HP Deskjet 3050A (J611) All-in-One series - Tulostaminen ei onnistu

Tulostaminen ei onnistu
Jos tulostaminen ei onnistu, voit ladata HP:n tulostuksen vianmääritysapuohjelman, joka selvittää vian lähteen automaattisesti. Voit ladata ohjelman napsauttamalla asianmukaista linkkiä:
  huomautus:
HP:n tulostuksen vianmääritysapuohjelma ei välttämättä ole saatavilla kaikilla kielillä.
Jos et halua käyttää HP:n tulostuksen vianmääritysapuohjelmaa (tai ongelma ei ratkennut sen avulla), yritä ratkaista ongelma seuraavien ohjeiden avulla. Ratkaisuvaihtoehdot on lueteltu järjestyksessä niin, että todennäköisin ratkaisu on ensimmäisenä. Jos ensimmäinen vaihtoehto ei ratkaise ongelmaa, kokeile muita vaihtoehtoja järjestyksessä, kunnes ongelma ratkeaa.
Ratkaisu 1: Varmista, että tulostimeen on kytketty virta
  1. Katso tulostimen virtapainiketta. Jos valo ei pala, tulostimeen ei ole kytketty virtaa. Varmista, että virtajohto on liitetty tulostimeen ja pistorasiaan. Käynnistä tulostin painamalla virtapainiketta.
  2. Kokeile tulostinta uudelleen.
Ratkaisu 2: Tarkista tulostimen tila (tulostus keskeytetty / onko tulostin offline-tilassa).
  1. Valitse tietokoneen käyttöjärjestelmän mukaan jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    Windows 7
    1. Napsauta tehtäväpalkin Windows-kuvaketta ja valitse sitten Laitteet ja tulostimet.
      Napsauta tulostinkuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Näytä, mitä tulostetaan parhaillaan.
    Windows Vista
    1. Napsauta tehtäväpalkin Windows-kuvaketta, valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet.
      Avaa tulostusjono kaksoisnapsauttamalla tulostimen kuvaketta.
    Windows XP
    1. Valitse tehtäväpalkista Käynnistä, valitse sitten Ohjauspaneeli ja valitse lopuksi Tulostimet ja faksit.
      Avaa tulostusjono kaksoisnapsauttamalla tulostimen kuvaketta.
  2. Varmista, että Tulostin-valikon Keskeytä tulostus- ja Offline-tila-kohdissa ei ole valintamerkkiä.
  3. Jos teit muutoksia asetuksiin, kokeile tulostamista uudelleen.
Ratkaisu 3: Tarkista, että laite on määritetty oletustulostimeksi
  1. Valitse tietokoneen käyttöjärjestelmän mukaan jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    Windows 7
    1. Napsauta tehtäväpalkin Windows-kuvaketta ja valitse sitten Laitteet ja tulostimet.
    Windows Vista
    1. Napsauta tehtäväpalkin Windows-kuvaketta, valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet.
    Windows XP
    1. Valitse tehtäväpalkista Käynnistä, valitse sitten Ohjauspaneeli ja valitse lopuksi Tulostimet ja faksit.
  2. Varmista, että oikea laite on määritetty oletustulostimeksi.
    Oletustulostimen kuvakkeen vieressä on musta tai vihreä ympyrä, jossa on valintamerkki.
  3. Jos väärä laite on määritetty oletustulostimeksi, napsauta oikeaa laitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Määritä oletukseksi.
  4. Kokeile tulostinta uudelleen.
Ratkaisu 4: Varmista, että paperi on lisätty oikein syöttölokeroon
  1. Jatka valitsemalla paperin koko.
    Täysikokoisen paperin lisääminen
    1. Nosta syöttölokeroa.
      Kuva : Nosta syöttölokeroa
      Laske tulostelokero alas ja vedä lokeron jatke ulos.
      Kuva : Laske tulostelokero alas
      Siirrä paperileveyden ohjainta vasemmalle.
