• Tiedot

HP on tietoinen viimeaikaisista haavoittuvuuksista, joita kutsutaan “spekulatiivi toteutus sivu-kanava hyökkäyksille", ja jotka koskevat useita nykyaikaisia prosessoreja (Intel, AMD ja ARM) ja käyttöjärjestelmiä. HP antaa lisätietoa tällä tukisivulla heti, kun tietoa on saatavilla.

hp-concentra-wrapper-portlet

Toiminnot
Ladataan...

Kannettavat HP-tietokoneet - Kannettavien tietokoneiden Windows 7 -päivitysvaihtoehdot

Tämä asiakirja koskee kannettavia HP-tietokoneita, jotka päivitetään Windows Vistasta tai Windows XP:stä Windows 7 -käyttöjärjestelmään.
HP tarjosi Windows 7 -päivityksiä ohjelmaan oikeutetuille HP:n ja Compaqin kannettaville tietokoneille, jotka ostettiin 26.6.2009 ja 31.1.2010 välisenä aikana. Tämä ohjelma päättyi 1.3.2010.
Windows 7 -päivitysvaihtoehdot
Kannettavan HP-tietokoneesi mallista ja nykyisestä käyttöjärjestelmästä riippuen voit valita seuraavista päivitysvaihtoehdoista:
Tilanne
Paras vaihtoehto
Tilasin Windows 7:n päivityspakkauksen HP:ltä ennen 1.3.2010.
Kun olet saanut päivityspakkauksen HP:ltä, katso ohjeet sivulta Päivitys Windows 7:ään HP:n päivitysapuohjelman avulla.
Kannettava tietokoneeni esiintyy tuettavien kannettavien tietokoneiden taulukossa ja sisältää Windows Vista Home Basic-, Home Premium-, Business- tai Ultimate-version.
Kannettavalle tietokoneellesi voidaan joko päivittää tai asentaa mukautetusti Windows 7.
Jos olet jo saanut päivityspakkauksen HP:ltä, katso ohjeet sivulta Päivitys Windows 7:ään HP:n päivitystoiminnon avulla. Tämä ohjelma päättyi 1.3.2010.
Jos kannettava tietokoneesi ei täytä päivitysohjelman vaatimuksia, sinun on ostettava Windows 7:n päivitys tai täydellinen jälleenmyyntiversio Microsoftilta tai joltakin muulta jälleenmyyjältä. Katso asennusohjeet sivulta Päivitys Windows 7:ään.
Kannettava Vista-tietokoneeni esiintyy tuettavien kannettavien tietokoneiden taulukossa, mutta se ei sisällä Windows Vista Home Basic-, Home Premium-, Business- tai Ultimate-versiota.
Kannettava tietokoneesi ei täytä Windows 7:n päivityksen vähimmäisvaatimuksia, mutta se täyttää mukautetun asennuksen vaatimukset. Katso asennusohjeet sivulta Päivitys Windows 7:ään.
Kannettava tietokoneeni esiintyy tuettavien kannettavien tietokoneiden taulukossa, mutta sen käyttöjärjestelmä on vaihdettu Vistasta johonkin toiseen.
Jos kannettava tietokoneesi sisälsi alun perin Windows Vista Home Premium-, Business- tai Ultimate-version, HP suosittelee alkuperäisen käyttöjärjestelmän palauttamista ennen kannettavan tietokoneen päivittämistä Windows 7:ään.
Katso palautusohjeet sivulta HP Backup and Recovery Manager -toiminnon käyttäminen. Katso sitten asennusohjeet sivulta Päivitys Windows 7:ään.
Kannettava tietokoneeni ei esiinny tuettavien kannettavien tietokoneiden taulukossa ja sisältää Windows Vista Home Premium-, Business- tai Ultimate-version.
HP ei suosittele kannettavan tietokoneesi käyttöjärjestelmän vaihtamista Windows 7:ään. HP ei aio julkaista Windows 7 -ohjaimia tai -ohjelmistoja kannettavien tietokoneiden malleille, jotka eivät esiinny taulukossa.
Kannettava tietokoneesi saattaa kuitenkin täyttää järjestelmän vähimmäisvaatimukset Windows 7 -päivitystä varten. Katso asennusohjeet sivulta Päivitys Windows 7:ään.
