. Jos Normaali käynnistys on poistettu käytöstä, noudata asianmukaisia ohjeita. Jos Valikoiva käynnistys on poistettu käytöstä, noudata asianmukaisia ohjeita.
    huomautus:
    Noudata käynnistystyypin mukaisia ohjeita. Noudata vain toisia ohjeita.
    Normaalin käynnistyksen ottaminen käyttöön
    1. Valitse Normaali käynnistys.
    Valikoivan käynnistyksen ottaminen käyttöön
    1. Napsauta Käynnistys-välilehteä ja valitse sitten vaiheessa A tehdyn luettelon kohdat.
      Napsauta Palvelut-välilehteä ja valitse sitten Piilota kaikki Microsoftin palvelut -valintaruutu näytön alaosasta.
      Napsauta Palvelut-välilehteä ja valitse vaiheessa A tehdyn luettelon kohdat.
  3. Valitse Käytä ja sitten OK.
    Näyttöön tulee uusi ikkuna. Jatka valitsemalla Käynnistä uudelleen.
  4. Jos poistit palomuurin tai virustentorjuntaohjelmiston käytöstä, ota ne uudelleen käyttöön noudattamalla seuraavia ohjeita.
Vaihe 5: Ota käyttöön tietokoneen palomuuri- tai virustentorjuntaohjelmisto
  1. Napsauta tehtäväpalkin (tietokoneen päivämäärä- ja aikatietojen vieressä) palomuurikuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Käynnistä tai Ota käyttöön.
    Jos käynnistysvaihtoehto ei ole käytettävissä, avaa palomuuriohjelmisto ja käynnistä ohjelmisto tai ota se käyttöön. Palomuurikuvake saattaa muuttua ja osoittaa, että ohjelmisto on käytössä.
    huomautus:
    Jos tulostin toimii palomuurin ollessa pois käytöstä, se lopettaa toiminnan kun otat sen jälleen käyttöön ellet määritä palomuuria sallimaan yhteyttä tulostimeen. Lisätietoja on HP:n langattoman tulostuksen tukisivustossa:
Lisätietoja
Hewlett-Packard tarjoaa monenlaisia tukivaihtoehtoja tulostimen käytön avuksi tai ongelmien ratkaisemista varten.
  • HP:n tukisivusto: Tukea ja vianmääritystietoja eri laitteille on saatavissa täältä. Sivusto on myös paras lähde, kun halutaan uusimpia laitetietoja. Voit tarkastella yhteystietoja ja ohjattuja tukivaihtoehtoja valitsemalla Ota yhteyttä.
    Valitse pyydettäessä maa tai alue. Valitse tuki- ja vianmääritysvaihtoehto, ja kirjoita sitten laitteen nimi ja numero sivulla olevaan kenttään.
  • HP:n tukifoorumit: Ole yhteydessä muihin HP-käyttäjiin. Saat laitettasi koskevia tietoja, vinkkejä ja vastauksia kysymyksiin.
  • HP:n langattoman tulostuksen tukisivusto: Lisätietoja langattomasta tulostamisesta sekä ohjeita langattoman tulostuksen ongelmiin ja verkon asentamiseen ja määrittämiseen.
  • Verkon diagnostiikkatyökalu: Jos tulostimen yhdistäminen verkkoon ei onnistu, voit ladata HP:n tulostuksen verkon diagnostiikkatyökalun, joka selvittää vian lähteen automaattisesti.
huomautus:
Jotkin tukivaihtoehdot eivät välttämättä ole saatavilla kaikille tuotteille, kaikissa maissa tai kaikilla kielillä.