      Kuva : Siirrä paperileveyden ohjainta vasemmalle
      Paperin lisääminen
      • Laita paperipino syöttölokeroon niin, että arkkien lyhyt sivu on eteenpäin ja tulostuspuoli ylöspäin.
        Kuva : Paperipinon asettaminen
      • Työnnä paperipino lokeroon niin pitkälle kuin se menee.
      • Siirrä paperileveyden ohjainta oikealle, kunnes se pysähtyy paperin reunaan.
        Kuva : Siirrä paperileveyden ohjainta oikealle
    Pienikokoisen paperin lisääminen
    1. Nosta syöttölokeroa.
      Kuva : Nosta syöttölokeroa
      Laske tulostelokero alas ja vedä lokeron jatke ulos.
      Kuva : Laske tulostelokero alas
      Siirrä paperileveyden ohjainta vasemmalle.
      Kuva : Siirrä paperileveyden ohjainta vasemmalle
      Poista pääsyöttölokerosta kaikki paperit.
      Paperin lisääminen
      • Aseta paperipino lokeroon siten, että pinon lyhyt reuna osoittaa eteenpäin ja arkkien tulostuspuolet ovat ylöspäin.
      • Työnnä paperipino lokeroon niin pitkälle kuin se menee.
          huomautus:
        Jos valokuvapaperin reunassa on rei'itetyt repäisyliuskat, aseta valokuvapaperi niin, että liuskat ovat päällä.
      • Siirrä paperileveyden ohjainta oikealle, kunnes se pysähtyy paperin reunaan.
        Kuva : Siirrä paperileveyden ohjainta oikealle
    Kirjekuorien lisääminen
    1. Nosta syöttölokeroa.
      Kuva : Nosta syöttölokeroa
      Laske tulostelokero alas ja vedä lokeron jatke ulos.
      Kuva : Laske tulostelokero alas
      Siirrä paperileveyden ohjainta vasemmalle.
      Kuva : Siirrä paperileveyden ohjainta vasemmalle
      Poista pääsyöttölokerosta kaikki paperit.
      Kirjekuorien lataaminen:
      • Laita yksi tai useita kirjekuoria syöttölokeron oikeaan reunaan. Tulostuspuolen on oltava ylöspäin. Taitteen on oltava vasemmalla puolella ja osoitettava alaspäin.
      • Työnnä kirjekuoripino lokeroon niin pitkälle alaspäin, kuin se menee.
      • Siirrä paperin leveysohjainta oikealle kirjekuorinippua vasten, kunnes se pysähtyy.
        Kuva : Kirjekuorien lisääminen
  2. Kokeile tulostinta uudelleen.
Ratkaisu 5: Käynnistä taustatulostusohjain uudelleen
  1. Valitse tietokoneen käyttöjärjestelmän mukaan jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    Windows 7
    1. Valitse tehtäväpalkista Windows-kuvake, valitse sitten Ohjauspaneeli, Järjestelmä ja suojaus ja lopuksi Valvontatyökalut.
      Kaksoisnapsauta Järjestelmä-kuvaketta.
      Napsauta hiiren kakkospainikkeella Taustatulostus-kuvaketta ja valitse Ominaisuudet.
      Varmista, että Yleiset-välilehden Käynnistystyyppi-kohdan vieressä oleva Automaattinen-vaihtoehto on valittuna.
      Jos palvelu ei ole vielä käynnissä, valitse Palvelun tila - kohdassa Käynnistä ja valitse sitten OK.
    Windows Vista
    1. Valitse tehtäväpalkista Windows-kuvake, valitse sitten Ohjauspaneeli, Järjestelmä ja ylläpito ja lopuksi Valvontatyökalut.
      Kaksoisnapsauta Järjestelmä-kuvaketta.
      Napsauta hiiren kakkospainikkeella Taustatulostuspalvelu-kuvaketta ja valitse Ominaisuudet.
