HP CM8060/CM8050 Color MFP with Edgeline Technology - Faksien lähettäminen Windowsissa

Voit lähettää tietokoneesta fakseja Windowsin faksiohjelmistolla, jos järjestelmänvalvoja on asentanut sen.

Faksin lähettäminen yhdelle vastaanottajalle

1. Avaa faksina lähetettävä asiakirja sovelluksella, jolla se on luotu.
  2. Valitse Tiedosto-valikosta Tulosta.
  3. Valitse tulostinluettelosta Lähetä faksi -ohjain.
  4. Napsauta OK tai Tulosta.
    huomautus:
    Napsauta painiketta, joka lähettää asiakirjan laitteeseen. Tämän painikkeen nimi vaihtelee ohjelmiston mukaan.
  5. Kirjoita Lähetä faksi -valintaikkunan Faksin vastaanottaja -alueelle vastaanottajan nimi, faksinumero ja yrityksen nimi. Faksinumero on ainoa välttämätön tieto.
    huomautus:
    Katso kohdasta erikoismerkit, joita voit käyttää Faksinumero-tekstiruudussa.
  6. Lisää vastaanottajan tiedot Lähetä faksi -puhelinluetteloon napsauttamalla Lisää puhelinluetteloon. Tämä vaihe ei ole pakollinen.
    huomautus:
    Poista vastaanottajan nimi, faksinumero ja yrityksen nimi tekstiruuduista napsauttamalla Tyhjennä kentät.
  7. Kansilehden oletustiedot näkyvät Lähetä faksi -valintaikkunan kohdassa Sisällytä faksiin. Voit muuttaa kansilehden tietoja kunkin faksityön osalta erikseen.
  8. Jos laskutuskooditoiminto on käytössä ja järjestelmänvalvoja on sallinut koodin muuttamisen, kirjoita koodi Lähetä faksi -valintaikkunan kohtaan Laskutustiedot. Voit muuttaa laskutuskoodia kunkin faksityön osalta erikseen.
  9. Jos haluat lähettää faksin käyttäen oletusasetuksia, napsauta Lähetä.
    huomautus:
    Valitse Lähetä faksi -valintaikkunan Asetukset-välilehti, jos haluat nähdä lähettäjän nimen, faksilaadun, ilmoitustiedot ja esikatseluasetukset. Voit muuttaa näitä tietoja kunkin faksityön osalta erikseen. Lähetä faksi napsauttamalla Lähetä.
  10. Jos valitsit Asetukset-välilehdestä Näytä esikatselu ennen faksin lähettämistä, faksityön esikatseluikkuna tulee näkyviin. Tarkista, että faksi on kunnossa, ja lähetä se napsauttamalla Esikatsele ja lähetä.
    huomautus:
    Esikatselutoimintoa ei voi käyttää osoita ja tulosta -toiminnon kanssa.
    Osoita ja tulosta -toiminto on Windowsin ominaisuus, jolla voidaan muodostaa yhteys, tulostaa tai faksata etätulostimeen ilman asennuslevyjä. Tiedostot ja kokoonpanotiedot ladataan automaattisesti tulostuspalvelimesta asiakaskoneeseen.
  11. Napsauta Näytä tai käytä avattavaa zoomausvalikkoa, jos haluat muuttaa asiakirjan esikatselun kokoa.
  12. Voit selata asiakirjaa napsauttamalla nuolipainikkeita.
  13. Lähetä faksi napsauttamalla Lähetä faksi tai napsauta Peruuta faksi ja muuta faksiasetuksia.

