HP CM8060/CM8050 Color MFP with Edgeline Technology - Digitaalilähetys

Tietoja digitaalisesta lähetyksestä

Laitteessa on kiinteä digitaalinen lähetystoiminto. Digitaalinen lähetys on yksittäinen toiminto, jolla voit skannata asiakirjan laitteella ja lähettää sen suoraan eri kohteisiin:
  • Sähköposti: Voit lähettää asiakirjan liitteenä yhteen tai useaan sähköpostiosoitteeseen. Vastaanottajat voivat tulostaa, tallentaa ja lähettää edelleen vastaanottamiaan asiakirjoja. Lisäksi he voivat avata asiakirjoja useissa ohjelmissa ja muokata niitä tarvittaessa.
  • Kansio: Voit lähettää asiakirjan jaettuun verkkokansioon. Voit valita kansion pikakäyttökansioiden luettelosta tai määrittää kohteen ohjauspaneelista.
  • Faksi: Voit lähettää asiakirjan yhteen tai useaan faksilaitteeseen. Vastaanottajat saavat asiakirjat samalla tavalla kuin minkä tahansa faksin.

Digitaalisen lähetyksen vertailu muiden HP:n laitteiden kanssa

Jos olet käyttänyt HP:n LaserJet MFP -laitteita, digitaalinen lähetys saattaa olla sinulle tuttu toiminto. Tämän laitteen digitaaliset lähetystoiminnot poikkeavat kuitenkin aikaisempien HP:n MFP-laitteiden toiminnoista. Tässä laitteessa digitaaliset lähetystoiminnot on määritettävä sulautetussa Web-palvelimessa, missä niitä myös hallitaan. Digitaalisia lähetystoimintoja varten ei ole ulkoisia ohjelmistoja. Aiemmissa HP:n LaserJet MFP -laitteissa useiden toimintojen käyttämiseen tarvittiin HP Digital-Sending Software (DSS) -ohjelmisto.
Seuraavassa taulukossa verrataan tämän laitteen sisäisiä digitaalilähetystoimintoja HP:n LaserJet MFP -laitteiden ominaisuuksiin.
Sisäisen digitaalilähetystoiminnon vertailu
Ominaisuus
Kiinteänä HP CM8060/CM8050 Color MFP with Edgeline Technology -laitteissa
Kiinteänä HP LaserJet MFP -laitteissa
Käytettävissä DSS -ohjelmistossa (ainoastaan HP LaserJet MFP -laitteet)
Sähköpostin lähettäminen
Microsoft Exchange -osoitekirjan käyttömahdollisuus
Kyllä
Ei
Kyllä
LDAP-osoitekirjan käyttömahdollisuus
Kyllä
Kyllä
Kyllä
Paikallinen julkinen osoitekirja
Kyllä
Kyllä
Kyllä
Paikallinen yksityinen osoitekirja
Kyllä
Kyllä
Kyllä
Suojaus
Windows NTLM- tai Kerberos-todennus
Kyllä
Ei
Kyllä
Novell-todennus
Ei
Ei
Kyllä
LDAP-todennus
Kyllä
Kyllä
Ei
PIN- tai käyttökooditodennus
Kyllä
Kyllä
Ei
IPsec-tiedonsalaus
Kyllä
Ei
Kohdetyypit
Lähetys FTP:lle
Ei
Kyllä
Kyllä
Lähetä Windows-verkkokansioon
Valtuutetut käyttäjät voivat määrittää uuden kansion. Muut kuin valtuutetut käyttäjät voivat käyttää ainoastaan valmiita kansioita.
Kyllä
Kyllä
Kyllä
Lähetä Internet-faksina
Kyllä
Ei
Kyllä
Lähetä LAN-faksina
Kyllä
Ei
Kyllä
Lähetä Novell-verkkokansioon
Kyllä
Ei
Kyllä
Lähetä sähköpostiin
Kyllä
Kyllä
Kyllä
Lähetä työnkulkuun
Ei
Ei
Kyllä
Tiedostojen tallentaminen OCR (optinen merkintunnistus) -muotoon
Kyllä
Ei
Kyllä
Digitaalisen lähetyksen hallinta
Ryhmän hallinta (laiteryhmän hallinta)
HP Web JetAdmin
HP Web Jetadmin tai DSS-ohjelmisto
HP Web Jetadmin tai DSS-ohjelmisto
DSS Configuration utility
Ei käytössä.
Ei
Kyllä
Sulautettu Web-palvelin (yhden laitteen hallintaa varten)
Kyllä
Kyllä
Ei
Digitaalisen lähetyksen hallinta laitteen ohjauspaneelista
Osittain
Osittain
Ei
Digitaalisen lähetyksen mukauttaminen laitteen ohjauspaneelista
Ei
Kyllä
Kyllä

