HP- ja Compaq-pöytätietokoneet - Päivitys Windows 7 -käyttöjärjestelmään

Tämä asiakirja koskee HP- ja Compaq-pöytätietokoneita.
HP on sitoutunut avustamaan sinua HP- tai Compaq-tietokoneesi päivittämisessä Windows 7 -käyttöjärjestelmään. Tämän asiakirjan aiheena on Windows 7:n asennus HP- ja Compaq-pöytätietokoneisiin. Sen ohjeet opastavat sinua koko asennusprosessin ajan.
  varoitus:
Ennen kuin asennat Windows 7:n, ota varmuuskopiot tärkeistä tiedostoista ja varmista, että sinulla on HP:n järjestelmänpalautuslevyt!
Tärkeää tietoa Windows 7:n asentamisesta
Windows 7 voidaan asentaa tietokoneeseen kahdella eri tavalla:
  • Päivittäminen - Asentaa Windows 7:n olemassa olevan Windows Vista -käyttöjärjestelmän päälle. Kaikki tai lähes kaikki nykyiset ohjelmistot, ohjaimet ja henkilökohtaiset tiedostot ovat käytettävissä päivityksen jälkeen. Päivityksen voi suorittaa vain, jos tietokoneeseen on asennettu Windows Vista Home Basic-, Home Premium-, Business- tai Ultimate-versio sekä Service Pack 1 tai 2.
  • Mukautettu asennus - Poistaa kaikki tiedostot kiintolevyn osiosta ja asentaa Windows 7:n. Windows 7:n mukautettu asennus voidaan suorittaa kaikkiin laitteiston vähimmäisvaatimukset täyttäviin tietokoneisiin. Ohjelmistosi, ohjaimesi ja tiedostosi eivät enää ole saatavilla mukautetun asennuksen jälkeen. Varmista, että varmuuskopioit tärkeät tiedostot ennen mukautetun asennuksen suorittamista!
Järjestelmän vähimmäisvaatimukset
Tietokonelaitteistosi on täytettävä seuraavat järjestelmän vähimmäisvaatimukset, ennen kuin voit asentaa Windows 7:n.
Laitteiston vähimmäisvaatimukset
  • vähintään 1 GHz:n 32-bittinen (x86) tai 64-bittinen (x64) suoritin
  • 1 Gt RAM (32-bittinen) / 2 Gt RAM (64-bittinen)
  • 16 Gt vapaata kiintolevytilaa (32-bittinen) / 20 Gt (64-bittinen)
  • DirectX 9 -näytönohjain, WDDM-ohjain 1.0 tai uudempi
Tarkista tietokoneesi yhteensopivuus Windows 7 -käyttöjärjestelmän kanssa Microsoftin sivustossa kohdassa Windows 7:n järjestelmävaatimukset.
Käyttöjärjestelmävaatimukset
Windows 7:n asentaminen mukautetun asennuksen avulla ei edellytä kiintolevyllä olevaa käyttöjärjestelmää. Mukautettu asennus poistaa kaikki kiintolevylläsi olevat tiedostot ja asentaa Windows 7:n. Jos tietokoneessasi on tällä hetkellä Windows XP, Windows Vista Home Edition, Windows Vista Starter Edition, Windows 7:n esijulkaisuversio (beta tai RC) tai mikä tahansa muu käyttöjärjestelmä, voit asentaa Windows 7:n mukautetun asennuksen avulla.
Päivitys Windows 7:ään edellyttää, että kiintolevyllä on Windows Vista Home Basic-, Home Premium-, Enterprise-, Business- tai Ultimate-käyttöjärjestelmä sekä Service Pack 1 tai 2. Windows 7 -päivityslevyn kielityypin on oltava sama kuin Vista-versiosi.
Tietokoneessasi oleva Vista-versio
Päivittyy johonkin seuraavista Windows 7 -versioista
Home Basic
Home Basic, Home Premium tai Ultimate
Home Premium
Home Premium tai Ultimate
Enterprise
Enterprise
Business
Professional, Enterprise tai Ultimate
Ultimate
Ultimate
HP Upgrade Assistant -DVD-levyn käyttäminen
Jos osallistuit HP:n päivitysohjelmaan ja sait sen yhteydessä DVD-levyn, saamasi levy sisältää suurimman osan niistä ohjelmistoista ja ohjaimista, joita tarvitaan Windows 7 -käyttöjärjestelmän päivittämiseksi HP- ja Compaq-pöytätietokoneisiin ja TouchSmart-tietokoneisiin. Jos tilasit Windows 7 -päivityksen HP:lta, tämä hyödyllinen levy on toimitettu sinulle Windows 7 -päivityspaketin mukana.
  huomautus:
HP:n Windows 7 -päivitysohjelmaan ei enää oteta vastaan uusia tilauksia.