      Varmista, että Yleiset-välilehden Käynnistystyyppi-kohdan vieressä oleva Automaattinen-vaihtoehto on valittuna.
      Jos palvelu ei ole vielä käynnissä, valitse Palvelun tila - kohdassa Käynnistä ja valitse sitten OK.
    Windows XP
    1. Valitse tehtäväpalkista Käynnistä ja napsauta sitten Oma tietokone-vaihtoehtoa hiiren kakkospainikkeella.
      Valitse Hallitse ja valitse sitten Palvelut ja sovellukset.
      Kaksoisnapsauta ensin Palvelut-kuvaketta ja sitten Taustatulostusohjain-kuvaketta.
      Napsauta Taustatulostusohjain-kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Käynnistä uudelleen.
  2. Odota, kunnes palvelu käynnistyy, ja yritä tulostaa uudelleen.
Ratkaisu 6: Tarkista, täytyykö tulostinohjaimia päivittää
  1. Siirry ohjelmistojen ja ohjainten lataussivulle seuraavan linkin avulla.
    Jos kielesi tukee toimintoa, sivulla on linkki, jota napsauttamalla voit määrittää, ovatko tulostinohjaimesi ajan tasalla.
  2. Jos saatavissa on päivitetty tulostimen ohjain, asenna se noudattamalla ohjeita ja yritä tulostaa uudelleen.
Ratkaisu 7: Käynnistä tietokone uudelleen
  1. Lisää sivulle kirjanmerkki, jotta voit palata sille tarvittaessa, ja käynnistä sitten tietokone uudelleen.
  2. Kokeile tulostinta uudelleen.
Ratkaisu 8: Tyhjennä tulostusjono
  1. Valitse tietokoneen käyttöjärjestelmän mukaan jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    Windows 7
    1. Napsauta tehtäväpalkin Windows-kuvaketta ja valitse sitten Laitteet ja tulostimet.
    Windows Vista
    1. Napsauta tehtäväpalkin Windows-kuvaketta, valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet.
    Windows XP
    1. Valitse tehtäväpalkista Käynnistä, valitse sitten Ohjauspaneeli ja valitse lopuksi Tulostimet ja faksit.
  2. Avaa tulostusjono kaksoisnapsauttamalla tulostimen kuvaketta.
  3. Valitse Tulostin-valikosta Peruuta kaikki tiedostot tai Poista tulostustyöt ja vahvista valinta valitsemalla Kyllä.
  4. Jos jonossa on edelleen tiedostoja, käynnistä tietokone uudelleen ja kokeile tulostamista.
  5. Tarkasta, että tulostusjono on tyhjä, ja kokeile sitten tulostamista uudelleen.
    Jos tulostusjono ei ole tyhjä tai työt eivät tulostu siitä huolimatta, että jono on tyhjä, siirry seuraavaan ratkaisuun.
Ratkaisu 9: Tarkista, johtuuko ongelma ohjelmistosovelluksesta
  1. Sulje tulostusohjelmistosovellus ja avaa se uudelleen.
  2. Kokeile ohjelmistosovelluksesta tulostamista uudelleen.
      huomautus:
    Tulostin ei ehkä tue tulostamista DOS-sovelluksesta. Selvitä, onko kyseessä Windows- vai DOS-ohjelmistosovellus tarkastamalla sovelluksen järjestelmävaatimukset.
  3. Selvitä, johtuuko ongelma ohjelmistosovelluksesta vai ohjaimesta, kokeilemalla tulostamista Muistiosta.
    Muistiosta tulostaminen
    1. Valitse tehtäväpalkista Windows-kuvake tai Käynnistä ja valitse sitten Ohjelmat tai Kaikki ohjelmat.
      Valitse ensin Apuohjelmat ja sitten Muistio.
      Kirjoita muutamia merkkejä Muistio-ohjelmassa.
      Valitse ensin Tiedosto ja sitten Tulosta.