Faksin lähettäminen usealle vastaanottajalle

1. Avaa faksina lähetettävä asiakirja sovelluksella, jolla se on luotu.
  2. Valitse Tiedosto-valikosta Tulosta.
  3. Valitse tulostinluettelosta Lähetä faksi -ohjain.
  4. Napsauta OK tai Tulosta.
    huomautus:
    Napsauta painiketta, joka lähettää asiakirjan laitteeseen. Tämän painikkeen nimi vaihtelee ohjelmiston mukaan.
  5. Kirjoita Lähetä faksi -valintaikkunan Faksin vastaanottaja -alueelle vastaanottajan nimi, faksinumero ja yrityksen nimi. Faksinumero on ainoa välttämätön tieto.
    huomautus:
    Katso kohdasta erikoismerkit, joita voit käyttää Faksinumero-tekstiruudussa.
  6. Lisää vastaanottajan tiedot Lähetä faksi -puhelinluetteloon napsauttamalla Lisää puhelinluetteloon. Tämä vaihe ei ole pakollinen.
    huomautus:
    Poista vastaanottajan nimi, faksinumero ja yrityksen nimi tekstiruuduista napsauttamalla Tyhjennä kentät.
  7. Lisää vastaanottaja Faksin vastaanottajat -ruutuun napsauttamalla Vastaanottaja.
  8. Toista tämä vaihe faksin kunkin vastaanottajan kohdalla. Faksi lähetetään kaikille vastaanottajille, joiden nimet näkyvät Faksin vastaanottajat -ruudussa.
  9. Jos laskutuskooditoiminto on käytössä ja järjestelmänvalvoja on sallinut koodin muuttamisen, kirjoita koodi Lähetä faksi -valintaikkunan kohtaan Laskutustiedot. Voit muuttaa laskutuskoodia kunkin faksityön osalta erikseen.
  10. Jos haluat lähettää faksin käyttäen oletusasetuksia, napsauta Lähetä.
    huomautus:
    Valitse Lähetä faksi -valintaikkunan Asetukset-välilehti, jos haluat nähdä lähettäjän nimen, faksilaadun, ilmoitustiedot ja esikatseluasetukset. Voit muuttaa näitä tietoja kunkin faksityön osalta erikseen. Lähetä faksi napsauttamalla Lähetä.
  11. Jos valitsit Asetukset-välilehdestä Näytä esikatselu ennen faksin lähettämistä, faksityön esikatseluikkuna tulee näkyviin. Tarkista, että faksi on kunnossa, ja lähetä se napsauttamalla Esikatsele ja lähetä.
    huomautus:
    Esikatselutoimintoa ei voi käyttää osoita ja tulosta -toiminnon kanssa.
    Osoita ja tulosta -toiminto on Windowsin ominaisuus, jolla voidaan muodostaa yhteys, tulostaa tai faksata etätulostimeen ilman asennuslevyjä. Tiedostot ja kokoonpanotiedot ladataan automaattisesti tulostuspalvelimesta asiakaskoneeseen.
  12. Napsauta Näytä tai käytä avattavaa zoomausvalikkoa, jos haluat muuttaa asiakirjan esikatselun kokoa.
  13. Voit selata asiakirjaa napsauttamalla nuolipainikkeita.
  14. Lähetä faksi napsauttamalla Lähetä faksi tai napsauta Peruuta faksi ja muuta faksiasetuksia.

Erikoismerkkien lisääminen faksinumeroon.

Faksinumero-ruutuun voidaan kirjoittaa erikoismerkkejä numeroiden 0–9 lisäksi.
Faksinumeroiden erikoismerkit
Erikoismerkki
Toiminta
-
Lisää faksinumeroon yhdysmerkki, jotta numero on helpompi lukea.
( ja )
Lisää faksinumeroon kaarisulkeet, jotta numero on helpompi lukea.
[ ja ]
Lisää faksinumeroon hakasulkeet, jotta ohjelma piilottaa osan faksinumerosta niin, ettei se näy faksin kansilehdessä, soittoraporteissa eikä sähköpostiviesteissä. Faksinumeroon voisi sisältyä esimerkiksi puhelukortin tunnuskoodi. Ympäröi faksinumeron tunnuskoodiosa hakasulkein, jotta se ei näy.
*
Tähti lähetetään äänisignaalina.
#
Ristikkomerkki lähetetään äänisignaalina.
,
Pilkku aiheuttaa 2 sekunnin tauon faksinumeroa valittaessa. Voit pidentää taukoa kirjoittamalla useita pilkkuja peräkkäin.