Aseta levy levyasemaan Windows Vistan ollessa käynnissä ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Kun olet asentanut Windows 7:n, aseta levy uudelleen levyasemaan, jolloin saat uusimmat päivitykset.
Levyn käyttäminen voi nopeuttaa ohjelmiston ja ohjaimien etsimistä. HP Upgrade Assistant -DVD-levy ei kuitenkaan ole välttämätön eikä se sisällä kaikkia saatavilla olevia päivityksiä kaikille HP-tietokoneille.
  huomautus:
Kun käytät HP Upgrade Assistant -DVD-levyä sen jälkeen, kun olet päivittänyt onnistuneesti Windows 7 -käyttöjärjestelmään, älä muodosta internetyhteyttä. Irrota LAN-kaapeli, älä suorita langattoman lähiverkon asennusta äläkä muodosta yhteyttä internetiin modeemin avulla. Muodosta internetyhteys vasta, kun olet suorittanut Vaiheen 3: Asennuksen jälkeen suoritettavat toimet työpöydällä olevan HPUA-kuvakkeen avulla ja käynnistänyt tietokoneen uudelleen. Tämä on välttämätöntä sellaisten ohjain- ja ohjelmistoristiriitojen estämiseksi, joita voi syntyä HP Upgrade Assistant -DVD:n, Windows Update -ohjelman ja HP:n päivitysohjelman välillä.
Tietokoneen valmistelu Windows 7:ää varten
Valmistele tietokoneesi Windows 7 -käyttöjärjestelmää varten seuraamalla tämän osion ohjeita.
  huomautus:
Jos osallistuit HP:n Windows 7 -päivitysohjelmaan ja sinulla on HP Upgrade Assistant -DVD-levy, aseta DVD nyt levyasemaan ja seuraa näyttöön ilmestyviä ohjeita.
Vaihe 1: BIOSin päivittäminen
Päivitä BIOS-ohjelma ja vältä asennusongelmat seuraamalla näitä ohjeita.
  1. Käynnistä tietokone ja paina välittömästi F10-näppäintä toistuvasti, kunnes BIOS-asetusapuohjelma avautuu. Joissakin tietokoneissa painetaan F10-näppäimen sijaan F1-näppäintä.
  2. Kirjoita muistiin aloitussivulla (ei ruudun alareunassa) näkyvä BIOSin versionumero.
  3. Siirry HP:n tukisivustolle (http://www.hp.com/support), valitse Ohjelmisto ja ohjaimet ja anna tietokoneesi mallinumero, jolloin löydät tietokoneesi ohjelmisto- ja ohjainpäivitykset.
  4. Jos saatavilla on BIOS-päivitys, jonka versionumero on suurempi kuin muistiin kirjoittamasi numero, lataa ja asenna se verkkosivuston ohjeita noudattamalla.
Katso lisätietoja BIOSin päivittämisestä kohdasta BIOSin päivittäminen.
Vaihe 2: Etsi Windows 7:n kanssa yhteensopivat ohjelmisto- ja ohjainpäivitykset
Hanki kaikki saatavilla olevat ohjelmisto- ja ohjainpäivitykset seuraavasti:
  1. Lataa Windows 7 -käyttöjärjestelmän ohjelmisto- ja ohjainpäivitykset (SoftPaq-päivitykset) tietokoneeseesi HP:lta ja tallenna ne USB-asemaan tai levylle. Katso lisätietoja ohjelmistojen lataamisesta HP:lta kohdasta Ohjelmistojen ja ohjainten lataaminen.
