HP:n kannettavat tietokoneet - Vianmääritys: Käynnistyksen yhteydessä mahdollisesti näkyvät virheilmoitukset mustalla ruudulla

Voi olla monia syitä siihen, ettei tietokone käynnisty tai käynnistä Windows-käyttöjärjestelmää. Jos tietokoneesi ei käynnisty, näet tai kuulet oireita, jotka viittaavat yleiseen ongelma-alueeseen. Jos et ole varma, mikä ongelman aiheuttaa, lue lisätietoja kohdasta Yleiskatsaus ongelmien vianmääritykseen, kun tietokone ei käynnisty oikein.
Käynnistysoire: Tietokone saattaa näyttää virheilmoituksen mustalla ruudulla käynnistyksen yhteydessä
Käytä tätä asiakirjaa, jos LED-valot palavat, kuulet tuulettimen tai kiintolevyn pyörimisäänen, mutta virhettä ilmaiseva tekstiviesti näkyy mustalla ruudulla, kun kannettavan tietokoneen virtapainiketta painetaan.
Tämän ongelman syy saattaa olla virhe BIOS-ohjelmasta laitteistokomponenttiin lähetetyissä ohjeissa (esim. näppäimistövika) tai yhteensopimaton laiteohjain. Tällaiset ongelmat voidaan yleensä selvittää poistamalla virheilmoitus ja asentamalla kriittisen komponentin päivitetty laiteohjelmisto.
TEE TÄMÄ ENSIN - Suorita hard reset -nollaus
Jos tietokone lakkaa yhtäkkiä käynnistymästä oikein, sinun tulee suorittaa hard reset -nollaus ensimmäisenä toimenpiteenä.
  1. Irrota kaikki oheislaitteet ja poista kaikki USB-laitteet ja muistikortit. Haluathan testata tietokonetta, et oheislaitteita!
  2. Irrota verkkovirtalaite, poista akku ja paina sitten virtapainiketta ja pidä se painettuna vähintään 15 sekunnin ajan.
  3. Liitä uudelleen verkkovirtalaite (mutta älä liitä akkua), paina virtapainiketta, etsi palavia LED-valoja Caps Lock- ja Num Lock -näppäinten läheisyydestä ja kuuntele levyaseman ja tuulettimen toimintaääniä.
Tehtäviä toimia hard reset -nollauksen suorittamisen jälkeen
Etsi verkosta tietoa erityisistä virheilmoituksista