  4. Jos tulostaminen onnistuu Muistiosta mutta ei ohjelmistosovelluksesta, ota yhteyttä kyseisen sovelluksen valmistajan asiakaspalveluun.
  5. Kokeile tulostinta uudelleen.
Ratkaisu 10: Tarkista, että oikea tulostinportti on käytössä
  1. Valitse tietokoneen käyttöjärjestelmän mukaan jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    Windows 7
    1. Napsauta tehtäväpalkin Windows-kuvaketta ja valitse sitten Laitteet ja tulostimet.
    Windows Vista
    1. Napsauta tehtäväpalkin Windows-kuvaketta, valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet.
    Windows XP
    1. Valitse tehtäväpalkista Käynnistä, valitse sitten Ohjauspaneeli ja valitse lopuksi Tulostimet ja faksit.
  2. Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  3. Valitse Portit-välilehti ja tarkista, että tulostin käyttää oikeaa porttia.
    Tulostimen käyttämä portti näkyy korostettuna, ja sen kohdalla on valintamerkki. Tulostin tulee määrittää käyttämään porttia USB00X (jossa X:n paikalla on jokin numero).
  4. Jos tulostin käyttää väärää porttia, valitse oikea portti napsauttamalla sitä.
    Tällöin portti, jota tulostin siirtyy käyttämään, näkyy korostettuna ja sen kohdalla on valintamerkki.
  5. Kokeile tulostinta uudelleen.
Ratkaisu 11: Varmista, että oikea tulostinohjain on valittuna
  1. Valitse tietokoneen käyttöjärjestelmän mukaan jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    Windows 7
    1. Napsauta tehtäväpalkin Windows-kuvaketta ja valitse sitten Laitteet ja tulostimet.
    Windows Vista
    1. Napsauta tehtäväpalkin Windows-kuvaketta, valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Tulostimet.
    Windows XP
    1. Valitse tehtäväpalkista Käynnistä, valitse sitten Ohjauspaneeli ja valitse lopuksi Tulostimet ja faksit.
  2. Napsauta tulostimen kohdalla olevaa kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.
  3. Napsauta Lisäasetukset-välilehteä.
  4. Tarkista avattavasta Ohjain-valikosta, että tulostin käyttää oikeaa ohjainta.
    Tulostimen nimen tulisi näkyä luettelossa ohjaimena.
  5. Jos väärä ohjain on valittuna, valitse oikea ohjain avattavasta Ohjain-valikosta.
  6. Tallenna muutokset valitsemalla OK.
  7. Kokeile tulostinta uudelleen.
Ratkaisu 12: Ota yhteyttä HP-tukeen
  1. Jos näistä ohjeista ei ole apua, HP:llä on useita ohjattuja tukivaihtoehtoja tuotetta varten.
    Nopeuta tukipuhelua pitämällä seuraavat tiedot käden ulottuvilla:
    • Tuotenimi (HP Deskjet 3050A J611 All-in-One series)
    • Mallinumero (sijaitsee kasetin kannen sisällä)
      Kuva : Kuva – Etsi mallinumero
    • Laitteen sarjanumero (kymmennumeroinen koodi)
      Sarjanumero sijaitsee tarrassa, joka löytyy laitteen pohjasta tai takaa. Sarjanumero on tarrassa oleva kymmennumeroinen koodi. Siinä on numeroita ja kirjaimia, mutta ei välilyöntejä.
  2. Napsauttamalla alla olevaa linkkiä pääset tulostimen tukisivulle.
    Saat tietoja yhteydenotosta tekniseen tukeen valitsemalla maan tai alueen, jos sinua pyydetään tekemään niin, ja napsauttamalla sitten Yhteystiedot-linkkiä.
  3. HP:n tukifoorumien kautta voit olla yhteydessä muihin HP-käyttäjiin. Saat laitetta koskevia tietoja, vinkkejä ja vastauksia kysymyksiin. Siirry foorumeihin seuraavan linkin kautta. (HP:n tukifoorumit eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla kielillä.)