  2. Jos suoritat päivitystä, tutustu asiakirjaan Ohjainten ja ohjelmistojen päivittäminen Windows Update -toiminnon avulla ja asenna kaikki tärkeät ja suositellut päivitykset. Asenna myös kaikki valinnaiset päivitykset. Kun olet asentanut Windows-päivitykset, käynnistä tietokone uudelleen ja jatka Windows-päivitysten asentamista, kunnes saat viestin "Windows on päivitetty". Jos käytössäsi on Windows Vista -versio, joka ei sisällä Service Pack 1:iä tai uudempaa, asenna Windows Vista Service Pack 1 (SP1). Windows Vista SP2:n asennus ei ole tarpeen.
  3. Jos suoritat päivitystä, lataa ja asenna turvaohjelmistoihin uusimmat virus- ja vakoiluohjelmien määritelmät. Asennettuasi uusimmat määritelmät suorita haittaohjelmatarkastus turvaohjelmistosi avulla. Korjaa mahdollisesti löytyvät ongelmat.
      huomautus:
    Jos käytössäsi on AVG 8.0 -turvaohjelmisto, sinun tulee päivittää se Windows 7:n kanssa yhteensopivaan versioon säilyttääksesi olemassaolevan ohjelmatilauksesi. AVG 8.0 on toimitettu HP Firebird -tietokoneiden mukana, eikä se ole yhteensopiva Windows 7:n kanssa.
  4. Jos suoritat päivitystä, lataa ja asenna uusimmat Windows Vista -käyttöjärjestelmään tarkoitetut HP SoftPaqit. Katso lisätietoja ohjelmistojen lataamisesta HP:lta kohdasta Ohjelmistojen ja ohjainten hankkiminen.
Vaihe 3: Tärkeiden tiedostojesi palautus ja varmuuskopiointi
Luo järjestelmän palautuslevyt, jos et ole jo tehnyt niin. Jos päivityksen aikana ilmenee ongelmia, voit palauttaa tietokoneen alkuperäisen ohjelmistokokoonpanon palautuslevyjä käyttämällä. Jos et löydä palautuslevyjäsi, katso kohtaa Etsitkö palautuslevyjä?
Varmuuskopioi tärkeät tiedostosi. Voit kopioida kaikki tiedostosi CD- tai DVD-levyille tai muuhun ulkoiseen tallennuslaitteeseen. Voit myös käyttää Microsoftin varmuuskopiointi- ja palautuskeskusta tai Microsoft Windows Easy Transfer -sovellusta Windows-tiedostojesi varmuuskopiointiin ja siirtoon Windows 7 -käyttöjärjestelmään. Windows Easy Transfer on yhteensopiva XP:n ja Vistan kanssa ja se toimitetaan Windows 7:n mukana. Microsoft tarjoaa Vista- ja XP-käyttöjärjestelmille Windows Easy Transfer -sovelluksen päivitetyt versiot, jotka tekevät tiedostojen varmuuskopioinnista helppoa.
Varmista lopuksi, että varmuuskopion luominen onnistui ja että voit avata tiedostot nykyisessä käyttöjärjestelmässäsi.
Katso lisätietoja Windows Easy Transfer -sovelluksen käyttämisestä Microsoftin sivustosta kohdasta Windows Easy Transfer (englannin kielellä).
Katso lisätietoja Microsoftin varmuuskopiointi- ja palautuskeskuksen käyttämisestä Microsoftin sivustosta kohdasta Tutustu ominaisuuksiin: Windowsin varmuuskopiointi- ja palautuskeskus (englannin kielellä).
Älä käytä varmuuskopiointiohjelmistoa, joka ei ole yhteensopiva Windows 7:n kanssa! Jos haluat varmuuskopioida tiedostosi jollakin toisella ohjelmistolla, varmista ennen sen käyttöä, että se on yhteensopiva Windows 7:n kanssa. Sinulla on lisäksi oltava ohjelmiston asennustiedostot USB-asemaan tai levyille tallennettuna.
Vaihe 4: Varmista, että BitLocker-asemansalaus on poistettu käytöstä
Jotkut Windows Vistan versiot sisältävät BitLocker-asemansalausominaisuuden. Jos suoritat Windows 7 -päivityksen nykyisen Windows Vista -asennuksen päälle, varmista, että BitLocker-asemansalausominaisuus on poistettu käytöstä.
Windows Vistassa termillä poista käytöstä tarkoitetaan sitä, että aseman BitLocker-suojaus keskeytetään väliaikaisesti purkamatta aseman salausta. BitLocker-suojauksen poistaminen käytöstä keskeyttää sen käyttämät todennusmekanismit ja käyttää salaamatonta avainta aseman käyttöön.