Katso vinkkejä ohjelmistojen ja ohjainten löytämiseksi kannettavalle tietokoneellesi sivulta Ohjelmistojen ja ohjainten löytäminen Windows 7 -päivityksen jälkeen.
Kannettava tietokoneeni ei esiinny tuettavien kannettavien tietokoneiden taulukossaeikä sisällä Windows Vista Home Basic-, Home Premium-, Business- tai Ultimate-versiota.
HP ei suosittele kannettavan tietokoneesi käyttöjärjestelmän vaihtamista Windows 7:ään. HP ei aio julkaista Windows 7 -ohjaimia tai -ohjelmistoja kannettavien tietokoneiden malleille, jotka eivät esiinny taulukossa.
Kannettava tietokoneesi ei myöskään täytä Windows 7:n päivityksen vähimmäisvaatimuksia, mutta se saattaa täyttää mukautetun asennuksen vaatimukset. Katso asennusohjeet sivulta Päivitys Windows 7:ään.
Katso vinkkejä ohjelmistojen ja ohjainten löytämiseksi kannettavalle tietokoneellesi sivulta Ohjelmistojen ja ohjainten löytäminen Windows 7 -päivityksen jälkeen.
Windows 7 -tuetut HP:n kannettavien tietokoneiden sarjat
Seuraavat HP:n kannettavien tietokoneiden sarjat ovat Windows 7 -tuettuja. HP on testannut ja kehittänyt näille tuotesarjoille ohjelmistoja ja ohjaimia Windows 7 -käyttöjärjestelmää varten. Hae uusimmat saatavilla olevat ohjaimet käymällä tuotemallisi Ohjelmistojen ja ohjainten lataussivulla säännöllisesti.
  huomautus:
Kannettavat tietokoneet, jotka eivät esiinny seuraavassa taulukossa, eivät kuulu HP:n Windows 7 -tuen piiriin. HP ei aio julkaista Windows 7 -ohjaimia tai -ohjelmistoja kannettavien tietokoneiden malleille, jotka eivät esiinny taulukossa.
Kaikki taulukossa esiintyvät mallit eivät olleet oikeutettuja ilmaiseen Windows 7 -päivitykseen HP:lta. Tämä ohjelma päättyi 1.3.2010. HP ei enää ota vastaan ilmaisia päivityksiä koskevia tilauksia.
HP:n ja Compaqin kuluttajakannettavat
HP:n yrityskannettavat
HP Pavilion dv2-XXX
HP Touch tx2-XXX
Compaq Presario CQ35-XXX
HP Compaq 2510p -kannettava
HP Compaq 6910p -kannettava
HP Pavilion dv3-XXX
HP HDX 16-XXX
Compaq Presario CQ40-XXX
HP Compaq 2710p -kannettava
HP Compaq 8510p -kannettava
HP Pavilion dv4-XXX
HP HDX 18-XXX
Compaq Presario CQ45-XXX
HP Compaq 6510b -kannettava
HP Compaq 8510w -mobiilityöasema
HP Pavilion dv5-XXX
HP G50-XXX
Compaq Presario CQ50-XXX
HP Compaq 6520s -kannettava
HP Compaq 8710p -kannettava
HP Pavilion dv6-XXX
HP G60-XXX
Compaq Presario CQ60-XXX
HP Compaq 6530b -kannettava
HP Compaq 8710w -mobiilityöasema
HP Pavilion dv7-XXX
HP G61-XXX
Compaq Presario CQ61-XXX
HP Compaq 6535b -kannettava
HP EliteBook 2530p -kannettava
HP Pavilion dv3500
HP G70-XXX
Compaq Presario CQ70-XXX
HP Compaq 6710b -kannettava
HP EliteBook 2730p -kannettava
HP G71-XXX
Compaq Presario CQ71-XXX
HP Compaq 6720b -kannettava
HP EliteBook 6930p -kannettava
HP Compaq 6730b -kannettava
HP EliteBook 8530p -kannettava
HP Compaq 6730b -kannettava
HP EliteBook 8530w -mobiilityöasema
HP Compaq 6735b -kannettava
HP EliteBook 8730w -mobiilityöasema
  huomautus:
Tässä taulukossa luetellut HP:n Pavilion-sarjan mallit, joissa esiintyy viiva dv-numeron perässä (esimerkiksi Pavilion dv5-1001), ovat eri malleja kuin Pavilion dv-sarja, jossa esiintyy nelinumeroinen luku ilman viivaa (esimerkiksi Pavilion dv5001). Yksityiskohtainen esimerkki; Kannettava HP Pavilion dv5-1001au Entertainment -tietokone voidaan päivittää Windows 7 -käyttöjärjestelmään, ja sille on saatavilla ohjaimia. Kannettava HP Pavilion dv5001au -tietokone on sen sijaan Windows Vista -tuettu, eikä ohjaimia ole tarjolla Windows 7 -päivitystä varten.