Lähetä sähköpostiin

Jos laite on liitetty verkkopalvelimeen, jolla on kelvollinen SMTP (simple mail transfer protocol) -osoite ja jossa on Internet-yhteys, laitteen digitaalisilla lähetystoiminnoilla voi skannata asiakirjan ja lähettää sen sähköpostin liitetiedostona.

Skannatun tiedoston lähettäminen sähköpostiliitteenä

1. Aseta alkuperäinen asiakirja skannaustasolle tulostuspuoli alaspäin tai syöttölaitteeseen tulostuspuoli ylöspäin.
  2. Käynnistä sähköpostitoiminto koskettamalla aloitusnäytössä Sähköposti.
  3. Valitse kukin kenttä vuorollaan, kosketa tekstiruutua, jotta virtuaalinäppäimistö tulee näkyviin, ja kirjoita tiedot. Käytä näytön oikeassa reunassa olevia vierityspainikkeita, jotta näet kaikki kentät. Jos haluat hakea osoitteen sähköpostin osoitekirjasta, kosketa osoitekirjapainiketta (), jos se on käytettävissä, ja valitse nimi. Lisätietoja on kohdassa .
    huomautus:
    Jos järjestelmänvalvoja on määrittänyt laitteen asetukset niin, että voit lähettää sähköpostia vain itsellesi, osoitekirjapainiketta ei näy.
    Lähettäjä:
    Kirjoita viestin lähettävän henkilön sähköpostiosoite. Jos järjestelmänvalvoja on määrittänyt Lähettäjä: -oletusosoitteen, tässä kentässä on sisältö valmiina etkä ehkä voi muuttaa sitä. Jos olet kirjautunut laitteeseen, kentässä on oma sähköpostiosoitteesi.
    Vastaanottaja:
    Kirjoita vastaanottajien nimet. Erottele nimet lisäämällä puolipisteitä tai koskettamalla Enter-painiketta. Jos järjestelmänvalvoja on määrittänyt tämän toiminnon asetukset niin, että voit lähettää sähköpostia vain itsellesi, tässä kentässä on sähköpostiosoitteesi valmiina etkä voi muuttaa sitä.
    Kopio:
    Kirjoita vastaanottajien nimet. Erottele nimet lisäämällä puolipisteitä tai koskettamalla Enter-painiketta. Jos järjestelmänvalvoja on määrittänyt tämän toiminnon asetukset niin, että voit lähettää sähköpostia vain itsellesi, tämä kenttä on tyhjä etkä voi täyttää sitä.
    Piilokopio:
    Kirjoita vastaanottajien nimet. Muut vastaanottajat eivät näe tässä kentässä olevia nimiä. Erottele nimet lisäämällä puolipisteitä tai koskettamalla Enter. Jos järjestelmänvalvoja on määrittänyt tämän toiminnon asetukset niin, että voit lähettää sähköpostia vain itsellesi, tämä kenttä on tyhjä etkä voi täyttää sitä.
    Aihe:
    Kirjoita viestin aihe.
    Tiedostonimi:
    Kirjoita sähköpostiliitteenä käytettävän tiedoston nimi.
    Viesti:
    Kirjoita sähköpostitse lähetettävä viesti. Järjestelmänvalvoja on ehkä lukinnut tämän kentän.
  4. Tuo muut sähköpostiasetukset näkyviin koskettamalla Lisää asetuksia. Lisätietoja mukautetuista asetuksista on kohdassa .
  5. Kun olet määrittänyt kaikki asetukset, skannaa asiakirja ja lähetä sähköpostiviesti koskettamalla Lähetä sähköposti ().
  6. Jos haluat tarkistaa, onnistuiko sähköpostiviestin lähettäminen, avaa aloitusnäyttö ja kosketa Työn tila. Kosketa Työloki -välilehteä ja etsi sähköpostiviesti suoritettujen töiden luettelosta.

