LaserJet Enterprise M4555 MFP -sarja - Tulostuslaadun parantaminen

Voit välttää useimmat tulostuslaatuongelmat seuraavien ohjeiden avulla.
  • Käytä oikeaa paperityyppiasetusta tulostinohjaimessa.
  • Käytä paperia, joka täyttää HP:n vaatimukset laitteelle.
  • Puhdista laite tarvittaessa.
  • Vaihda tulostuskasetti, kun sen arvioitu käyttöikä on kulunut ja tulostuslaatu ei ole enää kelvollinen.
  • Käytä tulostinohjainta, joka täyttää tulostustarpeesi parhaiten.
Paperityypin valitseminen
  1. Avaa tulostinohjain, valitse Ominaisuudet- tai Määritykset-painike ja valitse sitten Paperi/Laatu-välilehti.
  2. Valitse tyyppi avattavasta Tyyppi-luettelosta.
  3. Valitse OK-painike.
Käytä paperia, joka täyttää HP:n asettamat vaatimukset
Vaihda paperia, jos sinulla on jokin seuraavista ongelmista:
  • Tulostusjälki on liian vaalea tai näyttää paikoitellen haalistuneelta.
  • Tulostetuilla sivuilla on väritäpliä.
  • Väriaine tahraa tulostettuja sivuja.
  • Tulostuneet merkit näyttävät vääristyneiltä.
  • Tulostetut sivut ovat käpristyneitä.
Käytä aina paperia, jonka tyyppiä ja painoa laite tukee. Noudata lisäksi seuraavia ohjeita paperin valinnassa:
  • Käytä hyvälaatuista paperia, jossa ei ole viiltoja, koloja, repeytymiä, tahroja, irtohiukkasia, pölyä, ryppyjä, aukkoja, niittejä eikä käpristyneitä tai taittuneita reunoja.
  • Käytä paperia, jolle ei ole aiemmin tulostettu.
  • Käytä lasertulostimille tarkoitettua paperia. Älä käytä ainoastaan Inkjet-tulostimiin tarkoitettua paperia.
  • Älä käytä liian karkeaa paperia. Tulostuslaatu on yleensä sitä parempaa, mitä sileämpää paperi on.
Puhdistussivun tulostaminen
Tulosta puhdistussivu, joka poistaa pölyn ja ylimääräisen värin paperiradalta, jos tulosteissa esiintyy jokin seuraavista ongelmista:
  • Tulostetuilla sivuilla on väritäpliä.
  • Väriaine tahraa tulostettuja sivuja.
  • Tulostetuilla sivuilla on säännöllisin välein toistuvia jälkiä.
Tulosta puhdistussivu seuraavien ohjeiden mukaan.
  1. Valitse aloitusnäytössä Laitteen huolto -⁠painike.
  2. Avaa seuraavat valikot:
    • Kalibrointi/puhdistus
    • Puhdistussivu
  3. Tulosta sivu valitsemalla Tulosta-painike.
  4. Puhdistusprosessiin voi kulua useita minuutteja. Kun se on valmis, hävitä tulostettu sivu.
Kuvan kohdistuksen määrittäminen
Jos tekstin kohdistamisessa sivulle on ongelmia, määritä kuvarekisteröinti Määritä kohdistus -⁠valikon avulla.
  1. Valitse aloitusnäytössä Hallinta-painike.
  2. Avaa seuraavat valikot:
    1. Yleisasetukset
    2. Tulostuslaatu
    3. Kuvan rekisteröinti
    4. Säädä lokeroa <X>
  3. Valitse Tulosta testisivu -⁠asetus ja sitten OK-painike.
  4. Tee säätö loppuun testisivun ohjeiden mukaisesti.
Tulostuskasetin tarkistaminen
Tarkista tulostuskasetti ja vaihda se tarvittaessa uuteen, jos tulosteissa esiintyy jokin seuraavista ongelmista:
  • Tulostusjälki on liian vaalea tai näyttää paikoitellen haalistuneelta.
  • Tulostetuilla sivuilla on pieniä alueita, joille ei ole tulostunut mitään.
  • Tulostetuilla sivuilla on raitoja tai kaistaleita.
  huomautus:
Jos käytössä on tulostuksen vedosasetus tai EconoMode, tulostusjälki saattaa olla vaaleaa. HP ei suosittele EconoMode-värinsäästötoiminnon jatkuvaa käyttöä. Jos EconoMode on käytössä jatkuvasti, väriaine saattaa kestää kauemmin kuin tulostuskasetissa olevat mekaaniset osat. Jos tulostuslaatu alkaa heiketä eikä ole enää hyväksyttävä, harkitse tulostuskasetin vaihtamista.
Jos huomaat, että tulostuskasetti tarvitsee vaihtaa, tulosta tarvikkeiden tilasivu ja etsi sivulta oikean aidon HP-tulostuskasetin tuotenumero.
Tulostuskasetin tyyppi
Ratkaisu ongelmaan
Uudelleen täytetty tai uusittu tulostuskasetti
Hewlett-Packard Company ei voi suositella uusia eikä uusittuja tarvikkeita, jotka ovat muiden kuin HP:n valmistamia. Koska tällaiset tulostuskasetit eivät ole HP:n tuotteita, HP ei voi vaikuttaa niiden valmistukseen tai valvoa niiden laatua. Jos käytät uudelleentäytettyä tai uusittua tulostuskasettia, etkä ole tyytyväinen tulostuslaatuun, vaihda kasetti aitoon HP-kasettiin.