  1. Valitse Käynnistä ja valitse sitten Ohjauspaneeli.
  2. Valitse Suojaus.
  3. Jos BitLocker-asemansalausei näy oikeanpuoleisessa paneelissa, Windows Vista -versiosi ei sisällä tätä ominaisuutta.
  4. Jos BitLocker-asemansalaus näkyy oikeanpuoleisessa paneelissa, napsauta sitä.
  5. Jos Ei käytössä näkyy Asemat-osiossa, BitLocker on kytketty pois käytöstä.
  6. Jos Käytössä näkyy Asemat-osiossa, BitLocker on käytössä, joten se on otettava pois käytöstä. Kytke BitLocker pois käytöstä valitsemalla Poista BitLocker-salaus käytöstä ja valitse sitten Poista suojaus käytöstä.
  7. Kun Windows 7 -päivitys on valmis, avaa Windowsin Resurssienhallinta, napsauta asemaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Jatka suojausta. BitLocker-todennusmenetelmät otetaan taas käyttöön ja salaamaton avain poistetaan.
Tunnettuja ongelmia, jotka saattavat tapahtua päivityksen aikana
Jotkut ongelmat on ehkä korjattava ennen päivitystä tai sen aikana. Seuraavat tiedot on tarkoitettu tietokonekokoonpanosi mahdollisten ongelmien vianmäärityksen tueksi.
Windows 7:n asennus
Asenna Windows 7 tietokoneellesi seuraamalla jotakin seuraavista vaihesarjoista - Päivitys tai Mukautettu asennus:
Päivitys
  1. Aseta asennus-DVD DVD-asemaan, kun Windows-työpöytä on avoinna.
  2. Jos asennusikkuna ei avaudu automaattisesti, kaksoisnapsauta DVD:llä olevaa tiedostoa setup.exe.
    Windows 7 -aloitusruutu avautuu.
  3. Valitse kohta Asenna nyt.
    Kuva : Ensimmäinen asennusruutu
     Aloitusruutu, "Asenna nyt" korostettuna
  4. Valitse kielesi, jos kielivalintaruutu avautuu. Jäljellä olevat asennusruudut näytetään valitulla kielellä.
    Kuva : Kielivalintaruutu
     Ruutu, jossa valitaan asennuksessa käytettävä kieli
  5. Valitse asennuksen kieli, paikalliset aika- ja valuutta-asetukset ja näppäimistö tai syöttötapa ja valitse sitten Seuraava. Valittu kieli on Windows 7:ssä näytettävä kieli.
    Kuva : Aluekohtaiset asetukset
     Ruutu, jossa annetaan aluekohtaiset asetukset: kieli, aika ja valuutta sekä näppäimistö
  6. Jos olet yhteydessä internetiin, valitse Hae uusimmat asennuspäivitykset verkosta (suositeltu). Muussa tapauksessa valitse Älä hae uusimpia asennuspäivityksiä.
    Kuva : Hae tärkeät asennuspäivitykset
     Ruutu, jossa on näkyvissä uusimpien Windows 7 -asennuspäivitysten valinnat.
  7. Valitse Hyväksyn ehdot, jos hyväksyt lisenssisopimuksen ehdot, ja napsauta kohtaa Seuraava.
  8. Valitse Päivitä.
    Kuva : Asennustyyppi
     Päivitys tai mukautetut valinnat
  9. Yhteensopivuusraportti avautuu. Lue tulokset ruudulta ja suorita mahdolliset tarpeelliset toimet. Valitse lopuksi Seuraava.
    Kuva : Yhteensopivuusraportti
     Raporttiruutu, joka näyttää luettelon ohjelmista, joita ei voida päivittää tai jotka eivät toimi oikein Windows 7:ssä
  10. Kun Windows-asennus on kopioinut tiedostot, tietokone käynnistyy uudelleen ja päivitys jatkuu.
  11. Lue näyttöön ilmestyvät ruudut ja reagoi niihin. Kun tuotteen aktivointiruutu avautuu, anna Microsoft Certificate of Authenticity -aitoustodistuksessa oleva tuoteavain.