Tärkeää tietoa Windows 7:n asentamisesta
Windows 7 voidaan asentaa tietokoneelle kahdella eri tavalla:
  • Päivitys – asentaa Windows 7:n olemassa olevan Windows Vista -käyttöjärjestelmän päälle. Suurin osa tai kaikki olemassa olevat ohjelmistot, ohjaimet ja henkilökohtaiset tiedostot ovat saatavilla päivityksen jälkeen. Päivityksen voi suorittaa vain, jos tietokoneelle on asennettu Windows Vista Home Premium-, Business- tai Ultimate-versio sekä Service Pack 1 tai 2.
  • Mukautettu asennus – poistaa kaikki tiedostot kiintolevyltä ja asentaa Windows 7:n. Kaikille laitteiston vähimmäisvaatimukset täyttäville tietokoneille voidaan suorittaa Windows 7:n mukautettu asennus. Ohjelmistosi, ohjaimesi ja tiedostosi eivät enää ole saatavilla mukautetun asennuksen jälkeen. Varmista, että varmuuskopioit tärkeät tiedostot ennen mukautetun asennuksen suorittamista!
Kannettavien HP-tietokoneiden ohjelmisto- ja ohjaintuki
HP testaa parhaillaan ohjelmistoja ja ohjaimia, jotka tukevat Microsoft Windows 7 -käyttöjärjestelmää seuraavassa taulukossa luetelluissa tuotesarjoissa. Tiettyjen mallien ja/tai ohjainten kohdalla laadunvarmistusprosessi ei ehkä ole valmis ennen Microsoftin Windows 7 -julkaisua 22.10.2009.
Kun ohjaimen tai ohjelmiston laatu on varmistettu, HP lisää siitä ladattavan version tuotemallisi Ohjelmistojen ja ohjainten lataussivulle. Hae uusimmat saatavilla olevat ohjaimet käymällä tuotemallisi Ohjelmistojen ja ohjainten lataussivulla säännöllisesti.
Järjestelmän vähimmäisvaatimukset
Tietokonelaitteistosi on täytettävä seuraavat järjestelmän vähimmäisvaatimukset ennen kuin voit asentaa Windows 7:n.
Laitteiston vähimmäisvaatimukset
  • 1 GHz:n tai nopeampi, 32-bittinen (x86) tai 64-bittinen (x64) suoritin
  • 1 Gt RAM (32-bittinen) / 2 Gt RAM (64-bittinen)
  • 16 Gt vapaata kovalevytilaa (32-bittinen) / 20 Gt (64-bittinen)
  • DirectX 9 -näytönohjain, WDDM-ohjain 1.0 tai uudempi
Katso lisätietoja kohdasta Windows 7:n järjestelmävaatimukset.
Käyttöjärjestelmävaatimukset
Windows 7:n asentaminen mukautetun asennuksen avulla ei edellytä kiintolevyllä olevaa käyttöjärjestelmää. Mukautettu asennus poistaa kaikki kiintolevylläsi olevat tiedostot ja asentaa Windows 7:n. Jos tietokoneessasi on tällä hetkellä Windows XP, Windows Vista Home Edition, Windows Vista Starter Edition, Windows 7:n esijulkaisuversio (beta tai RC) tai mikä tahansa muu käyttöjärjestelmä, voit asentaa Windows 7:n mukautetun asennuksen avulla.
Päivitys Windows 7:ään edellyttää Windows Vista Home Basic-, Home Premium-, Business- tai Ultimate-version sekä Service Pack 1:n tai 2:n olemassaoloa kiintolevyllä. Windows 7 -päivityslevyn on oltava samankielinen kuin Vistan.
Tietokoneellasi oleva Vista-versio
Päivittyy johonkin seuraavista Windows 7 -versioista
Home Basic
Home Basic, Home Premium tai Ultimate
Home Premium
Home Premium tai Ultimate
Enterprise
Enterprise
Business
Professional, Enterprise tai Ultimate
Ultimate
Ultimate