HP:n kannettavien tietokoneiden akkukorvausohjelmaa laajennettu 26.5.2011

Ohjelman pääkohtia
Tämä ohjelma korjaa tiettyihin, joissakin HP:n kannettavissa tietokoneissa käytettäviin akkuihin liittyvän ongelman.
  • Tämä HP:n suorittama markkinoiltaveto on maailmanlaajuinen.
  • HP:n asiakkaat ovat oikeutettuja yhteen korvaavaan akkuun veloituksetta jokaista ehdot täyttävää akkua kohden.
  • Lue lisätietoja vierailemalla HP:n kannettavien tietokoneiden akkukorvausohjelman verkkosivustolla osoitteessa http://www.hp.com/support/BatteryReplacement.
HP laajensi 26.5.2011 maailmanlaajuista ja vapaaehtoista markkinoiltaveto- ja korvausohjelmaa yhteistyössä valtion eri virastojen kanssa lisäämällä 14.5.2009 julkaistuun ja 19.5.2010 laajennettuun korvausohjelmaan akkuja. Yksi kaupallinen tuotemallisarja lisättiin sellaisten tuotteiden luetteloon, jotka on saatettu myydä viallisilla akuilla varustettuina. HP:n asiakkaat, joita tämä ohjelma koskee, voivat saada veloituksetta korvaavan akun jokaista varmistettua, markkinoilta vedettyä akkua vastaan.
HP ja akkuvalmistajat uskovat, että tietyt akut, joita toimitettiin kannettavien tietokoneiden mukana heinäkuun 2007 ja heinäkuun 2008 välisenä aikana, voivat mahdollisesti asettaa asiakkaiden turvallisuuden vaaraan. Nämä akut voivat ylikuumentua ja siten aiheuttaa tulipalo- ja palovammavaaran. Näiden akkujen mahdollisista turvallisuusvaaroista johtuen on äärimmäisen tärkeää, että ne vahvistetaan ohjelman verkkosivustolla.
Tärkeää: Uusia akkuja lisättiin ohjelmaan 26.5.2011. Ole hyvä ja vahvista akkusi uudelleen, jos tuotteesi esiintyy seuraavassa taulukossa, vaikka olisitkin vahvistanut sen jo aiemmin.
Vahvista akkusi vierailemalla HP:n kannettavien tietokoneiden akkukorvausohjelman verkkosivustolla osoitteessa http://www.hp.com/support/BatteryReplacement. Mikäli vahvistus osoittaa akkusi olevan viallinen, HP tarjoaa korvaavan akun veloituksetta.
  huomautus:
Vahvistustoimenpide voi osoittaa, että tämä markkinoiltaveto ei koske akkuasi. Noin 5% ohjelmaan kuuluvista, heinäkuun 2007 ja heinäkuun 2008 välillä myydyistä kannettavista tietokoneista sisälsi viallisia akkuja.
Laajuus
Viallisia akkuja toimitettiin maailmanlaajuisesti seuraavien kannettavien tietokonemallien/-sarjojen mukana:
HP Pavilion
Compaq Presario
HP
HP Compaq
dv2000
dv9000
A900
V3500
G6000
6510b
dv2500
dv9500
C700
V3700
G7000
6515b
dv2700
dv9700
F500
V6000
6520s *
dv6000
dx6000
F700
V6500
6710b
dv6500
dx6500
V3000
V6700
6710s
dv6700
dx6700
6715b
6715s
6720s
* 26.5.2011 lisätty uusi kaupallinen tuotemallisarja
Määritä, vaikuttaako tämä markkinoiltaveto-ohjelma kannettavan tietokoneesi akkuun/akkuihin seuraamalla näitä vaiheita:
  1. Etsi kannettavan tietokoneen tuotenumero tietokoneen pohjassa olevasta huoltotarrasta.
      huomautus:
    Jos kannettavan tietokoneesi malli EI näy yllä olevassa luettelossa, tämä ohjelma ei koske sitä, eikä jäljellä olevien vaiheiden suorittaminen ole tarpeen.
  2. Sammuta kannettavasta tietokoneestasi virta Microsoft Windowsin kautta.
  3. Irrota kannettavaan tietokoneeseen mahdollisesti kytketyt ulkoiset virtalähteet.
  4. Poista akku kannettavasta tietokoneesta. Jos tarvitset apua, tutustu kannettavan tietokoneen mukana toimitettuun käyttöoppaaseen.
Akku voidaan tunnistaa siihen kiinnitetyn viivakooditarran perusteella. Katso seuraavia viallisten akkujen kuvia.
Kuva : Akkuviivakoodit, jotka alkavat merkeillä CT:65000
Akkuviivakoodit, jotka alkavat merkeillä CT:65000
Kuva : Akkuviivakoodit, jotka alkavat merkeillä CT:67059
Akkuviivakoodit, jotka alkavat merkeillä CT:67059
Kuva : Akkuviivakoodit, jotka alkavat merkeillä CT:65033
Akkuviivakoodit, jotka alkavat merkeillä CT:65033
Kuva : Akkuviivakoodit, jotka alkavat merkeillä CT:62940 ja CT:65035
Akkuviivakoodit, jotka alkavat merkeillä CT:62940 ja CT:65035
Kuva : Akkuviivakoodit, jotka alkavat merkeillä CT:67150
Akkuviivakoodit, jotka alkavat merkeillä CT:67150
Viallinen akku voidaan tunnistaa siihen kiinnitetyn viivakooditarran perusteella. Jos viivakooditunnus alkaa merkeillä CT: ja sen jälkeen jollakin seuraavassa taulukossa esitetyllä koodilla, ja jos akku tunnistetaan ohjelmaan kuuluvaksi ohjelman verkkosivustolla osoitteessa http://www.hp.com/support/BatteryReplacement, korvaa se välittömästi uudella verkkosivustolla kuvattua toimintatapaa noudattaen.
  huomautus:
Vialliset akut noudattavat seuraavaa kaavaa. ^-merkin paikalla voi olla numero tai kirjain. Kaikki alla olevien kaavojen mukaisilla viivakoodeilla varustetut akut eivät ole viallisia.
Akkuviivakoodit CT:-merkkien jälkeen
62940^^AXV^^^^
65033^^B7U^^^^
65035^^B7U^^^^
67059^^V8U^^^^
65000^^B5V^^^^
65033^^B7V^^^^
65035^^B7V^^^^
67059^^V8V^^^^
65033^^BGU^^^^
65035^^BGU^^^^
67150^^AXU^^^
65033^^BGV^^^^
65035^^BGV^^^^
67150^^AXV^^^
  huomautus:
Jos akun viivakooditarra ei ala jollakin yllä olevassa taulukossa esitetyllä akkuviivakoodilla, tämä ohjelma ei koske kyseistä kannettavan tietokoneen akkua.
Jos akussa ei ole näkyvillä CT-tarraa, pyydä apua HP:lta.
Ratkaisu
Ongelman luonteesta johtuen HP pyytää asiakkaita keskeyttämään viallisten akkujen käytön välittömästi poistamalla ne kannettavista tietokoneista ja tilaamalla korvaavat akut vahvistuksen jälkeen ohjelman verkkosivustolla.
  huomautus:
Kannettava tietokone toimii verkkovirran avulla ilman kannettavaan tietokoneeseen asennettua akkua.
Korvaavan akun takuu
Korvaavalla akulla on 90 päivän takuu akun vastaanottopäivästä lähtien.