Sähköpostin osoitekirjan käyttäminen

Sähköpostin osoitekirjaan voit tallentaa sähköpostin vastaanottajien tietoja. Kun haluat avata osoitekirjan, kosketa sähköpostinäytön osoitekirjapainiketta (). Painike on käytettävissä Lähettäjä:-, Vastaanottaja:-, Kopio:- ja Piilokopio: -kentissä.
Jos tarvitset lisätietoja jostakin osoitteesta, valitse osoite näytön vasemmassa reunassa olevasta luettelosta ja kosketa Tiedot.
Voit lisätä laitteeseen tallennettuun osoitekirjaan merkintöjä. Voit myös muokata ja poistaa tiettyjä merkintöjä. Jos olet kirjautunut laitteeseen, lisäämäsi osoitteet eivät ole muiden käytettävissä.
huomautus:
Et voi muokata etkä poistaa verkko-osoitteita tai eräitä merkintöjä, jotka on tuotu muista osoitekirjoista. Lisäys-, muokkaus- ja poistopainikkeet eivät ole käytettävissä näiden merkintöjen kohdalla.
Osoitteen käyttäminen
  1. Valitse yksi tai useampia nimiä näytön vasemmassa reunassa olevasta luettelosta koskettamalla niitä.
  2. Siirrä nimet näytön oikeassa reunassa olevaan luetteloon koskettamalla oikeaa nuolipainiketta ().
  3. Jos sinun pitää poistaa nimi näytön oikeassa reunassa olevasta luettelosta, valitse se ja kosketa sitten luettelon alapuolella olevaa X-painiketta ().
  4. Kosketa OK, jotta Sähköposti-näyttö palaa näkyviin. Nimen tai nimien pitäisi näkyä oikeassa kentässä.
Osoitteen lisääminen
  1. Kosketa näytön vasemmassa alakulmassa olevaa pluspainiketta (). Virtuaalinäppäimistö tulee näkyviin.
  2. Valitse kukin kenttä vuorollaan ja kirjoita ruutuun oikeat tiedot. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).
  3. Kun olet antanut kaikki tiedot, lisää nimi yhteystietoluetteloon koskettamalla OK ja palaa Osoitekirja-näyttöön.
    Jos olet kirjautunut laitteeseen, lisäämäsi osoite tallentuu omaan yhteystietoluetteloosi. Jos et ole kirjautunut laitteeseen, osoite tallentuu jaettuun yhteystietoluetteloon.
Osoitteen muokkaaminen
  1. Valitse nimi näytön vasemmassa reunassa olevasta luettelosta koskettamalla sitä.
  2. Avaa virtuaalinäppäimistö koskettamalla Muokkaa.
  3. Jos haluat muuttaa jonkin kentän sisältöä, valitse kenttä ja kirjoita oikeat tiedot.
  4. Kun olet tehnyt kaikki muutokset, kosketa OK, jotta Osoitekirja-näyttö palaa näkyviin.
Osoitteen poistaminen
  1. Valitse nimi näytön vasemmassa reunassa olevasta luettelosta koskettamalla sitä. Voit valita useita nimiä.
  2. Kosketa X-painiketta ().
  3. Laite pyytää vahvistamaan osoitteiden poistamisen. Poista osoitteet ja palaa osoitekirjanäyttöön koskettamalla Kyllä.

