HP:n kannettavat tietokoneet - Virheilmoitus levytilan loppumisesta varmuuskopioinnin aikana tai sen jälkeen

Tässä asiakirjassa käsitellään HP:n kannettavia tietokoneita, joissa on Windows Vista.
Backup did not complete successfully (Varmuuskopiointi ei onnistunut)- tai Last Backup Failed (Edellinen varmuuskopiointi epäonnistui) -virheilmoitukset
Voit valita tiedostojen varmuuskopion sijainnin Windowsin Varmuuskopiointi- ja palautuskeskuksessa. Tiedostot on varmuuskopioitava DVD- tai CD-ROM-levyille tai ulkoiseen tallennuslaitteeseen. Microsoftin varmuuskopiointiapuohjelman oletussijainti on ensimmäinen vapaa levyasema C: -aseman jälkeen. Ikävä kyllä ensimmäinen C: -aseman jälkeinen asema HP-tietokoneessa on looginen D: -asema, joka on palautusosio. Jos siis määrität palautusapuohjelman käyttämään kiintolevyn oletusosiota eli HP_Recovery(D:)- tai Presario_RP(D:)-osiota, Windowsin varmuuskopiointi epäonnistuu. Tämä ongelma korjataan poistamalla virheellisesti varmuuskopioidut tiedot ja varmuuskopioimalla tiedot oikeaan sijaintiin.
Palautusosion tarkoitus
HP:n kannettavien tietokoneiden kiintolevyistä pieni osa on määritetty palautusosioksi. Se sisältää ohjelman, jota tarvitaan palautettaessa käyttöjärjestelmää alkuperäiseen kuntoon. Jos vahingossa valitset loogisen D: -aseman ja käynnistät varmuuskopioinnin, Windows kopioi tiedostot tarkistamatta, onko tilaa riittävästi. Kun tämä pieni tila täyttyy, Windows näyttää virheilmoituksen varmuuskopioinnin epäonnistumisesta. Lisäksi HP Total Care Advisor ilmoittaa virheestä.
Jos varmuuskopiointi epäonnistuu, koska tiedostot tallennetaan palautusosioon, ongelma korjataan poistamalla virheellisesti varmuuskopioidut tiedostot ja sen toistuminen estetään muuttamalla asetuksia Windowsin Varmuuskopiointi- ja palautuskeskuksessa.
Poistettavien tiedostojen valitseminen
Windowsin laatimat varmuuskopiotiedostot on helppo tunnistaa niiden kansio- ja tiedostonimien avulla. Kansion ja tiedoston nimi on tavallisesti D:\<Tietokoneen nimi>\Backup Set <päivä ja aika>\Backup Files\Backup files.zip. Esimerkiksi D:\Omatietokone\Backup Set 2007-01-31\Backup files 1.zip.
Samassa kansiossa varmuuskopioitujen tietojen kanssa on alikansio nimeltä Catalog. Catalog-kansio sisältää tiedot, joita palautusohjelma tarvitsee palauttaessaan varmuuskopioidut tiedostot tietokoneeseen. Saat tiedostojen varmuuskopion vaatiman tilan takaisin käyttöön paikantamalla ja poistamalla turhat varmuuskopiotiedot \Backup Set- ja \Catalog-kansioista.
  huomautus:
Näet tiedostot edellä kuvatulla tavalla määrittämällä Windowsin Resurssienhallinnan näyttämään koko polut ja tiedostojen tunnisteet.
Kun liikkut kansiorakenteessa etsimässä tiedostoja, Vistan tietoturva voi kehottaa napsauttamaan Jatka-painiketta, jotta palautusosion kansiot tulevat näkyviin.
Tiedostojen poistaminen palautusosiosta
Voit vapauttaa levytilaa palatusosiossa paikantamalla ja poistamalla tarpeettomat tiedostot ja kansiot seuraavasti.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään resurssienhallinta ja napsauta Windowsin Resurssienhallintaa.
  2. Napsauta vasemmassa laidassa näkyvää Tietokone-kuvaketta. Levyasemien nimet tulevat näkyviin.
  3. Kaksoisnapsauta palautusosiota. Sen nimi on tavallisesti D:. Kansioiden ja tiedostojen nimet näkyvät oikeanpuoleisessa ruudussa.
  4. Korosta kaikki palautusosion kansiot ja tiedostot RECOVERY-kansiota lukuun ottamatta ja paina Delete-näppäintä.
Tiedostot poistetaan, joten Recovery Manager -ohjelmalle jää tilaa.
Varmuuskopiointiasetusten muuttaminen, jotta tiedostoja ei tallenneta palautusosioon
Voit estää Windowsin Varmuuskopiointi- ja palautuskeskusta tallentamasta tiedostoja kiintolevyn palautusosioon tekemällä asetuksiin seuraavat muutokset.
  1. Valitse Käynnistä, kirjoita hakukenttään Varmuuskopiointi ja napsauta Varmuuskopiointi- ja palautuskeskusta. Se avautuu.
  2. Napsauta Varmuuskopioi tiedostot -painikkeen alla näkyvää Muuta asetuksia -painiketta.
  3. Napsauta Varmuuskopioinnin tila ja kokoonpano -ikkunassa Muuta varmuuskopioinnin asetuksia -painiketta.
  4. Kun sinua pyydetään vahvistamaan toiminto, napsauta Jatka-painiketta.
  5. Kun toiminto kysyy, minne varmuuskopioitavat tiedostot tallennetaan, valitse alaspäin osoittavaa nuolta ja valitse käytettävissä oleva DVD- tai CD-asema. Napsauta Seuraava-painiketta.
      huomautus:
    Älä valitse D: -aseman osiota tallennuspaikaksi. Se on pienikokoinen osio, ja sen päälle tallentaminen aiheuttaa virheen.
  6. Kun toiminto kysyy, mitkä levyt varmuuskopioidaan, poista palautusosion valinta ja valitse Seuraava.
  7. Kun toiminto kysyy, minkä tyyppiset tiedostot varmuuskopioidaan, valitse haluamasi tyypit ja napsauta Seuraava-painiketta.
  8. Kun toiminto kysyy, kuinka usein varmuuskopio luodaan, valitse sellainen ajankohta, jolloin tietokonetta ei kuormiteta raskaasti. Voit tallentaa varmuuskopiointiasetukset napsauttamalla Tallenna asetukset ja aloita varmuuskopiointi -painiketta.
    • Voit antaa varmuuskopiointiohjelman ottaa varmuuskopion nyt.
    • Voit myös ottaa varmuuskopion myöhemmin.
Kun automaattisen varmuuskopioinnin asetukset on määritetty, varmuuskopiointitoiminto kehottaa asettamaan levyn DVD- tai CD-ROM-asemaan juuri ennen varmuuskopioinnin aloittamista.