Faksin lähettäminen puhelinluetteloa käyttäen

1. Avaa faksina lähetettävä asiakirja sovelluksella, jolla se on luotu.
  2. Valitse Tiedosto-valikosta Tulosta.
  3. Valitse tulostinluettelosta Lähetä faksi -ohjain.
  4. Napsauta OK tai Tulosta.
    huomautus:
    Napsauta painiketta, joka lähettää asiakirjan laitteeseen. Tämän painikkeen nimi vaihtelee ohjelmiston mukaan.
  5. Napsauta Lähetä faksi -valintaikkunan Faksin vastaanottaja -alueen kirjakuvaketta.
  6. Valitse Puhelinluettelo-valintaikkunasta faksin vastaanottajan nimi ja lisää se Faksin vastaanottajat -ruutuun napsauttamalla Vastaanottaja.
  7. Kun olet lisännyt kaikki vastaanottajat Faksin vastaanottajat -ruutuun, napsauta OK.
  8. Jos Lähetä faksi -valintaikkunan Sisällytä faksiin -alueelta on valittu asetus Kansilehti (vain yksi vastaanottaja), poista sen valinta.
  9. Jos laskutuskooditoiminto on käytössä, kirjoita koodi Lähetä faksi -valintaikkunan kohtaan Laskutustiedot. Voit muuttaa laskutuskoodia kunkin faksityön osalta erikseen.
  10. Jos haluat lähettää faksin kaikille vastaanottajille käyttäen oletusasetuksia, napsauta Lähetä.
    huomautus:
    Valitse Lähetä faksi -valintaikkunan Asetukset-välilehti, jos haluat nähdä lähettäjän nimen, faksilaadun, ilmoitustiedot ja esikatseluasetukset. Voit muuttaa näitä tietoja kunkin faksityön osalta erikseen. Lähetä faksi napsauttamalla Lähetä.
  11. Jos valitsit Asetukset-välilehdestä Näytä esikatselu ennen lähettämistä, faksityön esikatseluikkuna tulee näkyviin. Tarkista, että faksi on kunnossa.
    huomautus:
    Esikatselutoimintoa ei voi käyttää osoita ja tulosta -toiminnon kanssa.
    Osoita ja tulosta -toiminto on Windowsin ominaisuus, jolla voidaan muodostaa yhteys, tulostaa tai faksata etätulostimeen ilman asennuslevyjä. Tiedostot ja määritystiedot ladataan automaattisesti tulostuspalvelimesta asiakaskoneeseen.
  12. Napsauta Näytä tai käytä avattavaa zoomausvalikkoa, jos haluat muuttaa asiakirjan esikatselun kokoa.
  13. Voit selata asiakirjaa napsauttamalla nuolipainikkeita.
  14. Lähetä faksi napsauttamalla Lähetä faksi tai napsauta Peruuta faksi ja muuta faksiasetuksia.

Puhelinluettelon muokkaaminen

Voit tallentaa puhelinluetteloon yhteystiedot, jotka näkyvät Lähetä faksi -valintaikkunan kohdassa Faksin vastaanottaja. Voit lisätä tai poistaa nimiä.
Lähetä faksi -puhelinluettelo tallentuu XML-tiedostona Omat tiedostot -kansioon. HP ei suosittele tämän tiedoston muokkaamista eikä kopioimista.

Nimien lisääminen puhelinluetteloon.

Kun haluat lisätä nimiä puhelinluetteloon, toimi seuraavasti:
  1. Napsauta Lähetä faksi -valintaikkunan Faksin vastaanottaja -alueen kirjakuvaketta.
  2. Napsauta Puhelinluettelo-valintaikkunassa Lisää.
  3. Kirjoita Lisää puhelinluetteloon -valintaikkunan tekstiruutuihin vastaanottajan nimi, faksinumero ja yrityksen nimi.
  4. Napsauta OK.
  5. Lisää nimet napsauttamalla Puhelinluettelo-valintaikkunassa Lisää.
  6. Napsauta OK, kun olet lisännyt haluamasi nimet puhelinluetteloon.

Nimien poistaminen puhelinluettelosta

Kun haluat poistaa nimiä puhelinluettelosta, toimi seuraavasti:
  1. Napsauta Lähetä faksi -valintaikkunan Faksin vastaanottaja -alueen kirjakuvaketta.
  2. Valitse poistettava nimi Puhelinluettelo-valintaikkunasta ja napsauta sitten Poista.
  3. Napsauta OK, kun olet poistanut haluamasi nimet puhelinluettelosta.

Nimien muokkaaminen puhelinluettelossa

Kun haluat muokata puhelinluettelossa olevia nimiä, toimi seuraavasti:
  1. Napsauta Lähetä faksi -valintaikkunan Faksin vastaanottaja -alueen kirjakuvaketta.
  2. Valitse muokattava nimi Puhelinluettelo-valintaikkunasta ja napsauta sitten Muokkaa.
  3. Muokkaa vastaanottajan nimeä, faksinumeroa ja yrityksen nimeä Muokkaa puhelinluettelomerkintää -valintaikkunassa.
  4. Napsauta OK, kun olet tehnyt haluamasi muutokset.