Sähköpostiasetusten määrittäminen kutakin työtä varten

Laitteessa on useita asetuksia sähköpostiliitteiden optimoimista varten. Ne kaikki voidaan määrittää Sähköposti-näytössä.
Sähköposti-näyttö sisältää kaksi sivua. Voit siirtyä ensimmäiseltä sivulta toiselle koskettamalla Lisää asetuksia.
Jos haluat tietoja asetuksen käyttämisestä, kosketa asetusta ja sitten näytön oikeassa yläkulmassa olevaa ohjepainiketta (). Seuraavassa taulukossa on sähköpostiasetusten yleiskuvaus.
huomautus:
Järjestelmänvalvoja on saattanut määrittää laitteen asetukset niin, että osa näistä asetuksista ei näy. Asetukset on lueteltu järjestyksessä, jossa ne voivat olla näytössä.
Sähköpostitöiden asetukset
Asetuksen nimi
Kuvaus
Asiakirjan tiedostotyyppi
Tällä asetuksella voit valita sähköpostiliitteen tiedostomuodon.
Alkuperäisen puolet
Tällä asetuksella voit määrittää alkuperäisen asiakirjan kummankin puolen asettelun.
Tulostuslaatu
Tällä asetuksella voit valita sähköpostiliitteen laadun. Parempilaatuiset kuvat ovat tiedostokooltaan suurempia kuin heikompilaatuiset. Suurten tiedostojen lähettäminen kestää kauemmin, ja joillakin vastaanottajilla voi olla vaikeuksia vastaanottaa ne.
Sisällyksen suunta
Tällä asetuksella voit valita, miten alkuperäisen sivun sisältö sijoittuu arkille: pystysuoraan vai vaakasuoraan.
Tarkkuus
Tällä asetuksella voit määrittää sähköpostiliitteen tarkkuuden. Suuren tarkkuuden kuvissa on paljon pisteitä tuumalla (dpi, dots per inch), joten niissä näkyy paljon yksityiskohtia. Pienen tarkkuuden kuvissa on vähemmän pisteitä tuumalla, ja niissä näkyy vähemmän yksityiskohtia, mutta tiedosto on pienempi.
Alkuperäinen koko
Tällä asetuksella voit määrittää alkuperäisen asiakirjan paperikoon.
Väri/musta
Tällä asetuksella voit valita, onko sähköpostiliite mustavalkoinen vai värillinen.
Tekstin/kuvan optimointi
Tällä asetuksella voit optimoida tulostuksen tietynlaista sisältöä varten. Voit optimoida tulostuksen tekstiä tai kuvia varten tai säätää asetusta manuaalisesti.
Ilmoitus
Tällä asetuksella voit pyytää lähettämäsi liitteen tilaa kuvaavan ilmoituksen. Ilmoitus on mahdollista vastaanottaa sähköpostitse tai tulostaa.
Kuvansäätö
Tällä asetuksella voit parantaa tiedoston yleistä laatua. Voit esimerkiksi säätää tummuutta, terävyyttä ja kontrastia sekä käyttää Taustan tyhjennys -asetusta, joka poistaa himmeät kuvat taustalta tai vaalean taustavärin.
Työn koonti
Tällä asetuksella voit yhdistää useita alkuperäisten asiakirjojen sarjoja yhdeksi sähköpostiliitteeksi Voit myös skannata alkuperäisen asiakirjan, jossa on enemmän sivuja kuin syöttölaitteeseen mahtuu kerralla.

Lähetys verkkokansioon

Jos laite on liitetty verkkoon, laitteen digitaalisilla lähetystoiminnoilla voi skannata asiakirjan ja tallentaa sen tiedostona verkkokansioon.

Skannatun tiedoston lähettäminen verkkokansioon

huomautus:
Järjestelmänvalvoja on voinut määrittää laitteen asetukset niin, että sinun pitää kirjautua laitteeseen, jotta voit käyttää tätä toimintoa.
  1. Aseta alkuperäinen asiakirja skannaustasolle tulostuspuoli alaspäin tai syöttölaitteeseen tulostuspuoli ylöspäin.
  2. Käynnistä verkkokansiotoiminto koskettamalla aloitusnäytössä Verkkokansio.
  3. Määritä toisella seuraavista menetelmistä kansio, johon tiedosto tallennetaan:
    • Valitse luettelosta jokin Pikakäyttökansiot-vaihtoehdoista. Nämä ovat järjestelmänvalvojan luomia kansioita.
    • Kosketa Verkkokansion polku: -tekstin alapuolella olevaa ruutua, jotta virtuaalinäppäimistö tulee näkyviin. Kirjoita kansion verkkopolku.
  4. Määritä tiedoston nimi koskettamalla Tiedostonimi: -tekstin alapuolella olevaa ruutua. Virtuaalinäppäimistö tulee näkyviin. Kirjoita tiedoston nimi. Sinun ei tarvitse lisätä nimeen tunnistetta. Laite lisää sen automaattisesti asiakirjan tiedostotyyppiasetuksen perusteella.
    huomautus:
    Järjestelmänvalvoja määrittää oletustiedostotyypin. Jos haluat käyttää toista tiedostotyyppiä, kosketa Lisää asetuksia ja valitse Asiakirjan tiedostotyyppi -asetus.
  5. Tuo muut verkkokansion asetukset näkyviin koskettamalla Lisää asetuksia. Lisätietoja mukautettujen asetusten käyttämisestä on kohdassa .
  6. Kun olet määrittänyt kaikki asetukset, skannaa asiakirja ja lähetä tiedosto koskettamalla Lähetys verkkokansioon -painiketta ().
  7. Jos haluat tarkistaa, onnistuiko tiedoston lähettäminen, avaa aloitusnäyttö ja kosketa Työn tila. Kosketa Työloki -välilehteä ja etsi tiedosto suoritettujen töiden luettelosta.