Aito HP-tulostuskasetti
  1. Laitteen ohjauspaneelissa tai tarvikkeiden tilasivulla näkyy ilmoitus hyvin vähissä, kun kasetin arvioitu käyttöikä on kulunut. Vaihda tulostuskasetti, jos tulostuslaatu ei ole enää hyväksyttävää.
  2. Tarkista, että tulostuskasetti ei ole vahingoittunut. Noudata seuraavia ohjeita. Vaihda värikasetti tarvittaessa.
  3. Jos tulostetuilla sivuilla on jälkiä, jotka toistuvat useita kertoja tietyin välein, tulosta puhdistussivu. Jos ongelma ei ratkea, käytä tämän asiakirjan toistuvien virheiden tietoja ongelman syyn selvittämiseen.
Käytä tulostinohjainta, joka täyttää tulostustarpeesi parhaiten
Saatat joutua käyttämään toista tulostinohjainta, jos tulostetulla sivulla on odottamattomia viivoja kuvissa, tekstiä puuttuu, kuvia puuttuu, muotoilu on virheellistä tai fontteja on korvattu toisilla.
HP PCL 6 -⁠ohjain
  • Oletusohjain toimitetaan ohjelmiston asennus-CD-levyllä. Tämä ohjain asennetaan automaattisesti, ellet lataa jotakin muuta ohjainta Internetistä.
  • Suositellaan kaikkiin Windows-ympäristöihin
  • Tarjoaa parhaan mahdollisen nopeuden, tulostuslaadun ja laitteen toimintojen tuen useimmille käyttäjille
  • Kehitetty yhteensopivaksi Windows Graphic Device Interface (GDI) -⁠liitäntää varten, jotta saadaan paras mahdollinen nopeus Windows-ympäristöissä
  • Ei ehkä ole täysin yhteensopiva kolmansien osapuolten toimittamien ja mukautettujen ohjelmistojen kanssa, joiden perustana on PCL 5
HP UPD PS -⁠ohjain
  • Suositellaan tulostukseen Adobe® -⁠ohjelmistoista tai muista ohjelmistoista, joissa käytetään paljon grafiikkaa
  • Tukee postscript-emulointitulostusta ja postscript flash -⁠fontteja
HP UPD PCL 5 -⁠ohjain
  • Suositellaan yleiseen toimistotulostukseen Windows-ympäristöissä
  • Yhteensopiva aiempien PCL-versioiden ja HP LaserJet -⁠laitteiden kanssa
  • Paras valinta tulostettaessa kolmansien osapuolten toimittamista tai mukautetuista ohjelmistoista
  • Paras valinta, kun käytetään useita ympäristöjä, joissa laitteen on oltava PCL 5 -⁠tilassa (UNIX, Linux, keskustietokone)
  • Suunniteltu käytettäväksi yritysten Windows-ympäristöissä, joissa voidaan siten käyttää yhtä ohjainta useiden tulostinmallien kanssa
  • Suositellaan käytettäväksi, kun tulostetaan useisiin tulostinmalleihin kannettavasta Windows-tietokoneesta
HP UPD PCL 6 -⁠ohjain
  • Suositellaan tulostukseen kaikissa Windows-käyttöjärjestelmissä
  • Varmistaa yleisesti parhaan nopeuden, tulostuslaadun ja tulostintoimintojen tuen useimmille käyttäjille
  • Kehitetty Windows Graphic Device Interface (GDI) -⁠liittymää varten parhaan nopeuden varmistamiseksi Windows-käyttöjärjestelmissä
  • Ei ehkä ole täysin yhteensopiva PCL 5 -⁠ohjaimeen perustuvien kolmansien osapuolien ja mukautettujen ratkaisujen kanssa.
Voit ladata lisää tulostinohjaimia tästä osoitteesta: www.hp.com/support/ljm4555mfp_software.
Kopioiden tulostuslaadun parantaminen
Jos kopioiduissa asiakirjoissa on tulostuslaatuongelmia, lue tässä asiakirjassa edellä olevat ohjeet tulostettuja asiakirjoja varten. Jotkin tulostuslaatuongelmat esiintyvät kuitenkin ainoastaan kopioiduissa asiakirjoissa.
  • Jos asiakirjansyöttölaitteella tehdyissä kopioissa on raitoja, puhdista skannauslasin vasemmalla puolella oleva kapea lasikaistale.
  • Jos skannauslasilla tehdyissä kopioissa on pisteitä tai muita virheitä, puhdista skannauslasi ja valkoinen muovitausta.
Kuva : Skannerin lasin puhdistaminen
  1. Katkaise tuotteesta virta virtakytkimellä ja irrota virtajohto pistorasiasta.
  2. Avaa skannerin kansi.
  3. Puhdista skannaustaso ja valkoinen levy pehmeällä liinalla tai sienellä, joka on kostutettu lasinpuhdistukseen tarkoitetulla hankaamattomalla puhdistusaineella.
      varoitus:
    Älä käytä laitteen minkään osan puhdistuksessa hankausaineita, asetonia, bentseeniä, ammoniakkia, etyylialkoholia tai tetrakloridia, koska ne voivat vahingoittaa laitetta. Älä kaada nesteitä suoraan lasille tai levylle. Ne voivat päästä laitteeseen ja vahingoittaa laitetta.
  4. Ehkäise läiskät kuivaamalla skannaustaso ja valkoinen aluslevy säämiskällä tai selluloosasienellä.
  5. Kytke laitteen virtajohto pistorasiaan ja kytke laitteeseen virta.