    Kuva : Kirjoita Windows Product Key -tunnuksesi
    Kenttä Windows Product Key -tunnusta varten
    Tämä vaihe on tärkeä. Sinun on annettava Windows Product Key -tunnuksesi aktivoidaksesi Windows 7:n. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin tästä vaiheesta ilman, että annat tunnuksen. Jos et aktivoi Windowsia 30 päivän aikana, Windows 7 menettää tiettyjä kriittisen tärkeitä toimintoja, kuten Windows-päivitykset. Löydät aitoustodistustarran päivityslevyn mukana toimitetusta pakkauksesta. Kiinnitä aitoustodistustarra tietokoneeseen, jotta löydät sen myöhemmin helposti.
    Kuva : Windows Product Key -tunnus Microsoft Certificate of Authenticity -aitoustodistuksessa
    Windows Product Key -tunnus COA-aitoustodistuksessa
  12. Tarkkaile asennuksen edistymistä säännöllisesti, kunnes se on valmis. Älä käynnistä tietokonetta uudelleen tai sammuta sitä ennen kuin päivitysprosessi on valmis ja voit käyttää Windows 7:n Käynnistä-valikkoa.
      huomautus:
    Jos asennusprosessin aikana ilmenee ongelmia ja käyttöjärjestelmä palautuu Windows Vistaksi, kaksoisnapsauta Windowsin työpöydän Windows-yhteensopivuusraporttikuvaketta selvittääksesi ohjelmistoyhteensopivuusongelmat, jotka saattavat estää päivityksen viemisen loppuun.
      huomautus:
    Jos prosessi näyttää pysähtyvän kohtaan "Siirretään tiedostoja ja asetuksia...", jätä tietokone päälle yön yli (noin 12 tuntia). Jos päivitys ei etene tästä ruudusta, sammuta järjestelmä painamalla virtapainiketta viiden sekunnin ajan. Käynnistä sitten tietokone ja salli päivitysprosessin palautua Windows Vistaan. Yritä uudelleen ja irrota kaikki lisälaitteet hiirtä, näppäimistöä ja näyttöä lukuun ottamatta. Jos ongelma jatkuu, katso Microsoftin tukiartikkeleita Päivitys lakkaa reagoimasta (hyytyy) 62 %:n kohdalla päivitettäessä Windows 7:ään ja Toistuva uudelleenkäynnistys päivitysyrityksen jälkeen Windows Vistasta Windows 7:ään (englannin kielellä).
  13. Lue näyttöön ilmestyvät asennusruudut ja reagoi niihin. Jos käytössäsi on HP Upgrade Assistant -DVD-levy, ohita internet-yhteyden asetusruutu.
    Windows 7 on asennettu. Viimeistele asennus noudattamalla seuraavia viimeistelyohjeita.
  14. Jos käytössäsi on HP Upgrade Assistant -DVD-levy, noudata seuraavia ohjeita:
    1. Älä muodosta yhteyttä internetiin! Irrota verkkokaapeli äläkä yritä muodostaa langatonta verkkoyhteyttä. Tämä on tärkeää sellaisten ohjelmistoristiriitojen estämiseksi, joita voi syntyä HP Upgrade Assistant -DVD:n, Windows Update -ohjelman ja HP:n päivitysohjelman välillä.
    2. Kaksoisnapsauta tietokoneen työpöydällä olevaa HP Upgrade Assistant -kuvaketta.
    3. Lue näyttöön ilmestyvät ruudut ja reagoi niihin.
    4. Kun HP Upgrade Assistant -sovellus on valmis, käynnistä tietokone uudelleen.
    5. Aseta verkkoyhteys ja muodosta yhteys internetiin.
  15. Tutustu asiakirjaan Ohjainten ja ohjelmistojen päivittäminen Windows Update -toiminnon avulla ja asenna kaikki tärkeät, suositellut ja valinnaiset päivitykset. Käynnistä pyydettäessä tietokone uudelleen ja toista tämä vaihe, kunnes Windows Update antaa viestin "Windows on päivitetty".
  16. Mene osoitteeseen www.hp.com/support ja asenna kaikki HP:n Windows 7 -SoftPaqit.
  17. Avaa virustorjuntaohjelmistosi ja varmista päivitystoiminnon avulla, että olet ladannut uusimmat virusmääritelmät. Kun olet päivittänyt virusmääritelmät, suorita järjestelmän virustarkastus.