Kansioasetusten määrittäminen

Laitteessa on useita asetuksia verkkokansioihin tallennettujen tiedostojen optimoimista varten. Kaikki nämä asetukset voidaan valita Verkkokansio-näytöstä.
Verkkokansio-näytössä on kaksi sivua. Voit siirtyä ensimmäiseltä sivulta toiselle koskettamalla Lisää asetuksia.
Jos haluat tietoja asetuksen käyttämisestä, kosketa asetusta ja sitten näytön oikeassa yläkulmassa olevaa ohjepainiketta (). Seuraavassa taulukossa on niiden asetusten yleiskuvaus, jotka koskevat tiedoston tallentamista verkkokansioon.
Verkkokansiotöiden asetukset
Asetuksen nimi
Kuvaus
Asiakirjan tiedostotyyppi
Tällä asetuksella voit valita tallennettavan tiedoston muodon.
Alkuperäisen puolet
Tällä asetuksella voit määrittää alkuperäisen asiakirjan kummankin puolen asettelun.
Tulostuslaatu
Tällä asetuksella voit vaikuttaa tiedoston laatuun. Parempilaatuiset kuvat ovat tiedostokooltaan suurempia kuin heikompilaatuiset, ja niiden lähettäminen kestää kauemmin.
Sisällyksen suunta
Tällä asetuksella voit valita, miten alkuperäisen sivun sisältö sijoittuu arkille: pystysuoraan vai vaakasuoraan.
Tarkkuus
Tällä asetuksella voit määrittää tiedoston tarkkuuden. Suuren tarkkuuden kuvissa on paljon pisteitä tuumalla (dpi, dots per inch), joten niissä näkyy paljon yksityiskohtia. Pienen tarkkuuden kuvissa on vähemmän pisteitä tuumalla, ja niissä näkyy vähemmän yksityiskohtia, mutta tiedosto on pienempi.
Alkuperäinen koko
Tällä asetuksella voit määrittää alkuperäisen asiakirjan paperikoon.
Väri/musta
Tällä asetuksella voit valita, onko tiedosto mustavalkoinen vai värillinen.
Tekstin/kuvan optimointi
Tällä asetuksella voit optimoida tulostuksen tietynlaista sisältöä varten. Voit optimoida tulostuksen tekstiä tai kuvia varten tai säätää asetusta manuaalisesti.
Ilmoitus
Tällä asetuksella voit pyytää lähettämäsi tiedoston tilaa kuvaavan ilmoituksen. Ilmoitus on mahdollista vastaanottaa sähköpostitse tai tulostaa.
Kuvansäätö
Tällä asetuksella voit parantaa tiedoston yleistä laatua. Voit esimerkiksi säätää tummuutta, terävyyttä ja kontrastia sekä käyttää Taustan tyhjennys -asetusta, joka poistaa himmeät kuvat taustalta tai vaalean taustavärin.
Työn koonti
Tällä asetuksella voit yhdistää useita alkuperäisten asiakirjojen sarjoja yhdeksi tiedostoksi. Voit myös skannata alkuperäisen asiakirjan, jossa on enemmän sivuja kuin syöttölaitteeseen mahtuu kerralla.