Mukautettu asennus (poistaa kaikki tiedostot ennen asennusta)
  1. Aseta asennus-DVD DVD-asemaan ja sammuta tietokoneesta virta.
  2. Kun levy on levyasemassa, käynnistä tietokone ja valitse Asenna nyt.
  3. Seuraa näytön ohjeita ja valitse seuraavat vaihtoehdot:
    • Valitse Hae uusimmat asennuspäivitykset verkosta... ja noudata kehotteita.
    • Varmista, että valitset kohdan Mukautettu (kokeneet käyttäjät).
    • Syötä tuoteavain Windows-tuotteen aktivoimista varten.
    • Lue näyttöön ilmestyvät ruudut ja reagoi niihin. Koko prosessi voi kestää tunnin tai kauemmin.
  4. Tarkkaile asennuksen edistymistä säännöllisesti, kunnes se on valmis. Älä käynnistä tietokonetta uudelleen tai sammuta sitä ennen kuin päivitysprosessi on valmis ja voit käyttää Windows 7:n Käynnistä-valikkoa.
    Windows 7 on asennettu. Viimeistele asennus noudattamalla seuraavia viimeistelyohjeita.
  5. Asenna USB-asemaan tai CD-levylle tallentamasi HP:n SoftPaqit. Liitä USB-tallennuslaite tai levy ja avaa ikkuna tiedostojen tarkastelemista varten. Asenna HP:n päivitykset kaksoisnapsauttamalla kutakin SoftPaqia.
  6. Tutustu asiakirjaan Ohjainten ja ohjelmistojen päivittäminen Windows Update -toiminnon avulla ja asenna kaikki tärkeät, suositellut ja valinnaiset päivitykset. Käynnistä pyydettäessä tietokone uudelleen ja toista tämä vaihe, kunnes saat viestin "Windows on päivitetty".
  7. Avaa virustorjuntaohjelmistosi ja varmista päivitystoiminnon avulla, että olet ladannut uusimmat virusmääritelmät. Kun olet päivittänyt virusmääritelmät, suorita järjestelmän virustarkastus.
Tunnettuja ongelmia Windows 7 -päivityksen tai -asennuksen jälkeen
Jotkut ongelmat on ehkä korjattava Windows 7 -päivityksen tai -asennuksen jälkeen. Tutustumalla seuraavaan luetteloon voit määrittää ongelmat, jotka saattavat koskea tietokonekokoonpanoasi.
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Minulla on ongelma, joka ei esiinny tunnettujen ongelmien luettelossa. Miten toimin?
Tämän asiakirjan luettelot eivät sisällä kaikkia mahdollisia ongelmia, joita saattaa esiintyä. Jos ongelman aiheuttaa tietty ohjelma tai laitteistokomponentti, yritä hakea HP:n sivustosta ja internetistä käyttämällä hakuehtoja "Windows 7" ja ohjelmiston tai komponentin nimi. Voi olla hyödyllistä etsiä apua myös ohjelmiston tai komponentin valmistajan verkkosivustolta.
Windows 7 -ratkaisukeskus (englannin kielellä)
Microsoft-vastausfoorumi (englannin kielellä)
Windows 7 aloitti päivityksen, mutta palautui Windows Vistaksi. Miten toimin nyt?
Irrota kaikki laitteet näppäimistöä, hiirtä ja näyttöä lukuun ottamatta ja yritä uudelleen. Jos ongelma toistuu, poista monimutkaisten ohjelmistojen, kuten virustorjunta- ja turvaohjelmistojen asennukset ennen päivitystä. Etsi näiden ohjelmistojen Windows 7:n kanssa yhteensopivat versiot suoritettuasi päivityksen.
Mitä minun tulee tehdä, jos järjestelmälleni ei ole saatavissa ohjaimia tai sovelluspäivityksiä (Softpaqeja)?
Tarkkaile sivua säännöllisesti saataville tulevien ohjainten varalta. Katso lisätietoja ohjelmistojen ja ohjainten etsimisestä kohdasta Ohjelmistojen ja ohjainten hankkiminen.
Miten toimin, jos CD/DVD-levyasemani ei näy Windowsissa päivitettyäni Windows 7 -käyttöjärjestelmään?
Käynnistä tietokoneesi uudelleen vähintään kerran päivityksen jälkeen. Jos asemat ovat edelleen kadoksissa, katso kohta Windows 7 ei havaitse CD/DVD-asemaa.